81éme Rallye Monte Carlo

...co w świecie WRC piszczy

Moderator: SebaSTI

Re: 81éme Rallye Monte Carlo

Postprzez maro1000maro » środa, 16 sty 2013, 13:40

latvala 30 sekund kary za spóźnienie na pkc...
maro1000maro
N1

Postprzez scooby14444 » środa, 16 sty 2013, 13:43

Myślę że nawet nie jest piąty. Na karowej było doskonale widać kto ma jakie umiejętności i jak panuje nad autem. Kościuszko przy Kajetanowiczu wyglądał jakby do auta wsiadł z przypadku.
Co do MC, to widać że Polo spokojnie może konkurować z Cytryną i Fordem. Mam nadzieję że Hanninen i Buffi mocno namieszają.
scooby14444
N3

Postprzez Agrest » środa, 16 sty 2013, 13:51

Monte to nie jest zbyt miarodajny rajd, ale mysle ze Polo bedzie konkurencyjne.
Bo Michałek jest jedynym Polakiem startujacym w WRC w klasie królewskiej to znaczy ze mam go wychwalac pod niebiosa i traktowac jak misztrza, bo to Michałek jedyny Polak w WRC to sory Panowie ,ale na szacunek trzeba sobie zasłużyć
BO KIBICE DOCENIĄ GDY DRIVER STARA SIĘ,
KIEDY IDZIESZ PEŁNA DZIDĄ TO POKOCHAJĄ CIĘ !!! :)
Agrest
A5

Postprzez luxxx » środa, 16 sty 2013, 13:53

gorki napisał(a):To że ktoś jest Polakiem i jeździ w WRC nie oznacza że od razu z marszu należy mu kibicować.

Gdyby był najlepszy w PL to wtedy pewnie bym dopingował (obecnie to myślę że jest 3-5, a startuje na układach poza sportowych). Niech coś wygra, niech chociaż nawiąże kontakt czasowy z Boufiem (który też debiutuje w wurcu).

Naprawdę chciałbym żeby mnie choć raz zaskoczył.

Coś o tym więcej możesz mi napisać ? O tych układach poza sportowych ?
To je RALLY !
luxxx
N3

Postprzez Sebekrally » środa, 16 sty 2013, 13:54

Nie przesadzajmy z tymi aspektami poza sportowymi, nikt chyba się nie łudzi że w rajdach jeżdzą bogaci lub Ci którzy mają jakiś dobry układ. Połączenie tych dwóch czynników powoduje że można pojeździć sezon w WRC. Kibicuję Michalowi i uważam go za dobrego drivera, jedynym jego problemem jest to że nie trzyma ciśnienia. Patrząc na aspekt sportowy to wolalbym za tą kase jechać cały sezon topowym WRC-2 lub ograniczony program w topowym wurcu. Szanse na wynik są większe i może to zaprocentować w przyszłości, no ale tak bym zrobił gdyby to była moja kasa :D . Myślę że Kościuch dostal super ofertę na te Mini i jedzie w nadzieji że na 13 rajdów pare się uda przejechać bez awarii i wynik przyjdzie sam. Z drugiej strony mam wrażenie że Kościuszko ma wszystkie te swoje rajdy na "drucie" lub jest mega katem dla aut, bo w takiego pecha nie wierzę.
Co do wyników obstawiam wygraną Super Seba i dzwon Ogiera. Trzymam mocno kciuki za Hanianena i Buffiego może uda im się pozyskac dodatkowe środki na dalsze starty, było by ciekawiej.
Sebekrally
A5

Postprzez woocasch » środa, 16 sty 2013, 14:07

VW najprawdopodobniej jest konkurencyjne w stosunku do Citroena i Forda, ale chyba nie możemy być niczego pewni po dwóch nieco losowych odcinkach. Z jednej strony Ogier wygrał odcinek i jest drugi, ale JML jest dopiero 10. Tak jak wielu pisało wcześniej, Monte to oponiarska ruletka, Szwecja to śnieg i lód i długi kolec, Meksyk to odcinki na sporych wysokościach, więc pierwszym bardziej standardowym rajdem będzie dopiero Portugalia. I jeżeli będzie tam sucho to zobaczymy jakie tempo ma VW na szutrze. Początek obiecujący, ale to dopiero 2 odcinki z 18 :)

I jeszcze 3 grosze co do Michała, za samo bycie Polakiem jeżdzącym w rajdach nie muszę akurat jemu kibicować. Mogę, ale nie muszę. I tak jak w innym temacie pisałem, będąc w zeszłym roku na jednej z rund WRC kibicowałem Michałowi, ale tylko do czasu gdy zobaczyłem jak on się przemieszcza Lancerem po odcinku. Potem patrzyłem na jego jazdę z lekkim niedowierzaniem, że taką jazdą można było wygrać klasyfikację PWRC w Niemczech czy Monte. Co do sezonu 2013. Super, że Polak startuje autem WRC i że ma aż tak bogaty program. Tylko jaki to ma sens? Auto z założenia odstaje od konkurencji, więc szanse na powalczenie o duże punkty są znikome. Może uda się czasem dojechać w granicach 6-8 miejsca, ale to tylko pod warunkiem, że Mini nie rozleci się po drodze. Układ z Motorsport Italia musi być mega korzystny finansowo, a wkład Michała i Lotosu musi być minimalny, bo inaczej nie rozumiem, dlaczego nie wybrali choćby 6 startów doinwestowaną Fiestą WRC. A może okaże się, że Kościuszko nas zaskoczy i będą jeszcze fajne wyniki. Czego sobie życzę, bo to zawsze miło zobaczyć naszego walczącego o dobre lokaty. Tak jak ostatnio Kajto w Austrii :)
---
woocasch
woocasch
A6

Postprzez krzysiekrwd » środa, 16 sty 2013, 14:27

http://new.livestream.com/direttarally/montecarlo2013

Macie pany cale monte z srodka rajdówki lacznie z serwisem i dojazdówkami live!!!!! :D :D :D :D
krzysiekrwd
N1

Postprzez seal » środa, 16 sty 2013, 14:41

krzysiekrwd napisał(a):http://new.livestream.com/direttarally/montecarlo2013

Macie pany cale monte z srodka rajdówki lacznie z serwisem i dojazdówkami live!!!!! :D :D :D :D

A to dobre jest :twisted:

Obecnie takie transmisje powinny być transmitowane ze wszystkich zespołów !
Tylko czy łącza by to wytrzymały :)
seal
A5

Postprzez Ayatol » środa, 16 sty 2013, 15:13

To genialne jest. Szkoda ze nie mowia w jakims bardziej zrozumialym jezyku. Swoja droga to skoro tak slabo wyglada sytuacja z transmisjami moze promotor powinien pomyslec o czyms w tym stylu.
Ayatol
N1

Postprzez woytek » środa, 16 sty 2013, 15:13

To z jakiegoś C2 chyba jest
Widać jak czat ruski opanowały :lol:
woytek
N3

Postprzez Syn_lekarza » środa, 16 sty 2013, 15:28

W Mini naszego asa uszkodzony byl wtryskiwacz paliwa.usterka usunieta,wiec zobaczymy jak beda wygladaly czasy:)
Syn_lekarza

Postprzez Ayatol » środa, 16 sty 2013, 15:36

Kamera jest w C2R2 Max numer 97. Obstawiam ze Kosciuszko da rade sie zalapac do 10 na jakims odcinku.
Ayatol
N1

Postprzez maro1000maro » środa, 16 sty 2013, 15:37

DZIWNA SPRAWA ALE W WYNIKACH 2 OESU NIE MA BUFFIERA...
maro1000maro
N1

Postprzez Karol » środa, 16 sty 2013, 15:38

Jest, na czwartym miejscu, ze stratą 22,3 s do Loeba.
https://www.facebook.com/10tonsband?fref=ts
Karol
A6

Postprzez bociant01 » środa, 16 sty 2013, 15:39

jest na 4 miejscu
bociant01
N3

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Mistrzostwa Świata