ADAC Rallye Deutschland

...co w świecie WRC piszczy

Moderator: SebaSTI

Re: ADAC Rallye Deutschland

Postprzez Thomas » sobota, 23 sie 2014, 22:32

Matthias Schmidt napisał(a):Osobiscie nie przypuszczalem, zeby Kubica mogl pojsc gdzie indziej. Szczerze mowiac nie ma gdzie isc. Ciekawe pytanie tylko - gdzie bedzie jezdzil? Czy zostanie w M-Sporcie? Czy moze pojdzie za Ostberga do Cytryny? Choc osobiscie nie wiem, czy Citroen by sie na to zdecydowal to raz, a dwa czy Kubica bylby w stanie do Citroena wrocic.

po wypowiedzi Wilsona można wnioskować, że pakiet M-Sport- Kubica wygaśnie z końcem tego roku. Wg mnie najbardziej prawdopodobny jest Citroen...choć jeszcze jest ...Toyota, no właśnie, nie wiadomo co z tym teamem

gregortest napisał(a):
Generalnie, bedzie trochę wiało co spowoduje, większe zasyfienie trasy.
Meek, może się okazać , czarnym koniem - było by to pełne zaskoczenie, ale on zawsze był szybki na asfaltach.
Co do Ogiera, to obstawiam, nie ukończenie zawodów, nawet w SR>.
Latvala, jeżeli popada, to także skrzywienie klatki, szczególnie na Pancerplatte, którego nie cierpi.
Ale są dwa fajne oesy - szczególnie jak popada :) - Moselland i Dhrontal.

Jestem 250 km od rajdu, a nie mogę jechać oglądać. Szlag mnie trafia.

Ciebie trafia?! ja w okolicach Trewiru jestem kilka razy w roku, miałem być również w tym tygodniu...a będę prawdopodobnie w przyszłym....ale nie można mieć wszystkiego :(:x
"W zeszłym roku miałem pięć wypadków i żaden nie był wynikiem nadmiernej prędkości...ci, którzy nie rozumieją tego sportu, mają prawo nie wiedzieć. Natomiast ci, którzy są w tym sporcie czasami powinni pomyśleć...ale z czasem zapominają.
Thomas
A5

Postprzez kostek45 » sobota, 23 sie 2014, 22:52

kostek45
A5

Postprzez MateX » sobota, 23 sie 2014, 23:53

MateX

Postprzez Domson » niedziela, 24 sie 2014, 00:18

dzwonk Buffiera, zaczelo sie niepozornie, a skończyło na tym co zawsze na Panzerplatte

https://www.facebook.com/photo.php?v=10 ... =2&theater
Domson
A6

Postprzez Thomas » niedziela, 24 sie 2014, 07:46

no i po punktach Kubicy;/ mechanizm obsługujący skrzynię odmówił posłuszeństwa...nawalał cały weekend, musiało się tak skończyć :roll:
"W zeszłym roku miałem pięć wypadków i żaden nie był wynikiem nadmiernej prędkości...ci, którzy nie rozumieją tego sportu, mają prawo nie wiedzieć. Natomiast ci, którzy są w tym sporcie czasami powinni pomyśleć...ale z czasem zapominają.
Thomas
A5

Postprzez Cairo » niedziela, 24 sie 2014, 08:10

Latvala out!
www.cairo.com.pl - części do samochodów marki Honda - Kraków
Cairo
N2

Postprzez Shaitan » niedziela, 24 sie 2014, 08:19

Czyli jednak asfaltowe zwycięstwo dalej nie dla JML. Niemiecka klątwa VW trwa, a dodatkowo zanosi się, że znów wygra Citroen :lol: . Chociaż Hyundai ma niepowtarzalną szansę na pierwsze zwycięstwo w tym sezonie...
Mimo wszystko szkoda JML. Jechał wczoraj pięknie. Miałem wczoraj jednak wrażenie, że za bardzo ryzykuje przy takiej przewadze...
Shaitan
N3

Postprzez bercik » niedziela, 24 sie 2014, 08:29

Panowie głupie pytanie, ale nie bardzo mam ochotę przeglądać cały wątek w poszukiwaniu odpowiedzi.
Jest gdzieś live z Power Stage?
bercik
A5

Postprzez Artek87 » niedziela, 24 sie 2014, 08:34

Na kanale BT SPORT 2.

Meeke stoi :/
Artek87

Postprzez Shaitan » niedziela, 24 sie 2014, 08:35

Rajd Niemiec zaczyna robić porządek... Ktoś tęsknił za zeszłoroczną hekatombą... W tym roku chyba jeszcze większy pogrom...
Szkoda dzisiejszej trójki :( ... Sam nie wiem kogo najbardziej. Robert i tak walczył o pietruszkę, ale straconych kilometrów i doświadczenia zawsze będzie brakowało. No i nie odpadł z własnej winy...
Cóż za rollercoaster dla Neuvilla w ten weekend :shock: .
Ostatnio edytowano niedziela, 24 sie 2014, 08:42 przez Shaitan, łącznie edytowano 1 raz
Shaitan
N3

Postprzez SOKÓŁ » niedziela, 24 sie 2014, 08:41

Shaitan napisał(a):Rajd Niemiec zaczyna robić porządek... Ktoś tęsknił za zeszłoroczną hekatombą... W tym roku chyba jeszcze większy pogrom...
Szkoda dzisiejszej trójki :( ... Sam nie wiem kogo najbardziej. Robert i tak walczył o pietruszkę, ale straconych kilometrów i doświadczenia zawsze będzie brakowało. No i nie odpadł z własnej winy...

Zgadza się Shaitan Kris Meeke wypadł z trasy :wink:
SOKÓŁ
A6

Postprzez djescape » niedziela, 24 sie 2014, 08:48

Mocno trzymam kciuki za Neuville'a by dowiózł to zwycięstwo do mety. I za Evansa by dogonił VW i stanął na podium :) Szkoda dzisiaj RK.
"Straights are for fast cars, corners are for fast drivers..." - C. McRae
djescape
N3

Postprzez Sylwek_GSi » niedziela, 24 sie 2014, 08:49

Shaitan napisał(a):Rajd Niemiec zaczyna robić porządek... Ktoś tęsknił za zeszłoroczną hekatombą... W tym roku chyba jeszcze większy pogrom...
Cóż za rollercoaster dla Neuvilla w ten weekend :shock: .

czyżby powtórka Solberga z 2003 ?? roki\u? dzwon na testowym i wygrana w rajdzie :lol: Nieźle czyżby Hyundai wygrał pierwszy rajd i to od razu podwójnie?
Sylwek_GSi
A5

Postprzez żółtodziób » niedziela, 24 sie 2014, 08:52

kostek45 napisał(a):https://www.youtube.com/watch?v=v6WMBzbdFsU

Sporo szczęścia Roberta...

No własnie, to jest coś co się pojawia wcale nie przy dużych prędkościach. Na Polaku był ten sam błąd, 90tka, na której było bardziej ślisko niż myślał, to wcale nie był totalny ogień. Dziwne to i trzymam kciuki,żeby w końcu znaleźli receptę.

@ gregortest - no właśnie Fieścina się skopała na amen. Jeszcze w zeszłym roku było to auto w miarę na poziomie, ale teraz to równia pochyła. Rozsądnie myślę Malcolm stawia sprawę, albo Ford przestanie lecieć w kule albo zwinąć się z tego interesu.

@djescape - nie ma co dzielić skóry na niedźwiedziu. Odpadło już tylu, może odpaść i Neuville. Czego chłopakowi nie życzę, fajnie byłoby gdyby wygrał.
żółtodziób
A8

Postprzez kuba.es » niedziela, 24 sie 2014, 08:52

Strasznie frustrujące są dla mnie te awarie Robertowej Fiesty. Ok, popełnił błąd w piątek ale wczoraj jechał naprawdę mądrze, była szansa na jakieś punkty, a ten ZŁOM znowu nawalił. Pomijając braki w doświadczeniu samego kierowcy teraz jestem już pewien, że za wszelką cenę powinien poszukać innego samochodu. Przykro patrzeć na upadek Forda, w sumie cieszyłem się przed sezonem gdy do niego wsiadał.
"Proste są dla szybkich samochodów, zakręty - dla szybkich kierowców." - Colin McRae
kuba.es
N3

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Mistrzostwa Świata