ADAC Rallye Deutschland

...co w świecie WRC piszczy

Moderator: SebaSTI

Re: ADAC Rallye Deutschland

Postprzez ryjas » piątek, 22 sie 2014, 12:59

viper napisał(a):, zeby tylko nie chciał gonić, bo moze wogole nie dojechać.

Najlepiej żeby nie wyjeżdzał z serwisu, bo może w ogóle nie dojechać do OSu.
Daruj sobie takie teksty chłopie.

Robert nie narzekał na pilot, na auto tylko przyznał, że problemem była jego ręka. Na dziurach wymsknęła mu się kierownica i nie zdążył wrócić na optymalny tor jazdy. Przy wypadnięciu uszkodził delikatnie felgę o krawężnik. Zawieszenie jest jak się okazało całe.

Z tymże znowu, każdemu może się coś w tym rajdzie przydarzyć. Taka charakterystyka trasy.
ryjas
N3

Postprzez viper » piątek, 22 sie 2014, 13:02

ryjas napisał(a):
viper napisał(a):, zeby tylko nie chciał gonić, bo moze wogole nie dojechać.

Najlepiej żeby nie wyjeżdzał z serwisu, bo może w ogóle nie dojechać do OSu.
Daruj sobie takie teksty chłopie.

Co złego wtym tekście masz. Zdecydowana ilośc wypadkow jest po tym jak załoga straci czas na oesie i chce gonić. Niech jedzie swoje poznaje oesy itd.
viper
S2000

Postprzez Thomas » piątek, 22 sie 2014, 13:04

Domson napisał(a):z tym wynikiem to bym akurat ostroznie podchodzil. W zeszlym roku 4. Prokop miałstrate 8 minut na mecie.

tak, ale pogoda była niestabilna i wielu nie ukończyło...zresztą dla mnie to marne pocieszenie :wink:
"W zeszłym roku miałem pięć wypadków i żaden nie był wynikiem nadmiernej prędkości...ci, którzy nie rozumieją tego sportu, mają prawo nie wiedzieć. Natomiast ci, którzy są w tym sporcie czasami powinni pomyśleć...ale z czasem zapominają.
Thomas
A5

Postprzez Mad Max » piątek, 22 sie 2014, 13:10

Dobrze ze to tylko kosmetyka
Obrazek

u Mikkelsena też jakiś krawężnik był grany
Obrazek
Jest jedna rzecz dla której warto żyć - RAJDY!!! i nie zmienia się nic

http://www.modelowanie.fora.pl
Na warsztacie:

Obrazek Obrazek
Mad Max
S2000

Postprzez ryjas » piątek, 22 sie 2014, 13:15

viper napisał(a): Zdecydowana ilośc wypadkow jest po tym jak załoga straci czas na oesie i chce gonić. Niech jedzie swoje poznaje oesy itd.

Tyle, że rajdy polegają na gonieniu wyniku a nie jeździe turystycznej po oesach.
ryjas
N3

Postprzez woocasch » piątek, 22 sie 2014, 13:21

viper napisał(a):No a mało miał pilotów. Pilot tylko odtwarza to co kierowca mu wcześniej powie i albo robi to dobrze albo źle. Szczepaniak wie o co chodzi i ja bym nie szukał dziury w całym. Kubica sie pogubił i sam nie potrafi odpowiedzieć sobie gdzie jest błąd.

Jeżeli spłycasz rolę pilota tylko i wyłącznie do odtwarzania tego co kierowca mu wcześniej powie, to zgadzam się z Tobą w 100%, ale wg mnie rola pilota to nie tylko notowanie a potem dyktowanie. W przypadku gdy pilot ma dużo większe doświadczenie w danym rajdzie, czy ogólnie w rajdach to powinien lekko prowadzić kierowcę i mu doradzać. Oczywiście nie mam pewności jak to jest u Roberta i Maćka, ale na zewnątrz wygląda to tak, jakby Baran bardziej "okiełznał" Roberta, tzn. były dobre wyniki na mecie. A w tym roku przygoda goni przygodę. Ufam, że Robert wie co należy poprawić i to zrobi, może potrzeba więcej małych rajdów do zaliczenia, zamiast testów. Tylko niech na prawym siedzi Szczepaniak a nie Mazur :)
---
woocasch
woocasch
A6

Postprzez viper » piątek, 22 sie 2014, 13:28

ryjas napisał(a):
viper napisał(a): Zdecydowana ilośc wypadkow jest po tym jak załoga straci czas na oesie i chce gonić. Niech jedzie swoje poznaje oesy itd.

Tyle, że rajdy polegają na gonieniu wyniku a nie jeździe turystycznej po oesach.

Rajdy widzisz wbrew pozorom polegają na myśleniu, a nie bezmyślnym gonieniu, bo gonić to trzeba umieć i wiedzieć kiedy to zrobic.
woocasch napisał(a):
viper napisał(a):No a mało miał pilotów. Pilot tylko odtwarza to co kierowca mu wcześniej powie i albo robi to dobrze albo źle. Szczepaniak wie o co chodzi i ja bym nie szukał dziury w całym. Kubica sie pogubił i sam nie potrafi odpowiedzieć sobie gdzie jest błąd.

Jeżeli spłycasz rolę pilota tylko i wyłącznie do odtwarzania tego co kierowca mu wcześniej powie, to zgadzam się z Tobą w 100%, ale wg mnie rola pilota to nie tylko notowanie a potem dyktowanie. W przypadku gdy pilot ma dużo większe doświadczenie w danym rajdzie, czy ogólnie w rajdach to powinien lekko prowadzić kierowcę i mu doradzać. Oczywiście nie mam pewności jak to jest u Roberta i Maćka, ale na zewnątrz wygląda to tak, jakby Baran bardziej "okiełznał" Roberta, tzn. były dobre wyniki na mecie. A w tym roku przygoda goni przygodę. Ufam, że Robert wie co należy poprawić i to zrobi, może potrzeba więcej małych rajdów do zaliczenia, zamiast testów. Tylko niech na prawym siedzi Szczepaniak a nie Mazur :)

Tak zgadzam sie z tobą jak najbardziej. Problem tylko w tym, ze nie każdy kierowca " umie" słuchać.
Ostatnio edytowano piątek, 22 sie 2014, 13:31 przez viper, łącznie edytowano 1 raz
viper
S2000

Postprzez Mad Max » piątek, 22 sie 2014, 13:30

Onboard z rolady Neuvilla, o ile dobrze się przyjrzałem to wziął się z powodu muśnięcia krawężnika
https://www.youtube.com/watch?v=jgL3wgV ... e=youtu.be

Myślę że powinniście dać spokój Maćkowi bo to znakomity pilot i jeśli było by coś nie tak to albo jeden albo drugi stwierdzili by że nie ma dalej sensu tego ciągnąć, pozatym MSz przejeździł w MŚ i nie tylko masę rajdów z wieloma szybkimi kierowcami, niezapominajce też że jeździł z Kuzajem który powiedział że to najlepszy Polski pilot to raz a dwa że jakoś Maciek potrafił Kuzaja okiełznać a jak wiadomo Lesio ani spokojnie nie jeździł ani łagodnym i potulnym barankiem też nie był. Analogi do M.Barana nie widzę bo MB jeździł w zasadzie tylko z Sołkiem - fakt Sołek ma twardy charakter ale to raczej "zabetonowana oaza spokoju" niż wulkan energii.
Jest jedna rzecz dla której warto żyć - RAJDY!!! i nie zmienia się nic

http://www.modelowanie.fora.pl
Na warsztacie:

Obrazek Obrazek
Mad Max
S2000

Postprzez Thomas » piątek, 22 sie 2014, 13:46

są już dostępne onboardy na WRC +...na pierwszym OS to w jednym miejscu Ogier miał ciepło :wink: swoją drogą na wyjściach z zakrętów VW jest bezkonkurencyjny :roll:, zresztą rozwija też wyższą prędkośc :wink:
"W zeszłym roku miałem pięć wypadków i żaden nie był wynikiem nadmiernej prędkości...ci, którzy nie rozumieją tego sportu, mają prawo nie wiedzieć. Natomiast ci, którzy są w tym sporcie czasami powinni pomyśleć...ale z czasem zapominają.
Thomas
A5

Postprzez Matthias Schmidt » piątek, 22 sie 2014, 14:13

Jak juz mowimy na temat pilotow, to moze cos w tym byc, ze wspolpraca Kubica-Szczepaniak nie gra idealnie. Oczywiscie to tylko domysl, jakas hipoteza, ktora rowniez nie bierze sie z gorszych umiejetnosci Szczepaniaka. Ale czasem jest tak, ze po prostu cos nie gra idealnie. Nie wiem czy pamietacie, ale gdy Novikov jezdzil z Giraduetem to naprawde szlo. Z innymi pilotami jakos nie do konca. Tak czy inaczej niedobrze, ze RK juz mial przygode, szczescie dla niego ze poza stratami czasowymi nie bylo zadnych konsekwencji i jedzie dalej.

Jestem ciekaw pojedynku Ogier-Latvala. Na razie Ogier minimalnie z przodu, ale roznice sa bardzo, bardzo male. Meeke tak jak sie spodziewalem. Super tempo, byleby tylko do mety wytrzymal.
"This rally is insane, even though everything is going well at the moment. If there is a trouble, I'm as good as dead" - Henri Toivonen (1 May 1986)
Matthias Schmidt
N4

Postprzez madman » piątek, 22 sie 2014, 14:18

Thomas napisał(a):są już dostępne onboardy na WRC +...na pierwszym OS to w jednym miejscu Ogier miał ciepło :wink: swoją drogą na wyjściach z zakrętów VW jest bezkonkurencyjny :roll:, zresztą rozwija też wyższą prędkośc :wink:

Polo niesamowicie trzyma się drogi - zwróćcie uwagę jak Ogier pokonał to długie spadanie pod koniec oesu jechane na pełnym gazie, a jak Robert. Seb trzyma cały czas gaz w podłodze, a VW idzie jak po sznurku, Kubica zaś odpuścił kilka razy i znacznie szybciej doszedł do odcięcia...
"To że trzeba hamować poznawałem po tym, że wszyscy kibice zaczynali uciekać." - K. Hołowczyc
madman
N3

Postprzez adamlen » piątek, 22 sie 2014, 18:08

Ogier out! :!:
"Nie wiedziałem co robić, więc jechałem szybko" - Robert Kubica po wygraniu pierwszego oesu Rajdu Monte Carlo 2014
adamlen
A6

Postprzez Thomas » piątek, 22 sie 2014, 18:11

MASAKRA!!! Ogier pomylił drogi. Jak widać zdarza się nawet takim mistrzom, niewiarygodne!!!

EDIT: Jednak wypadł i spadł na drugą drogę wg ostatniej informacji :roll: no to się teraz będzie działo. Niech tylko Jari dowiezie zwycięstwo :wink:
Ostatnio edytowano piątek, 22 sie 2014, 18:13 przez Thomas, łącznie edytowano 1 raz
Thomas
A5

Postprzez Domson » piątek, 22 sie 2014, 18:12

Załoga ok, na mapie pokazuje ze to bylo na jakiejs bardzo szybkiej sekcji
Domson
A6

Postprzez Cendra » piątek, 22 sie 2014, 18:13

Szkoda, bo była ostra walka o fotel lidera... :)
Cendra
A6

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Mistrzostwa Świata