Rally Liepaja Ventspils

Dyskusja o startach Polaków w Mistrzostwach Europy - również tych byłych:)

Moderator: SebaSTI

Re: Rally Liepaja Ventspils

Postprzez Witcher1990 » sobota, 1 lut 2014, 19:36

Chciałbym zwrócić waszą uwagę, że KK jedzie tam pierwszy raz, większość stawki już brała udział w tym rajdzie i klepie ERC częściej niż on. Mikołajek na swoim w wykonaniu KK chyba nie trzeba przypominać.
Czołówka ERC również samochody ma lepiej ogarnięte, który to start Polaka R5? Jeśli dobrze liczę to 3ci.
I jeśli dobrze mi się wydaje to w PL więcej rajdów jest po czarnym co automatycznie sprawia że na tej nawierzchni Kajto czuje się lepiej co widać po wynikach osowych na Janner.
Co ma do rzeczy ile osiek go objechało? Na Monte ośki tłukły całą elitę MŚ, Ogier wygrał os skodą chyba na sardynii i bodaj jakiś młodziak zapunktował s2000 na PS. Przykładów jest masa, nie wiemy co było na osie.
Nawet na zdawałoby się dobrym forum z wydawałoby się myślącymi ludźmi jest głupi hejting, w sumie nawet nie wiem po co odpisuję, niektórym i tak się nie przetłumaczy.
Witcher1990
A6

Postprzez jacko » sobota, 1 lut 2014, 19:44

Witcher1990 napisał(a):Nawet na zdawałoby się dobrym forum z wydawałoby się myślącymi ludźmi jest głupi hejting, w sumie nawet nie wiem po co odpisuję, niektórym i tak się nie przetłumaczy.

ciekawe, jedzie bardzo dobry rajd a mimo to są krytycy, niemożliwe, a teraz wyobraź sobie, że w tym aucie siedzi kubica ?...
jacko
A5

Postprzez posejdon » sobota, 1 lut 2014, 19:52

Zgadzam się z prawie wszystkim co napisałeś ale jednak z każdym odcinkiem Kajto tracił coraz więcej - nie zaprzeczysz. Po prostu dzielę się moimi spostrzeżeniami. Myślałem, że będzie się rozkręcał w czasie trwania zawodów a On nic :evil: .

No ale jednak tutaj:
Nawet na zdawałoby się dobrym forum z wydawałoby się myślącymi ludźmi jest głupi hejting(...)

to Cię trochę poniosło...

jacko - pewnie, że jedzie dobrze. Pewne czwarte miejsce po pierwszym dniu to bardzo dobry wynik (zwłaszcza zważywszy na okoliczności). Jednak przed rajdem wiele osób mówiło, że Kajto wszystkich naklepie więc moje oczekiwania wzrosły. Ale jest jeszcze jeden dzień więc zobaczymy. Ja w każdym razie trzymam kciuki, żeby wszystko dobrze się skończyło :)
Jestem Kubicomaniakiem!
posejdon
A5

Postprzez d-z rallyfans » sobota, 1 lut 2014, 20:13

Ja wywołałem ten temat to może coś jeszcze dodam bo widzę że nie które osoby interpretują pod siebie.
Nie chodziło o hejtowanie Kajetana, zwróciłem uwagę na pewną zależność na tym forum, jak podchodzi się do wyników jednych zawodników a jak do innych, po jednym czy drugim można jechać jak po burej suce a jak ten ulubiony jest w podobnej sytuacj to cisza jak makiem zasiał i słowa nie można napisać bo to wielka obraza.

A za Kajtka trzymam kciuki, oby dojechał i miał punkty do ERC.
d-z rallyfans
A5

Postprzez edwardkrasz » sobota, 1 lut 2014, 20:17

dzwon w Austrii moim zdaniem przyhamował KK. moim zdaniem już wole Kajtka na mecie na 4 niż przed czasem miałby skończyć rajd. Ktoś też za to płaci i wymaga. Pozdrawiam
edwardkrasz
N1

Postprzez jarexcc » sobota, 1 lut 2014, 20:21

Witcher1990 napisał(a):Chciałbym zwrócić waszą uwagę, że KK jedzie tam pierwszy raz, większość stawki już brała udział w tym rajdzie i klepie ERC częściej niż on. Mikołajek na swoim w wykonaniu KK chyba nie trzeba przypominać.
Czołówka ERC również samochody ma lepiej ogarnięte, który to start Polaka R5? Jeśli dobrze liczę to 3ci.
I jeśli dobrze mi się wydaje to w PL więcej rajdów jest po czarnym co automatycznie sprawia że na tej nawierzchni Kajto czuje się lepiej co widać po wynikach osowych na Janner.
Co ma do rzeczy ile osiek go objechało? Na Monte ośki tłukły całą elitę MŚ, Ogier wygrał os skodą chyba na sardynii i bodaj jakiś młodziak zapunktował s2000 na PS. Przykładów jest masa, nie wiemy co było na osie.
Nawet na zdawałoby się dobrym forum z wydawałoby się myślącymi ludźmi jest głupi hejting, w sumie nawet nie wiem po co odpisuję, niektórym i tak się nie przetłumaczy.

no nie chcę być uszczypliwy ale teraz to przeginasz, nauczyciel się znalazł, no my jesteśmy wszyscy nie myślący ale za to kolega.. 24 stycznia 2014 roku... ależ ma krótką pamięć cytuje jego post napisał

Witcher1990 napisał(a):Jeśli osy będą podobne jak w relacjach sprzed roku to sądzę, że s2000 nie będzie tam miało wiele do gadania ze względu na niski xmax. Ok Breen wygrał ale umówmy się Ketoma to nie jest top top. Przewagę będzie miało RRC które dyga ok 200 i R5 które szybciej przyspiesza i chyba ma podobny vmax co rrc. Poza tym z podobnych względów R4 w rękach lokalesa może być również w stanie nawiązać walkę ale generalnie sądzę, że Kajto będzie tam miał spacerek w drodze do wygranej

wytłuszczę
Kajto będzie tam miał spacerek w drodze do wygranej

troszkę realnego spojrzenia nikomu nie zaszkodzi

pozdrawiam
jarexcc
A5

Postprzez wanderer » sobota, 1 lut 2014, 20:32

Nie wiem czego niektórzy się spodziewają od zawodnika, który poza Polską i na szutrowej nawierzchni startował raczej "od święta". Szału nie ma, ale jest bardzo przyzwoicie.

d-z rallyfans napisał(a):zwróciłem uwagę na pewną zależność na tym forum, jak podchodzi się do wyników jednych zawodników a jak do innych, po jednym czy drugim można jechać jak po burej suce a jak ten ulubiony jest w podobnej sytuacj to cisza jak makiem zasiał

Właśnie o to chodzi, że nie jest w podobnej sytuacji. Lata startów w MŚ to nie to samo co lata startów w RSMP.
wanderer
A6

Postprzez d-z rallyfans » sobota, 1 lut 2014, 20:44

wanderer napisał(a):Nie wiem czego niektórzy się spodziewają od zawodnika, który poza Polską i na szutrowej nawierzchni startował raczej "od święta". Szału nie ma, ale jest bardzo przyzwoicie.

d-z rallyfans napisał(a):zwróciłem uwagę na pewną zależność na tym forum, jak podchodzi się do wyników jednych zawodników a jak do innych, po jednym czy drugim można jechać jak po burej suce a jak ten ulubiony jest w podobnej sytuacj to cisza jak makiem zasiał

Właśnie o to chodzi, że nie jest w podobnej sytuacji. Lata startów w MŚ to nie to samo co lata startów w RSMP.

Twoja wypowiedź dotyczy jednego zawodnika a ja piszę o szerszym gronie.
To jest moje zdanie które wyrobiłem sobie tu na forum i tyle w temacie.
Dziękuję i dobranoc, życzę udanego wieczoru bo mój na pewno taki będzie ;)
d-z rallyfans
A5

Postprzez wanderer » sobota, 1 lut 2014, 20:51

d-z rallyfans napisał(a):Twoja wypowiedź dotyczy jednego zawodnika a ja piszę o szerszym gronie.
To jest moje zdanie które wyrobiłem sobie tu na forum i tyle w temacie.
Dziękuję i dobranoc, życzę udanego wieczoru bo mój na pewno taki będzie ;)

Ty to tak odbierasz, a ja równie dobrze mogę myśleć o kimś takim jak Breen albo Wiegand, którzy jeżdżą po świecie nie pierwszy sezon, ale patrząc na czasy trudno to dostrzec.
Ostatnio edytowano sobota, 1 lut 2014, 20:54 przez wanderer, łącznie edytowano 1 raz
wanderer
A6

Postprzez rallyfan1985 » sobota, 1 lut 2014, 20:53

Moim zdaniem Kajetan jedzie dobrze. Nie masakruje konkurentów jak oczekiwali jego 'wyznawcy" ale i nie dostaje tęgich batów jak chcieliby "hejterzy". Jedzie w szerokiej czołówce rajdu. Pozbądźmy się naszej narodowej zawiści. Nie zmienia to faktu, który został tu wcześniej poruszony że gdyby Kościuszko lub Kubica byli 1m,35s za liderem po 1 etapie to zmieszano by ich z błotem na forum. :oops:
rallyfan1985

Postprzez Zajcev » sobota, 1 lut 2014, 20:54

no ale co chodzi? Breen już jest przed KK, Wiegand jutro go wyprzedzi, więc nie rozumiem :)
Zajcev
N4

Postprzez wanderer » sobota, 1 lut 2014, 21:02

Zajcev napisał(a):no ale co chodzi? Breen już jest przed KK, Wiegand jutro go wyprzedzi, więc nie rozumiem :)

O to, że niektórzy się dziwią, że mistrz WRC2 jest przed mistrzem Polski. A co do Wieganda, to nie byłbym znowu taki pewny. ;)
wanderer
A6

Postprzez krzysiek_swrt » sobota, 1 lut 2014, 21:13

zobaczymy jaki za tydzień będzie atak na Kubicę jak nie daj boże mu coś źle mu coś pójdzie nikt go nie będzie usprawiedliwiał że śnieg jest nie przewidywalną nawierzchnią jak dzisiaj ktoś napisał że to jest rajd po śniegu więc jest nieprzewidywalny ,a monte to przepraszam bardzo ale po czym leciało w większości jak nie po śniegu i lodzie a wyznawcy Kajta linczowali Roberta bo popełnił błąd.Zdarza się ,trochę obiektywizmu wykażcie panowie dla naszych obu zawodników.
krzysiek_swrt
N3

Postprzez SkyWalker » sobota, 1 lut 2014, 21:14

To Buffi ładnie głupio skończył;/ Kubica tym kosił drzewa i nic a ten delikatnie zahaczył i siema po rajdzie;/ http://www.youtube.com/watch?v=BSsmlbaKMb8
SkyWalker
N3

Postprzez Thomas » sobota, 1 lut 2014, 21:19

niestety, ale Kajto, póki co, nie popisuje się, szkoda. Zgadzam się z przedmówcami...gdyby to taki kubica tracił tyle po pierwszym dniu, to nie zostawili by na nim suchej nitki...dało się tu niejednokrotnie wyczytać, że KK jest lepszy niż RK. Póki co Kajto, zrobił sobie niestety pielgrzymkę "na dojechanie", choć niewykluczone, że da mu to pudło, eśli innych dosięgnie pech (przykład BB)
"W zeszłym roku miałem pięć wypadków i żaden nie był wynikiem nadmiernej prędkości...ci, którzy nie rozumieją tego sportu, mają prawo nie wiedzieć. Natomiast ci, którzy są w tym sporcie czasami powinni pomyśleć...ale z czasem zapominają.
Thomas
A5

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Polacy w ME