scooby14444 napisał(a):1) Czyli wydawanie kasy na pana "WIECZNY PROBLEM" jest lepsze od przeznaczenia tej kasy na 4-krotnego Mistrza Polski? Ja bym tego marketingiem nie nazwał tylko trochę inaczej....
2) To nie żadne wróżenie z fusów, dla ludzi w temacie nie jest tajemnicą ile kosztuje sezon w RSMP a ile w WRC.
3)I to jest bardzo dobry przykład tego że nie dołożył ani grosza. Zamienił Mini na Fiestę ale obciął ilość startów o połowę. Widocznie ludzie w Lotosie też już powiedzieli "DOŚĆ"
4)Nic nie jest lepszą reklamą w sporcie niż odniesienie sukcesu. A Kościuszko im tego sukcesu nigdy nie dał i nie da, w przeciwieństwie do Kubicy czy Kajetanowicza.
5)Jakie samochody mam zamieniać? Coś ci się poplątało. Objechał fabryczną skodę i to jest fakt.
6) Lepiej zdobyć mistrzostwo Europy i mieć relacje na żywo w Eurosport, czy lepiej sobie jeździć w wrc i być tłem dla innych zawodników?
7) Jakby się wszystko opierało o kasę to Kościuszko już by był Mistrzem Polski i Świata. Na szczęście nie wszystko opiera się o kasę.... i nie wszystko da się kupić...
Ad1.
Kolego takich przykładów są 10 jak nie setki np. Zeby wejść do teamu fabrycznego musisz wnieść własna kąsek wszystkich poziomach od mistrzostw krajowych po swiata po prze F1 gdzie 3/4 zawodników płaci. Tak sie liczy niestety dzisiaj. Czy według mnie to jest w porządku? NIE, ale tak jest.
Ad.2
Ale nie znasz proporcji dotowanych środków, a co za tym idzie nie wiesz czym sie dana firma kieruje tzn. Oceniasz umiejętności a nie finanse firmy a to są dwie rożne rzeczy, bo podchodzisz do tematu emocjonalnie a nie biznesowo.
Ad3.
A moze to on wyszedł z taka propozycja do sponsorów ?. Oni po prostu sie tylko zgodzili. Możliwości jest kilka. Dlaczego z góry zakladasz ze to Lotos miał dosc. Troche to jednostronne. Z drugiej strony wchodząc na twój profil najwiecej masz udziałów w dziale Michał Kosciszko( 15,94 % ) oczywiście mało pozytywnych w jego imieniu

Ad4.
Nie to ci to udowdnie.

Spytaj sie po pierwszym lepszy rajdzie wrc któregoś z kibiców obecnych na rajdzie czy sledzacych relacje czy słyszał o nazwisku Kościuszko a potem o to samo tylko Kajetanowicz. Zobaczymy co ci odpowie. Marketing to nie kibicowanie tylko cyfry.
Ad5.
Ja myślałem o buffierze, nie o kopeckym co nie zmienia faktu ze r5 jest szybsza od s2000 to raz a dwa kajto był u siebie a dobrze wiemy ze na wyjazdach jest gorzej. z reszta obejrzyj w tv relacje w TVN turbo tam boufier wspomniał troche i o urwanym swoim amorze i o różnicy na korzyść r5.
Ad.6
To nie do mnie pytanie, bo za dużo nie wiadomych.
Ad7.To ja ci inaczej powiem. Niestety wszystko opiera sie o kase, bo w normalnej dyscyplinie gdzie liczą sie umiejętności to kosciszuszko, prokopy i wielu innych jak by walczyli o kwalifikacje do walki o finał MP jak by to przelozyc np. skok wzwyż. Natomiast dominatorzy tacy jak Ogier wlasnie dlatego maja ułatwione zadanie w drodze do sukcesu.