Moderator: SebaSTI
woocasch napisał(a):Kurcze od kiedy to Citroen jest ekskluzywną marką?
speedyzxz napisał(a):woocasch napisał(a):
Kurcze od kiedy to Citroen jest ekskluzywną marką?
Faktycznie, chyba lepiej zabrzmi niszową marką
żółtodziób napisał(a):Citroen jest mniej więcej tym dla Peugeota czym Lancia dla Fiata. Proporcje są trochę inne, ale ale mniej więcej o to własnie chodzi. Więc nie opowiadaj jakie to wielkie korzyści Peugeot odniósł dlatego ze promuje się przez IRC.
woocasch napisał(a):Gdybyśmy wejście Hyundaia z Velostarem do GRC odczytywali jako przymiarkę do WRC, to wejście Dodge Darta do tego samego cyklu można odczytać jako przymiarkę Grupy FIAT do WRC
A w 100% poważnie to co do nowych marek w WRC to z tego co pamiętam Toyota oficjalnie potwierdziła, że pracują nad silnikiem 1.6T do sportu, ale jego wykorzystanie może być przecież nie tylko w WRC, ale równie dobrze w WTCC.
Matthias Schmidt napisał(a):No ok, ale z tego co mi sie wydaje to po odejściu Hyundaia z WRC po 2003, ta firma nie brała udziału w żadnej serii motorsportowej. Chyba że sie myle. A Dodge to nie Fiat.
wanderer napisał(a):żółtodziób napisał(a):Citroen jest mniej więcej tym dla Peugeota czym Lancia dla Fiata. Proporcje są trochę inne, ale ale mniej więcej o to własnie chodzi. Więc nie opowiadaj jakie to wielkie korzyści Peugeot odniósł dlatego ze promuje się przez IRC.
Ja już chyba mówiłem - mniej myślenia stereotypami, więcej faktów.
Sprzedaż samochodów w 2011 roku w Europie
1. Volkswagen - 1 622 045 (+8,8%)
2. Ford - 1 046 711 (-3,2%)
5. Peugeot - 889 073 (-9,6%)
6. Citroën - 754 087 (-8,2%)
7. Fiat - 671,131 (-17,3%)
25. Lancia/Chrysler - 102 099 (-5,8%)
Matthias Schmidt napisał(a):Równie dobrze ich wejście w Global RallyCross Championship też można odczytać jako "faze wstępną" przed WRC.
Matthias Schmidt napisał(a):woocasch napisał(a):Gdybyśmy wejście Hyundaia z Velostarem do GRC odczytywali jako przymiarkę do WRC, to wejście Dodge Darta do tego samego cyklu można odczytać jako przymiarkę Grupy FIAT do WRC.
No ok, ale z tego co mi sie wydaje to po odejściu Hyundaia z WRC po 2003, ta firma nie brała udziału w żadnej serii motorsportowej. Chyba że sie myle. A Dodge to nie Fiat.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 6 gości