Rajd Sardynii

...co w świecie WRC piszczy

Moderator: SebaSTI

Re: Rajd Sardynii

Postprzez Witcher1990 » czwartek, 5 cze 2014, 13:02

Aaltonen napisał(a):
ZbyszekChaosu napisał(a):Coś tam chyba warunki mieszały, tak na szybko mam to http://rajdy.autoklub.pl/news/kosciuszk ... etku,46869

Trzeci, Prokop drugi, a potem bajka się skończyła bo wszyscy założyli kolce: http://rajdy.autoklub.pl/news/neuville- ... ebem,46874

Wszystkiego nie pamiętam, to było 1.5 roku temu. Wiem że był wysoko i jak widać jeden z forumowiczów odszukał ten link. Wtedy warunki robiły swoje, a teraz kolejność na starcie. RK ma zamiar przejechać cały rajd a nie gonić Ogiera
Witcher1990
A6

Postprzez RallyFUN1 » czwartek, 5 cze 2014, 13:33

Zepter nie 3 dni bo od dzis :D ,i nikogo nie obrażam ok? widze ze kultura cos szwankuje :D pozwól,ze odpuszcze :wink: a co do rajdu,to nikomu zle nie życze,żeby sie Pan tylko nie napalił wynikiem bo to tylko testowy :D :D pozdrawiam
!!!!!!TYLKO SPADANIA NA BOMBIE!!!!
RallyFUN1

Postprzez Aaltonen » czwartek, 5 cze 2014, 14:18

Nie karmcie TROLA. Widać, że konto założone, żeby jechać po Kubicy. Olać i zbanować.
Aaltonen
N3

Postprzez RallyFUN1 » czwartek, 5 cze 2014, 14:42

Niemam zamiaru ponikim jezdzic,i powtarzac tematu juz milion razy wałkowanym na róznych forach! A na pewno nie zniżac sie do Twojego Aaltonen poziomu,bo jesli obrazasz kogos nic o tej osobie niewiedząc to swiadczy tylko o Tobie!! I to nie ja jestem hejterem!! wiec ochłońcie troche,bo paznokcie są niezdrowe)))
!!!!!!TYLKO SPADANIA NA BOMBIE!!!!
RallyFUN1

Postprzez Matthias Schmidt » czwartek, 5 cze 2014, 14:43

Kubica Kubica, ale warto tez zwrocic uwage na Heninga Solberga :D to niesamowite, ze gosc, ktory raz na czas wskakuje za kolko, nie testuje i ma po czterdziestce, w dalszym ciagu potrafi byc zaskakujaco szybki. Interesujace bedzie zobaczyc, jak mu pojdzie w rajdzie.
Natomiast, inna sprawa, ze to dopiero testowy.
"This rally is insane, even though everything is going well at the moment. If there is a trouble, I'm as good as dead" - Henri Toivonen (1 May 1986)
Matthias Schmidt
N4

Postprzez jarauto » czwartek, 5 cze 2014, 15:20

RK: „Problem w tym, że wiele osób nie rozumie, że wszystko zależy od tego, jakie są twoje cele. Jeśli twoim celem jest spokojna jazda podczas rajdów i dobra zabawa, to w porządku, ale to nie jest moim celem. Chcę osiągnąć najwyższy możliwy poziom, a rajdowa jazda z tempem o dwie i pół sekundy na kilometrze wolniejszym donikąd mnie nie zaprowadzi, ponieważ za rok chcę być szybszy.” http://www.wrc.com/po/wrc/news/may/kubi ... 2-12-.html

100 razy wolę oglądać cisnącego i dzwoniącego RK niż np. Prokopa.
Ten sezon i tak jest "wynikowo" stracony więc niech ciśnie! Mam nadzieję, że będzie max atak od początku zarówno w wykonaniu Roba jak i Henniga :D
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/d/d7/Unusual_sarcasm_notice.jpg
jarauto
N2

Postprzez Matthias Schmidt » czwartek, 5 cze 2014, 15:33

Szczerze mowiac, czytajac wypowiedzi, czy wywiady z Robertem, robi mi sie zwczajnie smutno i przykro. Gosc natrafil na takiego pecha w swoim zyciu, ze to az ciezkie do wyobrazenia. Widac, ze w dalszym ciagu zyje F1, chcialby tam wrocic, ale niestety nie moze. I rajdy sa niby dla niego wyzwaniem, czyms moze nawet ciekawym, w czym nie jest zly, ale kurcze... wyczuwalny jest taki stan, ze rajdy to dla niego tylko sposob na robienie czegos, zeby nie myslec o F1. A o F1 i tak dalej mysli i odnosze wrazenie, ze starty w rajdach nie daja mu stuprocentowej satysfakcji. Strasznie to przykre prawde mowiac...

Sory za offtop :|
"This rally is insane, even though everything is going well at the moment. If there is a trouble, I'm as good as dead" - Henri Toivonen (1 May 1986)
Matthias Schmidt
N4

Postprzez woocasch » czwartek, 5 cze 2014, 15:36

jarauto napisał(a):100 razy wolę oglądać cisnącego i dzwoniącego RK niż np. Prokopa.

Z jednej strony racja, ale z drugiej strony Prokop nie może sobie pozwolić na dzwonienie, bo nie ma zaplecza w Postaci M-Sportu gdzie stoją dostępne Fiesty, bo ma tylko 2 auta kupione na własność. Do tego Czesi sami sobie je obsługują, mają o wiele mniejszą ilość testów itd. itp. Ja tam od pewnego czasu podziwiam Prokopa za to, że potrafił zbudować wokół siebie zespół, który od kilku lat utrzymuje się w MŚ i wygląda na to, że jeszcze jakiś czas pojeździ. No i dodatkowo w 2009 zdobył tytuł w JWRC a w PWRC niewiele mu do tego zabrakło. Fajnie, że jeszcze są tacy kierowcy, którzy mimo, że wiedzą że Mistrzem Świata w generalce nie będą to nadal startują. Zawsze to kolejne "kolorowe" WRC na trasie :)
---
woocasch
woocasch
A6

Postprzez jarexcc » czwartek, 5 cze 2014, 15:57

jarauto napisał(a):Ten sezon i tak jest "wynikowo" stracony więc niech ciśnie! Mam nadzieję, że będzie max atak od początku zarówno w wykonaniu Roba jak i Henniga

ale ten sezon nie jest stracony aby coś się nauczyć, zrobić kilometry, poznać jeszcze to co nie poznane, bo to że RK jechał Finkę, Korsyke etc, nie oznacza że może sobie pozwolić na maks atak, bo daleko nie zajedzie, nie wiem czy czytałeś ostatni wywiad Kubicy z testów przed Sardynią gdzie odcinek 3km przejechał szybciej WRC o 7sek w porównaniu do zeszłego roku, i sam przyznał że to inna jazda, przepaść i nauka wszystkiego od nowa. Dlatego Kubica powinien jechać z głową, umiejętnościami, i małą jednak rezerwą, bo każdy kolejny start w tym roku to ciągle będzie coś nowego
jarexcc
A5

Postprzez karluum » czwartek, 5 cze 2014, 16:35

Matthias Schmidt napisał(a):Szczerze mowiac, czytajac wypowiedzi, czy wywiady z Robertem, robi mi sie zwczajnie smutno i przykro. Gosc natrafil na takiego pecha w swoim zyciu, ze to az ciezkie do wyobrazenia. Widac, ze w dalszym ciagu zyje F1, chcialby tam wrocic, ale niestety nie moze. I rajdy sa niby dla niego wyzwaniem, czyms moze nawet ciekawym, w czym nie jest zly, ale kurcze... wyczuwalny jest taki stan, ze rajdy to dla niego tylko sposob na robienie czegos, zeby nie myslec o F1. A o F1 i tak dalej mysli i odnosze wrazenie, ze starty w rajdach nie daja mu stuprocentowej satysfakcji. Strasznie to przykre prawde mowiac...

Sory za offtop :|

Ja sobie myślę, że Robert miał dwa cele: tytuł MŚ w F1 a potem w WRC. Teraz kolejność się zmieniła, bo jak pokazał przykład Webera można być w wieku 36 lat konkurencyjnym przy odpowiednim aucie, a może za klika lat postęp w chirurgii pozwoli na powrót do bolidu. Albo się zmienią przepisy. Na DTMy, Le Mans jest jeszcze czas, bo to są dobre emeryckie serie, gdzie można zarobić i pościgać się bez specjalnej napinki.
Po prostu jest nieskończona robota w F1, przerwana takim niefartem, że ciężko mu nie tęsknić za F1. I za normalnym życiem.

Ciekawe są jego wypowiedzi dla Gutowskiego o zmianie sposobu patrzenia na drogę, że zeszłoroczny opis jest nieprzydatny. Rośnie nam szutrowy Kubica ;)
karluum
A5

Postprzez Matthias Schmidt » czwartek, 5 cze 2014, 17:01

DTM nie jest seria emerytow. Obecnie ci po 30-ce maja klopoty, zeby wygrywac z tymi najmlodszymi. Do F1 tez nie wroci, a nawet jesli wroci (czego mu bardzo mocno zycze) to sukcesow tez raczej nie wroze. Tyle lat rozlaki ze sportem, ktory w ciagu tych lat naprawde sie zmienil, to niemozliwe, zeby moc wrocic i walczyc o tytul. Niestety.
Matthias Schmidt
N4

Postprzez viniwrc » czwartek, 5 cze 2014, 20:43

Ktoś znalazł może jakiegoś streama z SuperOS-u ?
viniwrc
N1

Postprzez ujtik » czwartek, 5 cze 2014, 20:59

ujtik
N1

Postprzez Dani » czwartek, 5 cze 2014, 21:30

Kurczę nie mam głosu, co się dzieję, że nie jadą?
Dani
N3

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Mistrzostwa Świata