Rajd Polski 2013

Rajdowe Samochodowe Mistrzostwa Polski

Moderator: SebaSTI

Re: Rajd Polski 2013

Postprzez qbus » sobota, 7 wrz 2013, 09:13

Na Sardynii pomimo braku karnetów przy każdej drodze dojazdowej do odcinka znajdowała się specjalna strefa kibica, głównie rozbijalo sie o katering i miejsca parkingowe. Poruszanie sie poza obszarem wyznaczonym przez organizatora nie stanowiło kompletnie żadnego problemu. Nawet wstęp do strefy serwisowej oraz parkingi w okół niej były totalnie bezpłatne.
"Janusz żyje wśród nas. My kibice nigdy o Nim nie zapomnimy."
www.racingshop.pl
qbus
S1600

Postprzez viper » sobota, 7 wrz 2013, 09:23

jarexcc napisał(a):viper Ty jesteś niereformowalny...., cały czas tłucze się o jakości ceny do produktu..., ja nawet jestem w stanie zaakceptować tą cenę, ale nie zaakceptuje i nierozumię intencji organizatora, na odcinku 1 lub 2 strefy na określmy przeciętnego kibica i 5-9 dla VIP który płaci 5 razy więcej. zastanawia mnie właśnie ten temat..., prawda jest taka to próba wyciągnięcia kasy ile się da, wbrew popularyzacji rajdów.

mój głos jest taki
ZAMIAST PRZY OKAZJI UDZIAŁU ROBERTA KUBICY POPULARYZOWAĆ TEN SPORT, NISZCZY SIĘ GO!!!!

kibice którzy z powodów Kubicy przyjadą 1 razy i zobaczą że jest tyle ograniczeń mogą źle ocenić tan sport, a nie o to chyba chodzi.... no chyba że zapłacą te 500zł, tylko co dalej, czy popularyzacja rajdów tak ma wyglądać...

To sie weź do roboty jak ci źle, i zaproponuj lepszy produkt, bo póki co ja tu widzę tylko ogół tzn. Jakość do produktu ale żaden nie powiedział co zrobić zeby było lepiej toraz. związkiem rządzi PZM i jego rządy mnie sie nie podobają, ale rajdem organizator. Pojęcia nie masz ile kosztuje impreza tej rangi i jakie warunki trzeba spełnić zeby sie odbyła. Po drugie jak można powiedziec przed impreza ze ona jest złej jakości skoro sie nie odbyła. Większość tutaj jest z góry na nie bo nie. Rajd polski ajak był runda MŚ miał być mega porażka ,a był sukcesem, wiec opinie powinny być po rajdzie a nie przed, bo takie podejście świadczy tylko o tym, ze nie ważne co bedZie i tak bedZie takim jak ty źle.
viper
S2000

Postprzez jarexcc » sobota, 7 wrz 2013, 09:25

na odcinku powinna być jedna strefa VIP niech tam im organizator zrobi trybuny, hostessy, alkohol.....nawet niech sobie pokoiki zrobią jak chcą!!!!
a kibice powinni móc cieszyć się rajdem!!!!!!!!!!!!!!
jarexcc
A5

Postprzez jarexcc » sobota, 7 wrz 2013, 09:28

viper napisał(a):
jarexcc napisał(a):viper Ty jesteś niereformowalny...., cały czas tłucze się o jakości ceny do produktu..., ja nawet jestem w stanie zaakceptować tą cenę, ale nie zaakceptuje i nierozumię intencji organizatora, na odcinku 1 lub 2 strefy na określmy przeciętnego kibica i 5-9 dla VIP który płaci 5 razy więcej. zastanawia mnie właśnie ten temat..., prawda jest taka to próba wyciągnięcia kasy ile się da, wbrew popularyzacji rajdów.

mój głos jest taki
ZAMIAST PRZY OKAZJI UDZIAŁU ROBERTA KUBICY POPULARYZOWAĆ TEN SPORT, NISZCZY SIĘ GO!!!!

kibice którzy z powodów Kubicy przyjadą 1 razy i zobaczą że jest tyle ograniczeń mogą źle ocenić tan sport, a nie o to chyba chodzi.... no chyba że zapłacą te 500zł, tylko co dalej, czy popularyzacja rajdów tak ma wyglądać...

To sie weź do roboty jak ci źle, i zaproponuj lepszy produkt, bo póki co ja tu widzę tylko ogół tzn. Jakość do produktu ale żaden nie powiedział co zrobić zeby było lepiej toraz. związkiem rządzi PZM i jego rządy mnie sie nie podobają, ale rajdem organizator. Pojęcia nie masz ile kosztuje impreza tej rangi i jakie warunki trzeba spełnić zeby sie odbyła. Po drugie jak można powiedziec przed impreza ze ona jest złej jakości skoro sie nie odbyła. Większość tutaj jest z góry na nie bo nie. Rajd polski ajak był runda MŚ miał być mega porażka ,a był sukcesem, wiec opinie powinny być po rajdzie a nie przed, bo takie podejście świadczy tylko o tym, ze nie ważne co bedZie i tak bedZie takim jak ty źle.

a byś się zdziwił kolego viper że ja wiem ile ta impreza kosztuje, ja nie mówię o kosztach imprezy, nawet nie neguje ceny biletów, ale własnie podejście organizatorów do kibiców!!! chyba nie rozumiesz lub nie czytasz z zrozumieniem o co mi chodzi.

a chodzi mi o udogodnienia dla jednych i utrudnienia dla innych z mirę czego? Kasy tylko Kasy wbrew rajdom i ich popularyzacji!!

cena 99,- za rajd ERC jest OK ale w pełnej lub 90% dostępności. lecz za taką dostępność trzeba zaplacić 500zł a to w ocenie mojej jakości do produktu jest przesadzone i to mocno.... za 99,- dostajesz pół produktu, bo drugie pół to zakazy!!!

VIPER ROZUMIESZ??? czy jednak dalej masz takie ograniczenia
jarexcc
A5

Postprzez viper » sobota, 7 wrz 2013, 10:00

jarexcc napisał(a): a byś się zdziwił kolego viper że ja wiem ile ta impreza kosztuje, ja nie mówię o kosztach imprezy, nawet nie neguje ceny biletów, ale własnie podejście organizatorów do kibiców!!! chyba nie rozumiesz lub nie czytasz z zrozumieniem o co mi chodzi.

a chodzi mi o udogodnienia dla jednych i utrudnienia dla innych z mirę czego? Kasy tylko Kasy wbrew rajdom i ich popularyzacji!!

cena 99,- za rajd ERC jest OK ale w pełnej lub 90% dostępności ale za taką dostępność trzeba zaplacić 500zł a to w ocenie mojej jakości do produktu jest przesadzone i to mocno..

to ty chyba nie rozumiesz. Jak możesz krytykować coś co sie jeszcze nie odbyło. To nie jedz na rajd jak to jest przesadzone. Chłopie proste jak budowa cepa po za tym z kad ci sie wzięło 500 :lol: ja to wszystko co ty du wymieniasz ma za 99 info ze strony rajdu
Rally Pass - 3 dni  99 PLN

Umożliwia:
- Wejście do wszystkich oficjalnie wyznaczonych punktów widokowych na odcinkach specjalnych Lotos 70 Rajdu Polski
- Oglądanie Wolnych Przejazdów, Odcinka Kwalifikacyjnego oraz Super OS Mikołajki (miejsce stojące przy Torze)
- Wejście na teren parku serwisowego
- Miejsce parkingowe przy każdym punkcie widokowym oraz przy Torze Mikołajki
- Oficjalny Informator z mapą Rajdu

Pakiet Kibica zawierający Rally Pass oraz Oficjalny Informator zostanie wysłany 2 tygodnie przed Rajdem do Kibiców zamawiających przesyłkę kurierem lub będzie można go odebrać w Punkcie Obsługi Kibica w Mikołajkach w dniach 13-15 września. 

Dzieci do lat 12 wstęp wolny. W przypadku wykupienia miejsca na trybunie przy Torze Mikołajki, opiekunowie mogą trzymać dzieci do lat 3 na kolanach. Dzieci powyżej 3 roku życia muszą posiadać bilet uprawniający do zajęcia miejsca na trybunie. Dzieci mogą przebywać w punktach widokowych oraz na Torze Mikołajki tylko pod opieką osób dorosłych.
Masz poważny problem, bo jesteś nastawiony na Nie. Za 99 zł jak wół napisane karnet na 3 dni do wszystkich stref. To nazywaz nadużywaiem według mnie cena odpowiednia do produktu.
viper
S2000

Postprzez matt » sobota, 7 wrz 2013, 10:10

viper napisał(a):To sie weź do roboty jak ci źle, i zaproponuj lepszy produkt

z miłą chęcią ja bym zaproponował i nawet wykonał lepszy produkt, ale to PZM ma monopol na rajdy tej rangi w Polsce. I przez ten monopol myślą "tu i teraz" zamiast patrzeć w przyszłość. Bez biletów rajd spokojnie by się zbilansował i każdy by zarobił. Karnety mają na celu napchać tylko dodatkową kasę do kieszeni kilku gości. I takim oto sposobem mamy monopolistyczny produkt (organizator rajdu to ta sama klika co PZM), którego działalność można porównać do Poczty Polskiej (na szczęście jej monopol już się skończył, przez co odżywa powoli), PKP czy innej komunistycznej jednostki która w nazwie ma odmienioną Polskę. W tych instytucjach dba się tylko o kasę kolesi którzy właśnie są przy korycie i głęboko w dupie się ma co będzie za kilka lat jak oni u władzy już nie będą.

edit:
aaaa i proszę nie wciskać kitu, że kasa adekwatna do widowiska i kierowców jacy będą. Jeżeli organizator by sam zaprosił i wydał np. 100tys żeby Kubica przyjechał i się pokazał, to OK. Ale to Kubica "wydał" kilka tys wpisowego, żeby móc wystartować.
Ostatnio edytowano sobota, 7 wrz 2013, 10:17 przez matt, łącznie edytowano 1 raz
matt
N2

Postprzez scooby14444 » sobota, 7 wrz 2013, 10:16

Skończcie już tą do niczego nie prowadzącą dyskusję. Fakt z vipowskimi trochę przesadzili z ceną, ale nie pierwszy raz organizują ten rajd więc mniej więcej wiedzieli jaki będzie na to popyt.
Na 1 os rajdu warmińskiego: Staniszewski 2.1 sek przed Kościuszką.
scooby14444
N3

Postprzez Domson » sobota, 7 wrz 2013, 10:20

scooby14444 napisał(a):Skończcie już tą do niczego nie prowadzącą dyskusję. Fakt z vipowskimi trochę przesadzili z ceną, ale nie pierwszy raz organizują ten rajd więc mniej więcej wiedzieli jaki będzie na to popyt.

Staniszewski jedzie RRC czy R5 ?
Domson
A6

Postprzez viper » sobota, 7 wrz 2013, 10:24

scooby14444 napisał(a):Skończcie już tą do niczego nie prowadzącą dyskusję. Fakt z vipowskimi trochę przesadzili z ceną, ale nie pierwszy raz organizują ten rajd więc mniej więcej wiedzieli jaki będzie na to popyt.

Vipowski moze dla mnie kosztowac nawet i 1000 nie muszę mieć parkingu za 100 zł dziennie jak są tacy co zapłacą niech organizator na nich zarabia. Najważniejsze zeby ogół ludzi miał cenę przystępna a taka według mnie jest.
viper
S2000

Postprzez scooby14444 » sobota, 7 wrz 2013, 10:35

Staniszewski jedzie fiesta RRC. Na os2 0.9 sek Staniszewski przed Kosciuszką.
scooby14444
N3

Postprzez Domson » sobota, 7 wrz 2013, 10:36

Nie chce snuć .... ale z takim tempem to kiepsko widzę Polski
Domson
A6

Postprzez rypley » sobota, 7 wrz 2013, 10:42

Nie koniecznie. Stanik te odcinki zna dobrze jak diabli. Poza tym szuter jest jego "naturalną" nawierzchnią i tu zawsze był dobry. Zresztą Kościuch jedzie jako testowe km więc póki co nie oceniam. Za tydzień będziemy oceniać czasy.
rypley
N3

Postprzez scooby14444 » sobota, 7 wrz 2013, 10:46

Przecież Kosciuszko tylko w tamtym roku coś pokazywał kiedy miał dużą przewagę sprzętową.
W tym jest dużo topowych aut, więc już nie będzie tak łatwo.
scooby14444
N3

Postprzez karluum » sobota, 7 wrz 2013, 10:55

Nie bronię tu Kościucha ale czasy nie mają kompletnie znaczenia. Byłby głupi, gdyby się zaczął ciąć z betoniarzem. Auto można szybko rozbić a do rajdu tydzień...
karluum
A5

Postprzez jarexcc » sobota, 7 wrz 2013, 11:03

viper napisał(a):
jarexcc napisał(a): a byś się zdziwił kolego viper że ja wiem ile ta impreza kosztuje, ja nie mówię o kosztach imprezy, nawet nie neguje ceny biletów, ale własnie podejście organizatorów do kibiców!!! chyba nie rozumiesz lub nie czytasz z zrozumieniem o co mi chodzi.

cena 99,- za rajd ERC jest OK ale w pełnej lub 90% dostępności ale za taką dostępność trzeba zaplacić 500zł a to w ocenie mojej jakości do produktu jest przesadzone i to mocno..

to ty chyba nie rozumiesz. Jak możesz krytykować coś co sie jeszcze nie odbyło. To nie jedz na rajd jak to jest przesadzone. Chłopie proste jak budowa cepa po za tym z kad ci sie wzięło 500 :lol: ja to wszystko co ty du wymieniasz ma za 99 info ze strony rajdu
Rally Pass - 3 dni 99 PLN

Umożliwia:
- Wejście do wszystkich oficjalnie wyznaczonych punktów widokowych na odcinkach specjalnych Lotos 70 Rajdu Polski
- Oglądanie Wolnych Przejazdów, Odcinka Kwalifikacyjnego oraz Super OS Mikołajki (miejsce stojące przy Torze)
- Wejście na teren parku serwisowego
- Miejsce parkingowe przy każdym punkcie widokowym oraz przy Torze Mikołajki
- Oficjalny Informator z mapą Rajdu

Pakiet Kibica zawierający Rally Pass oraz Oficjalny Informator zostanie wysłany 2 tygodnie przed Rajdem do Kibiców zamawiających przesyłkę kurierem lub będzie można go odebrać w Punkcie Obsługi Kibica w Mikołajkach w dniach 13-15 września.

Dzieci do lat 12 wstęp wolny. W przypadku wykupienia miejsca na trybunie przy Torze Mikołajki, opiekunowie mogą trzymać dzieci do lat 3 na kolanach. Dzieci powyżej 3 roku życia muszą posiadać bilet uprawniający do zajęcia miejsca na trybunie. Dzieci mogą przebywać w punktach widokowych oraz na Torze Mikołajki tylko pod opieką osób dorosłych.
Masz poważny problem, bo jesteś nastawiony na Nie. Za 99 zł jak wół napisane karnet na 3 dni do wszystkich stref. To nazywaz nadużywaiem według mnie cena odpowiednia do produktu.

viper dla mnie jednym z głównych wykładników rajdu jest dostępność do odcinka specjalnego, i będę o tym głośno mówił że organizator i PZM z kibiców robią sobie żarty wyznaczając na odcinku 1-2 strefy dla kibiców i 5-6 dla VIP-ów!!! jak opisałem wczesniej nawet niech VIP-om budel zrobią kasują ich po 10tyś w cenie z Panienkami lub Panami do towarzystwa ale niech nie ograniczają kibicom dostęp do odcinków
jarexcc
A5

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do RSMP