Michał Kościuszko

...co w świecie WRC piszczy

Moderator: SebaSTI

Re: Michał Kościuszko

Postprzez wanderer » czwartek, 14 mar 2013, 00:34

Nie chce mi się tracić czasu na komentowanie całej wypowiedzi bo jest tak naiwna, że głowa mała i chyba szkoda czasu na większą dyskusję.
mwieczor napisał(a):Michała - każdy potencjalny sponsor pięć razy się zastanowi, czy wejść w sport, w którym jest takie środowisko.

Jakie środowisko? Sponsor bierze coś takiego pod uwagę tylko jeśli chodzi o wybór konkretnego zawodnika, a nie dyscypliny sportowej. Przykład z Orlenem, Dakarem i Rutą doskonale pokazał, że sponsorzy nie są aż tak głupi. Duże firmy zazwyczaj mają plany wybiegające na kilka lat do przodu. I jeśli jakiś trybik (w tym przypadku zawodnik) nie spełnia swojej roli, to się go zmienia (w przypadku Orlenu na Małysza) a nie od razu wycofuje z całego projektu. I podobnie może być z Kościuszką - jeśli nie będzie spełniać swojej roli, to może zastąpi go ktoś nawet z mniejszym doświadczeniem, ale nie wywołujący tylu negatywnych reakcji podczas każdego startu. I dlatego też Kościuszko nie wyglądał na szczególnie zachwyconego, że potwierdziły się plany startów Kubicy w MŚ.
wanderer
A6

Postprzez zenzen23 » czwartek, 14 mar 2013, 02:07

wanderer napisał(a):Nie chce mi się tracić czasu na komentowanie całej wypowiedzi bo jest tak naiwna, że głowa mała i chyba szkoda czasu na większą dyskusję.
mwieczor napisał(a):Michała - każdy potencjalny sponsor pięć razy się zastanowi, czy wejść w sport, w którym jest takie środowisko.

Jakie środowisko? Sponsor bierze coś takiego pod uwagę tylko jeśli chodzi o wybór konkretnego zawodnika, a nie dyscypliny sportowej. Przykład z Orlenem, Dakarem i Rutą doskonale pokazał, że sponsorzy nie są aż tak głupi. Duże firmy zazwyczaj mają plany wybiegające na kilka lat do przodu. I jeśli jakiś trybik (w tym przypadku zawodnik) nie spełnia swojej roli, to się go zmienia (w przypadku Orlenu na Małysza) a nie od razu wycofuje z całego projektu. I podobnie może być z Kościuszką - jeśli nie będzie spełniać swojej roli, to może zastąpi go ktoś nawet z mniejszym doświadczeniem, ale nie wywołujący tylu negatywnych reakcji podczas każdego startu. I dlatego też Kościuszko nie wyglądał na szczególnie zachwyconego, że potwierdziły się plany startów Kubicy w MŚ.

Orlen jest dalej z Rutą
zenzen23
N2

Postprzez wanderer » czwartek, 14 mar 2013, 02:52

zenzen23 napisał(a):Orlen jest dalej z Rutą

W jakim sensie? Na konferencji mówili o planach poszczególnych zawodników, ale o Rucie nie pisnęli ani słowem.
wanderer
A6

Postprzez zenzen23 » czwartek, 14 mar 2013, 04:26

wanderer napisał(a):

W jakim sensie? Na konferencji mówili o planach poszczególnych zawodników, ale o Rucie nie pisnęli ani słowem.

http://www.youtube.com/watch?v=wBXEYAyMjF8
od 0:53
zenzen23
N2

Postprzez wanderer » czwartek, 14 mar 2013, 14:12

Pytałem konkretnie, bo to że Ruta pozował do zdjęć to już wiem. Sorry za OT :)
wanderer
A6

Postprzez okun911 » czwartek, 14 mar 2013, 14:13

wanderer napisał(a):

Ruta zawiesza starty, od 1:33 http://www.youtube.com/watch?v=uD42U6x6QIk
okun911
N2

Postprzez Zoe » czwartek, 14 mar 2013, 17:16

Robert Kubica: Wiem, że wszyscy by chcieli, żebym powiedział, że wygram wszystko i tak dalej... Ale w Polsce mamy już chyba wystarczająco wielu mistrzów świata przed mikrofonem...

Pozamiatał ;)
Zoe
A5

Postprzez SebaSTI » czwartek, 14 mar 2013, 18:23

Zoe napisał(a):
Robert Kubica: Wiem, że wszyscy by chcieli, żebym powiedział, że wygram wszystko i tak dalej... Ale w Polsce mamy już chyba wystarczająco wielu mistrzów świata przed mikrofonem...

Pozamiatał ;)

Zoe nie martw sie to nie była mowa o kościuszcze :], co by wielu na tym forum chciało żeby tak było...bo wieszanie psów nad kierowcami to podstawa na tym forum, ale też nie ma się co martwić już niebawem wszystko się tu zmieni:)
SebaSTI
A6

Postprzez viper » czwartek, 14 mar 2013, 19:08

SebaSTI napisał(a):
Zoe napisał(a):

Pozamiatał ;)

Zoe nie martw sie to nie była mowa o kościuszcze :], co by wielu na tym forum chciało żeby tak było...bo wieszanie psów nad kierowcami to podstawa na tym forum, ale też nie ma się co martwić już niebawem wszystko się tu zmieni:)

Nic nie pozamiatał powiedział to co wszyscy w temacie wiedzą. Ja widzę tylko jedna różnice. Jak Kubica mówi, ze sie uczy to mu wielu bije brawo, a jak Kościuszko mówi, ze sie uczy to same szyderstwa.
viper
S2000

Postprzez fotorobart_pl » czwartek, 14 mar 2013, 19:22

viper napisał(a):Nic nie pozamiatał powiedział to co wszyscy w temacie wiedzą. Ja widzę tylko jedna różnice. Jak Kubica mówi, ze sie uczy to mu wielu bije brawo, a jak Kościuszko mówi, ze sie uczy to same szyderstwa.

czemu dziwisz się? ile lat już MK jeździ po odcinkach MŚ 6-7? i ciągle się uczy....
Powyższy post jest opinią autora tylko w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyn.
http://www.fotorobart.pl/ Obrazek
fotografia rajdowa i nie tylko...
fotorobart_pl
A5

Postprzez zenzen23 » czwartek, 14 mar 2013, 19:31

Człowiek uczy się przez całe życie :D
zenzen23
N2

Postprzez robsol » czwartek, 14 mar 2013, 21:42

Robert Kubica: W Polsce jest tendencja do robienia z siebie mistrzów przed startami. Moim celem jest nauka, nauka i jeszcze raz nauka.

Nie ktorzy musza sie wiecej uczyc a inni mniej. Robert pokaze jak to sie robi:)
robsol
N2

Postprzez viper » czwartek, 14 mar 2013, 22:03

fotorobart_pl napisał(a):
viper napisał(a):Nic nie pozamiatał powiedział to co wszyscy w temacie wiedzą. Ja widzę tylko jedna różnice. Jak Kubica mówi, ze sie uczy to mu wielu bije brawo, a jak Kościuszko mówi, ze sie uczy to same szyderstwa.

czemu dziwisz się? ile lat już MK jeździ po odcinkach MŚ 6-7? i ciągle się uczy....

Ale wrc dopiero zaczął, wiec słowa , ze sie uczy rownież są na miejscu, bo on sie wypowiada w kwestii poznawania auta.
viper
S2000

Postprzez marrcus » piątek, 15 mar 2013, 01:43

Kościuszko ostatnio to jeżdził w 6 rajdach rocznie więc to nawet nie pół sezonu. Raz na 2mies to można się odzwyczaić od jazdy.
marrcus
N3

Postprzez gregortest » piątek, 15 mar 2013, 09:32

Najnowsze przecieki świadczą o tym, że MK może mieć problem z kasą na resztę sezonu.
Z tego co dotarło do mnie z wiarygodnych żródeł, po Portugali albo będzie Fiesta, jak zbierze dodatkową kasę, albo nic nie będzie tzn Lotos nie chce już mini.
Portugalia jest decydująca. Jak będą awarie auta, to mini wypada.
Lotos obciął budżet na MK.
Od razu piszę, że jak zap[ytałem o zapis umowy sponsorskiej, to nie ma Lotos w stosunku do MK praktycznie żadnych kar za zerwanie umowy. Dziwne.
Rozmowy z włoskim tunerem, były delikatnie mówiąc konkretne.
Więc jest prawdopodobieństwo , że Mini na portugalię będzie z Prodrive, albo Prodrive przygotuje auto.
generalnie nie jest ciekawie jeżeli chodzi o kasę.
gregortest
A5

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Mistrzostwa Świata