Michał Kościuszko

...co w świecie WRC piszczy

Moderator: SebaSTI

Re: Michał Kościuszko

Postprzez Mad Max » czwartek, 5 gru 2013, 17:48

Teraz już wszystko rozumiem: Polski pojechał bo go cisnęło środowisko rajdowe i miał w swojej świadomości że może "dobić" sobie plecy, a po dwóch miesiącach rehabilitacji nie jedzie najbardziej medialnego rajdu w Polsce bo się boi o plecy - więc w takim razie o starty Michała w przyszłym roku możemy być spokojni.
viper a brałeś pod uwagę że po prostu może nie mieć ochoty jechać tego kjtsu za swoje ?? zresztą jak bardzo wielu kierowców w tym kraju
Jest jedna rzecz dla której warto żyć - RAJDY!!! i nie zmienia się nic

http://www.modelowanie.fora.pl
Na warsztacie:

Obrazek Obrazek
Mad Max
S2000

Postprzez viper » czwartek, 5 gru 2013, 18:00

Mad Max napisał(a):Teraz już wszystko rozumiem: Polski pojechał bo go cisnęło środowisko rajdowe i miał w swojej świadomości że może "dobić" sobie plecy, a po dwóch miesiącach rehabilitacji nie jedzie najbardziej medialnego rajdu w Polsce bo się boi o plecy - więc w takim razie o starty Michała w przyszłym roku możemy być spokojni.
viper a brałeś pod uwagę że po prostu może nie mieć ochoty jechać tego kjtsu za swoje ?? zresztą jak bardzo wielu kierowców w tym kraju

Polski jechał , bo miał umowy sponsorskie , a po za tym gdzieś musiał jeździć no a gdzie miał jechać jak nie u siebie mając polskiego sponsora no bądźmy realistami. Kasę za polski dostał to na starcie stawić sie musiał, a bar orła to inna para Kaloszy.
Kolego o czym ty mówisz z ta nie chęcią startu zawodników. Spójrz na listę zgłoszeń i pokaz mi gdzie była taka frekwencja w mp. Gwarantuje ci ze wielu jedzie w barborce z myślą o karowej a co za tym idzie o grubej karcie przetargowej dla sponsorów, bo barborka to nie rajd bo przy odpowiednim szczęściu itd. To bilet na przyszły rok dla zawodników. Oczywiście uscislajac konkretnie Karowa, ale każdy właśnie z ta myślą tam jedzie.
viper
S2000

Postprzez gregortest » czwartek, 5 gru 2013, 19:37

Kolego, ale tylko idiota by sie wycofał z najbardziej medialnej imprezy rajdowej w Polsce bez poważnego powodu, a Kościuszko na śniadanie zje 80% kierowców w autach z napędem na 4 koła na odcinkach barborki, bo to nie rajd a kjs, wiec pitolenie ze on z jakiś tam powodów sponsorskich wycofuje sie to bzdura. Mając taka kasę jak kosciuszke to bym sie pchał na barborke i Karowa, a nie unikał jej. To jedyna impreza na podstawie której można szukać grubszej kasy na nowy sezon. Cały rok mogę nie jechać w rajdach, a przy odrobinie szczęścia trafiam na Karowa i jestem bardziej popularny niż bym sie kręcił przez cały sezon w drugiej 10 generalki, dlatego dla mniej jak ktoś gada ze Kościuszko sie wycowafal z barborki bo coś tam to pojęcia nie ma o szukaniu pieniędzy na rajdy. Szukając kasy na nowy sezon to wybieram barborke niż każdy inny rajd. Pomijam fakt ze to owe lancery za 10-15 tys wypozyczaja na barporke, a medjalnosc jest nie porównywalna do każdego innego rajdu.

Możesz już przestać pisać głupoty ??
Ile ty masz lat ?
Kiedy MK zrobił wynik na odcinkach spotkania barbórkowego ????
Jak nie wywalił w krawężniki to się posrało auto.
Viper, wystartuj na barbórce i masz R4 na cały sezon w RSMP :)
gregortest
A5

Postprzez Maxikitcar » czwartek, 5 gru 2013, 21:40

80% :lol: ,jeszcze mu się to nieudało mimo że miał zawsze najlepszy sprzęt w rękach od innych
Maxikitcar
N2

Postprzez viper » czwartek, 5 gru 2013, 23:01

gregortest napisał(a):Możesz już przestać pisać głupoty ??
Ile ty masz lat ?
Kiedy MK zrobił wynik na odcinkach spotkania barbórkowego ????
Jak nie wywalił w krawężniki to się posrało auto.
Viper, wystartuj na barbórce i masz R4 na cały sezon w RSMP :)

Dlaczego zakladasz ze nie startowałem na barborce :lol:
Dobra to z innej strony wiekszosc tutaj nie rozumie kwintesencji barborki a przede wszystkim karowej i zadam inne pytanie.czasy czasami ale ile razy nie był na karowej :lol: .
Chłopie karowa jest glownie dla wybranych i dla garstki powiedzmy 15 zawodnik wchodził na Karowa, w czasie antenowym tzn. który uczciwie tam awansuja. Oczywiscie fakt faktem zdazalo mu sie coś wywinac , ale na karowej zawsze był i jestem pewien ze nie zależnie od wyniku tym razem tez by sie tam znalazł. Żeby nie było interesuje mnie Karowa w czasie antenowym, a w nim Kościuszko zawsze był pomijając wyniki, wiec wy sobie dalej psioczcie na kosciuszke a on i tak by was wydyma będąc na karowej :lol: . Czy mi sie to podoba. Nie ale tratktujac w ten sposób każdego to wielokrotnie najlepszych zawodników z czołówki by nie było, wiec jak ktoś myśli ze Karowa dzisiaj jest dla najlepszych zawodników w mp czy morsporcie to sie grubo myśli, wiec kolego teoretyku nie mów tego czego nie rozumiesz.
Ostatnio edytowano czwartek, 5 gru 2013, 23:20 przez viper, łącznie edytowano 3 razy
viper
S2000

Postprzez viper » czwartek, 5 gru 2013, 23:07

Maxikitcar napisał(a):80% :lol: ,jeszcze mu się to nieudało mimo że miał zawsze najlepszy sprzęt w rękach od innych

Z czego głupio sie cieszysz. Policz realnie. Na 50 samochodów z 3 klasy jest może 20 kierowców którzy maja pojęcie o rajdach. Reszta to celebryci , kasiaści itd. Do tej pory 15 z gen wchodziło na Karowa, wiec uważasz ze Kościuszko nie będzie szybszy od celebrytow :lol: . No nie rozsmiejszaj mnie.
viper
S2000

Postprzez Maxikitcar » czwartek, 5 gru 2013, 23:48

Jak nie będzie krawężników to może udało by mu się wygrać Karową, przecież to widać bierze sprzęt którego nie ogarnia :D , a nasz Mistrz Polski, proszę,pach pach eNką eRką i jest zawsze przed nim :wink:
Maxikitcar
N2

Postprzez viper » piątek, 6 gru 2013, 00:20

Maxikitcar napisał(a):Jak nie będzie krawężników to może udało by mu się wygrać Karową, przecież to widać bierze sprzęt którego nie ogarnia :D , a nasz Mistrz Polski, proszę,pach pach eNką eRką i jest zawsze przed nim :wink:

To nie ma znaczenia, bo tam sie zawodnicy jadą lansowac a nie ścigać, a kluczem do sukcesu jest Karowa w czasie antenowym. Tam są zawodnicy którzy z góry są skazani na porażkę, a mimo to jadą, bo już wiedza ze na karowej bedą.
viper
S2000

Postprzez posejdon » piątek, 6 gru 2013, 01:31

viper napisał(a):(...) wiec kolego teoretyku nie mów tego czego nie rozumiesz.

Ojej... :roll:
Jestem Kubicomaniakiem!
posejdon
A5

Postprzez moto_angel » piątek, 6 gru 2013, 08:53

viper napisał(a):To nie ma znaczenia, bo tam sie zawodnicy jadą lansowac a nie ścigać, a kluczem do sukcesu jest Karowa w czasie antenowym...

Najlepszym który pasuje do lansowania się jest Kuchar który od lat napina się na wynik na Karowej ;)
W tym roku nie powiększy ilości zwycięstw swoim pugiem więc ma okazje się wreszcie polansować...
Wymienię się kartkami polskich zawodników oraz ogólnie rajdowymi z autografami lub bez :)
moto_angel
N3

Postprzez gregortest » piątek, 6 gru 2013, 10:34

Dlaczego zakladasz ze nie startowałem na barborce

A startowałeś ?
Napisz kiedy i czym.

który uczciwie tam awansuja. Oczywiscie fakt faktem zdazalo mu sie coś wywinac , ale na karowej zawsze był i jestem pewien ze nie zależnie od wyniku tym razem tez by sie tam znalazł. Żeby nie było interesuje mnie Karowa w czasie antenowym, a w nim Kościuszko zawsze był pomijając wyniki, wiec wy sobie dalej psioczcie na kosciuszke a on i tak by was wydyma będąc na karowej .

No właśnie, gdybyś kiedy kolwiek startował, to byś wiedział, że karową- start na niej można po prostu sobie kupić. I on konsewkentnie to kupował.
Swego czasu kosztowało to 5 koła.
Potem cena wzrosła - do 10 000 gotówką w biurze rajdu- oczywiście na KP. :lol:
gregortest
A5

Postprzez Mad Max » piątek, 6 gru 2013, 10:57

viper napisał(a):
Mad Max napisał(a):Teraz już wszystko rozumiem: Polski pojechał bo go cisnęło środowisko rajdowe i miał w swojej świadomości że może "dobić" sobie plecy, a po dwóch miesiącach rehabilitacji nie jedzie najbardziej medialnego rajdu w Polsce bo się boi o plecy - więc w takim razie o starty Michała w przyszłym roku możemy być spokojni.

Polski jechał , bo miał umowy sponsorskie , a po za tym gdzieś musiał jeździć no a gdzie miał jechać jak nie u siebie mając polskiego sponsora no bądźmy realistami. Kasę za polski dostał to na starcie stawić sie musiał, a bar orła to inna para Kaloszy.

Jak to inna para kaloszy ?? jaka para kaloszy ?? a od czego w ogóle wyszła cała moja myśl do której odnosisz się cały czas skrawkami ??
Rajd Polski - sponsor tytularny rajdu Lotos - sponsor główny zawodnika Lotos - rajd szutrowy - 200km/oes - 28dni po kontuzji - jedziemy mimo kontuzji że plecy bolą i lekarze generalnie odradzili start, ale o dostaliśmy kase i gdzieś pojechać trzeba i mamy ciśnienie ze środowiska rajdowego
Rajd Barbórka - sponsor tytularny rajdu Lotos - sponsor główny zawodnika Lotos - rajd "asfaltowy" - 14km/oes - 69dni po kontuzji - nie jadę bo mnie plecy bolą - co z tego że to najbardziej medialny rajd w roku i prawdopodobnie na Karowej pokazali by mnie w TV co zrobiło by ładą reklamę dla mnie i dla mojego sponsora - przykro mi ale ja tego "nie kupuje" - dla mnie temat jest prosty - tak jak się mówiło wcześniej Lotos podziękował MK za współprace tylko trochę nie ładnie mówić o tym publicznie (nie przypominam sobie kierowcy który po utracie sponsora krzyczał o tym w koło - a startować nawet za swoje białym samochodem w rajdzie swojego tegorocznego sponsora to też nie ładnie dla niego i dla mnie bo mnie zostawili - więc bolą mnie plecy - mam kogoś innego kto będzie finansował moje starty w przyszłym roku.

viper napisał(a):Kolego o czym ty mówisz z ta nie chęcią startu zawodników. Spójrz na listę zgłoszeń i pokaz mi gdzie była taka frekwencja w mp. Gwarantuje ci ze wielu jedzie w barborce z myślą o karowej a co za tym idzie o grubej karcie przetargowej dla sponsorów, bo barborka to nie rajd bo przy odpowiednim szczęściu itd. To bilet na przyszły rok dla zawodników. Oczywiście uscislajac konkretnie Karowa, ale każdy właśnie z ta myślą tam jedzie.

Nie porównuj MP do Barbórki i wymień mi tych driverów co to sobie załatwili sponsora przez start na Karowej ??

Na warsztacie:

Obrazek Obrazek
Mad Max
S2000

Postprzez posejdon » piątek, 6 gru 2013, 12:18

Ja z tego wywiadu TVNowego wywnioskowałem, że start w Rajdzie Polski był błędem. Michaił miał założoną blokadę, gorset i był pewnie na przeciwbólowych. Jak sam powiedział - nic się nie pogorszyło przez ten start ale poprawa przesunęła się w czasie.

To są tylko moje wnioski. Chłopina ma tendencję do niedopowiedzeń itp. więc w zasadzie każda ewentualność jest możliwa - czas pokaże. Ja jednak osobiście nie skłaniam się ku jakimś teoriom spiskowym.
Jestem Kubicomaniakiem!
posejdon
A5

Postprzez Mad Max » piątek, 6 gru 2013, 12:46

Ogólnie to cały rajdowy światek ma tendencje do tajemnic i niedopowiedzeń, ja nie chce tworzyć żadnych teorii spiskowych, starałem się bardziej połączyć fakty/plotki w jakąś jedną sensowną spójną całość - tylko tyle - i nie zamierzam komuś na siłę narzucać mojego punktu widzenia.

Na warsztacie:

Obrazek Obrazek
Mad Max
S2000

Postprzez maciek127 » piątek, 6 gru 2013, 12:57

przestańcie farmazonić ;)

dzisiejsze foto ;)
Obrazek
https://www.facebook.com/MichalKosciuszko
Ostatnio edytowano piątek, 6 gru 2013, 13:04 przez maciek127, łącznie edytowano 1 raz
Zapraszam http://www.test.auto.pl/category/motorsport/
maciek127
N2

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Mistrzostwa Świata