Rally Argentina

...co w świecie WRC piszczy

Moderator: SebaSTI

Re: Rally Argentina

Postprzez Thomas » niedziela, 11 maja 2014, 14:20

Matthias Schmidt napisał(a):Co Ostberg ma z reka? Cos przyspalem i nie znam szczegolow. Wiem tylko, ze jakies klopoty od... uderzenia w kierownice?

prawdopodobnie złamał kciuk...

P.S. ale loteria na S11, mgła miesza niesamowicie :?
"W zeszłym roku miałem pięć wypadków i żaden nie był wynikiem nadmiernej prędkości...ci, którzy nie rozumieją tego sportu, mają prawo nie wiedzieć. Natomiast ci, którzy są w tym sporcie czasami powinni pomyśleć...ale z czasem zapominają.
Thomas
A5

Postprzez Matthias Schmidt » niedziela, 11 maja 2014, 14:36

Jest straszny hardcore. Ogier juz nie bedzie cisnal, wiec miejmy nadzieje, ze Latvala dojedzie do mety spokojnie. Mikko czas niesamowity, ale pewnie mial lepsze warunki. Powoli robi sie jazda na sepa, byleby wszyscy dojechali. Juz bez walki. Mikko moze zyskac jeszcze jedna pozycje,
"This rally is insane, even though everything is going well at the moment. If there is a trouble, I'm as good as dead" - Henri Toivonen (1 May 1986)
Matthias Schmidt
N4

Postprzez kucyk430ps » niedziela, 11 maja 2014, 15:52

kucyk430ps
N1

Postprzez speedyzxz » niedziela, 11 maja 2014, 17:29

Evans lekko przyciska Kubice, pojedynek nowicjuszy na PS będzie ;)
Ostberg się wycofał?
http://rajdy-klasyfikacje.cba.pl - klasyfikacje WRC, ERC, RSMP i WRX!
speedyzxz
S1600

Postprzez Witcher1990 » niedziela, 11 maja 2014, 17:30

Hirvo zapewne miał lepsze warunki no i oczywiście ma więcej nowych opon przez nieukończone osy. Ale tak czy siak ten jeden os wygrał z przewagą MASAKRYCZNĄ
Witcher1990
A6

Postprzez jarauto » niedziela, 11 maja 2014, 18:03

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/d/d7/Unusual_sarcasm_notice.jpg
jarauto
N2

Postprzez Wujeek » niedziela, 11 maja 2014, 18:14

jarauto napisał(a):Power Stage live http://cricfree.tv/espn-live-stream.php

Super stronka , przyda sie . Pozdrawiam
Citroen Total Abu Dhabi World Rally Team
Wujeek
N2

Postprzez Śmiechol » niedziela, 11 maja 2014, 18:35

Robercik wygrał z Evansem, będzie szósty. Wielkie dzięki za link do streamu :mrgreen:
Śmiechol
N2

Postprzez jacko » niedziela, 11 maja 2014, 19:02

czekamy na gratulacje od vipera za te wszystkie psioczenia na kubice aby teraz przyznal, ze pojechal niezly rajd, a gdyby tak nie uznac tych viperowskich piekielnych wynalazków jak rally2 to byłby czwarty tuz za podium, w sumie w innym "normalnym" rajdzie gdzie mamy po 20 kilka OSów byłoby byc moze wiecej tych 5 min kar za nieukonczone OSy, wystarczylby jeden aby byl czwarty.

szoste miejsce jadac prokopowskim tempem jest i tak lepsze niz najlepsze jakie w historii swoich startow wychwalany przed chwila przez vipera kościuszko, no ale jak zwykle bedzie siedzial cicho w takich sytuacjach jak przy zwyciestwie w janner, no ale na pewno sie uaktywni na rajdzie azorów ;-)
jacko
A5

Postprzez speedyzxz » niedziela, 11 maja 2014, 19:12

Już myślałem że Hirvo wygra tego power stage'a. Ale Ogier musiał zadziwić chociaż pod koniec rajdu ;)
http://rajdy-klasyfikacje.cba.pl - klasyfikacje WRC, ERC, RSMP i WRX!
speedyzxz
S1600

Postprzez Matthias Schmidt » niedziela, 11 maja 2014, 19:41

jacko - slowo viper pojawilo sie w Twoim poscie 3 razy. Bez przesady, rozumiem, ze Cie gosc wpienia, ale najlepiej nie prowokuj.

Meta Kubicy jest osiagnieciem, bo pokazala, ze Kubica podszedl do tego rajdu inaczej i byc moze jezdzac w ten sposob zacznie regularnie konczyc rajdy. Odbije sie to pewnie na tempie, ale jestem zdania, ze pierwszy rok powinien potraktowac wlasnie w taki sposob. To da wieksze efekty niz krecenie dobrych czasow na kilku oesach i wypadanie na kolejnym (kolejnych). Jestem daleki od euforii, bo jego tempo bylo raczej srednie, zeby nie powiedziec slabe, a jeden ukonczony rajd nie oznacza jeszcze niczego. Ale to jest krok do przodu i wierze, ze to tez go podbuduje i zadziala pozytywnie i zdobedzie jeszcze sporo punktow w tym roku, a przede wszystkim - nabierze doswiadczenia przed kolejnym.

Bardzo, bardzo cieszy mnie postawa Latvali. Pojechal fantastyczny rajd, jego tempo i forma byly niewiarygodne i w tak trudnych warunkach nie popelnil bledow, wygrywajac w rownych szansach z Ogierem. Naprawde jestem pod wrazeniem, a jednoczesnie troche mnie to zaskoczylo. Ale pozytywnie rzecz jasna. Kto wie, moze JML sprawi, ze zrobi sie w WRC choc troche ciekawiej.

Meeke jest dzwonnikiem, a paradoksalnie w dwoch najtrudniejszych tegorocznych rajdach zdobyl podium. Na pewno tego by nie bylo gdyby nie klopoty rywali, ale przynajmniej jest na mecie i Citroen wywozi jakiekolwiek punkty - choc Volkswagena juz nie dogoni.

Mikkelsen dobre tempo i pewnie skompletowalby 1-2-3 dla Volkswagena, choc nie wiadomo jak poradzilby sobie z nim Hirvonen, ktorego tempo bylo tez swietne, choc to moze kwestia pozycji startowej. Tak czy tak, Mikko nieco zaskakuje mnie, bo w tym roku jest szybszy niz w ubieglym, ale za to jest o wiele mniej regularny.

Neuville dobrze, ze ma punkty, jest na mecie i w sumie ten rajd utwierdzil mnie w przekonaniu, ze Hyundai nie jest taki wolny, choc zdaje sie, ze Thierry ma jakies klopoty z tym samochodem. No i trapia ich awarie. Zobaczymy co bedzie dalej.

Szkoda, ze Hirvo nie zgarnal 3 punktow na PS, Tuominen byl tego pewien, a jednak :D
"This rally is insane, even though everything is going well at the moment. If there is a trouble, I'm as good as dead" - Henri Toivonen (1 May 1986)
Matthias Schmidt
N4

Postprzez Thomas » niedziela, 11 maja 2014, 19:55

Troszkę było mi szkoda angielskich komentatorów gdy Kubica dołożył na ostatnim OS Evansovi 20s 8) nareszcie punkty i nie przesadzajcie z tym prokopowym tempem:wink: było jednak wyraźnie lepsze. Latvala- :wink: JESTEM POD WRAŻENIEM. Na prawdę tak wyraźnie wygrać z killerem :shock: dokładając mu na większości OS'ów. Resztę dopiszcie sami, bo mi się nie chce 8)
"W zeszłym roku miałem pięć wypadków i żaden nie był wynikiem nadmiernej prędkości...ci, którzy nie rozumieją tego sportu, mają prawo nie wiedzieć. Natomiast ci, którzy są w tym sporcie czasami powinni pomyśleć...ale z czasem zapominają.
Thomas
A5

Postprzez wanderer » niedziela, 11 maja 2014, 20:38

Matthias Schmidt napisał(a):Meeke jest dzwonnikiem, a paradoksalnie w dwoch najtrudniejszych tegorocznych rajdach zdobyl podium. Na pewno tego by nie bylo gdyby nie klopoty rywali, ale przynajmniej jest na mecie.

Strata prawie 6 minut do zwycięzcy nie jest imponująca, ale on przez ostatnie sezony wiele się nie najeździł. W zasadzie jego sytuacja jest trochę jak u Kubicy i jego założenia na ten start były bardzo podobne, czyli zbieranie doświadczeń i dojechanie do mety. Jak przyjedzie tam za rok, to może walczyć o zwycięstwo.
wanderer
A6

Postprzez Matthias Schmidt » niedziela, 11 maja 2014, 20:43

W teorii tak - bo bedzie juz ten rajd 'jako tako' znal, a dodatkowo potrafi byc bardzo szybki. Tylko w takiej sytuacji pojawia sie pytanie czy on jest w stanie dojezdzac do mety jadac tempem czolowkowym. Bo Argentyne czy Monte wytrwal, co - jak napisalem - jest sukcesem, ze wzgledu na poziom trudnosci tych rajdow, ale klopoty rywali i warunki wymogly na nim 'powolna' jazde. Co bedzie gdy bedzie musial cisnac? Nie zaprzeczam, bo mu na pewno brakuje rozjezdzenia, byc moze bedzie w 2015 naprawde grozny. Widac, ze jest szybki, nie wiadomo jednak czy bedzie umial to wykorzystac.
Matthias Schmidt
N4

Postprzez Śmiechol » niedziela, 11 maja 2014, 20:56

Mógł być świetny wynik Mikko, no ale niestety. Szkoda tego Hyundaia jak już wcześniej pisałem. Jeśli nie byłyby tak awaryjne to myślę że kierowcy mieliby szanse coś zwojować. Może za jakiś czas.

Robert jechał jak jechał, ale jednak najlepszy wynik z Fordów.
Śmiechol
N2

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Mistrzostwa Świata