Michał Kościuszko

...co w świecie WRC piszczy

Moderator: SebaSTI

Re: Michał Kościuszko

Postprzez Domson » niedziela, 10 mar 2013, 00:08

Ale fakt faktem, nie ma co Po Michale tak jechac. Kazdy z nas wsiadlby do tego Mini z pocałowaniem reki 8)
Domson
A6

Postprzez Zajcev » niedziela, 10 mar 2013, 00:09

Niestety kolejny raz sprzęt uniemożliwia Michałowi nawiązanie równej walki z pozostałymi zawodnikami. Kolejny odcinek i kolejne zmagania z zawodzącą maszyną, jednak nasz zawodnik nie poddaje się. Na awarii Michała zyskał Novikov, który niestety wyprzedził go w klasyfikacji, jednak nie można zapomnieć, że przed nami jeszcze jeden dzień zmagań, gdzie wszystko się może zdarzyć. Pozostało trzymać kciuki, aby MK udało się dojechać do mety tego etapu, oraz za mechaników, którzy będą starać się wyeliminować usterkę w jego samochodzie.

zenzen23 napisał(a):Coś się zadziało, na 6 punkcie kontroli Michał tracił ponad 3 minuty do Novikava

Cóż, jak mawiają nasi koledzy z południa: "to je rallye..."

jacq napisał(a):Zajcev na rzecznika Michała! :lol:

8)
Zajcev
N4

Postprzez zenzen23 » niedziela, 10 mar 2013, 00:14

Wiechu ja nigdzie nie twierdze że jest inaczej, co nie zmienia faktu że ty ewidentnie nie zauważyłeś tego w wypowiedzi LIPciu
zenzen23
N2

Postprzez havk » niedziela, 10 mar 2013, 00:16

Nie wiem ile wplywu na decyzje o wyborze samochodu mial sam Kosciuszko, ale faktycznie wydaje sie ze lepsza bylaby mniejsza ilosc rajdow ale w lepszym samochodzie. Widac to po Benito - w zeszlym roku po pierwszym etapie byl tylko ok. pol minuty szybszy od Kosciuszki gdy jechali N-kami, w tym roku jedzie juz wyraznie szybciej. Na dodatek wydaje mi sie aby robic duze postepy auto nie moze sie w kolko psuc - chcesz sie uczyc musisz miec sprawny samochod i jechac jak najlepiej jak potrafisz. A w tym Mini jak na razie dosc czesto zdarzaly sie jakiej usterki. Jak zostala decyzja o wyborze samochodu podjeta to nie wiadomo - mozna spekulowac czy Lotos chcial swoj samochod we wszystkich rajdach, czy na decyzja wplynela juz trwajaca dosc dlugo wspolpraca z Motorsport Italia, czy byly jakies inne czynniki. Tak czy siak jak bedzie przegrywac z Kubica w DS3 RRC to slabo to bedzie wygladac.
havk
N3

Postprzez wiechu100 » niedziela, 10 mar 2013, 01:29

zenzen23 napisał(a):Wiechu ja nigdzie nie twierdze że jest inaczej, co nie zmienia faktu że ty ewidentnie nie zauważyłeś tego w wypowiedzi LIPciu

Dla mnie to nie ironia (mimo usmieszku na koncu). Tak jak bysmy wszyscy sie uwzieli na MK i zazdroscili, ze to on a nie my. Ja sie na nikogo nie uwzialem, nie zazdroszcze itd. ale jak chcemy rozmawiac to rozmawiajmy a nie najpierw wyglosic swoje
LIPciu napisał(a):Michał jest bardzo szybkim kierowcą (jedyny trzymal tempo Lapiego na Polskim gdyby było inaczej rozumiałbym wasze żale) w ścisłej czołówce Polaków. miałem okazje z nim podróżowac a sam mając rajdowe papiery wiem że cienki to on nie jest napewno. Jadąc po nim jedziecie po całych polskich rajdach. Narzekanie jest najprostsze. Też bym chciał żeby było najlepiej polo wrc a nie to mini od makaronów na chińskich gumach ale jest jak jest. jest pełen cykl. Cieszmy się tym co mamy.

a potem stwierdzic, ze sie niby nie zna a my tacy specjalisci. Specjalista nie jestem, LIPciu zna sie pewnie lepiej i wie wiecej od kuchni ale w takim razie niech wytlumaczy dlaczego wyniki pokazuja, ze jest cienki? o wedlug kolego LIPciu gdyby bylo Polo Wrc to by bylo... G by bylo :wink: OK, niech bedzie cienki i sobie jezdzi gdzie chce i czym chce ale to co robi jego public relations i to co mowi on sam to juz jest zenujace.
Havk,
Tak czy siak jak bedzie przegrywac z Kubica w DS3 RRC to slabo to bedzie wygladac.

Bedzie :wink:
wiechu100
N3

Postprzez zenzen23 » niedziela, 10 mar 2013, 01:51

nie ważne co ty sobie myślisz, ważne co autor miał na myśli
zenzen23
N2

Postprzez wiechu100 » niedziela, 10 mar 2013, 01:56

zenzen23 napisał(a):nie ważne co ty sobie myślisz, ważne co autor miał na myśli

Nie mam o czym tu z Toba (pisze sie z duzej, wyraz szacunku!) rozmawiac. ani czasu ani ochoty.
Masz oczywiscie racje jestes wybitnym ekspertem w temacie a ja się wygłupiłem wogóle podejmując temat.
:D
wiechu100
N3

Postprzez SOKÓŁ » niedziela, 10 mar 2013, 03:18

gregortest napisał(a):
Tak samo mógł odpuścić Mini kupić sobie wypasioną chatę jak jego kolega z Lotosu i śmigać w Polsce jakimś pługiem jedni zbierają znaczki inni chcą startować Wurcami

Jak na razie to miszczunio, umie tylko wydawać kasę, i to nie swoją. Nie wnikam w szczegóły - taki jego zawód - SYN.
A od Kajetanowicza, się człowieku od....bo z domu nie był bogaty, a to co posiada, uzyskał tylko i wyłącznie CIĘŻKA SWOJĄ PRACĄ - szacun.

Ja ... GOŚCIU myślimy dowaiadujemy się i dalej piszemy ---------co????????? Lotos dał podobną kasę Kajtkowi i Michałowi jeden wybrał zajebiste mieszkanie inny 2 letnie Mini i MŚ tak więc nie napinaj się bo zaczniesz się jąkać i będzie problemik :!:
SOKÓŁ
A6

Postprzez zenzen23 » niedziela, 10 mar 2013, 03:31

wiechu100 napisał(a):
zenzen23 napisał(a):nie ważne co ty sobie myślisz, ważne co autor miał na myśli

Nie mam o czym tu z Toba (pisze sie z duzej, wyraz szacunku!) rozmawiac. ani czasu ani ochoty.
Masz oczywiscie racje jestes wybitnym ekspertem w temacie a ja się wygłupiłem wogóle podejmując temat.

i vice versa
zenzen23
N2

Postprzez wiechu100 » niedziela, 10 mar 2013, 04:21

zenzen23 napisał(a):
wiechu100 napisał(a):Nie mam o czym tu z Toba (pisze sie z duzej, wyraz szacunku!) rozmawiac. ani czasu ani ochoty.

i vice versa

zenzen23 to ironia była
(Ironia – sposób wypowiadania się, oparty na zamierzonej niezgodności, najczęściej przeciwieństwie, dwóch poziomów wypowiedzi: dosłownego i ukrytego)
wiechu100
N3

Postprzez voytec » niedziela, 10 mar 2013, 05:12

wiechu100 napisał(a):Havk,
Tak czy siak jak bedzie przegrywac z Kubica w DS3 RRC to slabo to bedzie wygladac.

Bedzie :wink:

Oj tam od razu będzie :wink: , przecież można to sprzedać np. tak:
- DS3 RRC, w rajdowym światku spec całkiem świeży vs skromniutkie, mające za sobą wiele km OSowych Mini WRC w starej (no ba!) specyfikacji bez upgrade'ów (ascetyczną obsługę techniczno-serwisową zmyślnie przemilczamy, aby nie godzić w profesjonalizm teamu), co przynosi nam zaczyn usprawiedliwiający na motywach wątku sprzętowego ("niesamowity postęp i każda drobnostka robiąca ogromną różnicę", "wg informacji kuluarowch DS3 RRC słabsze od spec. WRC o jedynie 5%")
- konkurencyjność opon - z jednej strony prostsze, bo na faktach, z drugiej nieco kłopotliwe, bo układ z DMACK'iem;
- za RK stoi wsparcie fabrycznego zespołu Citroena (nawet jak poprzez team satelicki), zatem dla zobrazowania zależności posiłkujemy się gotowcem w postaci rodzimej wersji "Never Ending Story" (dla jasności niezaawansowanych wiekiem forumowiczów - tytuł filmu i muzycznego hitu hardcorowego Limahl'a 8) ) w wykonaniu QHR'a, opiewającego niesprawiedliwość dziejową w fakcie pojawienia się w RSMP testowego fabrykanta B.B., wykwintnie zestawioną z rycerskością godzenia się z przegraną i kleimy z tego jasny, klarowny argument, że nawet wrodzonym talentem, heroizmem i z poświęceniem zbieranym przez lata doświadczeniem naszego kierowcy nie da się przeskoczyć takiego handicapu.
Itp., itd.

BTW, czy tylko mnie konfunduje fakt używania do celów marketingowych przez asów PRu, ale i w dowolnej sytuacji przez samego Michała tytułu wicemistrza Świata x2 (JWRC i PWRC), chociaż wedle zapisów wówczas obowiązujących regulaminów FIA dla danego cyklu nic takiego mu nie przysługuje (w obu wyłaniano jedynie Mistrzów (w JWRC tylko kierowcę)...? Tak mi to kojarzy się, zachowując właściwą skalę porównania, z nieraz spotykanym "mistrzem Polski PPZM/RPP", czyli sztucznie dodajemy powagi i podkręcamy splendor min. x 5.
"Gdyby nie słupek, gdyby nie poprzeczka, gdyby się nie przewrócił byłaby rzecz wielka..."
voytec
N3

Postprzez RallyMarco » niedziela, 10 mar 2013, 07:35

Nie wytrzymałem, no kurna nie wytrzymałem!! Patrząc na to co niektórzy piszą i co wymyślają a tak naprawdę gów** wiedzą aż się nóż w kieszeni otwiera. Ludzie po co wałkować dalej jedno i to samo, cienki, nie cienki, wyniki są, wyników nie ma, pech czy brak umiejętności. Tu już dawno wszystko zostało powiedziane i po paru stronach tegoż tematu po co dalej pisać o dupie marynie- notabene JEDNYM I TYM SAMYM. Wszyscy wiemy jak jest, jest źle i nie zapowiada się żeby było lepiej. Ps. jestem fanem Kajta, bo jestem i tyle ale umiem obiektywnie spojrzećna tą sytuacje i jak widzę że ktoś pisze że MK woli jechać cały sezon "złomem, na kondonach" " bo kocha ten sport" to mnie aż szczypie, nie powiem gdzie. Przepraszam z góry za niektóre słowa, może nie powinny paść ale no nie da sie!! Lotos wyrzuca Chuchałę a ciśnie miliony w MK. Chuchała się rozwija, robi niesamowite postępy i co najważniejsze - dojeźdza i jestem pełen podziwu dla niego, ma chłop talent ( pomyśleć że jest w moim wieku i jak bardzo chciało by się być na jego miejscu, ehh, no szkoda :) ale nie zżera mnie zazdrość, przeciwnie. Jeśli ktoś dobrze reprezentuje kraj to ja też jestem z niego dumny i się cieszę że mamy tak dobrych kierowców a niewątpliwie mamy. Kościuszko gdyby zaczął w Polsce startować spowrotem to wielu z Was patrzyło by na niego z zachwytem ( nie wszyscy), bo tu MP a nie RSMŚ, tu można powiedzieć " inaczej się jedzie" i na tle naszej czołówki MK wypadał by dobrze - celuje w miejsca 3-5 na poszczególnych rajdach. jak niektórzy pisali, że Kościuszko woli jechać słabym Wurcem, ale pełny sezon, żeby się uczyć, zbierać doświadczenie itd to ręce się niechcą podnieść a nogi same uginają. To jest bardzo dobrze przemyślana sytrategia. Michał kocha rajdy, to na 100%, jestem porzekonany że jest zaangażowany w ten sport też na 100%. Wie, że brakuje mu talentu, szybkości ale to taki typ człowieka który się do tego nie przyzna ( czym wkurza bardzo wiele osób). Mi się wydaje że on dobrze wie, że Mś nigdy nie będzie a jeśli tak myślał przed sezonem to już mu to Ogier z głowy wybił dawno, lecz on dalej będzie tak uważał w wywiadach. Zero skromności, wieczna ściema, no ale jakoś musimy się do tego przyzwyczaić albo poprostu olać temat, nie czytać nie słuchać, na wiadomościach sportowych przełączać na inny kanał itp. NIC Z TYM NIE ZROBIMY i ciągle wypisywanie żali tu nie ma sensu. Choć może teraz też jakiś tam żalek z siebie wylałem, no trudno niech to każdy rozumie na swój sposób, ja chciałem przekazać coś od siebie. Ps. jeszcze coś o Kajcie, proszę nie wypisujcie co niektórzy takich bredni że Kajto wolał sobie kupić exclusiv hause niż mieszkać w "szałasie" ale jeździć S2000. Popatrzcie jaki dom ma MK a jaki Kajto ;), wogóle wkraczanie na tak prywatny temat wogóle nie ma sensu. Tak samo można powiedzieć, że Michał mógł sprzedać tą swoją willę w KRK i dołożyć do auta ze ścisłej czołówki, ale tam jest jak wspomniałem wcześniej wszystko przemyślane, bo kasa na lepsze auto by się pewnie znalazła ale chodzi o jak najmniejszą krytykę, bo on moim zdaniem wiedział że wiele nie zwojuje, ale zamydlił co poniektórym oczy, że auto słabe, że się psuje itd itp...auto zrobi 0,5 sek/k straty a michał 10x tyle niestety. Sorki jak kogoś uraziłem ;) Dzięki. Hej:)
Brak rajdów = niedotlenienie mózgu!! xD
RallyMarco
N3

Postprzez tomson » niedziela, 10 mar 2013, 08:02

@voytec Wiem, że Loeb jeden tytuł Mistrza Świata ma z ośki, ale gdy on startował to chyba jednak nie było JWRC :?:

@Domson ...Właśnie nie każdy. Sam się jaram autami WRC ale od strony pilotażu w nich. Lecz stwierdzić muszę, że mnie by to przerosło. Nie jestem aż tak dobry, jestem cienki jak d*pa węża na tym poziomie. To jest właśnie to, gdy potrafisz obiektywnie siebie ocenić a przez to zrezygnować ze swojego marzenia, odsunąć pewne plany i przyjąć porażkę na klatę. Czyli racjonalnie dajesz szansę komuś innemu, bądź nikomu jeśli nie ma za tobą nikogo. Jesteś uczciwy wobec siebie a co za tym idzie wobec innych. Na pewno mam dobre zdanie o ludziach którzy wiedzą gdzie jest ich miejsce, nie próbują na siłę zmieniać tego co ich otacza (niczym Don Kichot), albo nie próbują zmieniać światopoglądu innych gdy argumenty temu przeczą. Można zwiedzać świat i łechtać własne ego, ale po co? Jak już coś robić to na pełnej pi*dzie a nie na pół gwizdka, żeby później mieć przekonanie że chociaż dałem z siebie wszystko :wink: takie są moje przemyślenia w skrócie, są inne i mogą być postrzegane negatywnie, z tego powodu iż są właśnie inne, bo jak mógłbym zrezygnować ze startu wurcem...? Mógłbym. Pzdr.
tomson
N2

Postprzez zenzen23 » niedziela, 10 mar 2013, 08:15

wiechu100 napisał(a):
zenzen23 napisał(a):
wiechu100 napisał(a):Nie mam o czym tu z Toba (pisze sie z duzej, wyraz szacunku!) rozmawiac. ani czasu ani ochoty.

i vice versa

zenzen23 to ironia była
(Ironia – sposób wypowiadania się, oparty na zamierzonej niezgodności, najczęściej przeciwieństwie, dwóch poziomów wypowiedzi: dosłownego i ukrytego)

Ogarnij się człowieku , użyłem słów vice versa(na wzajem) bo od razu dostrzegłem twój "przebiegły" plan, a ty drugi raz w ciągu 24H nie kumasz bazy :D Zrób sobie test IQ może coś ci się rozjaśni :idea:
zenzen23
N2

Postprzez gregortest » niedziela, 10 mar 2013, 09:06

Ja ... GOŚCIU myślimy dowaiadujemy się i dalej piszemy ---------co????????? Lotos dał podobną kasę Kajtkowi i Michałowi jeden wybrał zajebiste mieszkanie inny 2 letnie Mini i MŚ tak więc nie napinaj się bo zaczniesz się jąkać i będzie problemik

Kto to jest ten "sokół' ????
On ma zawsze takie pomysły ???
Czyli Mini dogorywa...
To było do przewidzenia.
Czyli nawet nie ukończył 2 dnia, bez awarii.
Pora zmienić auto.
NAwet kosztem ilości startów.
Niech odpuści te najdalej położone rajdy. - Australlię i Argentynę.
gregortest
A5

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Mistrzostwa Świata