RSMP 2014

Rajdowe Samochodowe Mistrzostwa Polski

Moderator: SebaSTI

Re: RSMP 2014

Postprzez Maxikitcar » poniedziałek, 20 sty 2014, 00:23

Viper, twoim rozumowaniem przykładowo klasa była N3, kupując renault clio III 197KM gr N z racji że nowsze auto znajdzie się na nie sponsora, jak potem wytłumaczysz sponsorowi brak wyników w takim aucie gdzie w/w rajdówka (za 35-50koła)dostaje baty od starszej 10letniej konstrukcji renault clio II 172KM (za 20-30tys zł)na każdym rajdzie i w każdych warunkach? Powiesz sponsorowi że jednak wolisz jechać dla przyjemności i rekreacji bo chyba nie powiesz że stare auto jest lepsze czy może żeby sponsor dał kase na R3 :lol: :lol: :lol: Gratuluje Ci użycia mózgu porównując nowsze auto c2 za 100tys zł do astry za 10tys :D Nie no koszty te same to po co się w stare pchać :lol:
Maxikitcar
N2

Postprzez viper » poniedziałek, 20 sty 2014, 00:43

Maxikitcar napisał(a):Viper, twoim rozumowaniem przykładowo klasa była N3, kupując renault clio III 197KM gr N z racji że nowsze auto znajdzie się na nie sponsora, jak potem wytłumaczysz sponsorowi brak wyników w takim aucie gdzie w/w rajdówka (za 35-50koła)dostaje baty od starszej 10letniej konstrukcji renault clio II 172KM (za 20-30tys zł)na każdym rajdzie i w każdych warunkach? Powiesz sponsorowi że jednak wolisz jechać dla przyjemności i rekreacji bo chyba nie powiesz że stare auto jest lepsze czy może żeby sponsor dał kase na R3 :lol: :lol: :lol: Gratuluje Ci użycia mózgu porównując nowsze auto c2 za 100tys zł do astry za 10tys :D Nie no koszty te same to po co się w stare pchać :lol:

Czytaj chłopie ze zrozumieniem jak już w dajesz sie w dyskusje, bo zle zrozumiales w ogole temat o którym dyskutowalismy. Za nim zaczniesz głupio sie uśmiechać przeczytaj uważnie o czym była rozmowa i jakie koszty w grę wchodziły . Za clio III masz prawie type r, ale to nie ma nic wspólnego z tym o czym rozmawialiśmy z kramarem , a jak mieszasz w to r3 to już w ogole nie rozumiesz sensu o czym była dyskusja.
Zobacz co to jest klasa 9 i jaka c2 może te rugulaminy spełniać i pogadamy o kosztach, bo jak ty mylisz c2 r2 z klasy 6 do c2 z klasy 9 to my chyba nie mamy o czym rozmawiać bo to oznacza ze pojęcia nie masz o tematyce rajdowej :D

P.s
Albo wiesz co powiem ci o czym Rozmawialiśmy, bo przy twoim rozumowani i wiedzy to nie wiem czy zatrybisz :lol:. Tematem byly auta o kosztach zbliżonych do astry. Twoje wypociny dotyczące clioIII nie maja nic wspólnego z naszym tematem, bo to inna Polka finansowa.
Ostatnio edytowano poniedziałek, 20 sty 2014, 00:50 przez viper, łącznie edytowano 1 raz
viper
S2000

Postprzez RallyMarco » poniedziałek, 20 sty 2014, 00:49

viper tyś jest głupi czy tylko udajesz, może jeszcze masz banie po weekendzie?:D Najlepszy tekst: C2 nie wyjdzie drożej jak astra:D Chyba że myślales o astrze kit car, takiej fest grubej:D hehe
Brak rajdów = niedotlenienie mózgu!! xD
RallyMarco
N3

Postprzez viper » poniedziałek, 20 sty 2014, 00:55

Do Rallymarco.

Ty tez nie znasz przepisów czym sie różni klas 9 od 6 :D . Ludzie co wy robicie na tym forum. Poproscie kramara to wam wytłumaczy, bo ja nie mam siły tak mi sie śmiać chce :D :D .
viper
S2000

Postprzez żółtodziób » poniedziałek, 20 sty 2014, 02:26

Panowie, dyskutujemy merytorycznie, nie piszemy, że ktoś jest głupi albo "gratuluję użycia mózgu". Wyrażamy swoje poglądy na temat konkretnych spraw, a nie osób. To pierwsza i ostatnia tego typu prośba, potem zaczne robić użytek z opcji "kasuj post". Spierać się wolno, ale jest ogromna różnica między sporem a pyskówką.
żółtodziób
A8

Postprzez munster » poniedziałek, 20 sty 2014, 08:44

W Austrii wpisowe 400€-600€ 2-ga liga (kazdy rajd ma inna kwote) a mistrzostwa Austrii 600€- 800€ na jänner nie wiem ile bylo w tym roku wiecej.
a nie wiem o co sie spieracie , sa sponsorzy ktorzy chca miec reklame na nowym aucie sa tycy ktorym stare nie przeszkadza ale jak ja sie orietuje to najwiecej sponsorow chce zeby ich reklama byla widoczna w mediach i to obojetne czy astra c zy citroen, poza tym i citroena mozesz zbudowac za kilkadziesiat tysiecy zl a rowniez za 100000 i z astra pewnie bedzie podobnie. Podobnie ze startami mozesz jezdzic mega a grupa bez oszczedzania na profi paliwie i nowych oponach na kazda petle a mozesz jezdzic na uzywkach na zwyklam paliwie i np. grupa "n".
munster
N1

Postprzez djescape » poniedziałek, 20 sty 2014, 08:51

Akurat ja zrozumiałem wszystko co viper powiedział i dobrze on prawi: same koszty przystosowania samochodu, czy to astry czy innego są takie same, zaś różnica jest w cenie samego samochodu. I tak jak viper mówił, możemy dołożyć do nowszej konstrukcji 10 tysięcy rezygnując np. z jednego rajdu, za to ten koszt zwróci się nam i był podany przykład wahacza. W tej kwestii wszystko jest ok :). Mówiliśmy o porównaniu kosztów astry do innego samochodu :).

@munster
Tutaj też się zgodzę, bo można mieć samochód i jechać po kosztach, na rajdy jeździć mając za mechaników kolegów którzy "za flaszkę" i dla frajdy pojadą i oszczędzać na paliwie, oponach itp. kończąc kolejne rajdy. Można nie bawić się w przerabianie samochodu i pozostać przy N grupie i też będzie. Wszystko tutaj zależy od zasobności portfela i fantazji właściciela :). A sponsorzy wydaje mi się że mają różne fanaberie i jeden chętniej wyłoży kasę na Astrę kogoś z okolicy swojej niż na Lancera R4 jakiejś nieznanej osoby :).
"Straights are for fast cars, corners are for fast drivers..." - C. McRae
djescape
N3

Postprzez makki » poniedziałek, 20 sty 2014, 10:48

munster napisał(a):W Austrii wpisowe 400€-600€ 2-ga liga (kazdy rajd ma inna kwote) a mistrzostwa Austrii 600€- 800€ na jänner nie wiem ile bylo w tym roku wiecej.
a nie wiem o co sie spieracie , sa sponsorzy ktorzy chca miec reklame na nowym aucie sa tycy ktorym stare nie przeszkadza ale jak ja sie orietuje to najwiecej sponsorow chce zeby ich reklama byla widoczna w mediach i to obojetne czy astra c zy citroen, poza tym i citroena mozesz zbudowac za kilkadziesiat tysiecy zl a rowniez za 100000 i z astra pewnie bedzie podobnie. Podobnie ze startami mozesz jezdzic mega a grupa bez oszczedzania na profi paliwie i nowych oponach na kazda petle a mozesz jezdzic na uzywkach na zwyklam paliwie i np. grupa "n".

Janner 2014
Classes Organiser´s optional advertising
with without
1-5 € 1.200,-- € 2.000,--
6-14 € 750,-- € 1.300--
makki
N2

Postprzez chrisro » poniedziałek, 20 sty 2014, 14:16

Dzięki
Czyli mamy najwyższe wpisowe prawie jak na ERC.
U nas zawsze musi być wszystko naj. Tylko, że w takiej Francji, Austrii itp. to wpisowe przekłada się na pół wypłaty minimalnej a w Polsce na 2 pensje minimalne.
Nie ma co rajdy to sport elitarny.
chrisro
N2

Postprzez menson » poniedziałek, 20 sty 2014, 16:26

Viper wytłumacz mi proszę jeśli np. nie ASTRA to co ?? fiesta w starym N3? Sory ale to auto jest z góry na straconej pozycji, ponieważ żeby liczyć się w tej klasie to albo TYPE-Ra albo Clio Ragnotti na kłówce bo nic innego nie ma sensu w tej akurat klasie. A reszta klas w Polsce praktycznie wogóle nie istnieje no może oprócz 6 (C2,208 czy Fiesta) Już nawet nie ma klasy N4 tak na marginesie...
https://www.facebook.com/jbmotorsportpoland/
menson
A5

Postprzez Witcher1990 » poniedziałek, 20 sty 2014, 16:37

To Clio to aktualnie chyba też swego rodzaju rarytas i wcale nie wyjdzie tanio
Witcher1990
A6

Postprzez djescape » poniedziałek, 20 sty 2014, 17:44

menson napisał(a):Viper wytłumacz mi proszę jeśli np. nie ASTRA to co ??

To jest dobre pytanie: w jakie N-grupowe auto od N3 w dół można zainwestować by było tanie (w odniesieniu do reszty rajdówek) a można by nim dojść spokojnie przynajmniej do RPP? Czy wybór głównie ogranicza się do Clio, Fiesty i Civiców? Dlatego mówię o N-ce gdyż to moim zdaniem najtańsza do zrobienia klasa. Wiemy że N-ki odchodzą tak samo jak A-grupowe konstrukcje na rzecz R-ek, ale dla młodych kierowców myślę że to jedyna droga to zdobycia właśnie tego wymarzonego samochodu grupy R.
"Straights are for fast cars, corners are for fast drivers..." - C. McRae
djescape
N3

Postprzez radzio » poniedziałek, 20 sty 2014, 17:56

typery? clio? r2?
Panowie e30 :). Już dwóch takich pokazało, że spokojnie da się pukać dużo nowsze i droższe konstrukcje.....
.....tak wiem, te rozwiązanie jest tylko dla tych co mają jajka, dla pozostałych rzeczywiście zostaje turlanie się jakimś smutnym enkowym autem, na podobnym poziomie kosztów.
radzio

Postprzez munster » poniedziałek, 20 sty 2014, 18:10

makki napisał(a):
munster napisał(a):W Austrii wpisowe 400€-600€ 2-ga liga (kazdy rajd ma inna kwote) a mistrzostwa Austrii 600€- 800€ na jänner nie wiem ile bylo w tym roku wiecej.

Janner 2014
Classes Organiser´s optional advertising
with without
1-5 € 1.200,-- € 2.000,--
6-14 € 750,-- € 1.300--

tak bo klasy 6-14 to były tylko do Mistrzostw Austrii a te powyżej ERC, ale się niewiele zmienilo w stosunku do zeszlego roku
munster
N1

Postprzez szczepan » poniedziałek, 20 sty 2014, 18:50

a dokładniej: klasy 1-5 z reklamą 900eur, klasy 6-15 750eur. do Mistrzostw Austrii były klasy 11-15, więc jadąc 208 R2 w ERC płaciłeś 750eur.
http://www.facebook.com/zimnymirek Checkstar Zimny/Mirek Rally Team!
szczepan

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do RSMP