Moderator: SebaSTI
Motulski napisał(a):Dyskusja co roku ta samaPrawda, bilety powinny być ! Największy rajd w sezonie ( w Polsce ), ME, ale...cena powinna być adekwatna do jakości usługi
Kto będzie chciał kupić bilet to kupi, kto nie na pewno obejdzie. Tylko, czy wpływy z biletów nie były by większe jeżeli owy bilet kosztował by 40 zł, a nie sto ?! Raczej wtedy nikt by nie dymał po krzakach i chaszczach przez głupie 40 zł !
viper napisał(a):Motulski napisał(a):Dyskusja co roku ta samaPrawda, bilety powinny być ! Największy rajd w sezonie ( w Polsce ), ME, ale...cena powinna być adekwatna do jakości usługi
Kto będzie chciał kupić bilet to kupi, kto nie na pewno obejdzie. Tylko, czy wpływy z biletów nie były by większe jeżeli owy bilet kosztował by 40 zł, a nie sto ?! Raczej wtedy nikt by nie dymał po krzakach i chaszczach przez głupie 40 zł !
Gwarantuje ci ze by dumali tak samo po krzakach bo to taka natura. Ja rozmawiałem z kibicami co byli dumni na Świdnickim ze 10 zł nie zapłacili za wstęp i dymali po krzakach. Koszty są wprost proporcjonalne do rangi. Za sto kilkadziesiąt złoty masz wstęp przez 3 dni. No ludzie popatrzcie ile kosztuje na inne dyscypliny tej rangi wstęp za średni 2 godzinna dyscyplinę jakakolwiek i przeliczcie to sobie. Tutaj to jest mega promocja w stosunku do innych dyscyplin.
viper napisał(a):No ludzie popatrzcie ile kosztuje na inne dyscypliny tej rangi wstęp za średni 2 godzinna dyscyplinę jakakolwiek i przeliczcie to sobie.
viper napisał(a):Krótko mówiąc złodziejami wielu tu nazywa PZM, ale sami postępują tak samo wchodząc na lewo, bo jeżeli ci sie nie podoba to nie ogladaj i tematu nie ma, bo dlaczego ktos obok ciebie stojący na oesie zapłacił a ty nie.
Zajcev napisał(a):Dobrze, że na mecze, boks, itp bilety są tanie..
Tak z ciekawości, ile kosztuję bilet na mecz ligi europejskiej lub ligi mistrzów?
kostek45 napisał(a):Viper masz poniekąd rację. Ale tylko poniekąd.
Porównujesz 10 zł ze Świdnickiego do 100 zł z Polskiego. MASZ RACJĘ - różnica w cenie adekwatna co do rangi imprezy.
Ale na Świdnickim mogłem sobie dojechać wszystkimi drogami, stanąć w miejscu, które mi odpowiadało i które uznałem za bezpieczne. A tutaj daje 100 zł i mnie gonią do strefy, w której będzie multum ludzi a samo miejsce będzie dla mnie zupełnie nieatrakcyjne. I właśnie TO się ludziom nie podoba. Cena jest ok, ale produkt gówniany.
Porównujesz ceny biletów rajdowych z tymi z innych dyscyplin. Ale weź pod uwagę, że mecz piłkarski, walka bokserska czy żużel odbywają się na zamkniętej przestrzeni. Tam tylko decydujesz z jakiego miejsca chcesz to oglądać - z bliższa, czy z dalsza. A tutaj masz powiedzmy 200km fantastycznych tras, tysiące zakrętów... A każą Ci oglądać to, co oni (PZM) uznają za stosowne.
Mad Max napisał(a):Nie zapomnij też przeliczyć sobie jakiej jakości widowisko otrzymujesz i w jakich warunkach masz możliwość oglądania, mecz piłkarski trwa około 1,5h (non stop gry) na rajdzie nawet jak zsumujesz łączny czas w ciągu którego oglądasz samochód to Ci tyle nie wyjdzie, a jak zacznie lać deszcz to masz dach (w coraz większej ilości przypadków), i miejsca do siedzenia też ze sobą nie przynosisz. (zamiast piłka nożna wstawcie sobie inną dyscyplinę)
viper napisał(a):Mad Max napisał(a):Nie zapomnij też przeliczyć sobie jakiej jakości widowisko otrzymujesz i w jakich warunkach masz możliwość oglądania, mecz piłkarski trwa około 1,5h (non stop gry) na rajdzie nawet jak zsumujesz łączny czas w ciągu którego oglądasz samochód to Ci tyle nie wyjdzie, a jak zacznie lać deszcz to masz dach (w coraz większej ilości przypadków), i miejsca do siedzenia też ze sobą nie przynosisz. (zamiast piłka nożna wstawcie sobie inną dyscyplinę)
No ale taka jest specyfika rajdów, wiec nie rozumiem narzekania, ze komuś na głowę pada, albo ten sport akceptujesz i jesteś jego fanem albo akceptujesz piłkę i jej warunki.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 21 gości