żółtodziób napisał(a):Powiem tak o dziennikarzach z trójki (i nie tylko zresztą) - dlaczego kurde nie byli tacy ciekawi kiedsy Kubica jeździł w F3 czy WSBR. Też miał wypadek po którym jakiś czas dochodził do zdrowia i jakoś z wyjątkiem paru specjalistycznych mediów nikt nie raczeł się tym zainteresować, a teraz nagle coś pier*olą że traktowanie ich przez managera jest nie fair. Zasrane święte krowy, którym wydaje się że wiedzą wszystko na każdy temat i mogą narzucić ludziom co mają myśleć. Z paroma wyjątkami polskie dziennikarstwo to dno. I wcale nie chodzi mi tutaj o jakieś pisowsko-platformiane ruchawki tylko jaki cyrk zrobili wokół Waśniewskich. Ta sprawa dobitnie pokazała jak oni działają, w tym nie ma żadnej misji niesienia rzetelnej informacji, jest dzika pogoń za sensacją, którą można zamianić na dużą oglądalność, w efekcie dużą kasę. Niech się grzebią we własnym szambie i nie wpieprzają się między wódkę a zakąskę jeśli ktoś chce chronić swoją prywatność. Jak brakuje im tematów to niech idą zrobić wywiad z "detektywem" Rutkowskim albo z tym piłkarzem co się schlał i wyleciał z kadry, to jest własnie ich poziom.
P.S. Sorki jak ktoś jest dziennikarzem, nie mam na myśli wszystkich dziennikarzy, a jedynie większość z tzw. mainstreamu. Nie chodzi mi o obrażanie kogokolwiek tylko o pokazanie, że zarówno prawnie jak i moralnie nie należy im się nic z tego co usiłują sobie uzurpować.
Dokładnie, pęd za tanią sensacją robienie z idiotów celebrytów i zaglądanie na chama w cudze życie. Niestety liczy się tylko ilość sprzedanych egzemplarzy, kliknięć i oglądalność nie ważne co ważne by przyciągnąć gawiedź. Jestem wstanie zrozumieć plotkarskie magazyny bo one z tego żyją, ale media które kreują świadomość społeczeństwa????