RSMP 2013

Rajdowe Samochodowe Mistrzostwa Polski

Moderator: SebaSTI

Re: RSMP 2013

Postprzez SOKÓŁ » czwartek, 4 paź 2012, 17:02

Hubertos napisał(a):Bardzo fajne, przemyślane zabezpieczenie OSów, droga zamykana jest na godzinę przed OSem, pomiędzy pętami OSy były otwierane, sympatyczni safeciarze. .

Szczerze powiedziawszy jak by na co 2 rajdzie w Naszym kraju safeciarze byli na takim poziomie jak na rajdach w Czechach i na Słowacji to już by to całkiem inaczej wyglądało a przy okazji PZM zaoszczędził by sporo kasy na taśmach przez cały sezon :lol:
SOKÓŁ
A6

Postprzez kostek45 » czwartek, 4 paź 2012, 18:57

bimber napisał(a):
kostek45 napisał(a):Może i jest ale z drugiej strony cieszmy się, że automobilkluby z Dolnegośląska chcą robić te rajdy pod egidą MP.
Reszta kraju nie kwapi się nawet do organizacji trzeciej ligi, więc zarzuty o jakimś lobby z Dolnegośląska są trochę nie na miejscu. Co innego jakby ktoś z Krakowa czy innego zakątka Polski huczał od 2 lat, że chce zorganizować fantastyczny rajd (czy to Magurski, czy Karkonoski) ale mu nie pozwalają. A sprawa wygląda tak, że w MP mamy to, za co ktoś chce się wziąć i wie jak to zrobić.

krzyczą z Jastrzębia o rajd wisły a ktoś to ciągle ma gdzieś... i nie mów że nikt się nie kwapi, bo u nas nie jest tak źle, jest wisła, barbórka, są mistrzostwa śląska na zasadzie 3 ligi więc jakieś farmazony opowiadasz. na północy też są szutrowe 3 ligi więc nie wygląda to tak tragicznie jak piszesz

O rajdzie Wisły miałem wtrącić, bo faktycznie były informacje, że chcą.
A jakiś inny przykład możesz podać? To, że ktoś robi 3 ligę nie znaczy, że chce, może i potrafi zorganizować RSMP. Ja broń Boże nikomu nie zabraniam żeby w zamian za Karkonoski w 2013 zorganizował coś nowego w Polsce centralnej czy wschodniej. Wręcz przeciwnie - chętnie bym się wybrał na jakieś szutry bliższe, aniżeli Rajd Polski. Ale zrozum - żeby rajd leciał w RSMP to musi być ktoś, kto chce i potrafi to zorganizować i kasa. A widocznie np. w Krakowie nie ma jednego albo drugiego. Albo obu. Nadzieja w tym, że w Jastrzębiu uda się to pchnąć i jak nie 2013 to 2014 Wisła będzie w RSMP bo im się to należy - a drugi aspekt - świeże trasy to coś, czego na pewno potrzeba w środowisku rajdów na najwyższym poziomie.

Jasne, że dla kogoś ze Świdnicy obecna sytuacja z lokalizacją eliminacji MP jest idealna, ale to nie znaczy, że jest wymarzona dla wszystkich.

Ale ja na rajdy mogę jechać znacznie dalej jeśli jest co oglądać. Ot przykład - rajdy w Czechach. Lubię i jeżdżę. Nie to chciałem przekazać moim postem, że mi to pasuje bo mam blisko. Chodzi mi o to, że nie można mieć pretensji do ludzi z Dolnegośląska, że robią rajdy. Robią bo potrafią, chcą i mają (potrafią zdobyć?) na to kasę. Widocznie czegoś z tych czynników brakuje w automobilklubach z innych zakątków Polski.
kostek45
A5

Postprzez Hubertos » czwartek, 4 paź 2012, 19:36

Raczej nie wyrzucałbym Karkonoskiego z RSMP 2013, obstawałym za Świdnickim.
Hubertos
A6

Postprzez MSG Racing » czwartek, 4 paź 2012, 19:39

viper napisał(a):
MSG Racing napisał(a):KrakowskiI, Nikon I Magurski? I co jeszcze? Macie kasę na to? I chęci w automobilklubach?
Tam jest dobrze tak jak jest. I nie kwapią się do zrobienia czegoś. Chyba że będzie kasa ale ona sama nie przyjdzie. Panowie pomyślcie trochę.
OK Magurski się stara ale oni od razu chcą RSMP. Ciekawe jak i za co. Może jakby jakby zaczęli od 3L i stopniowo przez RPP to by się udało. A tak na łapucapu co u nas jest normalne nic z tego nie będzie.
To co jest już upada bo jak inaczej nazwać 10 rajdów w dwóch ligach. A tu wskrzeszanie starego. Jak będzie kasa to czemu nie ale niestety tego najbardziej brakuje oraz chęci i ludzi.

Kolego tu nie chodzi o kasę tylko o ludzi, którzy chcą coś zrobić. Jak sie komuś nie chce to i z kasą będzie dziadostwo. Cały czas widzisz myslimy :D .

Viper. Czechowice, Mikołów, nawet Tychy, nie wspominając o Jastrzębiu czy Cieszynie myślisz, że nie stać ich mentalnie na zrobienie rundy RSMP. Zrobili by i to pewnie najlepszą w kraju ale nie da się bo kasy nie ma. Niestety ludzi/firmy nie chcą dawać kasy/sponsorować. Do tego dochodzi problem mieszkańców którzy często nie chcą rajdu pod domem.
Tzw. Siła wyższa, którą mimo chęci najtrudniej przeskoczyć.

Co do rajdu wylatującego doszły mnie słuchy, że to Świdnica out.
"Rally is not a crime" Polska - FB

"Żyję po to, by być najlepszym. Właśnie dlatego zrezygnowałem z prywatnego, osobistego życia" - Ayrton Senna czerwiec 1986

http://www.ganczarczykrally.com

Antyradio -"Liczą się nieliczni"
MSG Racing
S2000

Postprzez SOKÓŁ » czwartek, 4 paź 2012, 19:46

MSG Racing napisał(a):Co do rajdu wylatującego doszły mnie słuchy, że to Świdnica out.

Z tego co wiem to jeszcze 2 edycje Elmotu się odbędą na bank jedynie może bez RPP.Miasto w tym roku podpisywało jakieś papiery że pomoże w organizacji
SOKÓŁ
A6

Postprzez Jarek55511 » czwartek, 4 paź 2012, 19:55

O Świdnickim była mowa jeszcze w tym roku przed sezonem. Jak odpadnie Świdnicki to jaki rajd ma szanse? Wisła, Magurski?
Bardziej Wisła wejdzie bo ma rajd drugo ligowy. Ja to widzę tak:
Zimowy Lotos
Karkonoski,
Rzeszowski,
Wisły,
Polski,
Kosice,
Dolnośląski.
Jarek55511
S1600

Postprzez viper » czwartek, 4 paź 2012, 22:29

Świdnica odpada co roku i odpasc nie moze :) . Świdnica sie musi odbyć to miasto tym rajdem żyje i nikogo o nic prosić nie trzeba. to prędzej karkonoski moze odpasc, a po za tym swidnica ma strategicznego sponsora Krause.
viper
S2000

Postprzez viper » czwartek, 4 paź 2012, 22:36

viper napisał(a):Viper. Czechowice, Mikołów, nawet Tychy, nie wspominając o Jastrzębiu czy Cieszynie myślisz, że nie stać ich mentalnie na zrobienie rundy RSMP. Zrobili by i to pewnie najlepszą w kraju ale nie da się bo kasy nie ma. Niestety ludzi/firmy nie chcą dawać kasy/sponsorować. Do tego dochodzi problem mieszkańców którzy często nie chcą rajdu pod domem.
Tzw. Siła wyższa, którą mimo chęci najtrudniej przeskoczyć.

Co do rajdu wylatującego doszły mnie słuchy, że to Świdnica out.

Do tego wlasnie dąże nikt nie za ryzykuje w kalendarzu rajdu , który mentalnie tylko można zrobić. Zobacz co sie stało z rajdem zamkowym już odwołany. W podobnej sytuacji jest Wisła na poziomie organizacji MP. Chyba , ze miasto da gwarancje na wyłożenia kasy w razie czego.
viper
S2000

Postprzez rally2 » czwartek, 4 paź 2012, 22:53

raczej nie będzie rajdu zimowego, Lotos wraca na termin majowy
rally2

Postprzez MSG Racing » czwartek, 4 paź 2012, 23:04

Viper to też o tym samym mówię, tylko w nieco inny sposób bo, że tylko kasy brakuje.

Zimowy jakoś mnie to nie dziwi. Lotos średnio jako zimowy. A Magurski? Tam najpierw niech zrobią jakikolwiek rajd a potem niech myślą o RSMP. TO samo z Krakowskim czy Nikonem.
Zimowy może być na Winter Rally jak już np.
Jak Lotos w Maju to Polski w Czerwcu i jest część szutrowa sezonu.
Do tego Zimowy i jeszcze jedne szutry np Orlen i pierwsza połowa po szutrze. Potem Asfalty.
Lipiec Karkonoski.
Sierpień Rzeszowski.
Wrzesień (koniec np) Wisła.
i potem Dolnośląski.
Na przykład.
"Rally is not a crime" Polska - FB

"Żyję po to, by być najlepszym. Właśnie dlatego zrezygnowałem z prywatnego, osobistego życia" - Ayrton Senna czerwiec 1986

http://www.ganczarczykrally.com

Antyradio -"Liczą się nieliczni"
MSG Racing
S2000

Postprzez Jarek55511 » czwartek, 4 paź 2012, 23:13

rally2 napisał(a):raczej nie będzie rajdu zimowego, Lotos wraca na termin majowy

Skąd to info? Pewne?
Jarek55511
S1600

Postprzez viper » czwartek, 4 paź 2012, 23:23

MSG Racing napisał(a):Viper to też o tym samym mówię, tylko w nieco inny sposób bo, że tylko kasy brakuje.

To sie dogadalismy :D .
... a Koszyce.
Ja obstawiam, ze sie nic nie zmieni, a ewentualnie lotos wskoczy do maja.
viper
S2000

Postprzez kremer » piątek, 5 paź 2012, 09:49

Orski mówił już w lutym, ze maja dość 30 zgłoszeń i niepewnego śniegu. Założę się, ze jak wezmą majowy termin to w lutym będzie mega dobra zima :D Pewnie będzie taki sam kalendarz jak w 2012. No chyba, że cud się stanie i Wisła wpadnie.
...jesteś szybki na tyle na ile jesteś szybki....
kremer
S2000

Postprzez rally2 » piątek, 5 paź 2012, 09:56

Jarek55511 napisał(a):
rally2 napisał(a):raczej nie będzie rajdu zimowego, Lotos wraca na termin majowy

Skąd to info? Pewne?

na 90%.
Słyszałem to info już od kilku osób blisko związanych z RSMP.
Koszyce raczej zostaną na zasadzie rzesowski-koszyce, koszyce-rzeszowski.

Czy z brakiem świdnickiego w przyszłym roku to pewne?
rally2

Postprzez SOKÓŁ » piątek, 5 paź 2012, 10:02

rally2 napisał(a):Czy z brakiem świdnickiego w przyszłym roku to pewne?

Jak pisałem wcześniej Elmot przez kolejne 2 lata będzie jechał na bank tak jak kilka postów wyżej zauważył viper miasto podpisało jakąś tam umowę z Krause i chyba nic tego nie zmieni.Gdzieś chodziły słuchy ale to takie pogłoski że za rok być może będzie to bez RPP :evil:
SOKÓŁ
A6

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do RSMP