Moderator: SebaSTI
Kajto18 napisał(a):Ale mimo to określam go na +
rallyfun napisał(a):Jeden z bardziej nieprzyjaznych kibicom rajdów w kalendarzu. Beznadziejne strefy kibica ustawiane jakby byly zlem koniecznym, próba znalezienia lepszej miejscówki konczyla sie np.wylowieniem klienta przez zandarma na koniu. Chaos na dojazdówkach, zablokowane drogi przez parkujacych po obu stronach, rajdówki tkwice w korkach, parkingi kilometry od odcinków, pierwsza dziesiatka puszczana co 3 minuty. Jak dla mnie w jednym szeregu z rajdem Irlandii, Catalonii i tegorocznego Walii, zastanowie sie 2 razy jesli bede mial znowu mozliwosc tam pojechac za rok. Krótko mówiac powinni przeniesc ten rajd na Korsyke.
W Colmar podczas przegrupowania Ogier siedzial w vanie i z nudów bawil sie telefonem, w tym samym czasie obok tlumy dziennikarzy oblegajacych namiot Citroena... to jesli chodzi o popularnosc nowego mistrza swiata w jego wlasnym kraju.
jacko napisał(a):chyba bylismy na innym rajdzie, bo ten rajd był o mega lepszy niż np ostatni rajd Polski, począwszy od parku serwisowego gdzie mimo ciaglego deszczu np w sobote wieczorem nie bylo błota, po o wiele ładniejsze miejscowki gdzie wystarczylo przejrzec onboardy z poprzednich lat aby wybrac takie, a nie oficjalny punkty gdzie rzeczywiscie bylo duzo ludzi..
rallyfun napisał(a):Do jacko:
Co to za porównanie kompromitacji organizacyjnej na szutrowym Polskim do asfaltów w WRC? Nie wiem ile i jakie rajdy WRC w zyciu widziales ale wnioskujac z poziomu podekscytowania twoich postów wnosze ze niewiele. W przeciwienstwie do ciebie mam ten kom fort ze moge porównac rajdy WRC bo widzialem ich kilkadziesiat i Alzacja wypada slabo. Mnie jyz nie kreca miejscówki z twoich zdjec gdzie nic sie nie dzieje i dlatego jest tam malo ludzi czy safety albo te gdzie musze isc pare kilometrów z buta. Zamiast nudnych prostych na odcieciu wole zobaczyc nawrót, ciekawe zakrety albo demolke winnicy tylko we Francji bez tabardów ciezko. Pod tym wzgledem rajd Niemiec bije Francje na glowe. Wybierz sie kiedys na Sardynie, Niemcy albo Szwecje to bedziesz mial porównanie.
rallyfun napisał(a):(...)Zapewniam cie ze jesli ten rajd ci sie spodobal to Sardynia powali cie z nog .
deiman napisał(a):Viper, jasne, ze tempo i meta to dwie rozne sprawy - nikt tego nie neguje, ale stwierdzenie, ze Loeb podczas rajdu Francji nie nawiazal walki z czolowka, moim zdaniem nie jest sluszne. Nie doejchal, ale w koncu walczyl o zwyciestwo trzeciego dnia rajdu.
Poza tym te nasze rajdowe przepowiednie maja chyba charakter zabawy, anizeli sprawdzenia kto z nas jest najlepszym znawca tematu, tak jak niektorzy na poczatku tego watku zaznaczali. Mozemy wyciagac wnioski, patrzec na statystyki, ale zawsze wystepuje w sportach pewien element losowosci: to pogoda, to dobor opon, to awaria czy chwilowa dyspozycja kierowcy. Kto np. spodziewalby sie, ze Neuville bedzie mial tak niesamowite tempo podczas tego rajdu?
Takze mniej nerwow, wiecej luzu!
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 14 gości