Moderator: SebaSTI
To w ogóle jest świetny pomysł na oglądanie każdego rajdu, tylko czasem trudno jest ze sobą zabrać enduro jeśli podróżujesz przez pół kraju
gregortest napisał(a):Są sposoby, aby nic nie płacić, a obejrzeć większość za free.
Potrzebny jest - quad, motor enduro , lub auto terenowe - choć z tym jest gorzej.
Tak sobie oglądałem Rajd Polski 2009.
Wjeżdżałem wieczorkiem na obrany odcinek.
Namiot, oglądara, i następny odcinek.
Kto i czym mnie namierzy bez karnetu na odcinku, gdzie nie ma dobrej drogi dojazdowej?
A praktycznie każdy os ma takich dziesiątki.
rallyfun napisał(a):Ale w tym zachwycie malo kto chce zauwazyc ze z przyjezdza tylko 3 zagranicznych zawodników którzy o cos jeszcze walcza w ERC plus oczywiscie nasz mistrz wiec porównujac to do 2009 delikatnie mówiac szalu nie ma.
rallyfun napisał(a):Jestem troche zaskoczony bo myslalem ze Polski ma lepsze notowania zwlaszcza w kontekscie prawdopobnej rundy WRC w przyszlym roku, spodziewalem sie zgloszen bywalców WRC którzy nie pojada do Australii, oficjalnego zawodnika M-Sport (moze rokujacy Evans) czy innych kandydatów do fabryki Hyundaia.
[/quote][/quote]rallyfun napisał(a):Tym którzy twierdza ze to najlepiej obsadzona runda ERC polecam przegladniecie list startowych z innych rajdów.
wrc1600 napisał(a):(...) Albo odcinek Biskupiec, jedna strefa dla kibiców i 5 dla Vipów z mozliwoscia dojazdu 6 róznymi drogami. Ktokolwiek to wymyslil albo ma nierówno pod sufitem albo nie ma pojecia o rajdach.
młody_FFRT napisał(a):Rally Pass - 3 dni 99 PLN
Umożliwia:
- Wejście do wszystkich oficjalnie wyznaczonych punktów widokowych na odcinkach specjalnych Lotos 70 Rajdu Polski
- Oglądanie Wolnych Przejazdów, Odcinka Kwalifikacyjnego oraz Super OS Mikołajki (miejsce stojące przy Torze)
- Wejście na teren parku serwisowego
- Miejsce parkingowe przy każdym punkcie widokowym oraz przy Torze Mikołajki
- Oficjalny Informator z mapą Rajdu
Nie płacisz za wejście na odcinek, tylko na oficjalne strefy kibica które są największą zakałą tego raju - do stref odradzam sie udawać, warto odejść trochę od stref jest zdecydowanie lepiej...
http://www.youtube.com/watch?v=CdWYfL4vSmo - zeszły rok, bez karnetu, bez stref, bez problemów
skrendi napisał(a):Zastanówcie się co w sytuacji kiedy mamy megadzwona (oby nie) np. na 15 kilometrze odcinka, który ma 25 km!!
Dojazd służb ratowniczych ze startu lub mety to 10-15 km!!!
Idąc moim tokiem rozumowania, w każdej z tych dróg będzie stała karetka, bądź inne służby ratownicze w celu usprawnienia akcji ratunkowej!!
skrendi napisał(a):młody_FFRT napisał(a):Rally Pass - 3 dni 99 PLN
Umożliwia:
- Wejście do wszystkich oficjalnie wyznaczonych punktów widokowych na odcinkach specjalnych Lotos 70 Rajdu Polski
- Oglądanie Wolnych Przejazdów, Odcinka Kwalifikacyjnego oraz Super OS Mikołajki (miejsce stojące przy Torze)
- Wejście na teren parku serwisowego
- Miejsce parkingowe przy każdym punkcie widokowym oraz przy Torze Mikołajki
- Oficjalny Informator z mapą Rajdu
Nie płacisz za wejście na odcinek, tylko na oficjalne strefy kibica które są największą zakałą tego raju - do stref odradzam sie udawać, warto odejść trochę od stref jest zdecydowanie lepiej...
http://www.youtube.com/watch?v=CdWYfL4vSmo - zeszły rok, bez karnetu, bez stref, bez problemów
Patrząc na te ujęcia z filmiku, który jest powyżej to powiem, że w połowie tych miejsc nigdy bym nie stanął!!!!
Jak dla mnie mega niebezpieczne miejsca!!
Myślę, że stanie na zewnętrznej zakrętu (łuku) jest jedną z najmniej rozsądnych pomysłów jaki można sobie wymyślić!!!![]()
I nie ma znaczenia czy to szczyt zakrętu czy jego koniec - szczególnie jeśli chodzi o rajdy szutrowe.
Odsyłam do linka z dzwonem Kangura (jest kilka stron wcześniej)
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość