Moderator: SebaSTI
Thomas napisał(a):Największy przegrany rajdu JML, szkoda mi go strasznie...kolejne punkty Kubicy, w mojej opinii jeden z jego najlepszych występów, o ile nie najlepszy, na szutrze.
Do zobaczenia na Rajdzie Polski
Robert cały czas robi postępy. Jego występy będą coraz lepsze. Przygoda z OS12 mocno pechowa. Niemniej tempo naprawdę dobre. Wygrany shakedown i czasy w pierwszej trójce robią wrażenie - nieźle jak na żółtodzioba. Przypominam, że rok temu wszyscy sądzili, że Kubica nie będzie umiał po szutrze jeździć.Thomas napisał(a):Największy przegrany rajdu JML, szkoda mi go strasznie...kolejne punkty Kubicy, w mojej opinii jeden z jego najlepszych występów, o ile nie najlepszy, na szutrze.
Aaltonen napisał(a):Robert cały czas robi postępy. Jego występy będą coraz lepsze. Przygoda z OS12 mocno pechowa. Niemniej tempo naprawdę dobre. Wygrany shakedown i czasy w pierwszej trójce robią wrażenie - nieźle jak na żółtodzioba. Przypominam, że rok temu wszyscy sądzili, że Kubica nie będzie umiał po szutrze jeździć.Thomas napisał(a):Największy przegrany rajdu JML, szkoda mi go strasznie...kolejne punkty Kubicy, w mojej opinii jeden z jego najlepszych występów, o ile nie najlepszy, na szutrze.
viper napisał(a):No nie mogę staram sie nie odzywać już , żeby sie mnie nie czepiano, ale nie mogę. Jak byś nie śledził rajdu to Kubica po raz kolejny nie skończył imprezy, bo urwał koło, a pierwszego dnia jego czasy były podyktowane tym, ze czołówka w dużej mierze czyścila drogę. Nawet prokop był wysoko.
Matthias Schmidt napisał(a):Kubica rajdu by nie skonczyl, gdyby nie 'szczesliwy' Rally2 i tylko dzieki niemu zdolal te punkty zdobyc.
Aaltonen napisał(a):Nie zapominajcie, że Kubica to jak na razie rajdowy żółtodziób.
Tutaj liczba startów bezpośrednich konkurentów i Kubicy:
Hirvonen -155
Latvala -135
Solberg H -113
Prokop -95
Ogier -76
Ostberg -70
Meeke -45
Haninen -38
Neuville -37
Paddon -29
Evans -22
Kubica -13
Jak dla mnie to co robi Kubica biorąc pod uwagę jego doświadczenie i niesprawność ręki to mistrzostwo świata...
Pamiętajmy też, że doświadczenie Kubicy na szutrach ogranicza się praktycznie do tych występów w WRC...(nie licząc Polskiego i Azorów) - inni mają dużo więcej startów na szutrach poza cyklem wrc.
rallyfun napisał(a):viper napisał(a):No nie mogę staram sie nie odzywać już , żeby sie mnie nie czepiano, ale nie mogę. Jak byś nie śledził rajdu to Kubica po raz kolejny nie skończył imprezy, bo urwał koło, a pierwszego dnia jego czasy były podyktowane tym, ze czołówka w dużej mierze czyścila drogę. Nawet prokop był wysoko.
W takim razie kto zajal 8 miejsce skoro twierdzisz ze Kubica nie skonczyl imprezy? I jesli chodzi o pierwsz dzien to jak rozumiem skoro czolówka czysci (swoja droga jestem ciekaw ile samochodów dla ciebie to odkurzacze) albo dzwoni to dobre miejsca pozostalych kierowców sie nie licza, nawet jesli zajmuja 2 miejsce na osie? Chyba sledzisz jakies inne rajdy albo znasz jakies inne zasady.
Matthias Schmidt napisał(a):Kubica rajdu by nie skonczyl, gdyby nie 'szczesliwy' Rally2 i tylko dzieki niemu zdolal te punkty zdobyc. Natomiast uwazam, ze viper przesadzasz. Owszem, ciagle bledy Kubicy nie napawaja optymizmem, ale sa inne rzeczy, ktore przypominaja o tym, ze w RK nalezy wierzyc i absolutnue nie mozna go skreslac. Nie jestem jego fanem, ale mimo to uwazam, ze to dobry kierowca i az jestem ciekaw gdzie bedzie za 2-3 lata.
Witcher1990 napisał(a):Od kilku lat te tytuły z PWRC czy SWRC znaczą coraz mniej co widać po Guerze, MK, Prokopie itd
starzyna napisał(a):Tam po prostu nie było licznej stałej stawki. Zdecydowana większość to kierowcy lokalni, ewentualnie tacy, którzy jadą tylko część kalendarza. Wystarczyło jechać i dojechać, chociaż za czasów Kościuszki to Prokop wydawał się kosmitom poza zasięgiem![]()
"Absolwenci" WRC2 radzą sobie jakby lepiej, może to dzięki większemu podobieństwu aut R5 i WRC o RRC już nie wspomnę. Za przykład niech służą Eflyn Evans, Ott Tannak czy nawet Kubica. Mam nadzieję, że dzięki 208 i DS3 trochę się rozrusza druga liga....
...i tych nowych twarzy będzie coraz więcej.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość