23 rajd dolnośląski

Rajdowe Samochodowe Mistrzostwa Polski

Moderator: SebaSTI

Re: 23 rajd dolnośląski

Postprzez kaczmarek » wtorek, 1 paź 2013, 20:13

Ja tam zawsze jestem za terminem piątek, sobota. Nawet nie chodzi o to żeby imprezować po rajdzie...ale kończąc rajd w sobotę minimum ok.17-18. Zanim się ogarniesz (pojdziesz coś zjeść, wykąpać się itp itd) robi się godz.21-22. Weż też pod uwagę że naprzykład w PZM wielu zawodników musi osobiście odebrać samochód z parku ferme po rajdzie dopiero po wynikach. Bardzo ćzęsto bywało że park otwierano o 1czy 2 wnocy i co wracasz do domu. Ja akurat z Warszawy mam wszędzie daleko. Wracam do domu, po całonocnej eździe i tak muszę iść spać w poniedziałek bo do pracy się nie nadaję. I tak dzień do tyłu.
kaczmarek
N2

Postprzez RajducH » środa, 2 paź 2013, 12:13

znamy już tego szybkiego zagranicznego kierowcę na dolnośląskim; jak wielu pewnie przypuszczało to Aigner :D w pugu od Dytki chyba szału nie zrobi
Zawsze Jest Nadzieja :D KUZI OGNIA !!!
RajducH
A6

Postprzez Motulski » środa, 2 paź 2013, 12:58

RajducH napisał(a):znamy już tego szybkiego zagranicznego kierowcę na dolnośląskim; jak wielu pewnie przypuszczało to Aigner :D w pugu od Dytki chyba szału nie zrobi

A dlaczego ?
http://oesrecords.pl/rajdy/
Motulski
A5

Postprzez RajducH » środa, 2 paź 2013, 13:06

tylko tak przypuszczam, bo w poprzednim starcie na dolnośląskim szału nie robił, pojedzie nieznanym sobie autem w charakterze kierowcy testowego, a i nie wiadomo jak auto zaprezentuje się w porównaniu do sprawdzonych prawdziwych rajdówek
RajducH
A6

Postprzez afrofoto » środa, 2 paź 2013, 13:10

à propos tej pani

majkos napisał(a):Ta pani była na większej ilości rajdów (jako dziennikarz, kibic, zawodnik) niż większość tut.forumowiczów. Ma na swoim koncie produkcje telewizyjne, radiowe, prasowe itd. Jest czynną dziennikarką o specjalizacji samochodowej w szerokim tego słowa znaczeniu. Jeździ po całej Europie np na prezentacje nowych modeli aut lub opon. Prowadzi "starty" i "mety" w RSMP. Motulski pod względem działalności dziennikarskiej nie dorasta jej do pięt, a Ty Sokół najpierw poznaj jej działalność, nim napiszesz takie bzdety..

Nie znam jej osobiście choć miałem ta nikłą przyjemność spotka się z nią, wymieniać @ i prowadzić rozmowy przez telefon przy okazji np. dolnośląskiego i osobiście nie przypadła mi do gustu ale to subiektywne odczucie. Bardziej mnie razi to co mówi i jak, prowadząc np. ceremonie startów czy komentując chociażby odcinki miejskie (przy okazji Świdnickiego, Karkonoskiego czy Dolnośląskiego). Przykład z tego rocznego Świdnickiego i wpadka (z Oleksowiczem) której dobry dziennikarz zajmujący się daną tematyką nie powinien popełniać, która brzmiała mniej więcej tak:
"Maćku wracasz na polskie trasy po dwu letniej przerwie którą spędziłeś w Mistrzostwach Europy jakie oczekiwania na ten rajd" Oleksowicz "Ostatni sezon przejeździliśmy w WRC "

Co do Harmonogramu rajdu to zgodzę się z Łukaszem że fajniej było by zrobić Kłodzko na koniec 1 etapu ( a jeszcze lepiej po zakończeniu 2 etapu bez wliczania do zawodów tylko pod publikę) ze względu na kibiców, załogi i ich sponsorów i pewnie dało by radę. Ale jako osoba która Kibicuje, czasami założy zieloną kamizelkę a kiedyś organizowała punkty i marzła na odcinkach widzę to tak - tną koszty jak tylko mogą, w czwartek będzie mniej kibiców więc nie będzie trzeba tyle osób żeby zabezpieczyć odcinek (miejscowa ekipa). Piątek zaczyna się o 10 więc dojedzie tylko jedna ekipa z rana - odpadają noclegi dla ludzi, i Śmiechu warte diety dla sędziów którzy raczej są zwrotem wydatków dla osób marznących gdzieś w lesie niż zarobkiem. Ale to tylko moje zdanie na ten temat.
http://www.afrofoto.pl
afrofoto

Postprzez Jarek55511 » środa, 2 paź 2013, 13:27

No nie wiem mój znajomi jest jakimś tam sędzią i ma za dwa dni 400zł.więc nie jest to mało jak dla mnie,bo safeciarz ma 100zł.za dzień plus pewnie posiłek.
A co do Aignera to fakt szału nie robi i nie jest jakimś mega szybkim kierowcą. Szkoda że Dytko nie wsiada do Polo np. A jeśli chodzi o klasę Open-Proto to coś lipnie wygląda. Oleksowicz wogóle nie jeździł, Fiesta Black też nie i tylko Stec w nie pełnym cyklu startował. Może na Dolnośląskim uzbiera się 3.auta proto:
1. Aigner Peugeot 208
2. Stec Skoda Fabia
3. Woźniczko Ford Fiesta
Jarek55511
S1600

Postprzez tomi_kl » środa, 2 paź 2013, 14:57

Co do aignera to zobacz czasy z 2 dnia,pierwszy w Polsce wygral oes w evoX i jako jeden z niewielu wygral oes z Brayanem w s2000. To teraz bedzie nowa ewolucja 208 wiec moim zdaniem bedzie szybki,pamietajmy ze przyjedzie rozjezdzony po chorwacji i san remo :)
tomi_kl
A6

Postprzez RajducH » środa, 2 paź 2013, 15:07

oby było jak mówicie; przydałby się rywal w walce z Kajtem
RajducH
A6

Postprzez paczek94 » środa, 2 paź 2013, 20:06

Jarek55511 napisał(a):No nie wiem mój znajomi jest jakimś tam sędzią i ma za dwa dni 400zł.więc nie jest to mało jak dla mnie,bo safeciarz ma 100zł.za dzień plus pewnie posiłek.

Co?? My jako safeciarze mamy 50 zł za dzień i jak jechaliśmy na elmot to mieliśmy dodatkowo za darmo nocleg z śniadaniem i to wszystko. A z licencją np. na radiu mają aż o 20 zł więcej za dzień...
paczek94
N1

Postprzez chicken89 » środa, 2 paź 2013, 20:40

Lista na Lausitz Cup
http://www.lausitzcup.info/pliki/2013/10/1380737954.pdf
Czekan, Schenk, Ryznar, Blat, Dul, Wolski, Sikorski. No to kilku już zawodników odpadło z występu w Kotlinie Kłodzkiej.
chicken89
N2

Postprzez stachniak14 » środa, 2 paź 2013, 20:50

Ja w tym roku jadę tutaj :D

http://www.youtube.com/watch?v=HCYaLRgBMVs

4.42 :)

powinno być ciekawie :)
Paweł Stachniuk
stachniak14
A6

Postprzez afrofoto » środa, 2 paź 2013, 21:20

stachniak14 napisał(a):Ja w tym roku jadę tutaj :D

Jaki to odcinek i której jego części?
http://www.afrofoto.pl
afrofoto

Postprzez stachniak14 » środa, 2 paź 2013, 21:51

afrofoto napisał(a):
stachniak14 napisał(a):Ja w tym roku jadę tutaj :D

Jaki to odcinek i której jego części?

1,5 - 2 km od mety wilkanowa - bardzo dobry dojazd od Kletna
Paweł Stachniuk
stachniak14
A6

Postprzez kubicafan1 » środa, 2 paź 2013, 22:03

afrofoto napisał(a):à propos tej pani

majkos napisał(a):Ta pani była na większej ilości rajdów (jako dziennikarz, kibic, zawodnik) niż większość tut.forumowiczów. Ma na swoim koncie produkcje telewizyjne, radiowe, prasowe itd. Jest czynną dziennikarką o specjalizacji samochodowej w szerokim tego słowa znaczeniu. Jeździ po całej Europie np na prezentacje nowych modeli aut lub opon. Prowadzi "starty" i "mety" w RSMP. Motulski pod względem działalności dziennikarskiej nie dorasta jej do pięt, a Ty Sokół najpierw poznaj jej działalność, nim napiszesz takie bzdety..

Nie znam jej osobiście choć miałem ta nikłą przyjemność spotka się z nią, wymieniać @ i prowadzić rozmowy przez telefon przy okazji np. dolnośląskiego i osobiście nie przypadła mi do gustu ale to subiektywne odczucie. Bardziej mnie razi to co mówi i jak, prowadząc np. ceremonie startów czy komentując chociażby odcinki miejskie (przy okazji Świdnickiego, Karkonoskiego czy Dolnośląskiego). Przykład z tego rocznego Świdnickiego i wpadka (z Oleksowiczem) której dobry dziennikarz zajmujący się daną tematyką nie powinien popełniać, która brzmiała mniej więcej tak:
"Maćku wracasz na polskie trasy po dwu letniej przerwie którą spędziłeś w Mistrzostwach Europy jakie oczekiwania na ten rajd" Oleksowicz "Ostatni sezon przejeździliśmy w WRC "

Co do Harmonogramu rajdu to zgodzę się z Łukaszem że fajniej było by zrobić Kłodzko na koniec 1 etapu ( a jeszcze lepiej po zakończeniu 2 etapu bez wliczania do zawodów tylko pod publikę) ze względu na kibiców, załogi i ich sponsorów i pewnie dało by radę. Ale jako osoba która Kibicuje, czasami założy zieloną kamizelkę a kiedyś organizowała punkty i marzła na odcinkach widzę to tak - tną koszty jak tylko mogą, w czwartek będzie mniej kibiców więc nie będzie trzeba tyle osób żeby zabezpieczyć odcinek (miejscowa ekipa). Piątek zaczyna się o 10 więc dojedzie tylko jedna ekipa z rana - odpadają noclegi dla ludzi, i Śmiechu warte diety dla sędziów którzy raczej są zwrotem wydatków dla osób marznących gdzieś w lesie niż zarobkiem. Ale to tylko moje zdanie na ten temat.

jestem w ekipie która kłodzko obstawia i powiem ci że jest nas dużo nawet bardzo dużo
Ale poszedł!!!!!!!!!!!!
kubicafan1
N3

Postprzez sebaWRC » środa, 2 paź 2013, 22:19

http://www.youtube.com/watch?v=NLB9_ekfIqE --> 0:36 Wiecie na jakim oesie ta miejscóweczka ? i Czy w miarę dogodny dojazd do niej jest ?
www.youtube.com/user/kajto13
www.facebook.com/DominikaMorkaPhotography
sebaWRC
A5

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do RSMP