Moderator: SebaSTI
qbus napisał(a):Jaki jest problem z eNkowym przełożeniem do VTi? Homologowane "seryjne" 4.4 jest przecież dostępne.
Z zasłyszanych i potwierdzonych informacji, Puchar C2 poleci w tym roku w ramach RPP.
qbus napisał(a):Z tego co mi wiadomo ma to być puchar a nie wyodrebniona klasa.
Bad-i napisał(a):qbus napisał(a):Z tego co mi wiadomo ma to być puchar a nie wyodrebniona klasa.
aby doprecyzowac, R2ki maja pojechac jako puchar Citroena czy maja tez byc zaliczone do klasy A6 (jezeli tak to troche bez sensu).
Tak jak rozmawialismy, nie widze sensu wrzucania samochodow po 150.000 PLN do RPP jako pucharu
MSG Racing napisał(a):No i wiele to nadal nie mówi o Pucharze C2 w RPP. Owszem mogą jechać w klasie 6 bo od roku są dopuszczone w RPP auta R2a od tego roku także R3
![]()
![]()
co dla mnie daje jasno do zrozumienia o przyszłości RPP.
Ale do tematu. PZM może wprowadzić zapis, że uruchamia w ramach RPP puchar C2R2 i/lub wyłącza z klasyfikacji klasy 6 i jest po sprawie.
Jednak PZM mało się chce a jak już to lata się czeka.
viper napisał(a):Bad-i napisał(a):qbus napisał(a):Z tego co mi wiadomo ma to być puchar a nie wyodrebniona klasa.
aby doprecyzowac, R2ki maja pojechac jako puchar Citroena czy maja tez byc zaliczone do klasy A6 (jezeli tak to troche bez sensu).
Tak jak rozmawialismy, nie widze sensu wrzucania samochodow po 150.000 PLN do RPP jako pucharu
Masz w regulaminie już nie ma A6 tylko jest klasa 6 , a tam masz wyraźnie napisane ze razem, no chyba, ze sie mylę, ale tak wynika z regulaminu samochody grupy A 1.4-1.6 , R 2B i kit kary. To 6 klasa.
viper napisał(a):MSG Racing napisał(a):No i wiele to nadal nie mówi o Pucharze C2 w RPP. Owszem mogą jechać w klasie 6 bo od roku są dopuszczone w RPP auta R2a od tego roku także R3
![]()
![]()
Ale do tematu. PZM może wprowadzić zapis, że uruchamia w ramach RPP puchar C2R2 i/lub wyłącza z klasyfikacji klasy 6 i jest po sprawie.
Tu nie ma nic do chcenia tu jest kwestia normalnej logiki. Nie po to wprowadzali nowy regulamin, żeby teraz to rozdzuielac, bo to by było bez sensu.
Bad-i napisał(a):viper napisał(a):MSG Racing napisał(a):No i wiele to nadal nie mówi o Pucharze C2 w RPP. Owszem mogą jechać w klasie 6 bo od roku są dopuszczone w RPP auta R2a od tego roku także R3
![]()
![]()
Tu nie ma nic do chcenia tu jest kwestia normalnej logiki. Nie po to wprowadzali nowy regulamin, żeby teraz to rozdzuielac, bo to by było bez sensu.
w 100% zgadzam sie z tym co napisal MSG.
A wbrew pozorom logika ma tutaj malo do wyjasnienia. Skoro juz opublikowali nowy regulamin to czemu nie napisali w nim o pucharze C2?
Sejol napisał(a):Astry jeżdżą tylko w swojej klasie A Astra więc jeśli pojedzie coś na kształt pucharu C2 to powinny punktować tylko w swojej klasie pucharowej. Parę C2 jeździło w ubiegłym roku, z tego co wiem to pojawią się też nowe a regulamin dopuszcza stworzenie klasy markowej jeśli zgłosi się 5 aut. Inna sprawa czy o puchar wystąpią zawodnicy czy Citroen się za to weźmie. Fajnie byłoby jakby to ogłoszono wcześniej, wtedy byłby sens startowania w klasie 6 np. Peguotem 206 albo Saxo.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość