Michał Kościuszko

...co w świecie WRC piszczy

Moderator: SebaSTI

Re: Michał Kościuszko

Postprzez rallyfun » piątek, 29 lis 2013, 23:44

viper napisał(a):Kolego to ty nie masz racji. 90% społeczeństwa w kwestii najlepszego kierowcy w porownani z np. Habajem wybierze popularnego w TVN i RMF kosciuszke.
Co do twojego cv to tez nie masz racji, bo dla przykładu bardzo prosto ci to wytlumacze żeby obalić twoja tezę z cv.
Przychodzi do firmy habaj i mówi ze wygrał rundę rsmp produkuje sie itd., a za chwile przychodzi pan biskiniewicz i mówi: nie wygrałem co prawda rajdu ale nic sie nie martwcie bo w głównych wiadomościach bedą o nas mówić jako o załodze TVN turbo i zobaczymy jaka potencjalną decyzje na tego sponsora będzie miało twoje cv :).
jak ta teoria ma sie do biznes planu firmy i jaka byś decyzje marketingową ty podjol bedą właścicielem firmy ?...

Bo ja dla dobra firmy nawet bym nie dokończył cv pana Habaja :)

Z calym szacunkiem dla obu kierowców ale jaka reklame zrobi mi Biskiniewicz który nie zapewni zadnych wyników? To tak samo jak pokazywali Kajetanowicza i kazdy widz kojarzyl go ze zwyciestwami a pózniej Bebenka który kojarzyl sie glównie z awariami. Który kierowca robil dobra reklame, a który antyreklame?
rallyfun
N3

Postprzez Karol » sobota, 30 lis 2013, 00:14

żółtodziób napisał(a):
Akurat Greguś ma rację. To nie jest tak, że sponsor myśli sobie "na kogo by tu położyć kasę". Kościuszko moze i jest najlepszą motorsportową opcją z punktu widzenia sponsorów, ale sęk w tym,że motorsport sam w sobie nie jest za dobrą opcją. Jak sobie Lotos wymyśli, że chrzani to wszystko to tak zrobi i niestety paradoksalnie bez większej szkody dla własnego wizerunku.

Ok, jeżeli ujmujemy to z tego punktu widzenia to zwracam honor Panie gregortest. Pisałem raczej o utopijnej sytuacji w stylu "mam do utopienia bańkę w rajdy, kogo by tu wziąć za kierowcę". Ale jak wiadomo jest to baśniowa kraina, nie zaś rzeczywistość.
https://www.facebook.com/10tonsband?fref=ts
Karol
A6

Postprzez MSG Racing » sobota, 30 lis 2013, 00:16

Bo nie tylko wyniki maja znaczenie.
Jak przyjdziesz mając za plecami patronat medialny to masz równowagę dla braku tak dobrych wyników, oraz perspektywę na ich poprawę.
Kiedys był wywiad z Hankiewiczem i było pytanie.
Jak to jest, że masz sponsora z poza branży motoryzacyjnej?
" Mój sponsor wie jak wykorzystać wizerunek zespołu rajsowego "
Tu jest pies pogrzebany.
Wiele naszych firm czy marketingowców nie wie jak się zabrać za to czyli za promocję firmy i wykorzystanie wizerunku sportowca (nieważne jakiego).
Wiele też z naszych firm sa prowadzone przez pseudo biznesmanów którzy nie mają pojęcia do końca co robić, a po prostu kiedys spróbowali i się im z głupoty udało. I u takich szukanie sponsoringu jest po prostu nie realne. Choć są wyjątki.
Podobna zasada dotyczy także organizowania imprez sportowych i nie tylko.
Proste porównanie: w USA ze wszystkiego potrafią zrobić cos ciekawego, pokazywanego itd a u nas?
"Rally is not a crime" Polska - FB

"Żyję po to, by być najlepszym. Właśnie dlatego zrezygnowałem z prywatnego, osobistego życia" - Ayrton Senna czerwiec 1986

http://www.ganczarczykrally.com

Antyradio -"Liczą się nieliczni"
MSG Racing
S2000

Postprzez viper » sobota, 30 lis 2013, 00:29

MSG Racing napisał(a):Bo nie tylko wyniki maja znaczenie.
Jak przyjdziesz mając za plecami patronat medialny to masz równowagę dla braku tak dobrych wyników, oraz perspektywę na ich poprawę.
Kiedys był wywiad z Hankiewiczem i było pytanie.
Jak to jest, że masz sponsora z poza branży motoryzacyjnej?
" Mój sponsor wie jak wykorzystać wizerunek zespołu rajsowego "
Tu jest pies pogrzebany.
Wiele naszych firm czy marketingowców nie wie jak się zabrać za to czyli za promocję firmy i wykorzystanie wizerunku sportowca (nieważne jakiego).
Wiele też z naszych firm sa prowadzone przez pseudo biznesmanów którzy nie mają pojęcia do końca co robić, a po prostu kiedys spróbowali i się im z głupoty udało. I u takich szukanie sponsoringu jest po prostu nie realne. Choć są wyjątki.
Podobna zasada dotyczy także organizowania imprez sportowych i nie tylko.
Proste porównanie: w USA ze wszystkiego potrafią zrobić cos ciekawego, pokazywanego itd a u nas?

No a co miał powiedzieć jak za chwile sponsor czytał ten wywiad :).
No rzeczywiscie wie tylko, ze nadal jeździ od święta i tak na prawdę dokłada do interesu.
Wielokrotnie to powtarzam kluczem do sukcesu jest tv publiczna, bo w praktyce przy grubych pieniądzach na R5 czy nawet s2000 dzisiaj to to każdy sponsor wchodzi w piłkę ręczna czy siatkówkę i jest w tv z palcem w nosie. Nawet na kanałach sportowych. Czy nawet żużel. Tam wykladaja 1 mln to cię jako sposora po nogach bedą calowac, wiec rajdy przygrywaja wszystko i wszędzie, dlatego układy w tv maja większe znaczenie niż umiejętności, bo one nie gwarantują informacji na temat twoich startów.
ACha jeszcze jedno. Pamiętaj , ze to ty sposorowi masz udowodnić ze warto nie on tobie.
viper
S2000

Postprzez 911 » sobota, 30 lis 2013, 00:45

Bo to są takie "bizznesmeny" Szkoła bezpiecznej jazdy Michała Kościuszko. Niby dbają o bezpieczeństwo na drogach udzielają porad w RMF FM Michał Kościuszko za pieniądze Ergo Hestia miał swój codzienny spot. Słyszałem jak zabiera swojego psa i obowiązkowo zapina w pasy żeby było bezpieczniej. Ble Ble Ble a jak przychodzi do rozmowy ze sponsorami to ma karteczkę że tyle ma przegadane w radiu a tam w telewizji i jest bardzo medialny. Z Ergo Hestia pewnie jakiś tam układzik powiedzmy z ojcem Kościuszko z Jadła i maszynka pociąga za sobą domino. To samo robi mój idol Tomasz Kuchar ale on ma przynajmniej oryginalny pomysł jak Baumgartner (powielany w ROC) lub dawniej Kubica i oczywiście Szkołę Bezpiecznej Jazdy Ha Ha Ha oraz poligon wojskowy:D Mistrzem w tym jest Ken Block ale to inny poziom marketingu zza oceanu.
PS Dla mnie Kościuszko jest cieniasem, Kuchar lubi se pojeździć, pogadać i ocenia kolegów zawodników na zasadzie z kim mu się lepiej gada a Kubica znakomity ale fabryki liczą pieniądze z Lotosu. Kajto z OLą przy nich to kopciuszki nie mają poligonu :(
911
911

Postprzez Zoe » sobota, 30 lis 2013, 04:09

911 napisał(a):Bo to są takie "bizznesmeny" Szkoła bezpiecznej jazdy Michała Kościuszko. Niby dbają o bezpieczeństwo na drogach udzielają porad w RMF FM Michał Kościuszko za pieniądze Ergo Hestia miał swój codzienny spot. Słyszałem jak zabiera swojego psa i obowiązkowo zapina w pasy żeby było bezpieczniej. Ble Ble Ble a jak przychodzi do rozmowy ze sponsorami to ma karteczkę że tyle ma przegadane w radiu a tam w telewizji i jest bardzo medialny. Z Ergo Hestia pewnie jakiś tam układzik powiedzmy z ojcem Kościuszko z Jadła i maszynka pociąga za sobą domino. To samo robi mój idol Tomasz Kuchar ale on ma przynajmniej oryginalny pomysł jak Baumgartner (powielany w ROC) lub dawniej Kubica i oczywiście Szkołę Bezpiecznej Jazdy Ha Ha Ha oraz poligon wojskowy:D Mistrzem w tym jest Ken Block ale to inny poziom marketingu zza oceanu.
PS Dla mnie Kościuszko jest cieniasem, Kuchar lubi se pojeździć, pogadać i ocenia kolegów zawodników na zasadzie z kim mu się lepiej gada a Kubica znakomity ale fabryki liczą pieniądze z Lotosu. Kajto z OLą przy nich to kopciuszki nie mają poligonu :(

Maciarewicz, to Ty?
Zoe
A5

Postprzez viper » sobota, 30 lis 2013, 09:39

rallyfun napisał(a):Z calym szacunkiem dla obu kierowców ale jaka reklame zrobi mi Biskiniewicz który nie zapewni zadnych wyników? To tak samo jak pokazywali Kajetanowicza i kazdy widz kojarzyl go ze zwyciestwami a pózniej Bebenka który kojarzyl sie glównie z awariami. Który kierowca robil dobra reklame, a który antyreklame?

twoja odpowiedz jest u pana Koscuszki. Pamiętaj ze media to magia. Dla ludzi którzy nie znają sie na rajdach ( a takich jest nie wiem ile dokladnie ale zalozmy ze 90%) to jest kwestia relacji i ubrania w słowa. Resztę robi jak to sie mowi reklama na samochodzie i wierz mi ze sponsorowi do szczęścia nie potrzeba.
Z reszta dla patologii układów to we wiadomościach po rajdzie dolnośląskim mówili ze wygrał habaj, ale pokazali samochód kajetanowicza :) wogole nie startują ego w rajdzie. To masz prosty przykład układy bo w moim mniemaniu to ze pokazują kajta jak ciagle wygrywa to jest to naturalne, ale ta właśnie sytuacja najproscie pokazuje chory system. Na miejscu sponsora Habaja jak by oczywiście miał firmy z zewnątrz a nie swoją to był by to ostatni sezon kiedy zaiwestowalem w rajdy.
viper
S2000

Postprzez gregortest » sobota, 30 lis 2013, 13:06

twoja odpowiedz jest u pana Koscuszki

Donosiciel ???? Kapusta ???
Viper weź naucz się czytać ze zrozumieniem. Byłeś chory w szkole jak była ta lekcja ?
Krótko.
Bzdury piszesz.
A wracając do tematu to Byśkiniewicz przchlapał sobie u sponsorów- naobiecywał gruszek na wierzbie i się nie wywiązał.. taki live.
jak ta teoria ma sie do biznes planu firmy i jaka byś decyzje marketingową ty podjol bedą właścicielem firmy ?...

Wziął bym tego co wygrywa rajdy i JEST NA MECIE, a potem bym to dobrze sprzedał marketingowo :)
A żółtodziób ma rację.
Z tego co się dowiedziałem od swojego prezesa, to wszelakie państwowe, lub z udziałem skarbu na nazwisko Kościuszko zamykają drzwi i dzwonią po ochronę.
Z resztą smrodek już się rozszedł w kręgach biznesowych...
Także obawiam się także że w przyszłym roku szlaban.
gregortest
A5

Postprzez viper » sobota, 30 lis 2013, 15:21

gregortest napisał(a):

Viper weź naucz się czytać ze zrozumieniem. Byłeś chory w szkole jak była ta lekcja ?
Krótko.
Bzdury piszesz.
A wracając do tematu to Byśkiniewicz przchlapał sobie u sponsorów- naobiecywał gruszek na wierzbie i się nie wywiązał.. taki live.

Wziął bym tego co wygrywa rajdy i JEST NA MECIE, a potem bym to dobrze sprzedał marketingowo :)
A żółtodziób ma rację.
Z tego co się dowiedziałem od swojego prezesa, to wszelakie państwowe, lub z udziałem skarbu na nazwisko Kościuszko zamykają drzwi i dzwonią po ochronę.

No rzeczywiście trudno mi zrozumieć co masz na myśli, bo wyjezdzasz z tekstami nie w temacie, wiec mam wątpliwości kto tu ma problemy ze zrozumieniem, ale do tematu.
No tak habaj był najlepszym przykładem na to jak sie sprzedaje wygrane w rajdzie w TVP, tzn. On wygrał a pokazali kajta któremu lotos kupuje reklamy. Po co dwa razy za to samo płacić. Kiedyś najlepszy zawodnik gwarantował medjalnosc . Dzisiaj płaci sie podwójnie, bo sie płaci najlepszemu i tv. Jak ktoś nie ma na najlepszych to lepszy układ taki jak ma biskiniewicz ( z punktu widzenia firmy oczywiście ) bo zaloze sie ze biskiniewicz wogole nie rozmawia o wynikach ze sponsorami. On ma najlepsza kartę przetargowa i powiedzmy średnie wyniki w zupełności mu wystarcza.
Możesz brać najlepszych ale dzisiaj lepszy biznes zrobił novol mając biskiniewicza i co ważne za dużo mniejsze pieniądze niż esky Habaja.
viper
S2000

Postprzez dinn » sobota, 30 lis 2013, 22:56

gregortest napisał(a):

Krótko.
Bzdury piszesz.

A żółtodziób ma rację.

Mam nadzieje, ze Prezes zasponsoruje Ci chociaz kurs angielskiego :-)

Co do Kosciuszki, to pomimo, ze jest przecietnym kierowca, ma na chwile obecna silna pozycje marketingowa. Zdziwie sie, jezeli w przyszlym roku nie zobaczymy go w WRC.
"Nikt nic nie czy­ta, a jeśli czy­ta, to nic nie ro­zumie, a jeśli na­wet ro­zumie, to nic nie pamięta."
dinn
N3

Postprzez Jarek55511 » niedziela, 1 gru 2013, 02:05

I się zdziwisz,bo oficjalnie mówi,że czeka go długa rehabilitacja
Jarek55511
S1600

Postprzez gregortest » niedziela, 1 gru 2013, 09:56

Mam nadzieje, ze Prezes zasponsoruje Ci chociaz kurs angielskiego

do czego ta żaluzja ?
gregortest
A5

Postprzez dinn » niedziela, 1 gru 2013, 11:40

gregortest napisał(a):

do czego ta żaluzja ?

Life czy live? Razi mnie nieuzasadnione używanie anglojęzycznych zwrotów, w dodatku z błędem.

Jarek - jeżeli takie jest oficjalnie stanowisko, to faktycznie brzmi to jak wymówka i może oznaczać braki w sakiewce. W sumie szkoda by było gdyby MK zniknął z WRC.
"Nikt nic nie czy­ta, a jeśli czy­ta, to nic nie ro­zumie, a jeśli na­wet ro­zumie, to nic nie pamięta."
dinn
N3

Postprzez żółtodziób » niedziela, 1 gru 2013, 11:56

gregortest napisał(a):

do czego ta żaluzja ?

Nie zwracaj na gościa uwagi, odkąd się tu pojawił przypieprza się do wszystkich o każdą pierdołę i usiłuje wprowadzać własne porządki. Prędzej czy póxniej w ten sposób zapracuje sobie na bana, ale póki co trzeba go znosić.

dinn napisał(a):Life czy live? Razi mnie nieuzasadnione używanie anglojęzycznych zwrotów, w dodatku z błędem.

A kogo to obchodzi co cię razi gościu. To nie forum lingwistyczne, a jak już chciałeś mu zwrócić uwagę to trzeba było to zrobić w sposób konkretny i merytoryczny. Pomijam całkowicie fakt, że jakoś nikomu innemu ten zwrot nie przeszkadzał (przewrażliwienie to juz sprawa dla lekarza specjalisty), ale zwyczajnie mu dosrałeś nawet nie wskazując w czym rzecz i robisz to nie pierwszy raz. Za to jak ktoś przecwiczy taki manewr na którymś z twoich pożal-się-Boże wątków to jesteś totalnie zbulwersowany. Ogarnij się facet.
żółtodziób
A8

Postprzez Domson » niedziela, 1 gru 2013, 13:07

Coś mi znajomy mówił, że słyszał dzisiaj jak Michał w antyradiu mówił ,że pomyśli o WRC2
Domson
A6

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Mistrzostwa Świata