Michał Kościuszko

...co w świecie WRC piszczy

Moderator: SebaSTI

Re: Michał Kościuszko

Postprzez krist » środa, 23 sty 2013, 22:34

kpisz? przecież to strona mini, to o kim mają pisać, o Novikowie który fordem jechał?
krist
N3

Postprzez rallyfan1985 » środa, 23 sty 2013, 22:39

O Novikowie to nie, ale jakby występ w Monte to był taki blamaż to raczej nic by nie pisali. Tak myślę
rallyfan1985

Postprzez viper » środa, 23 sty 2013, 23:20

rallyfan1985 napisał(a):O Novikowie to nie, ale jakby występ w Monte to był taki blamaż to raczej nic by nie pisali. Tak myślę

Jak to nic by nie pisali jak oni działają na podobnej zasadzie jak nasz lotos tzn. Wykorzystują to co dzisiaj jest najlepsze.
viper
S2000

Postprzez krist » środa, 23 sty 2013, 23:33

rallyfan1985 napisał(a):O Novikowie to nie, ale jakby występ w Monte to był taki blamaż to raczej nic by nie pisali. Tak myślę

:D

przemyśl to jeszcze raz
krist
N3

Postprzez rallyfan1985 » środa, 23 sty 2013, 23:39

krist napisał(a):

:D

przemyśl to jeszcze raz

No przemyślałem, wiem że nie wpasowuję się w ogólny nurt, do...bać Kościuszce, ale tak właśnie myślę. Oczywiście są inni Kajto, Chuchała, Sołowow ale Kościuch jest jednym z nich, jednym z naszej czołówki i żadne wylewanie pomyj nic nie zmieni. To takie nasze polskie i smutne..... A teraz srajcie na niego dalej, wisi mi to...
rallyfan1985

Postprzez seal » środa, 23 sty 2013, 23:57

rallyfan1985 napisał(a):A teraz srajcie na niego dalej, wisi mi to...

To nie www.wp.pl. Są ładniejsze synonimy :wink: .
seal
A5

Postprzez Gąsior » czwartek, 24 sty 2013, 08:29

rallyfan1985 napisał(a):
krist napisał(a):A teraz srajcie na niego dalej, wisi mi to...

Jakby ktokolwiek z nas miałby taki dostęp do mediów i sponsorów, a gadał o tzw. locie na księżyc, które to pieprzenie (sorry, bo tak to trzeba nazwać) przekracza granice smaku wyznaczone nawet przez najbardziej wazeliniarski PR to też doczekałby się takiego wątku.
Małysz był 15 w Dakarze, uznano to za sukces. Dlaczego? Bo gość powiedział, że jedzie po 2 dziesiątkę a nie po zwycięstwo i nie było głupich tłumaczeń.
Hołek, choć go nie lubię, dostał w zeszłym roku w dupsko na Polskim, ale wziął to na klatę a nie zwalał na kłody (sorry Leszek), uczenie się i takie tam.
Każdy kibic, niezależnie od dyscypliny, ceni walkę, szczerość, realną ocenę sytuacji. Słowem - sportowców z krwi i kości, którzy gryzą piach żeby być jak najwyżej, a jak im nie pójdzie to znajdują winę u siebie albo w rzeczywistych problemach, a nie w pechu, uczeniu się, ekstremalnych warunkach (skądinąd takich samych dla wszystkich).
Myślisz, że jakby Kubica, Gronholm czy Kimi pletliby marketingowe bzdety to byliby tak popularni - nie. Broniły ich wyniki, a jak ich nie było to potrafili przysolić tak, że działy PR-u ich zespołów schodziły na zawał.
Panie Michale - kijek z d...., trochę niewyuczonego luzu i dystansu do własnej osoby, a naprawdę będzie z tego więcej kibiców.
Gąsior
N3

Postprzez rallyfan1985 » czwartek, 24 sty 2013, 10:54

Gąsior napisał(a):
rallyfan1985 napisał(a):
krist napisał(a):A teraz srajcie na niego dalej, wisi mi to...

Jakby ktokolwiek z nas miałby taki dostęp do mediów i sponsorów, a gadał o tzw. locie na księżyc, które to pieprzenie (sorry, bo tak to trzeba nazwać) przekracza granice smaku wyznaczone nawet przez najbardziej wazeliniarski PR to też doczekałby się takiego wątku.
Małysz był 15 w Dakarze, uznano to za sukces. Dlaczego? Bo gość powiedział, że jedzie po 2 dziesiątkę a nie po zwycięstwo i nie było głupich tłumaczeń.
Hołek, choć go nie lubię, dostał w zeszłym roku w dupsko na Polskim, ale wziął to na klatę a nie zwalał na kłody (sorry Leszek), uczenie się i takie tam.
Każdy kibic, niezależnie od dyscypliny, ceni walkę, szczerość, realną ocenę sytuacji. Słowem - sportowców z krwi i kości, którzy gryzą piach żeby być jak najwyżej, a jak im nie pójdzie to znajdują winę u siebie albo w rzeczywistych problemach, a nie w pechu, uczeniu się, ekstremalnych warunkach (skądinąd takich samych dla wszystkich).
Myślisz, że jakby Kubica, Gronholm czy Kimi pletliby marketingowe bzdety to byliby tak popularni - nie. Broniły ich wyniki, a jak ich nie było to potrafili przysolić tak, że działy PR-u ich zespołów schodziły na zawał.
Panie Michale - kijek z d...., trochę niewyuczonego luzu i dystansu do własnej osoby, a naprawdę będzie z tego więcej kibiców.

Zgadzam się z Twoim zdaniem, ale może nie do końca jestem świadomy. Czy Kościuszko mówił gdzieś że jedzie wygrać albo być na podium MŚ? Pytam serio bo nie wiem. Widziałem na FB że On i Maciek Szczepaniak podchodzili z pokorą i nie widziałem buńczucznych opowieści. A że informacje prasowe mają nudne i "korporacyjne" to fakt :oops:
rallyfan1985

Postprzez seal » czwartek, 24 sty 2013, 11:22

Szkoda powierzchni dyskowej na dalaszą polemikę w kwestii przekazu medialnego Michała.
Jakich komunikatów medialnych się spodziewacie?
Sponsor płaci chce mieć za to przekaz medialny w telewizji, radiu, internecie i prasie.
Jak by w media poszedł przekaz z tego wątku to by Lotos podziękował za wspólne rajdowanie
i dał wsparcie kandydatowi na prezesa PZPN Kręcinie :wink:
Gadają i piszą w mediach o polskim zespole i bardzo dobrze.
Może konkurencyjna firma się wnerwi i wystawi drugi zespół producencki.
Tylko co będę wtedy tankował :twisted: .
seal
A5

Postprzez żółtodziób » czwartek, 24 sty 2013, 11:55

Gąsior napisał(a):Jakby ktokolwiek z nas miałby taki dostęp do mediów i sponsorów, a gadał o tzw. locie na księżyc, które to pieprzenie (sorry, bo tak to trzeba nazwać) przekracza granice smaku wyznaczone nawet przez najbardziej wazeliniarski PR to też doczekałby się takiego wątku.

Trafiłeś w samo sedno, jest dokładnie tak, że gdyby się nie przechwalał to by nie było teraz tego tematu. Ja jednak mam do tego zastrzeżenie - czy fakt pieprzenia głupot, od których wątroba się przewraca zmienia obiektywnie w jakikolwiek sposób ocenę wyniku sportowego? Dlaczego ludzie piszący na tym forum , teoretycznie znający się na rzeczy nie potrafią oddzielić tego co sportowe od tego co medialne? dla mnie jedno z drugim nie ma żadnego związku. Owszem, takie zapowiedzi jak wtedy w tej gazecie to są czerstwe, podobnie jak tłumaczenia typu "gdyby nie słupek, gdyby nie poprzeczka". Posłużę się moim ulubionym przykładem - naszych kochanych politycznych szmaciarzy. To, że Tusk naobiecywał cudów na kiju a w praktyce tylko wprowadził terror podatkowy i fotoradarowy nie oznacza, że nie oceniam pozytywnie tego, że zniósł pobór do woja. Tak samo nie będę mówił,że Junior pojechał beznadziejnie, na poziomie KJSutylko dlatego,ze wcześniej nagadał głupot. Owszem, gadanie głupot trzeba nazwać po imieniu, ale po pierwsze trzeba to umieć oddzielić od całej reszty i nie mieszać jednego z drugim , a po drugie za to już został dawno tutaj "przeciagnięty" w sposób adekwatny do poziomu absurdu tych wypowierdzi.
żółtodziób
A8

Postprzez woocasch » czwartek, 24 sty 2013, 11:58

seal napisał(a):Może konkurencyjna firma się wnerwi i wystawi drugi zespół producencki.
Tylko co będę wtedy tankował :twisted: .

Będziesz tankował benzynę, ropę, ewentualnie gaz :)
Przecież często to jeden kit na jakiej stacji tankujesz, bo np do BP dostarcza Lotos, a kiedyś było też tak, że z powodów logistycznych do niektórych stacji Orlenu paliwo faktycznie pochodziło z Lotosu i na odwrót. Jak jest teraz to nie wiem :)

żółtodziób masz rację, trzeba oddzielić ten daremny PR od jazdy Michała, w tym roku dajmy mu nieco czasu na ułożenie się w tym cholernym Mini, może coś z tego duetu wyjdzie (niestety obawiam się, że nic poza maksymalnie 8 miejscem nic nie wyjdzie). Ktoś wspominał tutaj, że niektórzy zawodnicy mimo całej otoczki PRowej potrafią powiedzieć prawdę, np. Kimi, ale z drugiej strony taki Vettel to jest typowy "produkt", który czasem wygląda jakby był sterowany i nakręcony przez Red Bullowy marketing. A mimo tego, w którymś odcinku Top Gear pozytywnie mnie zaskoczył swoim humorem i podejściem (wątpię żeby to było w 100% wyreżyserowane). Ale przyznaj, że ciężko jest czasem zapomnieć o bzdurach z notek prasowych, gdy widzi się lub wie się co tak na serio się stało. Wydaje mi się, i nie jest to tylko problem Kościuszki, ale dużej części polskich zawodników, że wg. nich informacja prasowa to ma być tylko laurka ich występu i pochwała ku chwale sponsora i często opisane w nich wydarzenia nie do końca odpowiadają stanowi faktycznemu.
Ogólnie słabością polskich rajdów jest to, że brakuje nam opiniotwórczego środowiska. Zobacz co było z Grześkiem Grzybem, faceta złapali na nielegali i info na ten temat było niemal nie do zauważenia na portalach czy w WRC. Zamietli sprawę pod dywan i już. I tak jest z wieloma tematami. Nikt otwarcie nie powie, że coś jest złe, bo straci reklamodawców, a do tego relacje sponsorowane przez sponsora danego zespołu rajdowego - wg. mnie istna patologia. W Teleexpresie mówią o Nowocieniu, w TVN Turbo mistrzem jest Byśkiniewicz, w kronice Orlenu - co by nie było wygrywa Bębenek (w klasie lub czymś tam innym), w kronice Lotosu - mistrzem jest Kajto i tu akurat jest prawdziwa informacja, ale brakuje informacji o reszcie stawki.
OK odchodzę od tematu związanego z Michałem, więc na tym koniec.

Po tym jak Junior zdobył punkt w MC i dojechał do mety, ok strata duża, ale dojechał, daje mu kredyt zaufania i liczę na to, że wykorzysta znajomość specyfiki elimincji MŚ do skutecznej walki z Prokopem, bo z resztą stawki ciężko go porównywać. Nie ten poziom doświadczenia i sprzętu.
Ostatnio edytowano czwartek, 24 sty 2013, 12:16 przez woocasch, łącznie edytowano 1 raz
---
woocasch
woocasch
A6

Postprzez seal » czwartek, 24 sty 2013, 12:12

Paliwo oprócz chyba tylko V-Power (przynajmniej Diesel) na nasz kraj idzie z Lotosu i Orlenu.
I te marki sponsorują naszych zawodników. Dlatego nie tankuję na BP :) .
Taki mały (uzasadniony rajdowo) polski nacjonalizm :wink: .
seal
A5

Postprzez Jarek55511 » czwartek, 24 sty 2013, 12:20

Konkurencyjna firma tego nie zrobi,bo to co ma Lotos to zwykła reklama na TVP i Orlen ma taką samą z RSMP-Bębenek i jest lepszy bo polsat też pokazuje starty Ruty i innych zawodników Orlen teamu i jeszcze lepiej bo w wydarzeniach sportowych i to przez układ Szymona-polsat z Orlenem. Jak już będą chcieli wejść do WRC to wejdzie Szymon i tyle z świetnych wyników.
Jarek55511
S1600

Postprzez woocasch » czwartek, 24 sty 2013, 12:23

Ja tam tankuje gdzie akurat jest taniej :) bo wiadomo, że paliwo i tak pochodzi z Lotosu lub Orlenu, kiedyś na południu Polski Slovnaft miał własne paliwa, ale wycofali się z naszego rynku. A tankując na BP to i tak dajesz zarobić Lotosowi, pośrednio ale zawsze coś :)
http://www.dziennikbaltycki.pl/artykul/ ... l?cookie=1
---
woocasch
woocasch
A6

Postprzez seal » czwartek, 24 sty 2013, 12:36

Jarek55511 napisał(a):polsat też pokazuje starty Ruty

Jak bym się tak nazywał też byś mnie w rajdówce widział w mojej stacji :) .
I pewnie wszyscy by na mnie psy wieszali :wink: .
seal
A5

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Mistrzostwa Świata