Kajetan Kajetanowicz

Rajdowe Samochodowe Mistrzostwa Polski

Moderator: SebaSTI

Re: Kajetan Kajetanowicz

Postprzez viper » niedziela, 22 wrz 2013, 12:50

scooby14444 napisał(a):1) Czyli wydawanie kasy na pana "WIECZNY PROBLEM" jest lepsze od przeznaczenia tej kasy na 4-krotnego Mistrza Polski? Ja bym tego marketingiem nie nazwał tylko trochę inaczej....
2) To nie żadne wróżenie z fusów, dla ludzi w temacie nie jest tajemnicą ile kosztuje sezon w RSMP a ile w WRC.
3)I to jest bardzo dobry przykład tego że nie dołożył ani grosza. Zamienił Mini na Fiestę ale obciął ilość startów o połowę. Widocznie ludzie w Lotosie też już powiedzieli "DOŚĆ"
4)Nic nie jest lepszą reklamą w sporcie niż odniesienie sukcesu. A Kościuszko im tego sukcesu nigdy nie dał i nie da, w przeciwieństwie do Kubicy czy Kajetanowicza.
5)Jakie samochody mam zamieniać? Coś ci się poplątało. Objechał fabryczną skodę i to jest fakt.
6) Lepiej zdobyć mistrzostwo Europy i mieć relacje na żywo w Eurosport, czy lepiej sobie jeździć w wrc i być tłem dla innych zawodników?
7) Jakby się wszystko opierało o kasę to Kościuszko już by był Mistrzem Polski i Świata. Na szczęście nie wszystko opiera się o kasę.... i nie wszystko da się kupić...

Ad1.
Kolego takich przykładów są 10 jak nie setki np. Zeby wejść do teamu fabrycznego musisz wnieść własna kąsek wszystkich poziomach od mistrzostw krajowych po swiata po prze F1 gdzie 3/4 zawodników płaci. Tak sie liczy niestety dzisiaj. Czy według mnie to jest w porządku? NIE, ale tak jest.
Ad.2
Ale nie znasz proporcji dotowanych środków, a co za tym idzie nie wiesz czym sie dana firma kieruje tzn. Oceniasz umiejętności a nie finanse firmy a to są dwie rożne rzeczy, bo podchodzisz do tematu emocjonalnie a nie biznesowo.
Ad3.
A moze to on wyszedł z taka propozycja do sponsorów ?. Oni po prostu sie tylko zgodzili. Możliwości jest kilka. Dlaczego z góry zakladasz ze to Lotos miał dosc. Troche to jednostronne. Z drugiej strony wchodząc na twój profil najwiecej masz udziałów w dziale Michał Kosciszko( 15,94 % ) oczywiście mało pozytywnych w jego imieniu :D
Ad4.
Nie to ci to udowdnie. :D
Spytaj sie po pierwszym lepszy rajdzie wrc któregoś z kibiców obecnych na rajdzie czy sledzacych relacje czy słyszał o nazwisku Kościuszko a potem o to samo tylko Kajetanowicz. Zobaczymy co ci odpowie. Marketing to nie kibicowanie tylko cyfry.
Ad5.
Ja myślałem o buffierze, nie o kopeckym co nie zmienia faktu ze r5 jest szybsza od s2000 to raz a dwa kajto był u siebie a dobrze wiemy ze na wyjazdach jest gorzej. z reszta obejrzyj w tv relacje w TVN turbo tam boufier wspomniał troche i o urwanym swoim amorze i o różnicy na korzyść r5.
Ad.6
To nie do mnie pytanie, bo za dużo nie wiadomych.
Ad7.To ja ci inaczej powiem. Niestety wszystko opiera sie o kase, bo w normalnej dyscyplinie gdzie liczą sie umiejętności to kosciszuszko, prokopy i wielu innych jak by walczyli o kwalifikacje do walki o finał MP jak by to przelozyc np. skok wzwyż. Natomiast dominatorzy tacy jak Ogier wlasnie dlatego maja ułatwione zadanie w drodze do sukcesu.
viper
S2000

Postprzez Glitol » niedziela, 22 wrz 2013, 13:00

Widzę kolego, że jesteś zaślepionym kibicem KK i nikt Ci nie ma prawa mówić jak wygląda rzeczywistość. Ktoś już Ci napisał wcześniej, że MK dokłada SWOICH pieniążków do hobby a Ty dalej "KK jest biedny i oszukiwany". Wez na luz bo śmiać mi się chce. Tak z ciekawości: ile rajdów poza swoim województwem widziałeś?
Ozdoba polskich dróg - pijany chłop w rowie przykryty rowerem
Glitol
A5

Postprzez scooby14444 » niedziela, 22 wrz 2013, 13:26

Glitol napisał(a):Widzę kolego, że jesteś zaślepionym kibicem KK i nikt Ci nie ma prawa mówić jak wygląda rzeczywistość. Ktoś już Ci napisał wcześniej, że MK dokłada SWOICH pieniążków do hobby a Ty dalej "KK jest biedny i oszukiwany". Wez na luz bo śmiać mi się chce. Tak z ciekawości: ile rajdów poza swoim województwem widziałeś?

Ja przynajmniej nie mam problemów z logicznym myśleniem.
Z tego co piszesz ty i viper wynika że to Lotos się tylko dokłada do budżetu, a MK głównie sam finansuje swoje starty i wykłada 80% kasy. A to jest już bzdura.
Ostatnio edytowano niedziela, 22 wrz 2013, 13:30 przez scooby14444, łącznie edytowano 1 raz
scooby14444
N3

Postprzez Glitol » niedziela, 22 wrz 2013, 13:29

Za to Ty myślisz logicznie jak Tusku i jarosławpolskezbaw. A jakie logo ma być na rajdówce skoro Lotos to główny sponsor a reszta to PRYWATNE (lub zaprzyjaźnionych firm) pieniądze?????
Glitol
A5

Postprzez scooby14444 » niedziela, 22 wrz 2013, 13:32

Glitol napisał(a):Za to Ty myślisz logicznie jak Tusku i jarosławpolskezbaw. A jakie logo ma być na rajdówce skoro Lotos to główny sponsor a reszta to PRYWATNE (lub zaprzyjaźnionych firm) pieniądze?????

A wiesz co to znaczy główny sponsor? I czemu na rajdówce nie ma nic oprócz Lotosu?
Pewnie sam tego nie będziesz w stanie wymyśleć.
Ostatnio edytowano niedziela, 22 wrz 2013, 13:34 przez scooby14444, łącznie edytowano 1 raz
scooby14444
N3

Postprzez viper » niedziela, 22 wrz 2013, 13:33

scooby14444 napisał(a):
Glitol napisał(a):Widzę kolego, że jesteś zaślepionym kibicem KK i nikt Ci nie ma prawa mówić jak wygląda rzeczywistość. Ktoś już Ci napisał wcześniej, że MK dokłada SWOICH pieniążków do hobby a Ty dalej "KK jest biedny i oszukiwany". Wez na luz bo śmiać mi się chce. Tak z ciekawości: ile rajdów poza swoim województwem widziałeś?

Ja przynajmniej nie mam problemów z logicznym myśleniem.
Z tego co piszesz ty i viper wynika że to Lotos się tylko dokłada do budżetu, a MK głównie sam finansuje swoje starty i wykłada 80% kasy. A to jest już bzdura.

Gościu po raz kolejny wymyslasz. Na jakiej podstawie wywnioskowales ze MK dokladada 80%. Cały czas masz dziwny tok myślenia ale chociaż nie wymyślają rzeczy wyssanych z palca.
viper
S2000

Postprzez viper » niedziela, 22 wrz 2013, 13:35

scooby14444 napisał(a):
Glitol napisał(a):Za to Ty myślisz logicznie jak Tusku i jarosławpolskezbaw. A jakie logo ma być na rajdówce skoro Lotos to główny sponsor a reszta to PRYWATNE (lub zaprzyjaźnionych firm) pieniądze?????

A wiesz co to znaczy główny sponsor? I czemu na rajdówce nie ma nic oprócz Lotosu?

A co ma sobie na rajdowce wypisać dokladam do interesu :D .
viper
S2000

Postprzez scooby14444 » niedziela, 22 wrz 2013, 13:40

viper napisał(a):
scooby14444 napisał(a):Z tego co piszesz ty i viper wynika że to Lotos się tylko dokłada do budżetu, a MK głównie sam finansuje swoje starty i wykłada 80% kasy. A to jest już bzdura.

Gościu po raz kolejny wymyslasz. Na jakiej podstawie wywnioskowales ze MK dokladada 80%. Cały czas masz dziwny tok myślenia ale chociaż nie wymyślają rzeczy wyssanych z palca.

A matematykę w szkole miałeś? Czy dopiero będziesz mieć?
RSMP 1,5 mln
WRC 7,0 mln Skoro wg Ciebie Lotos daje jednemu i drugiemu po równo, tzn. że do WRC trzeba dołożyć 5.5 mln. Stanowi to prawie 80% budżetu. Pajumajet??? Czy trzeba to rozrysować?
viper napisał(a):A co ma sobie na rajdowce wypisać dokladam do interesu :D .

A co ma np. Prokop jeżdżący za swoje na rajdówce ?
Ostatnio edytowano niedziela, 22 wrz 2013, 13:44 przez scooby14444, łącznie edytowano 1 raz
scooby14444
N3

Postprzez viper » niedziela, 22 wrz 2013, 13:43

scooby14444 napisał(a):A wiesz co to znaczy główny sponsor? I czemu na rajdówce nie ma nic oprócz Lotosu?

pogadaj z chłopakami z rpp. Na pierwszy rzut oka miód malina, bo rajdowki oklejane to kasy musi zostać. gwarantuje ci ze mimo iż są te auta oklejane to oni dokładają z własnych pieniędzy. Na wyższych poziomach działa to na podobnej tylko oczwiscie kwoty są proporcjonalne do rangi zawodów.
viper
S2000

Postprzez Glitol » niedziela, 22 wrz 2013, 13:48

scooby14444 napisał(a):

Po raz ostatni:
Po 1. odpowiedz na pytanie na ilu rajdach byłeś poza swoim województwem.
Po 2. zrozum w końcu, że to widzisz to nie to samo co w rzeczywistości.
Po 3. przestań w końcu liczyć pieniądze innych a zacznij swoje (a w Twoim przypadku rodziców).
Na razie kolego, idę oglądać F1.
Glitol
A5

Postprzez viper » niedziela, 22 wrz 2013, 13:50

scooby14444 napisał(a):
viper napisał(a):
scooby14444 napisał(a):Z tego co piszesz ty i viper wynika że to Lotos się tylko dokłada do budżetu, a MK głównie sam finansuje swoje starty i wykłada 80% kasy. A to jest już bzdura.

A matematykę w szkole miałeś? Czy dopiero będziesz mieć?
RSMP 1,5 mln
WRC 7,0 mln Skoro wg Ciebie Lotos daje jednemu i drugiemu po równo, tzn. że do WRC trzeba dołożyć 5.5 mln. Stanowi to prawie 80% budżetu. Pajumajet??? Czy trzeba to rozrysować?
viper napisał(a):A co ma sobie na rajdowce wypisać dokladam do interesu :D .

A co ma np. Prokop jeżdżący za swoje na rajdówce ?

Ja wiem o 2 mln dla Kajta, dlatego rzucanie kwot jest bez sensu, ale ty nadal nie możesz tego zrozumieć. Po za tym nawet jak by sie okazało ze lotos daje 6 czy 7 mln to nie rozumiesz ze oglądalność jest kilkadziesiąt razy większa a budżet tylko kilka i na tym cała ta zabawa polega. Po za tym z tego co wiem każda naprawa tego auta jest pokrywana z własnych pieniędzy tak było jak Kosciszko coś nawywiajal i kajto nie był by wstanie tego uzupełnić z własnej kasy, a Kosciszko jest. Ciężki temat jesteś nastawiony tylko na krytykę Kościuszki.
viper
S2000

Postprzez scooby14444 » niedziela, 22 wrz 2013, 13:52

viper napisał(a):
scooby14444 napisał(a):A wiesz co to znaczy główny sponsor? I czemu na rajdówce nie ma nic oprócz Lotosu?

pogadaj z chłopakami z rpp. Na pierwszy rzut oka miód malina, bo rajdowki oklejane to kasy musi zostać. gwarantuje ci ze mimo iż są te auta oklejane to oni dokładają z własnych pieniędzy. Na wyższych poziomach działa to na podobnej tylko oczwiscie kwoty są proporcjonalne do rangi zawodów.

Chłopie co ty tu mi z RPP wyskakujesz? To nie 5 tyś. na rajd tylko 500 i więcej.
Zobacz na Prokopa, jeździ za swoje - okleja auto w barwy JIPOCARa
Sołowow jeździ za swoje okleja auto w barwy Cersanitu, Barlinka itd.
Nikt nie broni Kościuszce jazździć za swoje i okleić Fiesty w barwy Pitsopbaru, czy Polskiego Jadła.
Ale żeby móc to zrobić trzeba jechać za swoje a nie za pieniądze Lotosu.
Dobra kończę tę jałową dyskusję. Mam nadzieję że mit równego dzielenia kasy przez Lotos został raz na zawsze obalony.
Ostatnio edytowano niedziela, 22 wrz 2013, 13:58 przez scooby14444, łącznie edytowano 1 raz
scooby14444
N3

Postprzez viper » niedziela, 22 wrz 2013, 13:58

scooby14444 napisał(a):
viper napisał(a):

Chłopie co ty tu mi z RPP wyskakujesz?
Zobacz na Prokopa, jeździ za swoje - okleja auto w barwy JIPOCARa
Sołowow jeździ za swoje okleja auto w barwy Cersanitu, Barlinka itd.
Nikt nie broni Kościuszce jazździć za swoje i okleić Fiesty w barwy Pitsopbaru, czy Polskiego Jadła.
Ale żeby móc to zrobić trzeba jechać za swoje a nie za pieniądze Lotosu.
Dobra kończę dyskusję. Mam nadzieję że mit równego dzielenia kasy przez Lotos został obalony.

Zostanie obalony jak zobaczę to na papierze.
Ja ci z niczym nie wyskakuje tylko to są fakty.
Dziesiątki razy widziałem rajdówke czysta jak łza i nie była oklejano, bo to ze nie ma reklamy na aucie nie znaczy ze nie dokłada, bo zeby dokładać nie musi być oklejony. Reklama na aucie wcale nie oznacza 100% procentowych zwrotów kosztów.
viper
S2000

Postprzez Zajcev » niedziela, 22 wrz 2013, 14:50

scooby14444 napisał(a):Dobra kończę tę jałową dyskusję. Mam nadzieję że mit równego dzielenia kasy przez Lotos został raz na zawsze obalony.

nie wiem, nie ja taki mit tutaj podtrzymywałem, mnie zastanawia kiedy wreszcie tu ktoś zrozumie to co było napisane już dawno temu, KK sam podjął decyzję i dostał tyle kasy ile potrzebował na jej realizację, wybór padł na RSMP, i to była jego decyzja, rozumiem, można być ogromnym fanem, ale może czas zacząć dostrzegać fakty, ciekawi mnie czy tak na prawdę mało wiecie o swoich idolach? czy udajecie, że tego nie widzicie? :)

W kwestii MK mogę jedynie się domyślać interpretując niektóre fakty, ale wydaję mi się, że gdyby nie układy Jana i Syna, to tak na prawdę nie mielibyśmy żadnej załogi w WRC. Tak więc gdyby nie te znajomości, nie mielibyśmy tej załogi w WRC i nikt by nie zajął jej miejsca, bo tego miejsca po prostu by nie było :)
Zajcev
N4

Postprzez scooby14444 » niedziela, 22 wrz 2013, 15:07

Zajcev napisał(a):nie wiem, nie ja taki mit tutaj podtrzymywałem, mnie zastanawia kiedy wreszcie tu ktoś zrozumie to co było napisane już dawno temu, KK sam podjął decyzję i dostał tyle kasy ile potrzebował na jej realizację, wybór padł na RSMP, i to była jego decyzja, rozumiem, można być ogromnym fanem, ale może czas zacząć dostrzegać fakty, ciekawi mnie czy tak na prawdę mało wiecie o swoich idolach? czy udajecie, że tego nie widzicie? :)

Kajetenowicz wybrał RSMP, bo za budżet jaki mu zaproponowano mógł alternatywnie przejechać 3 rajdy w ERC, albo jeden w WRC. To chyba logiczne że wybrał RSMP i walkę o tytuł.
Ostatnio edytowano niedziela, 22 wrz 2013, 15:44 przez scooby14444, łącznie edytowano 2 razy
scooby14444
N3

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do RSMP