Starty Kubicy w Rajdach

Jak sama nazwa wskazuje, dyskusje na ogólne tematy.

Moderator: SebaSTI

Re: Starty Kubicy w Rajdach

Postprzez tomson » czwartek, 20 wrz 2012, 16:31

Kubica i sukcesy w rajdach? To nie jest człowiek bez doświadczenia i nie musi zbierać go aż tyle, aby być szybkim. To nie jest też człowiek który całe życie jeździł tylko po torze, poza nim również poruszał się autami i jako kierowca ma zapewne świadomość co go może spotkać w zakrętach. Myślę, że w przypadku tej osoby proces nauki może postępować szybciej niż u innych, pewne nawyki ma w sobie i pojęcie na temat innych również. Pół roku regularnych startów i facet będzie szybki. Ta charyzma i ten błysk w oku (ten kto widział Roberta) nie pozwalają mi myśleć inaczej. Być może ktoś ma inny pogląd, ok, ale ja wiem swoje i w tym przypadku argumentów nie przyjmuję ;-) wierzę bo ma chłop przebłyski, pozdrawiam
tomson
N2

Postprzez żółtodziób » czwartek, 20 wrz 2012, 17:53

Gracko napisał(a):Viper , Żółtodziub chodzi o to że nasze rajdy są 2-3s na kilometrze za rajdami WRC i jedyną realną nadzieją na to aby była to 1s albo mniej jest Kubica. Wszyscy rozumieją że wśród wszystkich rajdowych zapaleńców w naszym kraju jest kilka czystej wody talentów, ale niestety ze względu na kase jest bardzo mało prawdopodobne aby się rozwinęli nawet do poziomu Kajtka.

100% racji, ale to jest kompletnie inny problem niż dyskutowany. Rzeczywiście wejscie w ten sport Kubicy podwyższyłoby na chwilę poziom polskich rajdów (tak jak pojawienie się Małysza na chwilę podwyższyło poziom skoków narciarskich, po zakończeniu przez niego kariery dalej jest bryndza, coś tam skacze jeszce Stoch, ale i tak widać,że całe te polskie skoki mają krótkie gacie), ale rozmawiamy o tym, że byłby w stanie rywalizować z Hirvonenem czy Ogierem na każdej nawierzchni. Jedna sekunda to ciągle przepaść i myślę, że takie rozwiązanie nie byłoby dobre dla samego Roberta. On temu krajowi nie jest nic winien, a już najmniej polskim rajdom, moim zdanem powinien zrobić tak,żeby jego kariera mogła się rozwijać jak najlepiej, bez oglądania się na to czy polskie rajdy na tym skorzystają czy nie, tym bardziej że na dłuższą metę i tak pozostaną krótkie gacie, najbardziej przy jego blasku ogrzeją się tzw. "działacze", tak jak się "poogrzewały" rozmaite Tajnery przy Małyszu.

tomson napisał(a):Pół roku regularnych startów i facet będzie szybki. Ta charyzma i ten błysk w oku (ten kto widział Roberta) nie pozwalają mi myśleć inaczej. Być może ktoś ma inny pogląd, ok, ale ja wiem swoje i w tym przypadku argumentów nie przyjmuję wierzę bo ma chłop przebłyski, pozdrawiam

Wolno Tobie tak myśleć, ale chyba sam przyznasz, że to nie jest argument do dyskusji.
żółtodziób
A8

Postprzez tomson » czwartek, 20 wrz 2012, 18:47

Przyznam. Dziękuję, że mi wolno iż wolno :-)
tomson
N2

Postprzez cycolina » piątek, 21 wrz 2012, 02:02

Nie mam nic przeciwko ruchom kobiet byle by były rytmiczne;)
cycolina
N2

Postprzez woytek » piątek, 21 wrz 2012, 18:41

Genialny wywiad!
woytek
N3

Postprzez janex » piątek, 21 wrz 2012, 20:07

woytek napisał(a):Genialny wywiad!

To samo pomyślałem, bardzo profesjonalne podejście reportera, nie takie jak większości (z TVN'u itp.) którzy szukają sensacji. I też sam Robert dużo ciekawych rzeczy mówi.
"WRC is for boys, group B was for men"
janex
N3

Postprzez Glaniu » piątek, 21 wrz 2012, 22:26

janex napisał(a):
woytek napisał(a):Genialny wywiad!

To samo pomyślałem, bardzo profesjonalne podejście reportera, nie takie jak większości (z TVN'u itp.) którzy szukają sensacji. I też sam Robert dużo ciekawych rzeczy mówi.

Poniewaz wział sie za to profesjonalista i pasjonat Eryk Mełgwa to gosć ktory jeszcze za czasów VHS wydawał relacje z RSMP
Glaniu
N3

Postprzez DonCorrado » sobota, 22 wrz 2012, 00:40

No ale że w TVP takie coś ... :shock:
DonCorrado
A6

Postprzez Mr.J » sobota, 22 wrz 2012, 19:32

DonCorrado napisał(a):No ale że w TVP takie coś ... :shock:

Bo to Robert ;) Szkoda tylko i w sumie smutne to, że gdyby nie to co się stało, albo gdyby Robert zdecydował się na inną formę rehabilitacji, to tvp jeśli chodzi o rajdy ograniczałoby się tylko do 10sek spotów z RSMP po wydaniu wiadomości... Przed wypadkiem, zbyt dużo o Kubicy i rajdach się nie mówiło... Taki kraj... Chociaż w TVN Turbo jest Turbo motosport, zawsze to 15min więcej rajdów, gsmp, wyścigów i driftu w tv ;)

Co do startów, to kolejny już 29 września w Rally Citta Di Bassano. Zna ktoś ten rajd? 122km oesowych, więc przyzwoicie.
Mr.J
N2

Postprzez Witcher1990 » sobota, 22 wrz 2012, 20:30

W "Sporcie" po wiadomościach zawsze jest skrót rajdu w Polsce i WRC. Poza tym często pokazują Kościuszkę, w teleekspresie zawsze był i chyba dalej jest Nowocień, często były kroniki danego rajdu przed pogodą gdy miałem tvn turbo to zawsze widziałem relację z RSMP w programie motoryzacyjnym lub osobnym wydaniu. Swego czasu była relacja z SSS w Mikołajkach na Polsacie sport. Proszę nie piszcie, że nie ma tego w mediach bo chyba sami nie wierzycie w co mówicie. Jest cała masa innych dyscyplin z których nie ma skrótu po wiadomościach i co Ci ludzie mają powiedzieć?
Witcher1990
A6

Postprzez janex » sobota, 22 wrz 2012, 21:54

Mr.J napisał(a):
DonCorrado napisał(a):No ale że w TVP takie coś ... :shock:

Co do startów, to kolejny już 29 września w Rally Citta Di Bassano. Zna ktoś ten rajd? 122km oesowych, więc przyzwoicie.

Ja poniekąd znam ten rajd i tamtejsze oesy. Wiadomo typowo włoskie czyli czysty asfalt, mało cięć, dość ciasno i kręto, bardzo dużo nawrotów.
Harmonogram rajdu jest rewelacyjny, w piątek testowy i nocny OS, co prawda nie zbyt długi ale zawsze coś, w sobotę 3 OS-y w 2 pętlach i na koniec jeszcze jedne oes przejeżdżany dwukrotnie.
Zawsze lista zgłoszeń przekracza 100załóg, dużo WRC, S2000, S1600 i innych topowych aut, wielu regionalnych kierowców, lecz dość doświadczonych. Rajd zaliczany jest do IRC Italia.

Mapa z tego roku: http://www.bassanorally.it/foto/doc/Car ... 202012.pdf

Lista zgłoszeń z roku ubiegłego: http://www.bassanorally.it/foto/doc/ELE ... CRITTI.pdf

W tym roku podobno ma być ok 10 WRC.
Mam przyjemność być na tym rajdzie więc jak wrócę to opisze doznania, ale sądzę że RSMP i polskie rajdy nie mają się co równać.

Dużo on-boardów w większości z Bassano: http://www.maurospagolla.com/videogalle ... allery.asp
"WRC is for boys, group B was for men"
janex
N3

Postprzez DonCorrado » niedziela, 23 wrz 2012, 12:08

Witcher1990 napisał(a):W "Sporcie" po wiadomościach zawsze jest skrót rajdu w Polsce i WRC. Poza tym często pokazują Kościuszkę, w teleekspresie zawsze był i chyba dalej jest Nowocień, często były kroniki danego rajdu przed pogodą gdy miałem tvn turbo to zawsze widziałem relację z RSMP w programie motoryzacyjnym lub osobnym wydaniu. Swego czasu była relacja z SSS w Mikołajkach na Polsacie sport. Proszę nie piszcie, że nie ma tego w mediach bo chyba sami nie wierzycie w co mówicie. Jest cała masa innych dyscyplin z których nie ma skrótu po wiadomościach i co Ci ludzie mają powiedzieć?

Wiadome, lepszy skrót taki niż w ogole mialo by go nie byc, ale poza tym ze trwa On moment to jego wydanie jest fatalne.
Ja np. interesuje sie tez pilka nozna i pomimo ze tej dyscypliny w TV jest od groma to w takim TVP pomimo posiadania praw do LM skroty jakie prezentuja Oni w okolicach polnocy to jakis dramat. Przekladajac to na rajdy to tak jakby mogli pokazac relacje z trzech dni ale Oni pokaza tylko z pierwszego bo w pozostalych dwoch juz liderem bez zmian byl jeden i ten sam kierowca wiec po co pokazywac jak sie nic nie dzialo.
DonCorrado
A6

Postprzez woytek » piątek, 28 wrz 2012, 19:53

Jest jakaś relacja na żywo z prologu Rally Citta di Bassano na Raisporcie itp?
woytek
N3

Postprzez Ethanhunt » piątek, 28 wrz 2012, 20:18

Ethanhunt

Postprzez Witcher1990 » piątek, 28 wrz 2012, 20:38

Właśnie zauważyłem, że więcej osób interesuje się startami Kubicy w lokalnym rajdzie niż odejściem żywej legendy WRC. Nie wiem czy śmiać się czy płakać
Witcher1990
A6

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Forum ogólne