ADAC Rallye Deutschland

...co w świecie WRC piszczy

Moderator: SebaSTI

Re: ADAC Rallye Deutschland

Postprzez Mad Max » czwartek, 21 sie 2014, 11:53

Thomas napisał(a):rozumiem, że ironizujecie z tą "małą przygodą". Auto nie wygląda za ciekawie...już widzę tą falę krytyki na łonetach, wybiórczych, gdyby to był...no wiecie :wink: :mrgreen:
miejmy nadzieję, że klatka cała, bo i tak będą musieć napierać mechanicy
Jak już używamy tego słowa przy wiadomo kim... to dlaczego przy podobnych sytuacjach u innych zawodników mamy nazywać to inaczej :?: :wink:
Auto nie jest jakoś za bardzo uszkodzone przynajmniej tak się wydaje, po mojemu to był jeden max dwa miękkie daszki a reszta załatwiła grawitacja stąd tak daleko od drogi się znaleźli, tył nawet za bardzo nie uszkodzony
Obrazek
Jest jedna rzecz dla której warto żyć - RAJDY!!! i nie zmienia się nic

http://www.modelowanie.fora.pl
Na warsztacie:

Obrazek Obrazek
Mad Max
S2000

Postprzez Thomas » czwartek, 21 sie 2014, 11:57

dżizas, tak z pozoru prostego tematu nie są w stanie/nie chcą(?) ogarnąć od początku roku, a podobno naprawili :D
"W zeszłym roku miałem pięć wypadków i żaden nie był wynikiem nadmiernej prędkości...ci, którzy nie rozumieją tego sportu, mają prawo nie wiedzieć. Natomiast ci, którzy są w tym sporcie czasami powinni pomyśleć...ale z czasem zapominają.
Thomas
A5

Postprzez Witcher1990 » czwartek, 21 sie 2014, 12:03

Nie chcę wywołać kolejnej fazy hejtu i Bóg wie czego jeszcze ale ja nie wierzę w to żeby od 8miesięcy nie potrafili w takiej firmie jak M sport zrobić ręcznego. Był już jeden taki zawodnik Lotosu który co chwila narzekał na sprzęt każdym którym jeździł
Witcher1990
A6

Postprzez madman » czwartek, 21 sie 2014, 12:05

Witcher1990 napisał(a):Nie chcę wywołać kolejnej fazy hejtu i Bóg wie czego jeszcze ale ja nie wierzę w to żeby od 8miesięcy nie potrafili w takiej firmie jak M sport zrobić ręcznego. Był już jeden taki zawodnik Lotosu który co chwila narzekał na sprzęt każdym którym jeździł

Ale w tym wypadku problemy z ręcznym są dobrze widoczne. :wink:
"To że trzeba hamować poznawałem po tym, że wszyscy kibice zaczynali uciekać." - K. Hołowczyc
madman
N3

Postprzez Domson » czwartek, 21 sie 2014, 12:06

No tak, masz racje Witcher, Kubica sobie wymyślił że mu się cztery koła blokują , rozwiązałeś całą sprawę z ręcznym ! :roll: Jak nie chcesz wywolywac fali hejtu to nie pisz takich głupot.
Domson
A6

Postprzez Witcher1990 » czwartek, 21 sie 2014, 12:11

Kościuszko zdaniem większości zawsze miał wymówki wyssane z palca i jemu nikt nie wierzył że to była wina wadliwego podzespołu a nie błąd kierowcy. W WV problemy z ręcznym zdaje się naprawiono po kolejnym rajdzie lub już na kolejny po Argentynie (mówię tu o 2013). Nie dam wiary w to żeby zmiana systemu z pociągania na popychanie hamulca robiła takie problemy. Chyba że robią jakieś dodatkowe opcje specjalnie dla RK
Witcher1990
A6

Postprzez Jarek55511 » czwartek, 21 sie 2014, 12:13

Jak obstawiacie? Ja podium dla VW 1. Ogier 2. Latvala 3. Mikelsen 4. Kubica
Jarek55511
S1600

Postprzez Thomas » czwartek, 21 sie 2014, 12:16

Witcher1990 napisał(a):Nie chcę wywołać kolejnej fazy hejtu i Bóg wie czego jeszcze ale ja nie wierzę w to żeby od 8miesięcy nie potrafili w takiej firmie jak M sport zrobić ręcznego. Był już jeden taki zawodnik Lotosu który co chwila narzekał na sprzęt każdym którym jeździł

tzn. że nie widzisz, jak podczas przejazdów ręczny nie funkcjonuje jak należy? tak? :? zresztą skończmy ten temat, jest jak jest i Kubica musi sobie radzić z tym problemem, bo jak widać, nie ogarniają tematu. Szkoda. Zawsze możesz się czepić Ogiera, że marudzi przed niemal każdym rajdem, że musi odkurzać itd...
A mi się po prostu wydaje, że Kubica odczuwa dużą frustrację, bo z pewnością od początku roku sygnalizuje problem, a oni z tym nic nie robią, więc może chce wywrzeć jakąś presję mówiąc o tym głośno, tego nie wiemy!
Ponadto, z tego co piszą, Kubica testował ustawienia auta na mokrą nawierzchnię. Mimo wszystko zamiast kibocować polskiej załodze, na każdym kroku szczypiesz. Niepotrzebnie, bo zaraz znów zrobi się wątek o Kubicy :roll:

Jarek55511 napisał(a):Jak obstawiacie? Ja podium dla VW 1. Ogier 2. Latvala 3. Mikelsen 4. Kubica

1. Latvala
2. Sordo
3. Kubica (jednak po cichu liczę na to)

wg mnie Ogier nie ukończy :wink:
Ostatnio edytowano czwartek, 21 sie 2014, 12:25 przez Thomas, łącznie edytowano 1 raz
"W zeszłym roku miałem pięć wypadków i żaden nie był wynikiem nadmiernej prędkości...ci, którzy nie rozumieją tego sportu, mają prawo nie wiedzieć. Natomiast ci, którzy są w tym sporcie czasami powinni pomyśleć...ale z czasem zapominają.
Thomas
A5

Postprzez DonCorrado » czwartek, 21 sie 2014, 12:22

A inni z M-Sport też narzekają na ręczny?
Też mi sie nie chce wierzyć, ze pchanie ręcznego powoduje takie problemy z jego działaniem.
Robert to perfekcjonista, w F1 jest podobnie, wiec mówi wszystko, nawet najmniejsze szczegóły się dla niego liczą, a niektorzy moga to odbierać jako zbyt duzy lament.
DonCorrado
A6

Postprzez Witcher1990 » czwartek, 21 sie 2014, 12:29

Wstępne typowanie
1. JML
2. Ogier
3. Mikkelsen

ZObaczymy po kilku osach gdzie jest Hyundai bo może Sordo się włączy do walki. TN raczej się oszczędza w tym sezonie, Żółtodziub może mieć rację że chce dopracować samochód dlatego woli skupić się na testowaniu i zrobieniu 400km na rajdzie niż jeździe na pałę i skończeniu po 2osach. Gdyby BB miał jeszcze kilka dni testów też mógłby być szybki a tak wurcem staruje chyba 3ci raz?
Witcher1990
A6

Postprzez Matthias Schmidt » czwartek, 21 sie 2014, 12:34

Co ten Thierry zrobil?? :shock: podobno szesciokrotne rolowanie. Mam nadzieje, ze go odbuduja, bo w sumie (o ile nie bedzie sie oszczedzal) to o podium moze zawalczyc. JML ma szanse to wygrac, a jeszcze jakby Ogier nie ukonczyl.... to walka o tytul zrobilaby sie ciekawa 8)
"This rally is insane, even though everything is going well at the moment. If there is a trouble, I'm as good as dead" - Henri Toivonen (1 May 1986)
Matthias Schmidt
N4

Postprzez jarauto » czwartek, 21 sie 2014, 12:57

a tymczasem...

ulubieniec forum szpieguje dla Protasowa :)Obrazek
jarauto
N2

Postprzez Domson » czwartek, 21 sie 2014, 13:11

DonCorrado napisał(a):A inni z M-Sport też narzekają na ręczny?

U Roberta jest inaczej zrobiony ręczny niż u pozostałych. Nie chodzi o to, że zmienili tylko dzwignie zeby pchał, ale system biegów i ręczny są na tym samym układzie hydrualicznym i to powoduje te wszystkie problemy
Domson
A6

Postprzez Thomas » czwartek, 21 sie 2014, 13:21

chyba na układzie pneumatycznym?! hydraulika była w Citroenie
Thomas
A5

Postprzez MSG Racing » czwartek, 21 sie 2014, 13:29

Domson napisał(a):
DonCorrado napisał(a):A inni z M-Sport też narzekają na ręczny?

U Roberta jest inaczej zrobiony ręczny niż u pozostałych. Nie chodzi o to, że zmienili tylko dzwignie zeby pchał, ale system biegów i ręczny są na tym samym układzie hydrualicznym i to powoduje te wszystkie problemy

Dokladnie i tego nie potrafia ogarnac.
Inna sprawa ze M-sport ma inne wewnetrzne problemy. Jak ktos szuka pracy to mozna sie zalapac.
Neuvilla mam nadzieje ze zreanimuja o ile klatka nie jest uszkodzona.
"Rally is not a crime" Polska - FB

"Żyję po to, by być najlepszym. Właśnie dlatego zrezygnowałem z prywatnego, osobistego życia" - Ayrton Senna czerwiec 1986

http://www.ganczarczykrally.com

Antyradio -"Liczą się nieliczni"
MSG Racing
S2000

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Mistrzostwa Świata