Moderator: SebaSTI
kremer napisał(a):Viper mam pytanie. Wymień nam konkretnie nazwiskami, którzy kierowcy znani szerzej w Polsce skończyli kariery z powodu częstych dzwonów/zbankrutowania "rajdowego" oraz wymień mi kierowców z pierwszej 15/20, którzy jadą wolniej bo się boja rozbić fury, ale jechaliby szybciej bo potrafią. To będzie ciekawa informacja dla Nas wszystkich na forum.
RallyMarco napisał(a): Świetnie by było w rpp zobaczyć znowu puchar CC/SC, malucha a nie wsiadać w Type R-a, C2 i dupe wieźć bo nie daj boże gdzies się wypadnie czy coś i już nie bedzie kasy na dalsze starty...nie ubliżając tym którzy w tych furkach jadą jak należy. Pomyślcie niektórzy że zamiast wsiadać w drogie auto i ciułać budżet- jechać żeby przejechać może lepiej pojechać czymś o połowe tańszym i jechać z dużo mniejszą presją. Choć niektórzy i maluchem by cieniowali- takie czasy. Podsumowując rajd, trasy były piękne, trudne ( dla wielu za trudne, więc nie wiem czy nie lepiej pomyśleć na przyszły rok o bardziej płaskich trasach- może i załóg bedzie więcej:D) Testowy- hmm fajnie że blisko serwisu i bazy rajdu ale powiedzmy sobie szczerze, w promieniu 10km od bazy szło zrobić testowy po bardziej zniszczonym asfalcie, zbliżonym do tego jaki był na rajdzie i może to też zaważyło na tym że niektórzy poprostu się wieźli bo nie mieli dobrze ustawionych aut ( niektórzy!- napewno nie wszyscy). Rajd ogólnie udany, fajnie że wrócił do kalendarza RSMP i nie ma co więcej narzekać, myślę że organizatorzy poprawią parę rzeczy i w przyszłym roku wszystko będzie idealne;)
MSG Racing napisał(a):Jeszcze raz.
Jadąc wolniej o 30-40% (a nawet wolniej) po tych samych dziurach auto wcale nie zużywa się mniej o podobną wartość, tylko może o 10% mniej. Niestety. Ryzyko generalnie jest podobne niezależnie od prędkości.
viper napisał(a):RallyMarco napisał(a): Świetnie by było w rpp zobaczyć znowu puchar CC/SC, malucha a nie wsiadać w Type R-a, C2 i dupe wieźć bo nie daj boże gdzies się wypadnie czy coś i już nie bedzie kasy na dalsze starty...nie ubliżając tym którzy w tych furkach jadą jak należy. Pomyślcie niektórzy że zamiast wsiadać w drogie auto i ciułać budżet- jechać żeby przejechać może lepiej pojechać czymś o połowe tańszym i jechać z dużo mniejszą presją. Choć niektórzy i maluchem by cieniowali- takie czasy. Podsumowując rajd, trasy były piękne, trudne ( dla wielu za trudne, więc nie wiem czy nie lepiej pomyśleć na przyszły rok o bardziej płaskich trasach- może i załóg bedzie więcej:D) Testowy- hmm fajnie że blisko serwisu i bazy rajdu ale powiedzmy sobie szczerze, w promieniu 10km od bazy szło zrobić testowy po bardziej zniszczonym asfalcie, zbliżonym do tego jaki był na rajdzie i może to też zaważyło na tym że niektórzy poprostu się wieźli bo nie mieli dobrze ustawionych aut ( niektórzy!- napewno nie wszyscy). Rajd ogólnie udany, fajnie że wrócił do kalendarza RSMP i nie ma co więcej narzekać, myślę że organizatorzy poprawią parę rzeczy i w przyszłym roku wszystko będzie idealne;)
No widzisz dochodzimy do kolejnego tematu bardzo istotnego. Da byś jako sponsor kase na malucha reklamę albo cc, dlatego każdy zawodnik buduje auto na granicy swoich możliwości finansowych ale jednocześnie stara sie zeby było jak najnowsze i jak najszybsze za te pieniądze, bo musi być atrakcyjne chociażby do rozmów o pieniądze ze potencjalnymi sponsorami. Tym sposobem koło sie zamyka. Ma szybsze auto, ale musi uważać. Kupując swoją moze zapomnieć o jakiejkolwiek reklamie. Droga często do nikąd jak sam widzisz.
Witcher1990 napisał(a):Teraz sam wsiądź w 15letnie SC albo CC ze starym zawiasem i zapierdzielaj 100kmph po dziurawym spadaniu gdzie w każdej chwili może odkleić tył samochodu i skończysz na drzewie, jeśli się uda to tylko z lekkimi obrażeniami a jeśli nie to w czarnym worku.
Dlatego wolałbym oglądać taki puchar fiesty gdzie jedzie 10topowych samochodów identycznych dla każdego albo 10-15 c2, type rów czy clio zamiast 60ciu rozlatujących się 106, CC, SC, Astr itp.
Witcher1990 napisał(a):Teraz sam wsiądź w 15letnie SC albo CC ze starym zawiasem i zapierdzielaj 100kmph po dziurawym spadaniu gdzie w każdej chwili może odkleić tył samochodu i skończysz na drzewie, jeśli się uda to tylko z lekkimi obrażeniami a jeśli nie to w czarnym worku.
Dlatego wolałbym oglądać taki puchar fiesty gdzie jedzie 10topowych samochodów identycznych dla każdego albo 10-15 c2, type rów czy clio zamiast 60ciu rozlatujących się 106, CC, SC, Astr itp.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 22 gości