Uddeholm Swedish Rally

...co w świecie WRC piszczy

Moderator: SebaSTI

Re: Uddeholm Swedish Rally

Postprzez Domson » sobota, 8 lut 2014, 16:49

Elfyn nie pojedzie bo rolował
Domson
A6

Postprzez speedyzxz » sobota, 8 lut 2014, 17:01

Skandynawowie odbili sobie Szwecje, no ale Ogier ma tempo na śniegu.
Te odcinki na żywo lepsze niż na eurosporcie, półtorej minuty auto na normalnych ujęciach, nie z heli. Tego właśnie brakuje przy ERC.
http://rajdy-klasyfikacje.cba.pl - klasyfikacje WRC, ERC, RSMP i WRX!
speedyzxz
S1600

Postprzez posejdon » sobota, 8 lut 2014, 17:03

Domson napisał(a):Elfyn nie pojedzie bo rolował

To chyba dwa momenty musiał mieć bo widziałem jak się kręcił na takim lewym łuku.

Hirvo szedł jak zły - myślałem, że zgarnie 3pkt. Latvala też ostro cisnął i przegrał chyba na tym ostatnim zakręcie. Za to Ostberg na spokojnie i zupełnie bez poślizgów i wynik przyszedł sam.

Mam nadzieję, że Kubica się dużo nauczył. Szczerze to liczyłem na więcej. Co prawda na początku tempo może nie było tragiczne ale np. taki Breen jechał podobnie a przygody go ominęły i punkcik ma (niech się cieszy :) ).
Jestem Kubicomaniakiem!
posejdon
A5

Postprzez Domson » sobota, 8 lut 2014, 17:06

posejdon napisał(a): taki Breen jechał podobnie a przygody go ominęły i punkcik ma (niech się cieszy :) ).

Breen tez ladowal w zaspie, ale mial wiecej szczescia i wyjechal odrazu sam ;)
Domson
A6

Postprzez speedyzxz » sobota, 8 lut 2014, 17:09

posejdon napisał(a):Breen jechał podobnie a przygody go ominęły i punkcik ma (niech się cieszy :) ).
Ba, Elfyn podarował mu kolejny punkcik :wink:
http://rajdy-klasyfikacje.cba.pl - klasyfikacje WRC, ERC, RSMP i WRX!
speedyzxz
S1600

Postprzez Domson » sobota, 8 lut 2014, 17:11

Kruuda wygrał WRC2. Na ostatnim odcinku dolozyl Keetomie 21 sec :mrgreen:
Domson
A6

Postprzez corados » sobota, 8 lut 2014, 17:31

Szacun dla Kruudy :!: poszedł wszystko... i całym rajdem udowodnił,że S-2000 w dobrych rękach jest mocno konkurencyjne wobec R5. Evans cały rajd jechał spokojnie by skonczyc w zaspie, szkoda bo mógł dowiezc punkty.
corados
A6

Postprzez nick555 » sobota, 8 lut 2014, 18:30

To je rally w całej okazałości przez ostatnie kilka dni. To jednak jest piękny i nie do końca przewidywalny sport. Taki dzień jak dziś Kubicy, musi być strasznie frustrujący, niby nie jedziesz, a cały czas coś się dzieje. Dobrze, że chłopak ma stalowe nerwy. Niejeden by miał z tym problem.
Skupuję stare radzieckie zegarki. Jak coś masz niepotrzebnego, zapraszam, może się dogadamy.
nick555
A6

Postprzez deiman » sobota, 8 lut 2014, 18:31

Zachecam do napisania podsumowania rajdu oraz Waszych subiektywnych spostrzezen.

Ciekawi mnie czy Jari po tej wygranej troche sie odblokuje i zacznie gryzc Ogiera. To samo tyczy sie Mikkelsena.
deiman
A5

Postprzez jacko » sobota, 8 lut 2014, 18:49

na tweeterze 'powrot roberta' jest tweet:
Kod: Zaznacz cały
Hirvonen po wczorajszej przygodzie Roberta, gdy go wyprzedził, pokazał mu środkowy palec...

coś mi sie nie chce w to wierzyc w to,
czyzby zeszloroczna wypowiedz hirvonena o braku testach z nawiazaniem do kubicy to nie byla jednostokowa wypowiedz ?
narazil sie skandynawom :D

latający ogier
http://www.youtube.com/watch?v=nlqpzqxqlIY

polecam tego tweeta, nasz czlowiek wrzuca najnowsze foty
https://twitter.com/Vader_Vip
jacko
A5

Postprzez Witcher1990 » sobota, 8 lut 2014, 19:21

Szczerze mówiąc nie wydaje mi się żeby był w stanie zrobić coś takiego. Poza tym zasuwając rajdówką nie ma się czasu na takie gesty. I co z tego wynika trudno byłoby kibicom to zauważyć w ciągu ułamka sekundy...
No i Mikko nie walczył o wygraną więc całość prowadzi do wniosku że to ściema
Natomiast jego czasy na osach to inna sprawa. Nie wygrał żadnego osu, czasy tylko w pierwszej piątce... Rok temu po tym wypadku w sumie lepiej nie było
Witcher1990
A6

Postprzez Matthias Schmidt » sobota, 8 lut 2014, 20:34

Bardzo ciesze sie ze zwyciestwa JML, tak samo jak ciesze sie z tego, ze w pierwszej piatce znalezli sie Skandynawowie + Estonczyk. Ogier rzecz jasna napsulby im krwi, ale bledy tez mu sie zdarzaja, a moze w obliczu mocniejszej stawki (?) beda zdarzac sie czesciej.
LATVALA - bardzo ciesze sie z jego wygranej i mam nadzieje, ze to go na tyle uskrzydli, ze bedzie w stanie podgryzac Ogiera na przestrzeni calego sezonu. Latvala pojechal naprawde dobrze. Ma tylko jeden problem - w Meksyku przeciera trase :x
MIKKELSEN - wielki plus dla niego, podium przyszlo stosunkowo szybko i szczerze mowiac niespodziewanie. Jakos nie bralem go pod uwage w swoich typach, sam nie wiem dlaczego. Podgryzal Ogiera, podgryzal Latvale i generalnie bardzo zablysnal. Wierze, ze bedzie na podium jeszcze nieraz- choc o tytul nie powalczy.
OSTBERG - wolalbym, zeby byl przed Mikkelsenem (ze wzgledu na to, ze VW nie mialby dubletu 8) ). Generalnie pozytywny rajd z jego strony, choc prawde mowiac po dobrym wystepie na Monte liczylem na wiecej. Licze jednak na to, ze Mads bedzie w dobrej formie przez caly sezon. W Szwecji bylo dobrze. Bez hurraoptymizmu, ale zle tez nie bylo.
HIRVONEN - niestety, moja obawa stala sie faktem. Mikko po prostu nie ma juz formy, nadeszlo nowe pokolenie, a Hirvo usuwa sie w cien. Wydaje mi sie, ze sam sie z tym pogodzil, bo w zeszlym roku byl znacznie bardziej sfrustrowany. Ja osobiscie tez sie juz z tym pogodzilem. Patrzac wstecz - jego kariera i tak byla bardzo dobra. Co do rzekomego gestu w strone Kubicy - ciezko mi w to uwierzyc. Tym bardziej, ze Mikko jest jednym z najfajniejszych gosci w calej stawce. Jezeli to prawda, to po prostu musial byc to impuls i ostry nerw ;) Kubica jednak troche napsul krwi Skandynawom poprzez swoje pit stopy w sniegu :D
TANAK - rowniez olbrzymi plus dla niego. Czolowa piatka i zwyciestwo oesowe to jednak wynik przekraczajacy oczekiwania. Moze i dzisiaj jego tempo bylo juz nieco gorsze, jednak jezeli pozostale dwa rajdy pojedzie tak dobrze + wygra WRC2 to jego angaz w WRC w 2015 bedzie oczywistoscia.
OGIER - mial tempo, popelnil blad, ja tam jestem zadowolony :D
HENNING - nie zardzewial i milo byloby gdyby pojawil sie jeszcze w tym roku.
KUBICA - nauka potrafi byc bardzo trudna i tak bylo w jego przypadku. Pierwsze koty za ploty. Tempo nie bylo oszalamiajace, bledy tez sie przytrafily. Zobaczymy co Robert pokaze na szutrze.
HYUNDAI - samochod nie jest najgorszy, na razie trudno stwierdzic czy jest topowy. Thierry i Juho zanotowali kilka niezlych czasow, a warto zwrocic uwage, ze snieg to nie jest ulubiona nawierzchnia Neuville, a Hanninen nie jezdzi duzo w WRC. Na pelna ocene trzeba poczekac. Szkoda, ze znow bez punktow. To jest lekko pesymistyczne.

Interesujace jest, ze po dwoch rajdach mamy dwoch zwyciezcow i szesciu zdobywcow podium. Fajnie jest widziec taka rotacje i oby tak dalej. Chcialbym zobaczyc, ze Latvala pogoni Ogiera. Tak czy tak postawilbym pieniadze na dominacje Ogiera w Meksyku.
"This rally is insane, even though everything is going well at the moment. If there is a trouble, I'm as good as dead" - Henri Toivonen (1 May 1986)
Matthias Schmidt
N4

Postprzez iceman150 » sobota, 8 lut 2014, 21:36

Co do środkowych palców to ja widzialem tylko gesty Ostberga, że wymachiwał w zlości rękoma ale żadnego palca nie pokazywał.

Hyundai Zdobyl punkty w mistrzostwach producentów i to aż 8 :)

No i RK zdobył 4pkt. także wyprzedził team Prokopa :D
Rok 2004, konferencja prasowa w Nowej Zelandii:
- [reporter]: Znamy już te wszystkie wady waszego samochodu, ale czy możesz powiedzieć o nim coś dobrego?
- [Marcus]: Tak, to kabriolet.
iceman150
N3

Postprzez Domson » sobota, 8 lut 2014, 21:41

Domson
A6

Postprzez jacko » sobota, 8 lut 2014, 22:10

iceman150 napisał(a):Hyundai Zdobyl punkty w mistrzostwach producentów i to aż 8 :)

No i RK zdobył 4pkt. także wyprzedził team Prokopa :D

czegos tu nie rozumiem, jakim cudem zespoly dostaja punkty skoro zawodnicy hyundaia jak i RK byli poza 10tka ?

na wrc.com w podsumowaniu z OSów 22-24 jest onboard z wypadku prokopa, jak na zlosc ani jednego kibica obok!
jacko
A5

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Mistrzostwa Świata