Uddeholm Swedish Rally

...co w świecie WRC piszczy

Moderator: SebaSTI

Re: Uddeholm Swedish Rally

Postprzez beeper_ » czwartek, 6 lut 2014, 14:35

Pamiętacie Hirvonena w prywatnym Fordzie w WRC? Wtedy dopiero ludzie na nim wieszali psy, sezon z Subaru też kiepsko. Kilka sezonów i walczył ostro z Loebem. Spokojnie, to dopiero pierwszy sezon, za dużo wymagacie od RK.
beeper_
N4

Postprzez karluum » czwartek, 6 lut 2014, 14:35

Pierwsza pętla RK lajtowo - zobaczymy co będzie na drugiej:) Pierwsza piątka w zasięgu :) Jest dobrze...
karluum
A5

Postprzez robsol » czwartek, 6 lut 2014, 14:52

Witcher1990 napisał(a):
No tak , Drugi rajd ,drugi oes, i takie wnioski no to moze szachy do konca sezonu dadza wiecej emocji :roll:

No przecież napisałem, że po jednym odcinku nie ma co wysnuwać wniosków, a o warunkach nie pomyślałem moze faktycznie lepiej jechać jako pierwszy, założyłem że jest sporo śniegu.
Ale po Szwecji jak najbardziej wysnuć wnioski dotyczące przyszłości bo skoro rok temu Seb zdominował mistrzostwa to nie wygląda że w tym się to nagle zmieni. Poza tym gdy wygra na śniegu gdzie mimo wszystko Skandynawowie są czy też może powinni być szybsi to będzie tylko świadczyć o tym jaki obraz sezonu nam się szykuje. Sam powiedz, gdzie Hirvonen, Ostberg, czy nawet JML (choć szybki na czarnym) mają pokonać Ogiera jeśli nie na śniegu lub szutrach Finlandii? Dwaj pierwsi na asfalcie nie liczą się w walce nawet o podium, Mikko cieniował w zeszłym roku, Ostberg wygrał tylko jeden rajd (w sumie byl wtedy 2gi) a JML nawet jeśli załapie tempo Francuza to jest zbyt nieregularny. TN w tej koreańskiej zabawce w tym sezonie raczej nie powalczy.

Wyluzuj. Rajd sie jeszcze nie rozkrecil na dobre a ty juz komentujesz rajdy co beda za 6m-cy.
Domson napisał(a):
Witcher1990 napisał(a):
No tak , Drugi rajd ,drugi oes, i takie wnioski no to moze szachy do konca sezonu dadza wiecej emocji :roll:

No przecież napisałem, że po jednym odcinku nie ma co wysnuwać wniosków, a o warunkach nie pomyślałem moze faktycznie lepiej jechać jako pierwszy, założyłem że jest sporo śniegu.
Ale po Szwecji jak najbardziej wysnuć wnioski dotyczące przyszłości bo skoro rok temu Seb zdominował mistrzostwa to nie wygląda że w tym się to nagle zmieni. Poza tym gdy wygra na śniegu gdzie mimo wszystko Skandynawowie są czy też może powinni być szybsi to będzie tylko świadczyć o tym jaki obraz sezonu nam się szykuje. Sam powiedz, gdzie Hirvonen, Ostberg, czy nawet JML (choć szybki na czarnym) mają pokonać Ogiera jeśli nie na śniegu lub szutrach Finlandii? Dwaj pierwsi na asfalcie nie liczą się w walce nawet o podium, Mikko cieniował w zeszłym roku, Ostberg wygrał tylko jeden rajd (w sumie byl wtedy 2gi) a JML nawet jeśli załapie tempo Francuza to jest zbyt nieregularny. TN w tej koreańskiej zabawce w tym sezonie raczej nie powalczy.

Spokojnie, poczekaj na Kubice na normalnych asfaltach w Niemczech, Francji i Hiszpanii ;)

Tez na to licze ze w tych rajdach bedzie rozdawal karty:)

A co do szwecji to Robert znalazl chyba takie tempo ktore pozwoli mu dojechac do mety, choc i tak jest przed Ewansem a on chyba stara sie z calych sil przeskoczyc Roberta , w ubieglym roku caly czas ogladal jego plecy :D
robsol
N2

Postprzez Jarek55511 » czwartek, 6 lut 2014, 15:00

O której będzie jakaś relacja w TV :?:
Bo streamu z motowizji nie mogę znaleść
Jarek55511
S1600

Postprzez Domson » czwartek, 6 lut 2014, 15:07

Jarek55511 napisał(a):O której będzie jakaś relacja w TV :?:

Dopiero ostatniego dnia z ss20 i ss24
Domson
A6

Postprzez Witcher1990 » czwartek, 6 lut 2014, 15:22

Nawet jeśli Kubica będzie stanowił realne zagrożenie na asfaltach to są to 3 rajdy z 12. Więc w 9nuda i dominacja a w 3 walka :lol: :lol: :lol:
Witcher1990
A6

Postprzez Domson » czwartek, 6 lut 2014, 15:25

Witcher1990 napisał(a):Nawet jeśli Kubica będzie stanowił realne zagrożenie na asfaltach to są to 3 rajdy z 12. Więc w 9nuda i dominacja a w 3 walka :lol: :lol: :lol:

Lepsze 9 niz 12 ;)
Domson
A6

Postprzez kostek45 » czwartek, 6 lut 2014, 15:34

kostek45
A5

Postprzez filantrop » czwartek, 6 lut 2014, 15:57

(10 - Kubica Robert / Szczepaniak Maciej): It was ok, quite slippery and not easy stage to start off. I think for all rally we will have to take care and be careful. The conditions are changing, sometimes good, sometimes not.

słowa roberrta po os2 chyba najlepiej odzwierciedlają jego czasy
filantrop
N2

Postprzez karluum » czwartek, 6 lut 2014, 16:01

Po pierwszej pętli RK traci do Ogiera 1,15 sek/km. Jak na debiutanta tempo po pierwszej pętli ma zajebiste :)
karluum
A5

Postprzez Jarek55511 » czwartek, 6 lut 2014, 16:04

Kubica chce przejechać jak najwięcej km,ponieważ runda na śniegu jest tylko jedna. Ostatni dzień pewnie będzie jechał swoim tempem.
Domson napisał(a):
Jarek55511 napisał(a):O której będzie jakaś relacja w TV :?:

Dopiero ostatniego dnia z ss20 i ss24

A relacje z dnia?
Jarek55511
S1600

Postprzez Thomas » czwartek, 6 lut 2014, 16:16

tym razem tylko 3sek straty, niemniej RK mówił coś, że muszą usprawnić system zmiany biegów, bo sporo traci w niektórych partiach
"W zeszłym roku miałem pięć wypadków i żaden nie był wynikiem nadmiernej prędkości...ci, którzy nie rozumieją tego sportu, mają prawo nie wiedzieć. Natomiast ci, którzy są w tym sporcie czasami powinni pomyśleć...ale z czasem zapominają.
Thomas
A5

Postprzez Domson » czwartek, 6 lut 2014, 16:17

Thomas napisał(a):tym razem tylko 3sek straty, niemniej RK mówił coś, że muszą usprawnić system zmiany biegów, bo sporo traci w niektórych partiach

dokładniej to chodzilo o to, ze w kretych sekcjach cos biegi nie zaskakują ;)
Domson
A6

Postprzez Matthias Schmidt » czwartek, 6 lut 2014, 16:24

Thierry :) dobry czas, szykuje sie pierwsze oesowe zwyciestwo Hyundaia.

Jeszcze o Tanaku zapomnialem - no i jest 0,5sek z przodu! Fantastyczna forma Otta. Choc szkoda, ze Neuville nie wygral ;)
Ostatnio edytowano czwartek, 6 lut 2014, 16:30 przez Matthias Schmidt, łącznie edytowano 1 raz
"This rally is insane, even though everything is going well at the moment. If there is a trouble, I'm as good as dead" - Henri Toivonen (1 May 1986)
Matthias Schmidt
N4

Postprzez Thomas » czwartek, 6 lut 2014, 16:30

Matthias Schmidt napisał(a):Thierry :) dobry czas, szykuje sie pierwsze oesowe zwyciestwo Hyundaia (choc poczekajmy na Henninga).

nic z tego nie będzie Tanak wychędożył TN :D ciasno jest tam tym OS...
"W zeszłym roku miałem pięć wypadków i żaden nie był wynikiem nadmiernej prędkości...ci, którzy nie rozumieją tego sportu, mają prawo nie wiedzieć. Natomiast ci, którzy są w tym sporcie czasami powinni pomyśleć...ale z czasem zapominają.
Thomas
A5

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Mistrzostwa Świata