Moderator: SebaSTI
racingpasja napisał(a):Zółtodziób jeżeli uważsz że ogier jechał w celach demonstracyjno testowych, boufier pilnował pozycji to nie wiesz o czym mówisz. Nie wypowiadaj się jak nie śledziłeś tego co tam się działo. Wymądrzać się każdy potrafi, a z tego co widzę jesteś w tym nawet dobry. Nie wiem czy wiesz ale rajdy to sport. Piszesz że Robert się "nie popisał", przed kim on niby miał się popisywać? Tekst idealnie wpasowuje sie w klimat interii.Szanuje sportowców również tych jeżdżących w Polsce. Nie mniej jednak Roberta uważam za jednego z najszybszych również wśród czołówki światowej. A czas pokaze jaka jest prawda, wiec daruj sobie wmawianie co kierowca powinien miec i jak powinien zaczynac zeby osiagnac sukces.
- Chciałbym wyjaśnić jeszcze jedną rzecz: Wstępne porozumienie z Fordem osiągnąłem w 2011 roku, chodziło o rozwój samochodu na asfalcie. Miałem też nadzieję, że pojadę z nimi na jakieś poważniejsze zawody. Później stało się co się stało i wszystko wyhamowało aż do maja. Mam znajomego, który pracuje dla zespołu, utrzymujemy kontakt. Zaprosił mnie na testy Forda Fiesty WRC. Początkowo powiedziałem nie, bo chciałem być pewny swojej decyzji o powrocie na 100 procent.
racingpasja napisał(a):Szanuje sportowców również tych jeżdżących w Polsce.
Zółtodziób jeżeli uważsz że ogier jechał w celach demonstracyjno testowych, boufier pilnował pozycji to nie wiesz o czym mówisz.
Tekst idealnie wpasowuje sie w klimat interii.
Nie mniej jednak Roberta uważam za jednego z najszybszych również wśród czołówki światowej
laGadula napisał(a):Panowie błagam, wystarczy już.
Jeśli są tutaj ludzie, którzy uważają że łatwo wygrać oes w generalce na rajdzie Du Var, w deszczu, S1600 kontra S2000 i WRC to przykro mi. Świadczy to tylko o wiedzy komentującego. Przykro mi też że musiałem udzielić się w tym temacie, czytając farmazony, a nie dziękując za dobre słowo.
Marian1242 napisał(a):Kubica nic nie chce udowodnić , po prostu się rehabilituje.
Jarek55511 napisał(a): A jak chodzi o karierę Kubicy w WRC to coś musi być na rzeczy że Malcom Wilson podpisał z nim kontrakt na testy i starty w wybranych rajdach. Oczywiście chodzi mi o sytuację przed wypadkiem
Robert Kubica napisał(a): Chciałbym to wyjaśnić. Z Fordem podpisaliśmy wstępny kontrakt w 2011. Zgodnie z umową, miałem przyczynić się do rozwinięcia samochodu na asfalcie. Sądziłem, że zaliczę z nimi kilka ważnych rajdów. Potem stało się to, co się stało - i wszystko zostało wstrzymane.
kmederski napisał(a):Panowie, proponuje wszystkim herbatke z melissy.
Przeczytajcie wywiad z Robertem, on bardzo racjonalnie podchodzi do swojej sytuacji w przeciwienstwie do szanownych komentatorow.
Cieszmy sie razem, ze jest na takim etapie rehabilitacji, bo mogl go nigdy nie osiagnac. I tylko on, wie ile go to kosztowalo wysilku i pracy. I trzymajmy kciuki, zeby powrot do sprawnosci postepowal szybciej, niz Robert to sobie zalozyl. Wierze w to gleboko, bo powrot za kolko tylko zmobilizuje go do pracy - a przede wszystkim wzmocni go psychicznie.
Wszystkie teorie na temat prowadzenia jedna reka, sa o kant ... rozbic. Spojrzcie na film z przejazdu - napracowal sie zdrowo obydwoma lapami, a ze wypadl, no coz, to wcale nie umniejsza tego, ze przedtem pojechal bardzo przyzwoicie.
Zapewne duzo lepiej niz czesc kierowcow majacych sprawne obie rece. Moim zdaniem wypadl, bo jeszcze sie nie przyzwyczail do gabarytow Imprezy. Ale moge sie mylic.
To przeciez tapczan w porownaniu do aut, ktorymi do tej pory jezdzil. Widac wyraznie, ze zahaczyl tylem o opony, podbilo mu tyl i chyba rowiez przod. Nie wiem, co mogl zrobic w takiej sytuacji i czy wogole mozna bylo cos zrobic w tej konkretnej sytuacji, gdy auto traci przyczepnosc.
Obejrzyjcie i cieszcie sie, ze Robert juz jest na takim etapie rekonwalescencji. Ja w kazdym razie sie ciesze i trzymam za niego kciuki. I wierze, ze znajdzie swoje miejsce w motorsporcie.
Jarek55511 napisał(a):A jak chodzi o karierę Kubicy w WRC to coś musi być na rzeczy że Malcom Wilson podpisał z nim kontrakt na testy i starty w wybranych rajdach. Oczywiście chodzi mi o sytuację przed wypadkiem
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości