Wales Rally GB

...co w świecie WRC piszczy

Moderator: SebaSTI

Re: Wales Rally GB 2013

Postprzez dinn » niedziela, 17 lis 2013, 20:55

Podsumowujac, rajd fajny, ale nie warto bylo jechac na Chirk Castle. Kubica byl gwiazda rajdy pomimo (a moze nawet dlatego), ze wypadl 2 razy.
"Nikt nic nie czy­ta, a jeśli czy­ta, to nic nie ro­zumie, a jeśli na­wet ro­zumie, to nic nie pamięta."
dinn
N3

Postprzez rally.patys » niedziela, 17 lis 2013, 22:20

kto był w sobote na 1 os tego dnia ???? Gartheiniog 1
masakra z parkingiem chyba z 4 klm z buta pod góre organizatorów chyba poje.... z tym parkingiem.ale był burdel chyba nad tym nie panowali.
ledwo zdążyłem na os na roberta,dobrze że zdążyłem bo było go ćieżko złapac na tym rajdzie.
co do parkingu to masakra nigdy tyle z buta nie zapierdalałem !!!!!

post pod postem, nastepnym razem WARN_SebaSTI
rally.patys

Postprzez Jarek55511 » niedziela, 17 lis 2013, 23:09

Wstawiłeś 3 posty jeden po drugim. Tak ciężko edytować :?:
Jarek55511
S1600

Postprzez kremer » niedziela, 17 lis 2013, 23:35

Jednym słowem Masakra :lol:
Chcecie powiedzieć, że Rajd Polski nie jest liderem w kategorii "antykibicowski" ? :) Co z tymi biletami na oesy? Ktoś z Was napisał, że nie wpuszczali jak się parking przepełnił to prawda? Jak to w ogóle jest rozwiązane. Napiszcie coś może się komuś przyda w następnych edycjach. Rozumiem, że latanie po oesach utrudnione ?
...jesteś szybki na tyle na ile jesteś szybki....
kremer
S2000

Postprzez Jarek55511 » niedziela, 17 lis 2013, 23:46

Nie tylko u nas takie ekscesy na WRC. Nawet Brytole sobie nie poradzili z ilością kibiców. Przerosły ich pewnie dlatego,że było więcej kibiców dlatego,że Robert jechał WRC.
Jarek55511
S1600

Postprzez rally.patys » niedziela, 17 lis 2013, 23:55

Jarek55511 napisał(a):Wstawiłeś 3 posty jeden po drugim. Tak ciężko edytować :?:

witam a co jakis problem sie stał ???
widze że kolega z łomnicy pozdrawiam sąsiada bo ja z bystrzycy kl.
rally.patys

Postprzez dinn » poniedziałek, 18 lis 2013, 00:02

rally.patys napisał(a):sory że to napisze o rodakach.ale najgorsze na os i najgorsza wieś robili NAJE....NI POLACY.
czasem troche wsyd był masakra.

Zapach swiezo spalonej trawy unosil sie wokol naszych coniektorych rodakow. :lol:
"Nikt nic nie czy­ta, a jeśli czy­ta, to nic nie ro­zumie, a jeśli na­wet ro­zumie, to nic nie pamięta."
dinn
N3

Postprzez dinn » poniedziałek, 18 lis 2013, 00:10

kremer napisał(a):Jednym słowem Masakra :lol:
Chcecie powiedzieć, że Rajd Polski nie jest liderem w kategorii "antykibicowski" ? :) Co z tymi biletami na oesy? Ktoś z Was napisał, że nie wpuszczali jak się parking przepełnił to prawda? Jak to w ogóle jest rozwiązane. Napiszcie coś może się komuś przyda w następnych edycjach. Rozumiem, że latanie po oesach utrudnione ?

Nie bylem na Rajdzie Polski wiec ciezko mi porownac. Parkingi na Sweet Lamb i organizacja tam bez zarzutow. Serwis w Newtown to byl dramat. Mnostwo ludzi i brak mozliwosci zaparkowania okolo godziny przed przybyciem zalog. Serwis w Deeside byl ok, duzy telebim, budy z jedzeniem i wc. Chirk Castle juz opisalem, ciezko cos zobaczyc tam, dobrze ze byl telebim. Mostek to juz katastrofa, aby przejsc trzeba bylo przeskoczyc przez fose wokol zamku. OeS 18 dzis byl ok. Sporo ludzi, ale jakos rozproszyli sie po lesie. Safeciarze niezbyt rygorystyczni, jedna buda z zarciem, ale kolejek nie bylo. Ogolnie bylo pozytywnie, chociaz w mojej opinii jakos lepiej to bylo zorganizowane na poludniu Walii kilka lat temu.
dinn
N3

Postprzez Jarek55511 » poniedziałek, 18 lis 2013, 00:47

rally.patys napisał(a):
Jarek55511 napisał(a):Wstawiłeś 3 posty jeden po drugim. Tak ciężko edytować :?:

witam a co jakis problem sie stał ???
widze że kolega z łomnicy pozdrawiam sąsiada bo ja z bystrzycy kl.

niema problemu tylko śmietnik potem się robi. Też pozdrawiam
Jarek55511
S1600

Postprzez kuba.es » poniedziałek, 18 lis 2013, 01:24

Właśnie wróciłem z rajdu do domu więc kilka słów ode mnie...
Niestety to, co piszą koledzy na temat parkingów to prawda.
Na Sweet Lamb był niezły młyn i przed drugą pętlą faktycznie trzeba było zostawić samochód kilka km od oesu. My nie przemieszczaliśmy się między oesami a tylko zmienialiśmy miejscówki na oesie i tylko dlatego udało nam się zaparkować bliżej trasy.
Safeciarze nieszkodliwi aż za bardzo i generalnie olewali bezpieczeństwo, sami stojąc na wypadkowych. Czegoś podobnego nie widziałem w Polsce nigdy...
Catering standardowo na tego typu imprezach czyli syf, ale to akurat nie problem. Ekspozycja rajdowych legend, wc - na plus.

Logistycznie myślałem, że wygląda to nieco lepiej - dojazdówki po 100 km nie były niczym niezwykłym. Uważam, że przemieszczanie się w ciągu dnia między oesami nie miało większego sensu właśnie ze względu na spore odległości między próbami czy choćby te przepełnione parkingi. Bilety szło kupić bez najmniejszego problemu przed wjazdem na parking. Sweet Lamb - 25 funtów, pozostałe bodajże 17.

Rajd ogólnie bardzo klimatyczny ale zawsze szłoby się do czegoś doczepić. Fajną sprawą był telebim na Sweet Lamb i komentarz na bieżąco. Czasem szło się dowiedzieć, że np Prokop jest kierowcą z Czechosłowacji ale ogólnie dobrze to wyszło. Z kierowców najbardziej podobała mi się jazda... Sordo. Po tym rajdzie jestem w 100% pewny, że na miejscu szefostwa Citroena zostawiłbym właśnie jego kosztem Hirvonena. Super agresywna i efektowna jazda, w przeciwieństwie do Hirvo u tego gościa widać jeszcze motywację. Cała czołówka szła grubo, niektórzy niestety zbyt grubo. Ogólnie rajd na plus.
"Proste są dla szybkich samochodów, zakręty - dla szybkich kierowców." - Colin McRae
kuba.es
N3

Postprzez dinn » poniedziałek, 18 lis 2013, 09:40

kuba.es napisał(a):Właśnie wróciłem z rajdu do domu więc kilka słów ode mnie...
Niestety to, co piszą koledzy na temat parkingów to prawda.
Na Sweet Lamb był niezły młyn i przed drugą pętlą faktycznie trzeba było zostawić samochód kilka km od oesu. My nie przemieszczaliśmy się między oesami a tylko zmienialiśmy miejscówki na oesie i tylko dlatego udało nam się zaparkować bliżej trasy.
Safeciarze nieszkodliwi aż za bardzo i generalnie olewali bezpieczeństwo, sami stojąc na wypadkowych. Czegoś podobnego nie widziałem w Polsce nigdy...
Catering standardowo na tego typu imprezach czyli syf, ale to akurat nie problem. Ekspozycja rajdowych legend, wc - na plus.

Logistycznie myślałem, że wygląda to nieco lepiej - dojazdówki po 100 km nie były niczym niezwykłym. Uważam, że przemieszczanie się w ciągu dnia między oesami nie miało większego sensu właśnie ze względu na spore odległości między próbami czy choćby te przepełnione parkingi. Bilety szło kupić bez najmniejszego problemu przed wjazdem na parking. Sweet Lamb - 25 funtów, pozostałe bodajże 17.

Rajd ogólnie bardzo klimatyczny ale zawsze szłoby się do czegoś doczepić. Fajną sprawą był telebim na Sweet Lamb i komentarz na bieżąco. Czasem szło się dowiedzieć, że np Prokop jest kierowcą z Czechosłowacji ale ogólnie dobrze to wyszło. Z kierowców najbardziej podobała mi się jazda... Sordo. Po tym rajdzie jestem w 100% pewny, że na miejscu szefostwa Citroena zostawiłbym właśnie jego kosztem Hirvonena. Super agresywna i efektowna jazda, w przeciwieństwie do Hirvo u tego gościa widać jeszcze motywację. Cała czołówka szła grubo, niektórzy niestety zbyt grubo. Ogólnie rajd na plus.

Problem z parkowaniem na Sweet Lamb mogl wystapic tylko, gdy przyjechales zbyt pozno. Ja bylem ok 9:30, i parkowalem calkiem blisko budy z jedzeniem i WC.

Dojazdowki masakryczne, ale to raczej mialo zachecic kibicow, do pozostania w jednym miejscu (niestety).

Co do jazdy, to faktycznie Sordo jechal najbardziej widowiskowo. Byc moze wynikalo to z jego 5 minut kary, cieszyl sie jazda, byc moze ostatni raz w DS3 WRC.
dinn
N3

Postprzez kuba.es » poniedziałek, 18 lis 2013, 10:24

Ja tez bylem ok 9:30 i jakos dojechalem na gorny parking ale przed druga petla to byla tragedia. W ktorym miejscu staliscie Dinn? Ja najpierw na prawym haku obok telebimu a pozniej w gornej czesci oesu.

Chcieli zachecic do pozostania na jednej probie i w moim przypadku udalo im się.
Dwugodzinna dojazdowka + 4 km z buta + kupno dodatkowego biletu wstepu na kolejny oes to raczej malo atrakcyjna opcja, inna sprawa, ze niewiele wiecej szloby zobaczyc. Generalnie jestem zadowolony.
"Proste są dla szybkich samochodów, zakręty - dla szybkich kierowców." - Colin McRae
kuba.es
N3

Postprzez dinn » poniedziałek, 18 lis 2013, 10:36

kuba.es napisał(a):Ja tez bylem ok 9:30 i jakos dojechalem na gorny parking ale przed druga petla to byla tragedia. W ktorym miejscu staliscie Dinn? Ja najpierw na prawym haku obok telebimu a pozniej w gornej czesci oesu.

Bylismy najpierw kolo nawrotu za waterslpashem, pozniej przeszlismy kawalek dalej na hopke. Mielismy calkiem dobra widocznosc na caly OeS.

Komentarz troche byl bledny :-) Facet nie odroznial Suzuki Swifta od Ignisa, dodatkowo mowiac, ze te pojazdy byly uzywane w JWRC. A jak pewno widziales, jechaly tam Ignisy N2 a nie S1600 z A6 :-) Prokop podobno pochodzi z Czechoslowacji :-)
dinn
N3

Postprzez kuba.es » poniedziałek, 18 lis 2013, 11:31

Prawdopodobnie na pierwszej petli stalismy obok siebie, nawet o tym nie wiedzac :)
Tez zwrocilem uwage na tego Prokopa kilka postow wyzej, lekka siara ale zawsze mogli nazwac Solka kierowca z ZSRR :)
kuba.es
N3

Postprzez dinn » poniedziałek, 18 lis 2013, 15:30

kuba.es napisał(a):Prawdopodobnie na pierwszej petli stalismy obok siebie, nawet o tym nie wiedzac :)
Tez zwrocilem uwage na tego Prokopa kilka postow wyzej, lekka siara ale zawsze mogli nazwac Solka kierowca z ZSRR :)

Na interia.pl przed Rajdem Polski 2013 napisali, ze jedzie znany rosyjski kierowca - Solowow :D
dinn
N3

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Mistrzostwa Świata