Wales Rally GB

...co w świecie WRC piszczy

Moderator: SebaSTI

Re: Wales Rally GB 2013

Postprzez havk » sobota, 2 lis 2013, 12:43

Sebekrally napisał(a):Co do Sołka myślę że określenie że sie wiezie jest obraźliwe. Myślę że Prokop może się zdziwić :D

W 2012 roku obaj jechali Rajd Szwecji w Fiestach WRC. Prokop był 9, Sołowow 20.
havk
N3

Postprzez viniwrc » sobota, 2 lis 2013, 12:49

Z safeciarzami w Walii jest jak w Polsce ;) W pobliżu oficjalnych miejsc dla kibiców gonią wszystkich w jedno miejsce i nie pozwolą się nawet zbliżyć do drogi godzinę przed załogami, czym dalej w las tym bardziej wyluzowani Safety. Większa część zabezpieczenia stanowią panowie w okolicach 60-tki. Lepiej przyjechać dużo wcześniej.
Nasz plan to:
-Czwartek - Treningi i kwalifikacje, Service i wybór pozycji startowych, OS Gwydyr.
-Piątek - Hafren 1 i 2 (na YouTube jest onboard z 2011 wtedy SS 12 i 15) więc miejscówki już wybrane ;)
Jeśli ktoś wybiera się na Myherin to też jest onboard z 2011 wtedy SS 14 i 17.
-Sobota - Dyfi 1 i 2, oraz Chirk Castle 1 i 2
-Niedziela - Dyfnant 2, Kinmel 1 i 2, oraz Meta

Do wszystkich chcących się spotkać, idealny moment i miejsce jest po kwalifikacjach na serwisie koło auta Roberta :)
viniwrc
N1

Postprzez dinn » sobota, 2 lis 2013, 19:02

robsol napisał(a):
dinn napisał(a):
robsol napisał(a):ktos leci w tym terminie??? To mozna sie spiknac na jakims servisie i razem poleciec w tamtym kierunku :D :mrgreen:

Jade z rodzina od piatku do niedzieli. Kolejno: sweet lamb, chirk oraz dyfant. W miedzyczasie serwis w deeside. A gdzie wy sie wybieracie i gdzie spicie?

prawdopodobnie ta sama kolejnosc a spimy niedaleko chirk-u.

My spimy niedaleko serwisu w Deeside. Jak masz ochote na spota to daj swoje namiary na PW.
"Nikt nic nie czy­ta, a jeśli czy­ta, to nic nie ro­zumie, a jeśli na­wet ro­zumie, to nic nie pamięta."
dinn
N3

Postprzez hubertus_89 » niedziela, 3 lis 2013, 18:50

hubertus_89 napisał(a):
buczek napisał(a):
buczek napisał(a):Ja bede smigal z oklic Londynu a dokladniej Watford. Na ten moment nie znalazlem napalencow chetnych do wyjazdu.

Jesli ktos ma miejsce lub chce sie ze mna zabrac chetnie rozloze koszta na wiecej osob. Bede jechal przez Luton, Northampton, Coventry, Birmingham itd.

Ponawiam pytanie w sprawie wyjazdu. Chetnie wezme kogos ze soba lub dolacze sie do grupy.

propozycja jest jeszcze aktualna??

Mala grupa wrc maniakow wyrusza z hampshire do luton odebrac reszte ekipy z pl w czwartek rano i wraca w niedziele . Lecimy na 2auta i jest nas narazie sztuk siedem :D
ktos leci w tym terminie??? To mozna sie spiknac na jakims servisie i razem poleciec w tamtym kierunku :D :mrgreen:[/quote]

skoro wybieracie się w 7 osób to znalazło by się jeszcze jakieś miejsce dla jednego turysty???
jaki jest koszt takiego wyjazdu na rajd poza granice pl?
niestety z mojego otoczenia nie mogę nikogo namówić na wypad do Walii, a sam bardzo chętnie bym się tam wybrał :)
hubertus_89
N1

Postprzez buczek » niedziela, 3 lis 2013, 23:03

Ja bede smigal z oklic Londynu a dokladniej Watford. Na ten moment nie znalazlem napalencow chetnych do wyjazdu.

Jesli ktos ma miejsce lub chce sie ze mna zabrac chetnie rozloze koszta na wiecej osob. Bede jechal przez Luton, Northampton, Coventry, Birmingham itd.[/quote]

Ponawiam pytanie w sprawie wyjazdu. Chetnie wezme kogos ze soba lub dolacze sie do grupy.[/quote]
propozycja jest jeszcze aktualna??[/quote]

Mala grupa wrc maniakow wyrusza z hampshire do luton odebrac reszte ekipy z pl w czwartek rano i wraca w niedziele . Lecimy na 2auta i jest nas narazie sztuk siedem :D
ktos leci w tym terminie??? To mozna sie spiknac na jakims servisie i razem poleciec w tamtym kierunku :D :mrgreen:[/quote]

skoro wybieracie się w 7 osób to znalazło by się jeszcze jakieś miejsce dla jednego turysty???
jaki jest koszt takiego wyjazdu na rajd poza granice pl?
niestety z mojego otoczenia nie mogę nikogo namówić na wypad do Walii, a sam bardzo chętnie bym się tam wybrał :)

Widzę że trochę się spóźniłem. Jeśli macie miejsce dla jednego zapaleńca to proszę o kontakt. Wyślę mój nr na priva. Mogę dojechać do luton, sam mieszkam w Hemel Hempstead. Mogę też jechać swoim autem.
buczek

Postprzez dinn » poniedziałek, 4 lis 2013, 01:49

Tyle tu emigrantow a na http://www.polish-motorclub.co.uk/ chyba sie wstydza wejsc :-)
"Nikt nic nie czy­ta, a jeśli czy­ta, to nic nie ro­zumie, a jeśli na­wet ro­zumie, to nic nie pamięta."
dinn
N3

Postprzez wisiu » poniedziałek, 4 lis 2013, 19:17

Witam

Kupujecie bilety online czy na miejscu ?
wisiu
N2

Postprzez dinn » poniedziałek, 4 lis 2013, 19:27

wisiu napisał(a):Witam

Kupujecie bilety online czy na miejscu ?

Raczej na miejscu. Wiele nie zaoszczedzisz, a w razie czego (gdybys nie dojechal, czy cos wypadlo) nie tracisz kasy.
dinn
N3

Postprzez Domson » wtorek, 5 lis 2013, 09:08

http://www.stopandgo.tv/news/campionati ... um=twitter

Michele Ferrara pilotem Kubicy w GB. Takie info sie dzisiaj pojawilo .... ?

Ktos cos wie ? Bo raczej bez powodu by nie wymienil Macka, ktory byl zgloszony przeciez
Domson
A6

Postprzez woocasch » wtorek, 5 lis 2013, 09:42

No właśnie, czy coś się stało Maćkowi? Bo przecież przez cały rok wyglądało, że współpraca na lini Kubica-Baran układa się dobrze. I gdy razem zdobyli tytuł, gdy są zgrani, teraz następuję zmiana? Dziwne to trochę. Ale może to tylko plotka i nie ma co sobie tym głowy zawracać :)
---
woocasch
woocasch
A6

Postprzez Domson » wtorek, 5 lis 2013, 10:39

Adam M.
Sergio Remondino z @autosprint powiedzial mi ze pierwszy raz slyszy o takim rozwiazaniu...

Wiec moze to tylko jakis bubel plotkowy ?
Domson
A6

Postprzez jacko » wtorek, 5 lis 2013, 11:13

o zamianie pilota czytalem juz pare dni temu, ze to niby jakis wymog formalny, ktorego maciek nie spelnia
jacko
A5

Postprzez Domson » wtorek, 5 lis 2013, 11:15

nie ma raczej zadnego wymogu regulaminowego, przeciez zostal zgloszony :D
Domson
A6

Postprzez kremer » wtorek, 5 lis 2013, 12:03

Jednego członka załogi można zmieniać... Tak jak Nasser wypada i zostaje Giovanni B często.
...jesteś szybki na tyle na ile jesteś szybki....
kremer
S2000

Postprzez speedyzxz » wtorek, 5 lis 2013, 12:16

jacko napisał(a):o zamianie pilota czytalem juz pare dni temu, ze to niby jakis wymog formalny, ktorego maciek nie spelnia

Że jakiego niby?

Jeden z członków załogi może być zmieniony to fakt, ale ciekawy jestem powodu. Może Maciek ma swój kontrakt z Lotosem i on nie otrzymał pozwolenia?

A jeszcze przytaczając jego odpowiedz na pytanie na konferencji po Rally RACC:
"To musi być szczególny moment - zdobycie mistrzostwa świata. Ile to dla ciebie znaczy?"
"Być może jutro się dowiem."

Mi to brzmi jak niepewność swojego miejsca. No ale może się dowiemy tego w najbliższym czasie.
http://rajdy-klasyfikacje.cba.pl - klasyfikacje WRC, ERC, RSMP i WRX!
speedyzxz
S1600

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Mistrzostwa Świata