Rajd Polski 2013

Rajdowe Samochodowe Mistrzostwa Polski

Moderator: SebaSTI

Re: Rajd Polski 2013

Postprzez Domson » środa, 4 wrz 2013, 22:08

Ale się tego Hołka uczepiłeś :mrgreen:

Życze mu jak najlepiej, fajny gość, w wywiadzie widać że podchodzi do tego racjonalnie, bez hurra - wpadne i wygram, tylko zobaczymy po testach jak z tempem będzie. Myślę że przy tak mocnej obsadzie top5 po takiej przerwie od startów w typowych eliminacjach rajdowych będzie mega sukcesem, chociaż życze mu podium, a nawet całego polskiego podium.

Kajetan z kolei faktycznie presję na siebie tą R5ką nałożył przeogromną. Jego najwięksi fani, już wypisują jak to zdmuchnie wszystkich włącznie z RK i oby nie pękł jeszcze przed startem.

Michał po wypowiedzi w wywiadzie też tak asekuracyjnie już... że Robert jest faworytem, ale tamto siamto :D

Nie pogniewałbym się jeżeli podium będzie Kubica Hołek Kajto, ale ciężko mi jakoś ogarnac innego faworyta do wina niz RK jezeli bedzie bez przygod
Domson
A6

Postprzez wrc1600 » środa, 4 wrz 2013, 22:11

viper napisał(a):
bercik napisał(a):
A nie dało by się postawić znaków z zakazem parkowania po jednej stronie i policjanta? Albo znaku z tabliczka informującą, że auta zostawione po niewłaściwej stronie zostaną odholowane? To aż taki duży problem?

Kolego 100 razy widziałem jak na imprezach masowych znaki nie są wogóle przestrzegane i jestem w 100% pewien ze tu by było tak samo. Ze znakiem odholowania problemu by nie było ale z odholowaniem na pewno :). Kolego to masa ludzi w krótkim czasie. No bądź realista. Jak sobie wyobrazasz odholowaniem auta w takich warunkach.

Mam wrazenie ze nie byles na Polskim w 2009 gdzie byly postawione znaki, byly komunikaty w radiu i byly lawety w ruchu kiedy ludzie parkowali gdzie popadnie. Wystarczylo, podzialalo na swiadomosc a niektórym na kieszen, moze idealnie nie bylo ale nie mialem nigdzie problemu z dojazdem czy parkowaniem.
SS10 LARDIER ET VALENCA - FAYE (51.70 km)
1. R. Kubica
3. S. Loeb +41.2
9. S. Ogier +1:49.5
wrc1600
N3

Postprzez rallyfun » środa, 4 wrz 2013, 22:23

Niektórzy tak sie ekscytuja ze myla im sie R5 z S2000 i ERC z rajdem terenowym, ochloncie troche bo nie ma sie czym podniecac, obsada taka sobie jak na Polski w ERC (tak naprawde 4 bardzo dobrych kierowców z Europy), troche lepszych samochodów których czesc kierowców nie bedzie ogarniac. To chyba swiadczy o poziomie polskiego rajdowania, wyscig zbrojen zeby wstydu nie bylo, nielegalne zapoznania z trasa, slowem zastaw sie a postaw sie zeby nie odstawac od Roberta. Z drugiej strony lepsze to niz jaranie sie Lancerami czy innymi przednionapedowcami.
rallyfun
N3

Postprzez viper » środa, 4 wrz 2013, 22:38

wrc1600 napisał(a):
viper napisał(a):
bercik napisał(a):
A nie dało by się postawić znaków z zakazem parkowania po jednej stronie i policjanta? Albo znaku z tabliczka informującą, że auta zostawione po niewłaściwej stronie zostaną odholowane? To aż taki duży problem?

Kolego 100 razy widziałem jak na imprezach masowych znaki nie są wogóle przestrzegane i jestem w 100% pewien ze tu by było tak samo. Ze znakiem odholowania problemu by nie było ale z odholowaniem na pewno :). Kolego to masa ludzi w krótkim czasie. No bądź realista. Jak sobie wyobrazasz odholowaniem auta w takich warunkach.

Mam wrazenie ze nie byles na Polskim w 2009 gdzie byly postawione znaki, byly komunikaty w radiu i byly lawety w ruchu kiedy ludzie parkowali gdzie popadnie. Wystarczylo, podzialalo na swiadomosc a niektórym na kieszen, moze idealnie nie bylo ale nie mialem nigdzie problemu z dojazdem czy parkowaniem.

Ty kolego nie miałeś, ale zawodnicy nie raz mieli zeby dojechać pod pkc. Nie jest to takie proste. Zakorkowac bardzo łatwo, ale jak sie zakorkuje to już za późno. Kibice chcą często blisko oesów stać bo często nie czekają do końca tylko oglądają 10 i uciekają na nastepny oes, wiec ten spacer często ma znaczenie w czasie. Organizator dmucha na zzimne. Tym bardziej ze na tym rajdzie bedą wyjątkowe tłumy. Ja mu sie nie dziwie.
viper
S2000

Postprzez Hubertos » środa, 4 wrz 2013, 22:51

rallyfun napisał(a):Niektórzy tak sie ekscytuja ze myla im sie R5 z S2000 i ERC z rajdem terenowym, ochloncie troche bo nie ma sie czym podniecac, obsada taka sobie jak na Polski w ERC (tak naprawde 4 bardzo dobrych kierowców z Europy), troche lepszych samochodów których czesc kierowców nie bedzie ogarniac. To chyba swiadczy o poziomie polskiego rajdowania, wyscig zbrojen zeby wstydu nie bylo, nielegalne zapoznania z trasa, slowem zastaw sie a postaw sie zeby nie odstawac od Roberta. Z drugiej strony lepsze to niz jaranie sie Lancerami czy innymi przednionapedowcami.

W sumie skoro jest tak beznadziejnie, to nie ma sensu jechać. Chyba kolego Ci się czasy pomyliły w jakich żyjemy, to nie początek XXI wieku, gdzie miałeś 20 WRC. Na Polskim jest najlepsza obsada w całym sezonie ERC, więc nie ma co narzekać, tylko się cieszyć.
Hubertos
A6

Postprzez TGR » środa, 4 wrz 2013, 22:53

Jeszcze więcej takich wypowiedzi, a będzie u nas tak jak u Czechów. Odcinki niedostępne dla kibiców lub w najlepszym razie "paski" 500m od drogi.
TGR
A5

Postprzez Hubertos » środa, 4 wrz 2013, 22:59

Mamy się bać pisać na forum, bo nam odcinki pozamykają :| ........ :?:
Hubertos
A6

Postprzez TGR » środa, 4 wrz 2013, 23:13

Hubertos napisał(a):Mamy się bać pisać na forum, bo nam odcinki pozamykają :| ........ :?:

Nie! Tylko jedźmy na rajd i kibicujmy. Nie będziemy na stadionie :lol:
TGR
A5

Postprzez TGR » środa, 4 wrz 2013, 23:22

TGR napisał(a):
Hubertos napisał(a):Mamy się bać pisać na forum, bo nam odcinki pozamykają :| ........ :?:

I OTO CHODZI!!!
Moje typy:
1. Kubica
2. Kajetanowicz
3. Sołowow
TGR
A5

Postprzez adolfik9501 » środa, 4 wrz 2013, 23:57

Junior w topowej Fieście po Evansie z Rajdu Niemiec.
V8 Supercars, Rajdy, IndyCar, F1
adolfik9501
N2

Postprzez Hubertos » czwartek, 5 wrz 2013, 00:35

TGR napisał(a):
TGR napisał(a):

I OTO CHODZI!!!
Moje typy:
1. Kubica
2. Kajetanowicz
3. Sołowow

Ale po co przyznawać rację samemu sobie?
Hubertos
A6

Postprzez piotrg » czwartek, 5 wrz 2013, 00:35

rallyfun nie twierdzę że nie masz racji z tym zastaw się a postaw się i z tym że nasi 100% nie wycisny z tych fur ale na boga nie pisz tu o tym jak my teraz mamy banana na twarzy po publikacji listy zgłoszeń, jak my z takich powodów mamy się zamartwiać to co nam ma radość sprawiać :x . Co do typów na królów rajdu polski to chciało by się żeby hołek wygrał, kajto był drugi a stanik trzeci z nagrodą Colin McRae Flat Out Trophy :lol: , ale patrząc racjonalnie to raczej żądzili będą breen i kopecky (może i niebłyszczy na luźnym ale w fabryce na polski poziom powinno wystarczyć), obaj są jednak mega wjeżdzeni w porównaniu z naszymi a na tego trzeciego typował bym kubicę który też ostatnio trochę km nawinoł i na podium myślę że wystarczy tempo jakie pokazał w finlandi. Kajto to raczej w debiucie w agrupie będzie miał ciężko się podpiąć, hołek posiada dużą łatwość adoptowania się szybko do nowych rajdówek, pozatym ma mega doświadczenie z agrupami (w 2009 jak stałem na Trosie i podali w radiu rajdowym że między czołówką było mniej niż sekunda na mecie a hołek był w tej grupie to miałem łzy w oczach :)i wiedziałem że żaden z polaków niebył by w stanie tak pojechać, więc życze mu teraz takiego tempa bo teraz rywale będą jednak z trochę niższe półki niż w 2009, wtedy jaki i teraz miał już swoje lata i nie jeżdził już długo w rajdach płaskich. Szkoda mi trochę będzie chuchały, kuchara i bębenka tułających się pod koniec drugiej dwudziestki ale cóż przy takiej obsadzie takie życie, może chuchała zapóka na którymś oesie do top- 10 ale raczej ciężko będzie. W ośce stawiam na szybkiego i szalonego nivetta :D
Kupić amerykańca w dieslu to jak pójść do prostytutki żeby się całować ...
piotrg
N3

Postprzez Domson » czwartek, 5 wrz 2013, 08:25

Piotr przypomne Ci tylko, że Kopecky i Breen przegrywali tempem z Kubica już podczas jego drugiego szutru w tym sezonie, więc nie sądze by to akurat oni brylowali na czele przed Kubicą :)
Domson
A6

Postprzez gregortest » czwartek, 5 wrz 2013, 08:38

A ja jestem sceptycznie nastawiony do startu R5 Kajtka.
Życzę mu jak nalepeij, ale ten sprzęt jest mocno wyeksplatowany.
Obawiam się że po kilku os-ach fiesta padnie. Ale oby nie.
Poza tym może będzie w pierwszej 5???
gregortest
A5

Postprzez Glitol » czwartek, 5 wrz 2013, 08:41

Panowie szukam niedrogiej kwatery/domku na 6 osób od piątku do niedzieli w okolicach rajdu.
Jeśli macie jakieś info będę wdzięczny.
Ozdoba polskich dróg - pijany chłop w rowie przykryty rowerem
Glitol
A5

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do RSMP