ADAC Rallye Deutschland

...co w świecie WRC piszczy

Moderator: SebaSTI

Re: ADAC Rallye Deutschland 2013

Postprzez Matthias Schmidt » sobota, 24 sie 2013, 22:06

Panowie, smietnik nam sie zrobil. Z takimi statystykami to moze do innego dzialu, np zatytulowanego Robert Kubica.
To jest watek o rajdzie Niemiec, ktory swoja droga powoli nam sie konczy, ale jutro moze byc naprawde interesujaco. Pojedynek Sordo vs Neuville - bardzo emocjonujacy ;)
"This rally is insane, even though everything is going well at the moment. If there is a trouble, I'm as good as dead" - Henri Toivonen (1 May 1986)
Matthias Schmidt
N4

Postprzez Dinozaur » sobota, 24 sie 2013, 22:13

Wypowiedź Roberta na podsumowanie dnia:
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=U_W9WWK_--8
Ten wypadek wyraźnie Roberta przybił. Bardzo ciekaw jestem jutrzejszego dnia. :?
Dinozaur
N1

Postprzez Witcher1990 » sobota, 24 sie 2013, 22:30

Ostanio zaglądałem wczoraj i od tego kolejne 20stron spamu o jednym i tym samym. Aż chciałbym napisać o dupie Maryni ale chyba nie wypada.
Jeśli jutro rajd poleci to ja nie mam wątpliwości kto wygra, wywróżyłem to :D Aż chciałoby się powiedzieć- a nie mówiłem? Bo JML co prawda nie odpadł na Panzerplatte ale miał tam przygodę a wydzwonił tak czy siak :)
Witcher1990
A6

Postprzez speedyzxz » sobota, 24 sie 2013, 22:33

viper napisał(a):
scooby14444 napisał(a):Dobra fakty: Robert po wypadku:
Liczba startów: 14 ; 2012 (5) ; 2013(9)
Liczba dzwonów: 4 ; 2012 (2) ; 2013 (2) - w tym jeden nie ze swojej winy w C4 z Inglessim.

Czyli podsumowując ten rok: 9 startów - 1 dzwon (w pierwszym rajdzie - Kanary) i jedna delikatna rolka na Azorach.. Z czołówki zawodników WRC nikt nie ma lepszej skuteczności (Loeba nie liczę). Prokopa i Kościuszki też bo oni się nie ścigają tylko dojeżdżają.

Rolka to nie dzwon :) ty powinieneś być adwokatem :D . Dobra już mam dosyć :D . Zobaczymy co bedZie dalej. Jak nie bedZie dzwonił to ma szanse na wiele, a jak bedZie to skończy jak Latvala, który no tabene i tak ma wiecej szczęścia z e tyle lat w wrc go trzymają. No chyba ze sie nie dowiemy bo wróci do f 1 taka opcja tez istnieje.

Fakt, wydawało mi się że viper robi z siebie momentami przesadnie obiektywnego, nie mniej jednak, mówiąc wprost, głupio liczysz. Rolka to już dzwon i warto pamiętać że na Fince Robert wleciał na grzyby do lasu, szczęściem dla niego skończyło się na pewnie 10 sec w plecy, a w Portugalii kosił trawe w rowie, ale mógł być tam czy tam większy konar albo kamień i auto stanęłoby w miejsca albo po 2 km i odmówić posłuszeństwa? mogło.
Ogier ostro przeszarżował na OS3? Nie. A kosztowało sporo.
Tak Robertowi tempa nie brakuje, w tym momencie zainteresowanie fabryk jego osobą mnie nie zaskakuje, ale czy wygra WRC2 w 2013, czy będzie walczył o mistrza w przyszłym roku, nie wiem. Może? W sumie miło by było :)
http://rajdy-klasyfikacje.cba.pl - klasyfikacje WRC, ERC, RSMP i WRX!
speedyzxz
S1600

Postprzez Loeb1987 » sobota, 24 sie 2013, 22:36

Oni popełniają setki błędów w ciągu całego sezonu, a mówi się o tylko kilku. Kubica ma tego pecha, że każdy jego błąd jest wliczany do księgi ;)
Co do faktów to Polo WRC to mega zajefajne i najlepsze auto w MŚ. Skoro nawet Jari ma przewagę na asfalcie :O Faktycznie Loeb to geniusz skoro prowadzi 2:1 z Ogierem w tym sezonie.
Loeb1987
A6

Postprzez viper » sobota, 24 sie 2013, 22:41

speedyzxz napisał(a):
viper napisał(a):
scooby14444 napisał(a):Dobra fakty: Robert po wypadku:
Liczba startów: 14 ; 2012 (5) ; 2013(9)
Liczba dzwonów: 4 ; 2012 (2) ; 2013 (2) - w tym jeden nie ze swojej winy w C4 z Inglessim.

Czyli podsumowując ten rok: 9 startów - 1 dzwon (w pierwszym rajdzie - Kanary) i jedna delikatna rolka na Azorach.. Z czołówki zawodników WRC nikt nie ma lepszej skuteczności (Loeba nie liczę). Prokopa i Kościuszki też bo oni się nie ścigają tylko dojeżdżają.

Rolka to nie dzwon :) ty powinieneś być adwokatem :D . Dobra już mam dosyć :D . Zobaczymy co bedZie dalej. Jak nie bedZie dzwonił to ma szanse na wiele, a jak bedZie to skończy jak Latvala, który no tabene i tak ma wiecej szczęścia z e tyle lat w wrc go trzymają. No chyba ze sie nie dowiemy bo wróci do f 1 taka opcja tez istnieje.

Fakt, wydawało mi się że viper robi z siebie momentami przesadnie obiektywnego, nie mniej jednak, mówiąc wprost, głupio liczysz. Rolka to już dzwon i warto pamiętać że na Fince Robert wleciał na grzyby do lasu, szczęściem dla niego skończyło się na pewnie 10 sec w plecy, a w Portugalii kosił trawe w rowie, ale mógł być tam czy tam większy konar albo kamień i auto stanęłoby w miejsca albo po 2 km i odmówić posłuszeństwa? mogło.
Ogier ostro przeszarżował na OS3? Nie. A kosztowało sporo.
Tak Robertowi tempa nie brakuje, w tym momencie zainteresowanie fabryk jego osobą mnie nie zaskakuje, ale czy wygra WRC2 w 2013, czy będzie walczył o mistrza w przyszłym roku, nie wiem. Może? W sumie miło by było :)

no wlasnie o to mi chodziło , choc oczywiście szczęście tez jest potrzebne.
viper
S2000

Postprzez Hlor » sobota, 24 sie 2013, 22:45

Jak już wyliczacie Robertowi błędy to http://www.youtube.com/watch?v=qoiytUmjmQw macie kolejny w 2:05, poza tym również ciekawe akcje
Hlor
N1

Postprzez Domson » sobota, 24 sie 2013, 22:57

Hlor napisał(a):Jak już wyliczacie Robertowi błędy to http://www.youtube.com/watch?v=qoiytUmjmQw macie kolejny w 2:05, poza tym również ciekawe akcje

W tym samym miejscu Neuville wypadł, tyle, ze ściął słupek
http://www.youtube.com/watch?v=X784f3lBhdk

Powyliczajmy tez innym bledy w takim razie... Kolejny blad Neuvilla :)
https://www.youtube.com/watch?feature=p ... rwcpR8HxBI
Domson
A6

Postprzez SebaSTI » sobota, 24 sie 2013, 23:14

Przygoda kościuszki...bardzo dziwnie to wygląda w końcu wszyscy najechali na to podbicie i praktycznie każdy mocno o to zawadzał...

https://www.facebook.com/photo.php?v=59 ... =2&theater
SebaSTI
A6

Postprzez Dinozaur » sobota, 24 sie 2013, 23:37

Tak się podniecamy spinami i koszonymi słupkami, a jutrzejszy dzień zapowiada się naprawdę ciekawie.
O piąte miejsce w generalce będą walczyć nie tylko Kubica i Evans ale i Latvala który wróci na trasę w ramach Rally2 i po doliczeniu karnych minut tracić będzie do Roberta 115 sekund – a do przejechania pozostaje 49 kilometrów. Porównując dotychczasowe tempo tych dwóch kierowców to przewaga Roberta jest na styk :wink:
Dinozaur
N1

Postprzez bzyq » sobota, 24 sie 2013, 23:42

moderator to tu żyje? Łukasz, zrób coś z tym...

EDIT:
Przygoda kościuszki...bardzo dziwnie to wygląda w końcu wszyscy najechali na to podbicie i praktycznie każdy mocno o to zawadzał...

https://www.facebook.com/photo.php?v=59 ... =2&theater

To mi bardziej wygląda jak przygoda Hołka z Dakarem. Czyt. żle zapięty delikwent.
Posypią się tu gromy, ale cóż :) true is true
Ostatnio edytowano sobota, 24 sie 2013, 23:50 przez bzyq, łącznie edytowano 1 raz
Edek z krainy kredek ;p
bzyq
A6

Postprzez speedyzxz » sobota, 24 sie 2013, 23:44

Latvala może oszczędzać opony na 1 przejeździe, żeby bombą przejechać PS. No i VW motorsport po głupich błędach kierowców może też ich lekko przyhamować, lepsze 11 pkt dla producenta niż klepanie Polówki na Australie ;)
http://rajdy-klasyfikacje.cba.pl - klasyfikacje WRC, ERC, RSMP i WRX!
speedyzxz
S1600

Postprzez Witcher1990 » niedziela, 25 sie 2013, 00:15

Bzyku, Bzyku jak się mają gromy nie posypać, Ty sam wierzysz w to co piszesz? Jak zawodowy kierowca rajdowy w tym Hołek który jeździ już 30lat ma nie zapinać pasów czy robić to źle skoro on zna niebiezpieczeństwo i wie, że to od pasów w głównej mierze zależy jego zdrowie i ŻYCIE. Obejrzyj jakikolwiek onboard, załoga nawet przed startem sprawdza zapięcie pasów...
Witcher1990
A6

Postprzez Matthias Schmidt » niedziela, 25 sie 2013, 09:18

Jost Capito twierdzi, ze wypadek Latvali to blad jego pilota. Cos bylo nie halo z drzwiami (otworzyly sie Na oesie) czym zdekoncentrowal sie Antila i powiedzial o zakrecie za pozno, w wyniku czego JML zahamowal za pozno.... no i byl bang.
"This rally is insane, even though everything is going well at the moment. If there is a trouble, I'm as good as dead" - Henri Toivonen (1 May 1986)
Matthias Schmidt
N4

Postprzez posejdon » niedziela, 25 sie 2013, 09:32

Chyba jednak się myliłem! Neuville dobrze idzie :D
Jestem Kubicomaniakiem!
posejdon
A5

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Mistrzostwa Świata