Michał Kościuszko

...co w świecie WRC piszczy

Moderator: SebaSTI

Re: Michał Kościuszko

Postprzez Maxikitcar » niedziela, 10 mar 2013, 12:39

Jak miszcz zmieni auto to już do końca sezonu będzie gadał ,że musi się uczyć od początku nowego wurca ,bo w mini było wszystko inaczej.Przynajmniej będzie usprawiedliwienie jak go będzie lał Robert na oesach :lol:
Maxikitcar
N2

Postprzez SebaSTI » niedziela, 10 mar 2013, 12:43

w Evo X też miał często awarie, to może być też zależne od stylu jazdy, no ale auto rajdowe powinno wytrzymywać wszystko....moim zdaniem nie jest dobrze, ale też nie jest tragicznie, patrząc na bardziej doświadczonego latvale i mniej doświadczonego novikowa....ja bym zaczoł prorokować po kilka rajdach ewentualnie myśleć nad zmiana auto...ale chyba na lepsze michala nie stac:P ewentualnie ten sezonw Mini , póżniej coś lepszego
SebaSTI
A6

Postprzez mototom » niedziela, 10 mar 2013, 13:15

Maxikitcar napisał(a):Jak miszcz zmieni auto to już do końca sezonu będzie gadał ,że musi się uczyć od początku nowego wurca ,bo w mini było wszystko inaczej.Przynajmniej będzie usprawiedliwienie jak go będzie lał Robert na oesach :lol:

To niech wsiądzie w Mini z Prodrive kosztem jak ktos wcześniej napisał mniejszej liczby rajdów. A Kubica? Bardzo prawdopodobne się wydaje, że prędzej czy później go zleje.

Nie wiem czy to Mini się samo psuje czy Michał go psuje, ale to trzeci rajd z awariami.
mototom
A6

Postprzez wiechu100 » niedziela, 10 mar 2013, 15:26

zenzen23 napisał(a):Ogarnij się człowieku , użyłem słów vice versa(na wzajem) bo od razu dostrzegłem twój "przebiegły" plan, a ty drugi raz w ciągu 24H nie kumasz bazy :D Zrób sobie test IQ może coś ci się rozjaśni :idea:

Robilem, wynik wiekszy niz srednia krajowa. Nie mam co z tOBA dyskutowac, jestes fanem MK i to mi wystarczy :wink: Twoj post napisany jakis czas temu o MK:
Chcę być Mistrzem Świata- zupełnie normalna sprawa, też bym chciał
Wiem że mogę nim być- masz jakiś niepodważalny dowód na to że nie może tak być

TAK! Wyniki ! I dlatego nie mam zamiaru wiecej z tOBA dyskutowac.
Moj przebiegly plan? Hmm nie mam takowego w przypadku rozmow na forum. :mrgreen: Mozna cos napisac, poprzec faktami i dowodami. Jezeli i tak nie dotrze to wtedy do reszty (mimo czarno na bialym) to wtedy mozna uzyc ironii i powiedziec ze sie nie zna. Masz czarno na bialym, ze MK jest cienki a robote robi mu PR i lapie na to ludzi podobnych do... Ale ja sie nie znam
Zenzeniedwadziesciatrzy Przyszedles i sie do wszystkich dopierdzielasz. Do Mathiassa tez miales problem, pisales wtedy, ze zeby o kims mowic (jego psychice, inteligencji itd) trzeba go znac. Wiec daruj sobie wycieczki do mnie bo mnie nie znasz! Trzymaj sie swoich slow, podazaj za swoim fanem i wszyscy beda zadowoleni
Ostatnio edytowano poniedziałek, 11 mar 2013, 00:20 przez wiechu100, łącznie edytowano 1 raz
wiechu100
N3

Postprzez scooby14444 » niedziela, 10 mar 2013, 17:41

Niektórzy nie są w stanie realnie spojrzeć jak wygląda rzeczywistość, są to zazwyczaj osoby powiązane w jakiś sposób z M.K, albo takie które bezkrytycznie łyknęły ten PRowski bełkot Kościuszki. Są to generalnie osoby mało zaznajomione z tematem rajdów, kóre opierają swoją wiedzę na tym co im powiedzą w kronice TVP lub przeczytają np na facebooku Kościuszki, czyli coś co ma się nijak do rzeczywistości.
W rzeczywistości M.K, to zawodnik który umiejętnościami w żaden sposób nie zasługuje na jazdę w WRC. Obiektywnie oceniając, nie byłby nawet w stanie walczyć o tytuł Mistrza Polski. Reprezentuje poziom w miarę dobry jak na nasz krajowy podwórek ale nic więcej- myślę że w RSMP dojeżdżał by w okolicach 2-5 miejsca mając do dyspozycji np. R4 albo S2000. (czyli poziom Sołowowa ale z większą tendencją to błędów i dzwonów)
Tegoroczny cykl WRC obnaży to, bo jest w stanie co najwyżej zamykać stawkę WRC, zdobywając pojedyńcze punkty tylko przy bardzo szczęśliwym zbiegu okoliczności. Pamiętam jak niektórzy nawet tutaj na forum wróżyli ostrą walkę z Prokopem i seryjne wbijanie się do pierwszej dziesiątki. Teraz widzicie że byliście w błędzie M.K. przegrywał, przegrywa i będzie przegrywał z Prokopem. Spójrzcie na Guerrę, gość jedzie pierwszy raz WURCem a już leje naszego asa jak dziecko.
Kolejną kwestią jest to że M.K. kompletnie się już nie rozwija. Osiągnął swój szczyt umiejętności parę lat temu i koniec. Zobaczcie sobie dośwadczenie i ilość km oesowych jakie nawinął Kościuszko, będzie tego kilka razy więcej niż inni zawodnicy z RSMP, a umiejętności dalej poniżej kilku zawodników z Polski. Wyobraźcie sobie takiego Kajetanowicza, który miałby taki program startów jak miał Kościuszko. Daję sobie rękę uciąć że mielibyśmy zawodnika światowego formatu.
A tak mamy... no właśnie to co mamy, gościa którego klepią wszyscy w podobnych samochodach, czasami w gorszych ,, który mimo to że nijak nie pasuje do poziomu WRC, to i tak jest kreowany przez swój PR na Mistrza Świata.
Najgorsze jest to że niektórzy się na to łapią, a LOTOS tak dziwnie ulokowuje swoje pieniądze....

P.S. to jest mój ostatni post w dziale o M.K. bo wszystko już tu zostało napisane.
Ostatnio edytowano niedziela, 10 mar 2013, 18:03 przez scooby14444, łącznie edytowano 3 razy
scooby14444
N3

Postprzez Zajcev » niedziela, 10 mar 2013, 17:46

Od kiedy na jazdę w WRC trzeba sobie zasłużyć? :)

Niedawno rozpoczął się kolejny odcinek, prawie 55km próba będzie mogła pokazać jak doświadczonym kierowcą jest nasz rodak, miejmy tylko nadzieję, że mechanikom udało się wyeliminować wszystkie usterki w Mini i będzie mógł on spokojnie walczyć z pozostałymi najlepszymi kierowcami na świecie w cyklu WRC.
Zajcev
N4

Postprzez hesusjg » niedziela, 10 mar 2013, 18:06

Ta! Wyeliminowali ... stoi na odcinku.
hesusjg
N1

Postprzez Zajcev » niedziela, 10 mar 2013, 18:10

Niestety na mecie rajdu zabraknie naszej załogi. Przez cały rajd dzielnie walczyli z najlepszymi kierowcami, godnie reprezentując nasz kraj, notując znakomite czasy w 15tce klasyfikacji generalnej, a nawet i w 10tce. Długo bronili 10tego miejsca w klasyfikacji, zachowując szanse na awans, jednak ciągłe awarie uniemożliwiły równą walkę z pozostałymi kierowcami. Ostatecznie zakończyli oni zmagania na 21 odcinku, gdzie kolejny raz zawiódł sprzęt. Podsumowując był to bardzo dobry start naszej załogi, Michał udowodnił, że ma ogromne doświadczenie, swoją mądrą i szybką jazdą nie przyniósł wstydu. Pozostało cierpliwie czekać na kolejną eliminację Rajdowych Samochodowych Mistrzostw Świata.
Zajcev
N4

Postprzez wanderer » niedziela, 10 mar 2013, 18:16

Taaa, przynajmniej nie będzie wstydu, gdyby wyprzedził go Al-Kuwari we Fieście RRC. Dla przypomnienia, Al-Kuwari to gość, który w zeszłym roku jechał na Polskim i nie był w stanie wbić się do pierwszej dziesiątki.
wanderer
A6

Postprzez sil » niedziela, 10 mar 2013, 18:26

Zajcev napisał(a):Niestety na mecie rajdu zabraknie naszej załogi. Przez cały rajd dzielnie walczyli z najlepszymi kierowcami, godnie reprezentując nasz kraj, notując znakomite czasy w 15tce klasyfikacji generalnej, a nawet i w 10tce. Długo bronili 10tego miejsca w klasyfikacji, zachowując szanse na awans, jednak ciągłe awarie uniemożliwiły równą walkę z pozostałymi kierowcami. Ostatecznie zakończyli oni zmagania na 21 odcinku, gdzie kolejny raz zawiódł sprzęt. Podsumowując był to bardzo dobry start naszej załogi, Michał udowodnił, że ma ogromne doświadczenie, swoją mądrą i szybką jazdą nie przyniósł wstydu. Pozostało cierpliwie czekać na kolejną eliminację Rajdowych Samochodowych Mistrzostw Świata.

:lol: :lol:o
Kolego co ty bierzesz?
"PROSTE SĄ DLA SZYBKICH AUT,A ZAKRĘTY DLA SZYBKICH KIEROWCÓW!!!!!!!!!"
sil

Postprzez wanderer » niedziela, 10 mar 2013, 18:31

sil napisał(a)::lol: :lol:o
Kolego co ty bierzesz?

Zajcev chyba chce się sprawdzić w PijaRze. Po całym sezonie chłopak będzie miał niezłe portfolio. :)
wanderer
A6

Postprzez bzinek » niedziela, 10 mar 2013, 19:11

nareszcie koniec bjadolenia.amen plus krzyż na drogę 8)
Leszek Kuzaj - Powrót Króla Młynarzy
bzinek
N3

Postprzez Honiclbr » niedziela, 10 mar 2013, 20:52

Chyba koniec słodkiego PR-u http://rallynews.pl/lang.en/no/pnews/6697
Honiclbr
A5

Postprzez Domson » niedziela, 10 mar 2013, 21:00

Ścieme z punktami mogl sobie darowac ; ]
Domson
A6

Postprzez gregortest » niedziela, 10 mar 2013, 21:03

Idę o zakład, że czytaja moje posty .... :lol:
Ale teraz drugi zaklad - Fiesta WRC od Malcolma na 100% i odpuszczą dalekie wyjazdy.
Jeżeli tak by zrobili to może w końcu pojeździ.
gregortest
A5

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Mistrzostwa Świata