Kajetan Kajetanowicz

Rajdowe Samochodowe Mistrzostwa Polski

Moderator: SebaSTI

Re: Kajetan Kajetanowicz

Postprzez Jarek55511 » poniedziałek, 16 wrz 2013, 16:50

Zapomniałeś że jeszcze ERC ma relacje na Eurosporcie,więc nie mów że to jest to samo co Rzeszowski czy inny rajd RSMP. Myślę że nie jest tak że jedna kasa i jak se dołożysz to startuj gdzie chcesz. Jednak Lotos wykłada kase i jakby MK chciał startować w Mistrzostwach Azji i Pacyfiku to Lotos odrazu na to pójdzie? Nie sądzę. Jednak były w Lotosie cele MK do WRC,a Kajto w Polsce,bo jakby były jednakowe i róbcie co chcecie to np. MK nie miałby kasy i też by startował w Polsce? Nie sądzę.
Jarek55511
S1600

Postprzez Glaniu » poniedziałek, 16 wrz 2013, 16:54

Kajto to chyba jedyny kierowca w Polsce, który do tej zabawy nie dokłada, a i tak wszystkiego nie wiemy. Realia wyglądaja tak, że albo nasze podwórko albo d...a KK ma już swoje lata co też niestety jest czynnikie mało sprzyjającym. I tak jest gigantem ponieważ osiągnał bardzo wiele nie mając za sobą poważnego wsparcia finansowego.
Glaniu
N3

Postprzez viper » poniedziałek, 16 wrz 2013, 17:01

d-z rallyfans napisał(a):Viper ty chłopie za to znasz się na wszystkim i wszędzie wszystkich pouczasz bo tylko ty masz racje, doskonale wiem że do tego jest potrzeba kasa i to gruba kasa, ale jak chce się jeździć za granicą to trzeba to kasę załatwić a nie biadolić jak mi źle i czekać jak ktoś przyjdzie sam i powie masz tu Kajetan kilka baniek na starty, ale jak piszesz Kajetan na początek kalkuluje ile na tym zarobi to niech kalkuluje dalej i kolekcjonuje tytuły MP.

załatwić to sie możesz w ubikacji, a tu potrzebne są albo układy , albo pieniążki z bogatego domu. Kajetanowicz na dzisiaj jest jedynym zawodnikiem który z niczego zrobił coś. Reszta zawodników dokłada do intreresu z własnych pieniędzy. Ja nikogo nie pouczam tylko wiem to z autopsji, a ty pojęcia zielonego nie masz jak to wszystko działa w praktyce, wiec sie nie wymadrzaj tylko jak to nazwales zalatw troche kasy i sie poscigaj. Zobaczymy jak daleko sie do turlasz i potem pogadamy, bo na razie nie ma o czym z tobą rozmawiać jak realizm rajdow znasz RB, albo z colina.
viper
S2000

Postprzez mwieczor » poniedziałek, 16 wrz 2013, 17:02

viper napisał(a):Kajetanowicz to jego zawód i musi liczyć kase tzn. Z góry najpierw planować ile zarobi, a nie gdzie bedZie jeździł, bo ta kasa nie jest prporcjonalna.

Prawda jest brutalna - to drogi sport i ciężko z niego żyć, większość zawodników w jakiejś części płaci za to że jeździ.
Kajetanowicz może zarabiać jeżdżąc w Polsce - choć sportowo to sensu nie ma, jakby chciał jeździć w ME czy MŚ, musiałby znaleźć na to pieniądze, albo dostać się do fabryki.
Tak jak wszyscy tu piszecie - niestety, to nie medialny sport i dla sponsora wyłożenie większej kasy, żeby to nie było MP tylko ME wielkiego sensu nie ma, a szczególnie dla sponsora takiego jak LOTOS, który nie istnieje na innych rynkach niż Polska.
Więc KK na pewno ma problem - LOTOS chętnie go widzi w MP, bo ma mistrza, ale nie widzi sensu finansowania startów w ME, szukanie innego sponsora wcale nie jest łatwe, trzeba by znaleźć firmę z dużą kasą i chętną na relatywnie niszową reklamę. Miejsce w fabryce - żeby go uzyskać, musiałby się pokazać w ME / MŚ, choć tu przeszkodą może być wiek.
mwieczor
N2

Postprzez d-z rallyfans » poniedziałek, 16 wrz 2013, 17:07

viper napisał(a):
d-z rallyfans napisał(a):Viper ty chłopie za to znasz się na wszystkim i wszędzie wszystkich pouczasz bo tylko ty masz racje, doskonale wiem że do tego jest potrzeba kasa i to gruba kasa, ale jak chce się jeździć za granicą to trzeba to kasę załatwić a nie biadolić jak mi źle i czekać jak ktoś przyjdzie sam i powie masz tu Kajetan kilka baniek na starty, ale jak piszesz Kajetan na początek kalkuluje ile na tym zarobi to niech kalkuluje dalej i kolekcjonuje tytuły MP.

załatwić to sie możesz w ubikacji, a tu potrzebne są albo układy , albo pieniążki z bogatego domu. Kajetanowicz na dzisiaj jest jedynym zawodnikiem który z niczego zrobił coś. Reszta zawodników dokłada do intreresu z własnych pieniędzy. Ja nikogo nie pouczam tylko wiem to z autopsji, a ty pojęcia zielonego nie masz jak to wszystko działa w praktyce, wiec sie nie wymadrzaj tylko jak to nazwales zalatw troche kasy i sie poscigaj. Zobaczymy jak daleko sie do turlasz i potem pogadamy, bo na razie nie ma o czym z tobą rozmawiać jak realizm rajdow znasz RB, albo z colina.

Ja akurat nie mam ochoty na ściganie bo to nie moja bajka, a RB i colina nie gram bo jestem za stary i z tobą też kończe dyskusje bo tradycyjnie zniżasz się do poziomu większości twoich wypowiedzi, buźka pa :wink:
d-z rallyfans
A5

Postprzez viper » poniedziałek, 16 wrz 2013, 17:43

d-z rallyfans napisał(a):Ja akurat nie mam ochoty na ściganie bo to nie moja bajka, a RB i colina nie gram bo jestem za stary i z tobą też kończe dyskusje bo tradycyjnie zniżasz się do poziomu większości twoich wypowiedzi, buźka pa :wink:

trzeba było od razu to napisać to nie strzepil bym języka, bo o czym rozmawiać z kimś kto pojęcia nie ma na temat w którym sie wypowiada. Typowy forumowicz. Do krytki pierwszy nie mając pojęcia o temacie :D .
viper
S2000

Postprzez Glitol » poniedziałek, 16 wrz 2013, 18:02

Jak vipera nie trawie tak tu ma chłop 100% racji.
Ozdoba polskich dróg - pijany chłop w rowie przykryty rowerem
Glitol
A5

Postprzez czarnyolek » wtorek, 17 wrz 2013, 15:55

Sainz urodził się w biednej robotniczej rodzinie, McRae wychował się w slumsach na obrzeżach Glasgow, Makinen to syn drwala i mleczarki, a Kankkunen zebrał na pierwszą rajdówkę odkładając kasę z roznoszenia gazet. Ludzie coś wam się z komuną porypało chyba, że każdy MUSI mieć takie same szanse.
Sport motorowy to zawsze był drogi sport dla bogaczy i ich dzieci. Takich co to na samym talencie weszli na szczyt jest bardzo niewielu.
czarnyolek
N3

Postprzez Kajto18 » wtorek, 17 wrz 2013, 17:41

czarnyolek napisał(a):Sainz urodził się w biednej robotniczej rodzinie, McRae wychował się w slumsach na obrzeżach Glasgow, Makinen to syn drwala i mleczarki, a Kankkunen zebrał na pierwszą rajdówkę odkładając kasę z roznoszenia gazet. Ludzie coś wam się z komuną porypało chyba, że każdy MUSI mieć takie same szanse.
Sport motorowy to zawsze był drogi sport dla bogaczy i ich dzieci. Takich co to na samym talencie weszli na szczyt jest bardzo niewielu.

Zgadzam się w 100 % nie ma płakać.. Jakby bardzo chciał to by polatał za granica. Zawsze można zamienić wille na małe mieszkanie, auto na tańsze itd. Więc nie ma co gadać..
Kajto18
N2

Postprzez Kubus » wtorek, 17 wrz 2013, 20:06

Koledzy, kto jeszcze nie widział niech się przyłączy!!! Jest już pół tysiąca polubień od wczoraj:D

https://www.facebook.com/pages/WrcErc-d ... 2292153981
www.facebook.pl/rajdomaniacy/
Kubus
A5

Postprzez adolfik9501 » wtorek, 17 wrz 2013, 20:37

Kajto18 napisał(a):
czarnyolek napisał(a):Sainz urodził się w biednej robotniczej rodzinie, McRae wychował się w slumsach na obrzeżach Glasgow, Makinen to syn drwala i mleczarki, a Kankkunen zebrał na pierwszą rajdówkę odkładając kasę z roznoszenia gazet. Ludzie coś wam się z komuną porypało chyba, że każdy MUSI mieć takie same szanse.

Zgadzam się w 100 % nie ma płakać.. Jakby bardzo chciał to by polatał za granica. Zawsze można zamienić wille na małe mieszkanie, auto na tańsze itd. Więc nie ma co gadać..

Ty tak na poważnie piszesz? Fajnie się czyjąś kasą zarządza, nie. To nie tenis, że na każdym występie się kasę zarabia tylko rajdy, gdzie perspektyw bez koneksji nie ma. Musiałby byś stuknięty by rezygnować z dochodowego zajęcia (czyli tańczenia jak mu Lotos zagra), willi itp. tylko dlatego, żeby "polatać" zagranicą, bo paru domorosłych ekonomistów wyliczyło, że go stać. Trochę by pojeździł i kasa by się skończyła. Nie tacy kierowcy pokończyli kariery z braku kasy. O sponsorów trudno nawet na MP czy Puchar, a co dopiero na wojaże.
V8 Supercars, Rajdy, IndyCar, F1
adolfik9501
N2

Postprzez SOKÓŁ » wtorek, 17 wrz 2013, 20:39

Kubus napisał(a):Koledzy, kto jeszcze nie widział niech się przyłączy!!! Jest już pół tysiąca polubień od wczoraj:D

No to widzę że Neostrada działa na akord!!Już powstał 2 profil :wink:
https://www.facebook.com/pages/Kajto-do ... 87?fref=ts
SOKÓŁ
A6

Postprzez wanderer » wtorek, 17 wrz 2013, 20:51

Kubus napisał(a):Koledzy, kto jeszcze nie widział niech się przyłączy!!! Jest już pół tysiąca polubień od wczoraj:D

Ale poważnie, co wam da kliknięcie "lubie to" na facebooku? Oficjalny profil Kajto.pl na facebooku ma ponad 43 tysiące polubień i chyba nie trzeba dodatkowo udowadniać, że komuś należy się szerszy program startów. Zresztą, Kościuszko ma połowę mniej polubień, a oficjalny profil Kubicy jeszcze mniej, więc... :wink:
wanderer
A6

Postprzez Kubus » wtorek, 17 wrz 2013, 20:55

Chodzi bardziej o pewną symbolikę, nikt przecież nie każe klikać. Fajnie jest jednak jak rajdowe środowisko jednoczy się wokół jakiegoś celu.
www.facebook.pl/rajdomaniacy/
Kubus
A5

Postprzez gorki » wtorek, 17 wrz 2013, 21:07

Takie akcje skutkują ostatnio. Co prawda raczej w sytuacji gdy firma chce ratować swój wizerunek (np. awantura z reklamami Heyah z Leninem). Raczej efektu nie będzie przy kilku tysiącach klików, ale gdyby udało się zebrać powyżej 1 mln to już jest jakaś szansa. Takie zainteresowanie przy życzliwosci mediów spotkałoby sie ze sporym odzewem w tv i na największych portalach.
gorki
N1

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do RSMP