Rally Islas Canarias 2013

Dyskusja o startach Polaków w Mistrzostwach Europy - również tych byłych:)

Moderator: SebaSTI

Re: Rally Islas Canarias 2013

Postprzez wrc1600 » sobota, 23 mar 2013, 14:08

Karol napisał(a):Niestety rozlicza się za końcowy wynik, a mimo, że jechał bardzo dobrze to start zakończył się porażką. Dlatego nie ma co się dziwić fali newsów o wypadku, bo to normalne, tak działają mass media.
Co do tego całego tematu, nie ma co się spinać Panowie, tym bardziej, że większość kontrowersyjnych opinii pochodzi tutaj od szerzej nieznanych userów o krótkim stażu na forum.

Teraz Kopecky już dojedzie spokojnie do mety i ma pewne zwycięstwo. Natomiast Breen bez kontaktu, prawdopodobnie 207 jest już nie rozwijane, i odstaje od Fabii. Być może przeliczyli się nieco przed sezonem, bo z wypowiedzi można było wywnioskować jakby końcowy triumf odbierali prawie jako pewny. Z tym, że Kopecky nie ma nadal programu startów, więc być może Breen po prostu wygra przez ilość startów.

Stary o czym ty piszesz? Jaka porazka? Tyle razy facet powtarza ze jedzie sie uczyc zdobywac doswiadczenie, w wywiadach poodcinkach i w serwisie ze czasy go nie interesuja tylko setup i poznawanie auta a ty tu wyskakujesz z analizami. Ani nie jechal po punkty ani nic nie musial wygrywac, wszystki niedowiarkom i malkontentom udowodnil wczoraj. Zastanów sie co piszesz.
SS10 LARDIER ET VALENCA - FAYE (51.70 km)
1. R. Kubica
3. S. Loeb +41.2
9. S. Ogier +1:49.5
wrc1600
N3

Postprzez robsol » sobota, 23 mar 2013, 14:09

karally75 napisał(a):
robsol napisał(a):
karally75 napisał(a):według onetu wypadek byl na dojazdówce

tam raczej 100% informacji nie bedzie, skoro pokazywali ok to tylko na oesie :shock:

tak ale w takich sytucjach czlowiek szuka informacji gdzie popadnie :)

ok, to sprawdz jeszcze na pudelku;)
robsol
N2

Postprzez Andrzej » sobota, 23 mar 2013, 14:09

rallyfun napisał(a):
Andrzej napisał(a):
sloma_p napisał(a):Tja, wczoraj euforia, a dziś jak coś nie wyszło, to od razu dramat, irytacja, tragedia...Wrzućcie na luz, nawet nie wiemy, co się tak naprawdę stało...

A co wczoraj miała być irytacja ,a dzisiaj po dzwonie euforia ?

Kolego zadam i proste pytanie: wiesz dokladnie co sie stalo i dlaczego? Jesli nie to daruj sobie takie komentarze...

Kolego zmień sobie słowo ,,dzwon'' na słowo ,,incydent''. Chodzi tylko o opisywane w tym poście emocje.
Ostatnio edytowano sobota, 23 mar 2013, 14:12 przez Andrzej, łącznie edytowano 1 raz
www.msg-rally.pl
Andrzej
A6

Postprzez Ziggy » sobota, 23 mar 2013, 14:11

CZUCZU napisał(a):Czyli niestety to co przewidziałem w czwartek się sprawdziło, szkoda

Możesz być z siebie dumny :wink:
Ziggy
A5

Postprzez karally75 » sobota, 23 mar 2013, 14:12

ok, to sprawdz jeszcze na pudelku;)[/quote]

ok nastepnym razem poczekam na informacje od ciebie :D
karally75

Postprzez robsol » sobota, 23 mar 2013, 14:12

CZUCZU napisał(a):Czyli niestety to co przewidziałem w czwartek się sprawdziło, szkoda

a mozesz nastepnym razem przewidziec zwyciestwo? I numerki na totka bym tez poprosil:) ktos z forum mosiada szklana kule, kozystales moze z tych uslug?
robsol
N2

Postprzez speedyzxz » sobota, 23 mar 2013, 14:12

wrc1600 co udowodnił? tempo ma ale czegoś jeszcze brakuje, tu widać że może mu brakować doświadczenia.

hmm a co do wypadku, może Kubek musi na limicie jechać bo tak traci koncentracje? :)
Ja się o niego nie martwię, jeszcze nas jeszcze nie raz uszczęśliwi :)
http://rajdy-klasyfikacje.cba.pl - klasyfikacje WRC, ERC, RSMP i WRX!
speedyzxz
S1600

Postprzez DonCorrado » sobota, 23 mar 2013, 14:13

Potwierdzenie: koniec jazdy w Rajdzie Wysp Kanaryjskich, urwane lewe tylne koło w prawym zakręcie. Nie da się kontynuować rajdu.
DonCorrado
A6

Postprzez posejdon » sobota, 23 mar 2013, 14:13

No cóż.. Trochę kicha... Ale stało się i nie odstanie. Nie wiem czy Robert nie jest trochę za szybki jak na swoje doświadczenie w rajdach (a właściwie jego brak). Nic to - trzeba wyciągnąć wnioski i jechać dalej naprzód!!!!!!!!!!!!!!!!(nie koniecznie szybciej :D ).
Robert po raz kolejny pokazał, że jest bardzo szybki. Ja czekam na Portugalię.
Jestem Kubicomaniakiem!
posejdon
A5

Postprzez Karol » sobota, 23 mar 2013, 14:15

wrc1600 napisał(a):Stary o czym ty piszesz? Jaka porazka? Tyle razy facet powtarza ze jedzie sie uczyc zdobywac doswiadczenie, w wywiadach poodcinkach i w serwisie ze czasy go nie interesuja tylko setup i poznawanie auta a ty tu wyskakujesz z analizami. Ani nie jechal po punkty ani nic nie musial wygrywac, wszystki niedowiarkom i malkontentom udowodnil wczoraj. Zastanów sie co piszesz.

Doskonale wiem co pisze. Ja wiem, że sam Kubica jechał po doświadczenia, tak samo jak Ty to wiesz i większość tutaj obecnych na forum. Ale dla Onetu czy WP jak i dla opinii publicznej liczy się końcowy wynik, miejsce na mecie dlatego nie ma co się dziwić, że ogólny nastrój dzisiaj będzie niezbyt optymistyczny. Tempo jakie pokazał podczas rajdu było doskonałe, ale niestety popełnił błąd i tym samym przekreślił cały wynik. Więc jak inaczej nazwiesz brak wyniku sportowego w tym starcie?
A sam Robert nic nikomu udowadniać nie musiał, zna swoją szybkość a jego karierę śledzę prawdopodobnie dużo dłużej niż Ty i doskonale wiem na co go stać.
https://www.facebook.com/10tonsband?fref=ts
Karol
A6

Postprzez wrc1600 » sobota, 23 mar 2013, 14:20

speedyzxz napisał(a):wrc1600 co udowodnił? tempo ma ale czegoś jeszcze brakuje, tu widać że może mu brakować doświadczenia.

hmm a co do wypadku, może Kubek musi na limicie jechać bo tak traci koncentracje? :)
Ja się o niego nie martwię, jeszcze nas jeszcze nie raz uszczęśliwi :)

Myslalem ze akurat ty bedziesz wiedzial co i komu udowodnil. Poza tym powtórze sie za Robertem pojechal tam po nauke, poznawanie i setup DS3, nie interesowaly go czasy co ciagle podkreslal, traktowal to jako trening a ze nie ukonczy rajdu to trudno i tyle. Onic nie walczyl i niczego nie musial wygrywac wiec nie jest to ani tragedia ani porazka tylko element radjdów jak np. dobór opon na wczorajsze OSy.
1. R. Kubica
3. S. Loeb +41.2
wrc1600
N3

Postprzez wrc1600 » sobota, 23 mar 2013, 14:23

Karol napisał(a):
wrc1600 napisał(a):Stary o czym ty piszesz? Jaka porazka? Tyle razy facet powtarza ze jedzie sie uczyc zdobywac doswiadczenie, w wywiadach poodcinkach i w serwisie ze czasy go nie interesuja tylko setup i poznawanie auta a ty tu wyskakujesz z analizami. Ani nie jechal po punkty ani nic nie musial wygrywac, wszystki niedowiarkom i malkontentom udowodnil wczoraj. Zastanów sie co piszesz.

Więc jak inaczej nazwiesz brak wyniku sportowego w tym starcie?

Wydawalo mi sie ze dosadnie wyjasnilem, nie pojechal tam po punkty ani wygrana co podkreslal w kazdym mozliwym wywiadzie, traktowal to jak trening i nic wiecej.
1. R. Kubica
3. S. Loeb +41.2
wrc1600
N3

Postprzez Andrzej » sobota, 23 mar 2013, 14:24

Tymczasem Monzon raczej zaliczy swoje pierwsze oesowe zwycięstwo.
www.msg-rally.pl
Andrzej
A6

Postprzez robsol » sobota, 23 mar 2013, 14:26

karally75 napisał(a):ok, to sprawdz jeszcze na pudelku;)

ok nastepnym razem poczekam na informacje od ciebie :D[/quote]

Jak dobrze pojdzie to Portugalia bedzie na zywo , pewne info:)
robsol
N2

Postprzez robsol » sobota, 23 mar 2013, 14:30

Więc jak inaczej nazwiesz brak wyniku sportowego w tym starcie?
[/quote]
Wydawalo mi sie ze dosadnie wyjasnilem, nie pojechal tam po punkty ani wygrana co podkreslal w kazdym mozliwym wywiadzie, traktowal to jak trening i nic wiecej.[/quote]

Nie pekaj niektorzy tego nie kumaja . Czytaja i pisza co im slina na klawiature nakapie.

Kubica musi poznac swoj limit i dzisiaj wlasnie go sprawdzil w 100% , nastepnym razem napewno bedzie lepiej. Robert Ognia na tloki!!!
robsol
N2

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Polacy w ME