jacko - slowo viper pojawilo sie w Twoim poscie 3 razy. Bez przesady, rozumiem, ze Cie gosc wpienia, ale najlepiej nie prowokuj.
Meta Kubicy jest osiagnieciem, bo pokazala, ze Kubica podszedl do tego rajdu inaczej i byc moze jezdzac w ten sposob zacznie regularnie konczyc rajdy. Odbije sie to pewnie na tempie, ale jestem zdania, ze pierwszy rok powinien potraktowac wlasnie w taki sposob. To da wieksze efekty niz krecenie dobrych czasow na kilku oesach i wypadanie na kolejnym (kolejnych). Jestem daleki od euforii, bo jego tempo bylo raczej srednie, zeby nie powiedziec slabe, a jeden ukonczony rajd nie oznacza jeszcze niczego. Ale to jest krok do przodu i wierze, ze to tez go podbuduje i zadziala pozytywnie i zdobedzie jeszcze sporo punktow w tym roku, a przede wszystkim - nabierze doswiadczenia przed kolejnym.
Bardzo, bardzo cieszy mnie postawa Latvali. Pojechal fantastyczny rajd, jego tempo i forma byly niewiarygodne i w tak trudnych warunkach nie popelnil bledow, wygrywajac w rownych szansach z Ogierem. Naprawde jestem pod wrazeniem, a jednoczesnie troche mnie to zaskoczylo. Ale pozytywnie rzecz jasna. Kto wie, moze JML sprawi, ze zrobi sie w WRC choc troche ciekawiej.
Meeke jest dzwonnikiem, a paradoksalnie w dwoch najtrudniejszych tegorocznych rajdach zdobyl podium. Na pewno tego by nie bylo gdyby nie klopoty rywali, ale przynajmniej jest na mecie i Citroen wywozi jakiekolwiek punkty - choc Volkswagena juz nie dogoni.
Mikkelsen dobre tempo i pewnie skompletowalby 1-2-3 dla Volkswagena, choc nie wiadomo jak poradzilby sobie z nim Hirvonen, ktorego tempo bylo tez swietne, choc to moze kwestia pozycji startowej. Tak czy tak, Mikko nieco zaskakuje mnie, bo w tym roku jest szybszy niz w ubieglym, ale za to jest o wiele mniej regularny.
Neuville dobrze, ze ma punkty, jest na mecie i w sumie ten rajd utwierdzil mnie w przekonaniu, ze Hyundai nie jest taki wolny, choc zdaje sie, ze Thierry ma jakies klopoty z tym samochodem. No i trapia ich awarie. Zobaczymy co bedzie dalej.
Szkoda, ze Hirvo nie zgarnal 3 punktow na PS, Tuominen byl tego pewien, a jednak

"This rally is insane, even though everything is going well at the moment. If there is a trouble, I'm as good as dead" - Henri Toivonen (1 May 1986)