Moderator: SebaSTI
rypley napisał(a):martenzyt napisał(a):W tym roku Radek Typa jedzie z gościem z kabaretu (nawet nie wiem w jakim kabarecie występuje bo humoru dzisiejszych kabaretów nie ogarniam z powodu małej główki). Tylko czekam jak w przyszłym roku Kajto stworzy załogę z Panią Cichopek bądź inną gwiazdą telewizyjnego dna.
Radek Bielecki rajdami się pasjonuje, do tego pochodzi on z Lidzbarka Warmińskiego, a Radek Typa z Ornety. Jeden powiat, 30 km od siebie miejscowości i obaj panowie znają się od lat. I pojechał tutaj na pilota nie jako jakaś sławna persona, tylko po prostu z powodu pasji i takiej możliwości. No ale nic tam.
Barbórka to show a nie poważny rajd, ja 2 rok z rzędu sobie odpuściłem, bo to jedna wielka komercja i dla mnie wydatek paru setek za jeden dzień wątpliwej jakości rozrywki.
martenzyt napisał(a):A wracając do tematu to oczywiście zaznaczam nie mam nic przeciwko, że np. Pan Grycan startuje sobie w rajdzie (oczywiście jeżeli tak jak wszyscy spełnia wymogi zapisane w regulaminie: licencja, samochód itp.)
[..ciach..]
Mam tylko nadzieje, że pewnego dnia nie obudze się po to by w porannej TV zobaczyć wywiad z jakimś celbrytą, który po starcie jednorazowym w Barbórce będzie dawał rady jak powinno się bezpiecznie i szybko poruszać samochodemjako doświadczony rajdowiec
voytec napisał(a):martenzyt napisał(a):A wracając do tematu to oczywiście zaznaczam nie mam nic przeciwko, że np. Pan Grycan startuje sobie w rajdzie (oczywiście jeżeli tak jak wszyscy spełnia wymogi zapisane w regulaminie: licencja, samochód itp.)
[..ciach..]
Mam tylko nadzieje, że pewnego dnia nie obudze się po to by w porannej TV zobaczyć wywiad z jakimś celbrytą, który po starcie jednorazowym w Barbórce będzie dawał rady jak powinno się bezpiecznie i szybko poruszać samochodemjako doświadczony rajdowiec
Nie, żebym próbował bronić obecnego formatu imprezy, bądź co bądź, historycznie okraszonej zobowiązującym mianem Kryterium Asów, jednak by nie wtapiać się w zataczającą coraz to szersze kręgi internetową modę "nie znam się to się wypowiem", nienachalnie pokuszę się zaproponować sprawdzenie, co Adam Grycan ma wspólnego z rajdami samochodowymi, ile to już lat temu startował w RSMP (także w barbórkowym składzie załogi) i jaką miał opinię w zawodniczym środowisku. Po czym można też zastanowić się, czy li tylko w takim kontekście i zestawieniu ze statystycznym Kowalskim bardzo by się błaźnił coś tam wspominając "o bezpiecznym i szybkim poruszaniu się samochodem" oraz czy dla markietingowo-PRowo-tabloidowej papki wtrącenie o "powrocie" nie stanowiło.. faktu (w istocie nie do końca na serio).
Taka sytuacja..
voytec napisał(a):martenzyt napisał(a):A wracając do tematu to oczywiście zaznaczam nie mam nic przeciwko, że np. Pan Grycan startuje sobie w rajdzie (oczywiście jeżeli tak jak wszyscy spełnia wymogi zapisane w regulaminie: licencja, samochód itp.)
[..ciach..]
Nie, żebym próbował bronić obecnego formatu imprezy, bądź co bądź, historycznie okraszonej zobowiązującym mianem Kryterium Asów, jednak by nie wtapiać się w zataczającą coraz to szersze kręgi internetową modę "nie znam się to się wypowiem", nienachalnie pokuszę się zaproponować sprawdzenie, co Adam Grycan ma wspólnego z rajdami samochodowymi, ile to już lat temu startował w RSMP (także w barbórkowym składzie załogi) i jaką miał opinię w zawodniczym środowisku. Po czym można też zastanowić się, czy li tylko w takim kontekście i zestawieniu ze statystycznym Kowalskim bardzo by się błaźnił coś tam wspominając "o bezpiecznym i szybkim poruszaniu się samochodem" oraz czy dla markietingowo-PRowo-tabloidowej papki wtrącenie o "powrocie" nie stanowiło.. faktu (w istocie nie do końca na serio).
Taka sytuacja..
TITISE napisał(a):Przykre czasy w których ja nie zamierzam uczestniczyć.
martenzyt napisał(a):PS. A poza tym wkurza mnie fakt, że taki tam Pan Wiśniewski czy inny kabareciarz ma możliwość przejechać się na Karowej a ja nie. Choć chyba lewą rękę dał bym sobie za to uciąć
brtq napisał(a):martenzyt napisał(a):PS. A poza tym wkurza mnie fakt, że taki tam Pan Wiśniewski czy inny kabareciarz ma możliwość przejechać się na Karowej a ja nie. Choć chyba lewą rękę dał bym sobie za to uciąć
Jest możliwość startu na Karowej, wygrywasz aukcję charytatywną i jedziesz.
Grycana,wystarczy choćby w google wpisać jego nazwisko a w tedy może zmienicie zdanie że Barbórki nie jechał jako celebryta mający zachcianki tylko były zawodnik startujący regularnie w latach 80-tych.Latał maluchem ,i polonezem z tego co pamiętam.
Zajcev napisał(a):wg mnie Barbórka taka właśnie powinna być, jak najwięcej celebrytów, ma być show, niech jeżdżą na prawym kabareciarze, dziennikarze, aktorzy, piosenkarze czy ch.. wie kto jeszcze, przy beczce niech siądzie jury, Wojewódzki, Chylińska, Wodecki i będą oceniać wykonanie beczki,a wszystko to ładnie zapakowane w relacji na żywo przerywanej reklamami w TV. Telewizja to kupi, widzowie to kupią, a co najważniejsze, sponsorzy to kupią i mamy złotą erę jak za papierosów. Dziękuję, dobranoc
martenzyt napisał(a):
No kolego ciachnąłeś tak moją wypowiedź, że wynika jako bym uważał Pana Grycana za celebrytę.![]()
Nie do końca o niego mi chodziło bo tak jak napisałem być może gdyby rajdami zajął się na poważnie to wyniki Michała Sołowowa pokazują, że mogło by być różnie (w sensie plus).
A to że startował w rajdzie - to wiadomo, ma chęć, pieniądze, pasję.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 7 gości