Corona Rally Mexico

...co w świecie WRC piszczy

Moderator: SebaSTI

Re: Corona Rally Mexico

Postprzez żółtodziób » piątek, 8 mar 2013, 23:14

No to chyba Ogier postanowił wyleczyć wszystkich myślących podobnie do mnie z przekonania, że nie będzie mu lekko wygrywać. Przy czym zaskoczeniem w tym momencie nie jest dla mnie jakaś wyjątkowo mocna postawa samego Ogiera, ale słaba postawa Hirvonena - zawsze mu zarzucano,że jeździ bezbarwnie, ale po raz pierwszy skłonny jestem z tym się zgodzić. Gdyby go sklepał tylko Ogier to jeszcze bym pomyślał ze świetne auto i sam kierowca zrobił postępy, ale jego klepie także Ostberg, który owszem, robi od dłuższego czasu spore postępy, ale żeby aż tak przymaksił? Tak czy owak jeśli tak dalej pójdzie to faktycznie Ogi nie będzie miał konkurencji.
żółtodziób
A8

Postprzez Matthias Schmidt » piątek, 8 mar 2013, 23:37

zenzen23 - spokojnie, bez takich emocji. Nie wiem skad wysnules takie przypuszczenie, ze wszystko co pisze uwazam za pewnik. Bardzo czesto i do znudzenia powtarzam formulke "oczywiscie to tylko moje zdanie". Wiec moze nie oceniaj mojej postawy poprzez jeden moj post. Pisanie wszystkiego w trybie przypuszczajacym byloby strasznie irytujace, wiec to, ze tak nie pisalem nie oznacza ze jestem swiecie przekonany ze tak jest. Natomiast, owszem, uwazam ze tak po prostu jest. I juz.

żółtodziób - masz racje, Mikko wypada strasznie blado, troche to niepokojace...
"This rally is insane, even though everything is going well at the moment. If there is a trouble, I'm as good as dead" - Henri Toivonen (1 May 1986)
Matthias Schmidt
N4

Postprzez zenzen23 » piątek, 8 mar 2013, 23:46

Matthias Schmidt napisał(a):zenzen23 - spokojnie, bez takich emocji.

Zrodziła się w twojej głowie myśl że targają mną emocje i jak już pisałem bierzesz to za pewnik. To mam na myśli :D
Zenzen- znajomi mi nadali taką ksywkę bo bardzo rzadko emocje mają wpływ na to co robię, piszę i mówię 8)
zenzen23
N2

Postprzez deiman » piątek, 8 mar 2013, 23:46

Albo przymaksil, albo wychodza powoli zalety posiadania statusu kierowcy fabrycznego. Tak czy siak, drugoligowcem nazywac Madsa prawdopodobnie juz nie bedziesz :D
Na pewno cisnie, juz drugi oes pada jego lupem.
Neuville wyprzedzil Hirvo :shock:
deiman
A5

Postprzez wiechu100 » piątek, 8 mar 2013, 23:53

A nikt nie mowi na temat T. Neuville. Puki co jedzie bardzo ladnie :D Fordem mu sie chyba lepiej jezdzi jak Citroenem
wiechu100
N3

Postprzez Matthias Schmidt » piątek, 8 mar 2013, 23:55

No no Mads idzie ladnie. O jego cisnienie sie nie boje i wierze ze zapewni M-Sportowi zwyciestwo :-). Ale jeszcze duzo czasu do konca, Ogier latwo nie odpusci. A Mikko... no coz, slabo. Smutne to jest, ze gosc ktoremu dawalismy niemal stuprocentowe szanse na tytul przed sezonem przegrywa nie tylko z Ogierem bo i Ostbergiem czy Neuville :-(
"This rally is insane, even though everything is going well at the moment. If there is a trouble, I'm as good as dead" - Henri Toivonen (1 May 1986)
Matthias Schmidt
N4

Postprzez rajdowy1990 » sobota, 9 mar 2013, 00:14

Mnie osobiście smuci to że Citroen bez Loeba nie jest wcale taki śilny :( A co do Miko to wydaje mi sie że od kiedy przesiadł się z Forda do Cytryny to coś mu nie idzie a szkoda ,ale liczę że to wszystko sie zmieni :)
rajdowy1990
N2

Postprzez Matthias Schmidt » sobota, 9 mar 2013, 00:20

Wiesz co, wlasnie mialem wrazenie ze w Citroenie Mikko sie na nowo obudzil. Po swietnym 2009 przygasl w 2010 a i 2011 wcale tak dobry nie byl. W zeszlym roku ciagle byl drugi i wygladal na murowanego faworyta na ten rok! Strasznie mnie to zdziwilo. Citroen chyba moze pozalowac ze wybral Sordo zamiast Ostberga..
Matthias Schmidt
N4

Postprzez kremer » sobota, 9 mar 2013, 00:22

Latvala to zagadka. Presja ? Na pierwszym oesie ? Brak umiejętności ? Sam nie wiem.

W ogolę to powinniśmy przeforsować pomysł Chata autoklubowego jak kiedyś. Sporo się dzieje, za chwile Kubica będzie startował. Może będzie mniej kłótni przez to.
Kto tu jest adminem ?

ps: dziwnie sie dostosowac, ze Ostberg i Neuville to teraz czolowka :twisted:
...jesteś szybki na tyle na ile jesteś szybki....
kremer
S2000

Postprzez żółtodziób » sobota, 9 mar 2013, 00:34

rajdowy1990 napisał(a):Mnie osobiście smuci to że Citroen bez Loeba nie jest wcale taki śilny :( A co do Miko to wydaje mi sie że od kiedy przesiadł się z Forda do Cytryny to coś mu nie idzie a szkoda ,ale liczę że to wszystko sie zmieni :)

Mnie i smuci i cieszy. Smuci dlatego, że ucierpi widowisko, a cieszy dlatego, że wszystko wskazuje na to,że zaczyna się wreszcie bardziej liczyć kierowca niż samochód. Mimo wszystko wierzę, że Hirvonen się przebudzi. Ten sezon zaczął fatalnie i ciężko będzie mu odrobić straty które załapał, zwłaszcza przy takiej dyspozycji, ale tgrzeba pamiętać, ze tak ogólnie to chyba najsolidniejszy kierowca w czołówce.

kremer napisał(a):ps: dziwnie sie dostosowac, ze Ostberg i Neuville to teraz czolowka

No własnie. Jeszcze że Ostberg doznał jakiegoś olśnienia i zaczął wymiatać to można z trudem ale uwierzyć, ale Neuville? Coś się ewidentnie złego stało z Hirvonenem.
żółtodziób
A8

Postprzez Krzysiek_WrC » sobota, 9 mar 2013, 00:36

kremer napisał(a):Latvala to zagadka. Presja ? Na pierwszym oesie ? Brak umiejętności ? Sam nie wiem.

W ogolę to powinniśmy przeforsować pomysł Chata autoklubowego jak kiedyś. Sporo się dzieje, za chwile Kubica będzie startował. Może będzie mniej kłótni przez to.
Kto tu jest adminem ?

ps: dziwnie sie dostosowac, ze Ostberg i Neuville to teraz czolowka :twisted:

Chcesz forum w kosmos wysłac?> :)
moze nie wyrobic, chat z tego co wiem czy shoutbox dość porządnie forum obciążą. Mozna chat ale jakiś osobny w stylu pokoju Sorry za OT.

Jeśli chodzi o Meksyk to dla mnie osobiście postawa Kościuszki pokazuje ewidentnie gdzie jest jego miejsce w szeregu, teraz pytanie ,czy jesli było by to coś innego niż Mini czy było by lepiej? Pod nieobecność Loeba będziemy mieli chyba całosezonowy teatr Ogiera, jedyny to chyba Ostberg na dzisiaj który mógłby coś ugryśc, Hirvonen to na dzisiaj niestety porażka.
Krzysiek_WrC
A6

Postprzez Sebekrally » sobota, 9 mar 2013, 00:39

Hmm, a po Rajdzie Szwedzkim prawie mnie zlinczowaliście za stwierdzernie że Hirvo to rzemieślnik i przeciętniak (oczywiście jak na MŚ) Latvala nigdy nie trzymał ciśnienia i to jest kwestia psychiki. Myślę że szybko JML przejdzie do zespołu nr 2 lub go wywalą. Ostberg mnie zadziwia :shock:
Sebekrally
A5

Postprzez Matthias Schmidt » sobota, 9 mar 2013, 00:48

Mikko jak dla mnie zawsze byl zagadka. Kiedys mowili o nim jezdzace pieniadze, potem w 2006 i 2007 wyrosl na swietnego zawodnika, potem w 2008 a zwlaszcza juz 2009 mowili o nim jako o jedynym ktory ma podejscie do Loeba, potem znow zaczelo sie ze to rzemieslnik i troche sie wozi (pamietam wozenie sie na latvali w 11)... W tym czasie oczywiscie zmieniala sie konkurencja, jednak trzeba przyznac, ze - przynajmniej jak dla mnie - Mikko potrafi wzbudzac wiele pytan. Pewne jest natomiast to, ze jest to bardzo solidny zawodnik. Gdyby byl poprzedni system punktacji, to jego szanse moze wygladalyby lepiej. Teraz, widzac to co wyprawia Ogier, mamy juz goscia ktory moze poczuc sie bezpieczny w kwestii tytulu. A szkoda.
Matthias Schmidt
N4

Postprzez rajdowy1990 » sobota, 9 mar 2013, 01:00

Co do występu Michała to szkoda że nie mamy w stawce jeszcze jednego Mini WRC było by porównanie ,w Szwecji Nikara robił lepsze czasy więc nie ma co zwalac na auto :wink: Ale i tak cieszmy sie że mamy swojego kierowce w WRC i jak narazie musi nam to wystarczyc :D
rajdowy1990
N2

Postprzez piotrg » sobota, 9 mar 2013, 01:03

zenzen23 napisał(a):
Matthias Schmidt napisał(a):Haha kolego nie wypowiadaj sie jak nie znasz sie na psychologii sportowej. Gosc nie moze poradzic sobie z presja i to ewidentnie. Nie sadze zeby byl to jakis inny problem. To jest na tyle dobry kierowca, ze on traci wlasnie na tym. Tak podejrzewam, oczywiscie nie moge powiedziec ze tak jest na sto procent, ale to jest FORUM. A problemy z psychika nie maja nic wspolnego z psychiatra, tylko z psychologia. Wiec daruj sobie, skoro nie rozumiesz podstawowych rzeczy.

Rozumiem wszystko doskonale i twierdze że piszesz bzdury jak mało który, żeby twierdzić że ktoś nie trzyma ciśnienia trzeba choć trochę znać tego kogoś. Mi chodzi właśnie o to, ale jak widać to ty czegoś nie potrafisz zrozumieć.

Karol wiele czynników, tak jak piszesz, a nie problemy w głowie jak pisze Matthias, co gorsza nie znając gościa.

Matthias jak równiez inni oceniają go po osiąganych wynikach w ostatnich sezonach, uważasz że musimy go poznać osobiście żeby ocenić czy umie trzymać ciśnienie czy nie :?: . Pozatym po co od razu mało kulturalnie na kogoś tak naskakiwać, jeśli masz inne zdanie to poprostu napisz i podziel się z nami. Sam wiesz jak wyglądaja rozmowy czy komentarze na innych forach, tu jest inaczej (czyli na poziomie) i niech tak zostanie :D
Kupić amerykańca w dieslu to jak pójść do prostytutki żeby się całować ...
piotrg
N3

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Mistrzostwa Świata