Kajetan Kajetanowicz

Rajdowe Samochodowe Mistrzostwa Polski

Moderator: SebaSTI

Re: Kajetan Kajetanowicz

Postprzez Domson » niedziela, 22 wrz 2013, 20:49

Pewnie dlatego, ż Citroen wykłada sporą czesc budzetu Roberta.
Nie przedstawie Ci tego na papierach, ale jeszcze przed startem sezonu Yves Matton mowil, ze pokryją 60 % budzetu dla Roberta, ale na pozostala czesc potrzeba sponsora bo nie planowali dodatkowego samochodu w 2013.
Nie sadze, aby samochody były wlasnoscia PH Sport, bo tych samochodow jest az 3 lub 4 , z których korzysta Robert, no i system układu hydraulicznego do tej łopatki Roberta był też przygotowany przez Citroen Racing raczej.
Oczywiscie moge sie mylic :mrgreen:
Domson
A6

Postprzez kij » niedziela, 22 wrz 2013, 21:04

Domson napisał(a):Pewnie dlatego, ż Citroen wykłada sporą czesc budzetu Roberta.
Nie przedstawie Ci tego na papierach, ale jeszcze przed startem sezonu Yves Matton mowil, ze pokryją 60 % budzetu dla Roberta, ale na pozostala czesc potrzeba sponsora bo nie planowali dodatkowego samochodu w 2013.
Nie sadze, aby samochody były wlasnoscia PH Sport, bo tych samochodow jest az 3 lub 4 , z których korzysta Robert, no i system układu hydraulicznego do tej łopatki Roberta był też przygotowany przez Citroen Racing raczej.
Oczywiscie moge sie mylic :mrgreen:

Dodatkowo na każdym kroku Matton powtarza, że ich celem jest żeby Robert tytuł we WRC2 zdobył, więć jeśli byłby tylko klientem PH Sport, to co mieliby do tego, poza tym że Citroenem.

Marek Nawarecji też pewnie tylko ze sympatii wozi się z Robertem po Europie, no bo rodak ;)

I Citroen (WRT/Sport) i M-Sport przed sezonem zwracali się z wnioskami o łopatki przy kierownicy, więc to właśnie czołowe zespoły się o Roberta "biły" właśnie.

Jeszcze Edyt:
PH Sport, w którym to sporo udziałów ma Loeb, jest jakby komórką Citroena w kwestii aut klienckich, gdzie mają się zajmować obsługą aut R5, które to mają być tylko klienckie.
Ostatnio edytowano niedziela, 22 wrz 2013, 21:12 przez kij, łącznie edytowano 1 raz
kij
N3

Postprzez viper » niedziela, 22 wrz 2013, 21:12

scooby14444 napisał(a):
viper napisał(a):Ja ci tłumaczę jakie są realia koledzy ci tłumacza a ty swoje.
Poddaje sie :D

Chłopie realia są takie jak napisałem , to że ty sobie ubzdurałeś że Lotos daje Kościuszce i Kajetanowiczowi tyle samo, a Kościuszko finansuje swoje starty głównie z własnej kieszeni to twoja sprawa ale z rzeczywistością nie ma nic wspólnego.

Ja nadal sie poddaje:).

Ps.
Skąd ty bierzesz te bzdury ze ja napisałem ze Kosciszko swoje startu finansuje głownie z własnej kieszen ( bo dla mnie DOKŁADAĆ A GŁOWNIE FINASOWAC jak to nazywasz TO DWIE ROŻNE SPRAWY) i tym bardziej ze Kościuszko afiszuje sie z redbulem, a to firma , która teoretycznie za napis na czapce moze wiecej dawać niż cały lotos kajtowi. po za tym udowodnilem ci ze nawet jak lotos przekazał 5 x tyle MK co KK to i tak ma to większy sens marketngowy, a ty sie krecisz w kółko ze ja nie mam racji bo MK dostaje wiecej. Moze dostaje a moze nie. jedno jest pewne. Na stan dzisiejszy MK ze swoimi pieniędzmi i układami jest medialnie bardziej atrakcyjny dla lotosu niż kajto na poziomie krajowym z garstka fanatyków którzy wiedza co to szybkość na lokalnym podwórku. Nadal nie wiadomo kto ile dostaje ale porównaj sobie marketink MK A KK to bedZiesz wiedział dlaczego MK moze dostawac wiecej niż KK.
viper
S2000

Postprzez scooby14444 » niedziela, 22 wrz 2013, 21:28

Domson napisał(a):Pewnie dlatego, ż Citroen wykłada sporą czesc budzetu Roberta.
Nie sadze, aby samochody były wlasnoscia PH Sport, bo tych samochodow jest az 3 lub 4 , z których korzysta Robert.
Z tego co wiem to do tej pory używał trzech. Generalnie wszystkie auta klienckie Citroena przygotowuje PH Sport. Z tego co się orientuję to egzemplarze klienckie nigdy już do fabryki nie wracają, dlatego napisałem że prawdopodobnie są własnością PH Sport, ale też nie jestem na 100% pewien.
kij napisał(a):Dodatkowo na każdym kroku Matton powtarza, że ich celem jest żeby Robert tytuł we WRC2 zdobył, więć jeśli byłby tylko klientem PH Sport, to co mieliby do tego, poza tym że Citroenem.
Marek Nawarecji też pewnie tylko ze sympatii wozi się z Robertem po Europie, no bo rodak ;)

No i to jest trochę dziwne, bo Robert zgłasza się do rajdów jako prywatna osoba. W związku z tym formalnie to Citroenowi nic to tego czy Robert zdobędzie tytuł czy nie.
Ale widać że chyba już jakieś decyzje co do przyszłego sezonu zapadły bo traktują Roberta jakby jeździł w ich fabrycznym teamie. Ale to bardzo dobrze! :D :D
scooby14444
N3

Postprzez Glitol » niedziela, 22 wrz 2013, 21:37

scoooby: śmieszny dzieciaku :D Ale spoko, też kiedyś taki byłem
Ozdoba polskich dróg - pijany chłop w rowie przykryty rowerem
Glitol
A5

Postprzez Agrest » niedziela, 22 wrz 2013, 22:04

Tak czytam i czytam i powiem tylko tyle :

" scooby14444 kończ Waść wstydu oszczędź "
BO KIBICE DOCENIĄ GDY DRIVER STARA SIĘ,
KIEDY IDZIESZ PEŁNA DZIDĄ TO POKOCHAJĄ CIĘ !!! :)
Agrest
A5

Postprzez kij » niedziela, 22 wrz 2013, 22:09

scooby14444 napisał(a):
kij napisał(a):Dodatkowo na każdym kroku Matton powtarza, że ich celem jest żeby Robert tytuł we WRC2 zdobył, więć jeśli byłby tylko klientem PH Sport, to co mieliby do tego, poza tym że Citroenem.

No i to jest trochę dziwne, bo Robert zgłasza się do rajdów jako prywatna osoba. W związku z tym formalnie to Citroenowi nic to tego czy Robert zdobędzie tytuł czy nie.
Ale widać że chyba już jakieś decyzje co do przyszłego sezonu zapadły bo traktują Roberta jakby jeździł w ich fabrycznym teamie. Ale to bardzo dobrze! :D :D

"Jestem bardzo dumny, że Robert dołączył do nas. Jego profesjonalizm i determinacja będą mieć pozytywny wpływ na wizerunek Citroena - mówił Matton."

To wypowiedź Mattona, która była przedstawiona na prezentacji planów Roberta na rok 2013.
Czyli jest fabrycznym, który płacia za swój fotel.

Ale to nie o Robercie temat.
kij
N3

Postprzez scooby14444 » niedziela, 22 wrz 2013, 22:12

Glitol napisał(a):scoooby: śmieszny dzieciaku :D Ale spoko, też kiedyś taki byłem

I jak widać tak ci już zostało. Na twoje pytanie nie odpwiedziałem tylko dlatego że pachniało gimbusem z daleka.
Ale dla Twojej wiadomości - tak byłem na rajdach poza swoim województwem. Tydzień temu byłem na polskim, a za dwa tygodnię jadę Rajd Jastrzębski.
scooby14444
N3

Postprzez kmederski » niedziela, 22 wrz 2013, 22:25

uuu, a zatem mamy do czynienia z nadzieja polskich rajdow. To sie nalezy dokształcic jesli chodzi o marketing i finanse :twisted:

Jezeli, jak piszesz Lotos jest 100% wlascicielem teamu Kajtkowego, to kto bierze te kase za dwoch naklejonych sponsorow na aucie? Twoim zdaniem zapewne Lotos?

Jezeli Solowowow by jezdzil za swoje prywatne pieniadze, to na jego aucie nie byloby logotypow firm, ktorych jest wlascicielem.

jezeli ktos doklada do budzetu z wlasnej prywatnej kieszeni, to nie okleja auta w swoja firme. To dosyc proste jest.

I cala reszta Twoich wywodow jest tez daleka od rzeczywistosci.

Koledzy Ci to usiluja wyjasnic, moze dobrze czasem sie pouczyc od madrzejszych.
kmederski
N3

Postprzez Zoe » niedziela, 22 wrz 2013, 23:18

scooby14444 napisał(a):I dlatego w każdym wywiadzie mówi że marzy o ERC...

Ja marzę o trójkącie z dwoma azjatyckimi bliźniaczkami, jednak podjąłem decyzję, że nie będę zdradzał swojej kobiety ;)

Przestań proszę robić z Kajtka obdartusa. To on podjął decyzję, że nie chce ryzykować przez te wszystkie lata i jeździć w Polsce mając bezpieczne zaplecze finansowe tak rajdowe jak i prywatne. Chwała mu za to, bo on wyznacza w tym momencie poziom, do którego (przynajmniej teoretycznie) równa reszta Polskiej stawki.

Oczywistym jest, że Kościuch dokłada do swoich startów, oczywistym jest też, że Kajto nie ma takiego zaplecza finansowego. Niestety z pustego i Salomon nie naleje.

Nikt nie umniejsza Kajtkowi, że nie chce podjąć ryzyka i zagrać va banque wobec Lotosu, ale niestety z tym stanem rzeczy trzeba się pogodzić.
Zoe
A5

Postprzez scooby14444 » niedziela, 22 wrz 2013, 23:20

kmederski napisał(a): uuu, a zatem mamy do czynienia z nadzieja polskich rajdow. To sie nalezy dokształcic jesli chodzi o marketing i finanse :twisted:
Jestem ciekawy kim ty jesteś .... poza tym jeszcze gdybyś spróbował przeczytać ze zrozumieniem to co napisałem..., a wykształcenie ekonomiczne posiadam.
kmederski napisał(a): Jezeli, jak piszesz Lotos jest 100% wlascicielem teamu Kajtkowego, to kto bierze te kase za dwoch naklejonych sponsorow na aucie? Twoim zdaniem zapewne Lotos?
Nie napisałem że teamu Kajtkowego , tylko Lotos Rally Teamu..a to różnica. Kto bierze kasę? zależy od umów sponsorskich...
kmederski napisał(a): Jezeli Solowowow by jezdzil za swoje prywatne pieniadze, to na jego aucie nie byloby logotypow firm, ktorych jest wlascicielem.
Napisałem "za swoje", a nie za prywatne pieniądze. To jest różnica. To chyba logiczne że nikt nie chce dokładać z prywatnej kieszeni jeżeli może dołożyć z kasy firmowej...
kmederski napisał(a): jezeli ktos doklada do budzetu z wlasnej prywatnej kieszeni, to nie okleja auta w swoja firme. To dosyc proste jest.
Proste też jest to że jeżeli ktoś ma możliwość dołożenia z budżetu marketingowego swojej firmy to nie będzie tego robił ze swoich prywatnych pieniędzy. I m.in. dlatego uważam że Kościuszko nie dokłada.
kmederski napisał(a): I cala reszta Twoich wywodow jest tez daleka od rzeczywistosci.
Mogę powiedzieć to samo o twoich wywodach. Ja tę jałową dyskusję kończę i tyle. Jeżeli macie gdziekolwiek jakieś źródło na poparcie swoich tez z którego wynika że starty Kościuszki i Kajetanowicza są finansowane z Lotosu w podobnym stopniu, chętnie się z nimi zapoznam . Bo na razie to zwykłe bicie piany...
scooby14444
N3

Postprzez kmederski » poniedziałek, 23 wrz 2013, 07:59

Ostatnie wydarzenia w firmie Kosciuszki seniora wskazuja ze mozliwosci budzetu marketingowego byly niewielkie. Zatem przyjales niewlasciwe zalozenie, twierdzac ze ma mozliwosci dokladania z niego do budzetu rajdowego. Zatem Twoj nastepny wniosek rowniez jest bledny, a co zatym idzie cala Twoja koncepcja rowniez.
kmederski
N3

Postprzez kmederski » poniedziałek, 23 wrz 2013, 08:07

Ponadto Lotos jest tylko wlascicielem nazwy teamow, a nie teamow jako takich. Twoje stwierdzenie o 100% relacjach wlascicielskich jest bledne. Lotos jest sponsorem tytularnym KK i MK. Ale z takich czy innych wzgledow ( a napewno z powodu wiekszej niezaleznosci RK) na aucie Roberta jest tylko sponsorem.
kmederski
N3

Postprzez mwieczor » poniedziałek, 23 wrz 2013, 09:06

kmederski napisał(a):Ostatnie wydarzenia w firmie Kosciuszki seniora wskazuja ze mozliwosci budzetu marketingowego byly niewielkie.

Myślisz że to jego jedyny biznes ? Jakbyś poświęcił chwilę na pogrzebaniu w necie, to byś zobaczył, że w Polskim Jadle to oni już wiele udziałów nie mieli ...
To nie jest gość, który biznesem bawi się od wczoraj.
mwieczor
N2

Postprzez jarexcc » poniedziałek, 23 wrz 2013, 09:27

Panowie skąd takie kwoty bierzecie

jeżeli wynajem skody S2000 EVO2 na rajd finlandi 332 km odcinków specjalnych kosztuje 120E/km odcinka specjalnego, to niech WRC 240E/km 240x332x4,2zł= zaokrąglmy 350tyś złoty ile Kosciuszko razy stratuje chyba 7 to daje 2,5mln skąd wy bierzecie 6-7 mln Panowie lądujemy na ziemię

http://www.rallycarsforsale.net/clas/in ... s&id=70118

jakby kupił takie MINI to zapłaciłby około 400tyś euro to daje 1,7mln i niech na każdy rajd hotele i itd. dziennie 5000euro to jest na rajd 140tyś złoty x7 rajdów to jest milon, jak narazie mamy 2,7mln, niech juz kolejny milion kosztują części to 3,7, ale to już obliczamy po maks cenach, mechanicy niech zarabiają po 10tyś miesięcznie x4 daje 40tyś razy rok 0,5mln to jest 4,2mln a wy czarujecie cenami 7 mln złoty.

mogę się mylić bo alfa i omega nie jestem, ale nie pierd..... bo aż źle
Ostatnio edytowano poniedziałek, 23 wrz 2013, 09:47 przez jarexcc, łącznie edytowano 1 raz
jarexcc
A5

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do RSMP