Michał Kościuszko

...co w świecie WRC piszczy

Moderator: SebaSTI

Re: Michał Kościuszko

Postprzez scooby14444 » czwartek, 5 wrz 2013, 23:12

To dobrze, ze jest dobrze, ale to w końcu złamanie czy pęknięcie kompresyjne kręgu? Bo coś Michał zaczyna się gubić się w zeznaniach...
Ostatnio edytowano czwartek, 5 wrz 2013, 23:24 przez scooby14444, łącznie edytowano 1 raz
scooby14444
N3

Postprzez Domson » czwartek, 5 wrz 2013, 23:14

nie wiem o co tyle hałasu, przeciez to nie jego widzimsię ze jedzie, tylko LEKARZ go dopuścił do startu :)
Domson
A6

Postprzez Zoe » piątek, 6 wrz 2013, 00:14

Panowie, coś mi się nie podoba. W dyskusji na temat Michała Kościuszki zabierałem już głos i o ile dobrze pamiętam nie były to pochwalne peany. Tym razem również pozwolę sobie dorzucić coś od siebie i trochę namówić Was do rozsądku, bo można być Kościuszko-sceptykiem, ale do jasnej cholery, użyjcie głów, bo one nie służą tylko do jedzenia!

Z jednej strony broniliście "turystycznego" tempa Kajtka na Litwie, gdzie dostawał sążniste baty od noname'owego lokalesa. Używano bzdurnych argumentów, że "nie musi podejmować walki", "jedzie o czapkę gruszek", tłumacząc w najróżniejszy sposób - nie ma co ukrywać - słabą jazdę, a teraz naskakujecie na Kościucha, że nie płacze jak urocze damy grające w piłkę nożną i pomimo średnio bezpiecznej i bardzo bolesnej kontuzji jedzie Rajd Polski? Co jest grane? Michał w tym momencie pokazuje, że jakieś tam jaja jednak ma, mam nadzieję, że tempo też zaprezentuje dobre.

W przypadku kręgosłupa, to bez wielkiego znaczenia jest, czy to pęknięcie czy złamanie kręgu - tak czy owak ani to przyjemne, ani bezpieczne. Przypomnijcie sobie za pomocą wikipedii lub podręczników do biologii za co odpowiada kręgosłup - tak najogólniej.

Lekarz się zgodził albo nie zgodził i tego tak do końca nie wiadomo, ale jeśli oczekiwaliście informacji prasowej pt. "Lekarz nie wyraża zgody, ale i tak pojadę" to chyba jesteście niepoważni?

I gdzie pasy w rajdówce działają jak gorset? Złamanie złamaniu nierówne, ale tu nie chodzi o paliczek u małego palca lewej stopy! Serio, ogarnijcie się, bo jest różnica między krytykowaniem lub ożywioną dyskusją a idiotycznym, gimnazjalnym hejtem!

Jedynie z czym się zgadzam to idiotyczny PR. Którego co rajd się boję.
Zoe
A5

Postprzez Domson » piątek, 6 wrz 2013, 08:32

Zoe ma rację, ale patrząc po nagraniu z testów to moze jechac na 100 %, hopa na pełnym gazie, więc raczej jest ok :)
Domson
A6

Postprzez ZbyszekChaosu » piątek, 13 wrz 2013, 23:08

Michał drugi w kwalifikacjach :D Ciekawe co teraz wymyślą hejterzy? Dalej będą pisać że Lotos wyrzuca w błoto pieniądze na Kościuszkę i że Kajetan jest dużo szybszy? Moim zdaniem to po prostu pokazuje na jak niskim stopniu poziomie stoją rajdy w Polsce, skoro MK w WRC jest póki co najwyżej średniakiem a na Polskim daje taki power (i to z uszkodzonym kręgosłupem).
http://bezpieczna-droga.blogspot.com/
ZbyszekChaosu
A6

Postprzez viper » piątek, 13 wrz 2013, 23:20

ZbyszekChaosu napisał(a):Michał drugi w kwalifikacjach :D Ciekawe co teraz wymyślą hejterzy? Dalej będą pisać że Lotos wyrzuca w błoto pieniądze na Kościuszkę i że Kajetan jest dużo szybszy? Moim zdaniem to po prostu pokazuje na jak niskim stopniu poziomie stoją rajdy w Polsce, skoro MK w WRC jest póki co najwyżej średniakiem a na Polskim daje taki power (i to z uszkodzonym kręgosłupem).

Prawda jest taka ze super oes niczego nie wnosi, bo wielu zawodników go odpuszcza. Co do Kajta ja nie obstawiam zeby tutaj nawiązał walkę z dwóch powodów. Po pierwsze auto , a po drugie kolejność startowa.
viper
S2000

Postprzez Domson » piątek, 13 wrz 2013, 23:29

Nie zapominaj, że Michał ma tu najlepszy możliwy sprzęt jaki był do wykorzystania. Jakby tak odjąć przewage sprzętu to by troche poleciał w tył, no ale wygląda to ładnie na papierze :) I nie chodzi mi tu o jechanie po Michale, tylko o to by patrzeć na wyniki szerzej.

Co do Kajta. Nikt nie kazał mu się kwalifikować tak słabo. Szybkościowo ma sprzęt na poziomie Michała, więc...
Domson
A6

Postprzez BobekRC » piątek, 13 wrz 2013, 23:35

tylko 5 wiosenek w jednym aucie robi swoje, a ile siedział w fieście? jak zrobił 150-200 km to wszystko, a Kościuch mimo wszystko w autach tego typu spędza ostatnimi czasy o wiele więcej czasu.
BobekRC

Postprzez viper » piątek, 13 wrz 2013, 23:40

Domson napisał(a):Nie zapominaj, że Michał ma tu najlepszy możliwy sprzęt jaki był do wykorzystania. Jakby tak odjąć przewage sprzętu to by troche poleciał w tył, no ale wygląda to ładnie na papierze :) I nie chodzi mi tu o jechanie po Michale, tylko o to by patrzeć na wyniki szerzej.

Co do Kajta. Nikt nie kazał mu się kwalifikować tak słabo. Szybkościowo ma sprzęt na poziomie Michała, więc...

No nie wiem czy najlepszy ale na pewno nie ma nic lepszego niż fabryka, a czymś takim dysponuje można powiedziec co najmniej kubica i kopecky, bo r5 w praktyce są nie przetestowane. Po za tym na szutrach myśle ze ich roznica nie bedZie powalajaca, a fabryka to fabryka.
viper
S2000

Postprzez ZbyszekChaosu » piątek, 13 wrz 2013, 23:41

Domson napisał(a):Nie zapominaj, że Michał ma tu najlepszy możliwy sprzęt jaki był do wykorzystania. Jakby tak odjąć przewage sprzętu to by troche poleciał w tył, no ale wygląda to ładnie na papierze :) I nie chodzi mi tu o jechanie po Michale, tylko o to by patrzeć na wyniki szerzej.

Nie zapominaj że Kościuszko jeździ z uszkodzonym kręgosłupem. Nie przesadzał bym też z przewagą R5, Kangur i Kajetan wyraźnie pokazali, że nie tylko samochód się liczy. Dla Kościuszki R5 to jest też nowe auto, trochę się różni od WRC, a i Fiesty WRC Michał jeszcze nie zdążył dobrze poznać.
http://bezpieczna-droga.blogspot.com/
ZbyszekChaosu
A6

Postprzez rallyfan1985 » piątek, 13 wrz 2013, 23:45

Umówmy się, na tym forum czego Kościuszko by nie zrobił to i tak będzie źle i tyle :shock:
rallyfan1985

Postprzez Domson » piątek, 13 wrz 2013, 23:54

Nie o to mi chodziło. Osobiście myślę, że Michał lepiej sobie radzi nieco wolniejszymi samochodami i Wurc wydaje mi się ,że jest dla niego lekko przytłaczający szybkościowo :) Co nie zmienia faktu, ze najchetniej widziałbym go w RRC w tym rajdzie, żeby móc mówić o jakimś sensownym poroównywaniu.
Domson
A6

Postprzez viper » sobota, 14 wrz 2013, 00:07

rallyfan1985 napisał(a):Umówmy się, na tym forum czego Kościuszko by nie zrobił to i tak będzie źle i tyle :shock:

No to akurat prawda, a u Kubicy odwrotnie :D
viper
S2000

Postprzez viper » sobota, 14 wrz 2013, 00:09

Domson napisał(a):Nie o to mi chodziło. Osobiście myślę, że Michał lepiej sobie radzi nieco wolniejszymi samochodami i Wurc wydaje mi się ,że jest dla niego lekko przytłaczający szybkościowo :) Co nie zmienia faktu, ze najchetniej widziałbym go w RRC w tym rajdzie, żeby móc mówić o jakimś sensownym poroównywaniu.

Moim zdaniem Kościuszko w MŚ zawsze tempo miał słabsze od czołówki, ale nie wiedząc czemu w polskim ma co najmniej dobre.
viper
S2000

Postprzez marrcus » sobota, 14 wrz 2013, 11:56

[quote="Domson"najchetniej widziałbym go w RRC w tym rajdzie[/quote]

Sorry ale Trzeba sie równać w góre a nie w dół
marrcus
N3

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Mistrzostwa Świata