Wales Rally GB

...co w świecie WRC piszczy

Moderator: SebaSTI

Re: Wales Rally GB 2013

Postprzez Domson » sobota, 16 lis 2013, 12:22

Nieoficjalnie z #wrctv Kubica powiedzial ze to blad opisu trasy
info . Adam Malecki
Domson
A6

Postprzez Zajcev » sobota, 16 lis 2013, 12:22

SkyWalker napisał(a):Jezu ludzie...znacie takie przysłowie "Jak się nie przewrócisz to się nie nauczysz" a po drugie kto idzie grubo jebnąć musi...każdemu się zdarza nawet największym mistrzom! To jest 1 rajd w wrc do tego w arcytrudnych warunkach z nowym pilotem, spodziewaliście się miejsca w 4?? Bo ja ani trochę...

Nie spodziewałem się 4 miejsca, bardziej liczyłem na ukończenie rajdu i zebranie jak najwięcej doświadczenia.
Zajcev
N4

Postprzez icemanevo » sobota, 16 lis 2013, 12:29

[..........................]
Ostatnio edytowano wtorek, 25 kwi 2017, 13:23 przez icemanevo, łącznie edytowano 1 raz
icemanevo

Postprzez rajdmen » sobota, 16 lis 2013, 12:47

Nie wiem czy ktos to jeszcze pamieta, ale był taki zawodnik , nazywal sie Colin Mcrae, i startowal kiedys w takim rajdzie, 1000 Jezior ( Rajd Finlandii) samochodem Subaru Legacy, i mial tam dacha za dachem, i potem został legendą rajdów, rajdy to taki sport ze jak sie chce jechac szybko i chce sie czegos nauczyc to wypadki sie zdarzają, lepiej niech ktos jezdzi szybko, uczy sie , rozwija i nawet miewa jakies wypadki, niz osoba ta ma jezdzic byle dojechac, rajdy to nie sport na wozenie sie , tylko walka z czasem,
rajdmen

Postprzez jacko » sobota, 16 lis 2013, 13:20

nagrania wczorajszego dachowania kubicy i hirvonena wraz z wywiadami z nimi tuz po zdarzeniu
https://www.youtube.com/watch?v=ADby3900ltc#t=168
jacko
A5

Postprzez Jarek55511 » sobota, 16 lis 2013, 13:24

Kubica uderzył w coś tyłem i dachowali. Citroen jest gotowy na odbudowę żeby Robert pojechał jutro.
Jarek55511
S1600

Postprzez speedyzxz » sobota, 16 lis 2013, 13:27

Jak obstawiacie, Sordo łyknie Prokopa?
http://rajdy-klasyfikacje.cba.pl - klasyfikacje WRC, ERC, RSMP i WRX!
speedyzxz
S1600

Postprzez viper » sobota, 16 lis 2013, 13:28

SkyWalker napisał(a):Jezu ludzie...znacie takie przysłowie "Jak się nie przewrócisz to się nie nauczysz" a po drugie kto idzie grubo jebnąć musi...każdemu się zdarza nawet największym mistrzom! To jest 1 rajd w wrc do tego w arcytrudnych warunkach z nowym pilotem, spodziewaliście się miejsca w 4?? Bo ja ani trochę...chłopak się musi rozjeździć a nie od razu teorie...Teraz podstawą jest zwerbować pilota z którym naprawdę się zgra bo niby to tylko pilot ale moim zdaniem w niektórych sytuacjach jest ważniejszy niż sam kierowca!

Ty powinieneś byc adwokatem :), bo nawet z winnego zrobisz świętoszka :).
Ty to jak domson jak Kubica ma wynik to 15 wpisów na minutę, a jak wali babola to cisza. Daj spokój sam Kubica jako sportowiec wie ze dał ciała i tyle. Ale tak na powaznie nie da się chłopie zdobyć doświadczenia dzwoniąc 2 dni pod rząd na pierwszych oesach. Można taka sytuacje tłumaczyć jak wypadek przy pracy, ale nie pisać bzdur typu każdemu się zdarza itd bo o tym każdy wie, ze to nie wycieczki krajoznawcze. Najpierw piszecie ze będzie walczył z najlepszymi, a jak dzwon to mówicie ze musi się wiele nauczyć. To tak trochę jak choragiewka wyglada.
viper
S2000

Postprzez ZbyszekChaosu » sobota, 16 lis 2013, 13:54

speedyzxz napisał(a):Jak obstawiacie, Sordo łyknie Prokopa?

Już by mu deptał po piętach ale zamiast się scigac relacjonuje dzwony kolegow :p Żarty żartami ale jak się widzi kolegow w rowie co chwila to człowiek traci na koncentracji.
http://bezpieczna-droga.blogspot.com/
ZbyszekChaosu
A6

Postprzez marecki » sobota, 16 lis 2013, 14:17

Nie oficjalnie drugi wypadek Kubicy to konsekwencja złego opisu trasy i niewłaściwego podania charakterystyki zakrętu przez pilota. Podobno hiszpański kierowca Sordo widział wyraźne i długie ślady hamowania tuż gdzie Kubica wypadł. Szkoda, że Baran nie pojechał.
marecki
N3

Postprzez SkyWalker » sobota, 16 lis 2013, 14:23

viper napisał(a):
SkyWalker napisał(a):Jezu ludzie...znacie takie przysłowie "Jak się nie przewrócisz to się nie nauczysz" a po drugie kto idzie grubo jebnąć musi...każdemu się zdarza nawet największym mistrzom! To jest 1 rajd w wrc do tego w arcytrudnych warunkach z nowym pilotem, spodziewaliście się miejsca w 4?? Bo ja ani trochę...chłopak się musi rozjeździć a nie od razu teorie...Teraz podstawą jest zwerbować pilota z którym naprawdę się zgra bo niby to tylko pilot ale moim zdaniem w niektórych sytuacjach jest ważniejszy niż sam kierowca!

Ty powinieneś byc adwokatem :), bo nawet z winnego zrobisz świętoszka :).
Ty to jak domson jak Kubica ma wynik to 15 wpisów na minutę, a jak wali babola to cisza. Daj spokój sam Kubica jako sportowiec wie ze dał ciała i tyle. Ale tak na powaznie nie da się chłopie zdobyć doświadczenia dzwoniąc 2 dni pod rząd na pierwszych oesach. Można taka sytuacje tłumaczyć jak wypadek przy pracy, ale nie pisać bzdur typu każdemu się zdarza itd bo o tym każdy wie, ze to nie wycieczki krajoznawcze. Najpierw piszecie ze będzie walczył z najlepszymi, a jak dzwon to mówicie ze musi się wiele nauczyć. To tak trochę jak choragiewka wyglada.

W życiu nie zrobiłem 15 wpisów na minute^^ w wątku o Kubicy też mam tylko kilka wątków uwierz że udzielam się mniej niż np. Ty...a co do Roba to wydaję mi się że w tym sezonie już i tak pokazał co potrafi nie sądzisz? Wypadki i dzwony to część tego sportu...jeśli by się wiózł i dojechał za Sołkiem to dam se rękę uciąć że siadali byście i by było o Jezu dostał szanse od Fabryki nie wykorzystał co to będzie...teraz jest sytuacja że wydzwonił bo zapie..ł no to jest narzekanie bo po co cisną mógł jechać zachowawczo...to może niech w ogóle da sobie siana z jazdą i będziecie się dalej jarać wynikami Kościuszkonena który walczył z S2000 hmm?
SkyWalker
N3

Postprzez Witcher1990 » sobota, 16 lis 2013, 14:46

Sordo spokojnie objedzie Prokopa do końca rajdu
bardziej zastanawia mnie co zrobi WV
Ja na miejscu szefa zespołu dałbym swobodę Mikkelsenowi żeby naciskał na Thierrego, odebrał mu 3cie miejsce a Ogierowi kazał zwolnić. Coś by się działo :)
Witcher1990
A6

Postprzez jarauto » sobota, 16 lis 2013, 15:10

Obrazek
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/d/d7/Unusual_sarcasm_notice.jpg
jarauto
N2

Postprzez viper » sobota, 16 lis 2013, 15:13

SkyWalker napisał(a):W życiu nie zrobiłem 15 wpisów na minute^^ w wątku o Kubicy też mam tylko kilka wątków uwierz że udzielam się mniej niż np. Ty...a co do Roba to wydaję mi się że w tym sezonie już i tak pokazał co potrafi nie sądzisz? Wypadki i dzwony to część tego sportu...jeśli by się wiózł i dojechał za Sołkiem to dam se rękę uciąć że siadali byście i by było o Jezu dostał szanse od Fabryki nie wykorzystał co to będzie...teraz jest sytuacja że wydzwonił bo zapie..ł no to jest narzekanie bo po co cisną mógł jechać zachowawczo...to może niech w ogóle da sobie siana z jazdą i będziecie się dalej jarać wynikami Kościuszkonena który walczył z S2000 hmm?

nie chodziło mi tak o te wpisy nie przejmuj się :) tylko o to tłumaczenie. Kolego takich kierowców asfaltowych szybkich jak Kubica to wierz mi ze było bo nawet novikow miał okres ze był w czołówce wrc o Latvali panizzi sarazin i pewnie by się jeszcze znalazło.
Ten wypadek według mnie niczego nie zmienia co do decyzji fabryk. Natomiast ewidetnie pokazuje ze Kubica na stan dzisiejszy jest tylko i wyłącznie kierowca asfaltowym, a ludzie w środowisku wierz mi ze nie zwracają uwagi na tytuł mistrza swiata wrc 2, bo oni dobrze wiedza ze asów tam nie było i większe znaczenie ma dla nich pojedyncze wyniki w rajdach.
viper
S2000

Postprzez tomy halik » sobota, 16 lis 2013, 15:13

Wczorajszy dzwonek Kubicy wyglądał jak jedna z kilku przygód jaką miał w tym sezonie gdzie albo wyratowywał się z lekkiego rowu albo ścioł małe choinki. Tym razem pewnie skończyło by się podobnie gdyby nie to, że była ta 2-3 metrowa skarpa. Jesli Robert w przyszłym sezonie będzie startował w WRC to przy opisie trasy takie aspekty będzie musiał brać po uwagę. W takich miejscach gdzie nie ma żadnego marginesu na błąd trzeba jednak trochę odpuścić przynajmniej w pierwszych rajdach gdzie czucie samochodu ( i współpraca z nowym pilotem) będzie jeszcze ograniczone.
tomy halik
N3

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Mistrzostwa Świata