viper napisał(a):Aaltonen napisał(a):Viper, kibicujesz jakiemuś polskiemu kierowcy, i uważasz, że jest lepszy niż Kubica?

Trudno powiedzieć czy ktos jest lepszy, bo nikt nie ma takich warunków jak Kubica , a jednocześnie nie ma innego Polaka w wrc. Jazda w Polsce to nie to samo co za granica. Ja po prostu trochę inaczej na to patrzę i z pewnością jak Kubica bedzie zajmował miejsce na pudle bedzie to sukces, ale żeby to osiagnął to z rally2 nie bedzie miało to nic wspólnego. Czy jest to wstanie osiągnąć ? Na asfaltach na pewno tak , na szutrach na razie widać co sie dzieje. Póki co można spokojnie zwalać winę na doświadczenie i na to ze nie zależy mu na wyniku w rajdzie, bo podkreśla ze chce mieć szybkość, bo wolnym tempem nie ma sensu jechać. Czy to dobra droga nie wiem. Nie wiem tez czy mogę tak powiedzieć, ale ja bym to zrobił inaczej

.
Jak to jest, że w jednym temacie mówisz, że trasy powinny być łatwiejsze bo zawodnicy jeżdżący już jakiś czas mają sie uczyć a tutaj nie pozostawiasz pola do nauki? Takie to trochę mało konsekwentne.
Inna sprawa że RK jeździ już długo i znacznie szybszymi maszynami. Nie zmienia to faktu, że uczy nowego środowiska bo całe życie robił co innego i inaczej.
Jest za to pewna analogia do poprzedniego sezonu kiedy DSem dzwonił bardzo często a potem zaczął wygrywać. Teraz jest podobnie i może nie będzie wygrywał ale będzie lepiej.
Przesiadka do szybszego auto to też nie takie hop. Powinieneś wiedzieć skoro siedzisz w RSPM choć....albo nic.
Mało tego w bodaj 2006r Solbergowi też wyrósł kamień na drodze w Japonii i zakończył jazdę.
Co do jazdy to jazda na 80% wiele też nie da a wcale łatwiejsza nie jest. Też to powinieneś wiedzieć.
Talenty są ale czy poradzą sobie z dużo szybszym autem? Znam taki talent jeden co ma być mistrzem świata. Może mieć talent ale w szybszym aucie może go braknąć i też będzie dzwonił jak RK.