Rajdowy Puchar Polski zlikwidowany ????

Puchar Polskiego Związku Motorowego

Moderator: SebaSTI

Re: Rajdowy Puchar Polski zlikwidowany ????

Postprzez qbus » środa, 11 sty 2012, 22:22

Z tego co mi wiadomo ma to być puchar a nie wyodrebniona klasa.
"Janusz żyje wśród nas. My kibice nigdy o Nim nie zapomnimy."
www.racingshop.pl
qbus
S1600

Postprzez Rallyman BBS » środa, 11 sty 2012, 22:23

qbus napisał(a):Jaki jest problem z eNkowym przełożeniem do VTi? Homologowane "seryjne" 4.4 jest przecież dostępne.

Z zasłyszanych i potwierdzonych informacji, Puchar C2 poleci w tym roku w ramach RPP.

problemu z dobyciem nie ma... ale 4.4 jest bardzo dlugie i nie ma motor tej dynamiki- jedbym slowem skrzynia blokuje osiagi :|
...a taki ładny był-amerykański...
Rallyman BBS
N2

Postprzez qbus » czwartek, 12 sty 2012, 00:00

Piotrkowi Baranowi w osiąganiu dobrych rezultatów to aż tak bardzo nie przeszkadzało :)

Przełożenie jest zdecydowanie zbyt długie ale coś kosztem czegoś.
"Janusz żyje wśród nas. My kibice nigdy o Nim nie zapomnimy."
www.racingshop.pl
qbus
S1600

Postprzez Rallyman BBS » czwartek, 12 sty 2012, 18:55

nie przeszkodzilo w N2 z pugami itp... wiec sam widzisz co by zrobil w genralce (nie mowie o klasie) gdyby homologowane bylo krotkie FD :wink: wiec auto ma potencjal...
...a taki ładny był-amerykański...
Rallyman BBS
N2

Postprzez viper » czwartek, 12 sty 2012, 19:46

Chłopaki w każdym samochodzie seryjnego przełożenie muli. Type r ma ponad 180 km/h na 4 biegu przy serii. Wiec to norma. Te 10 KM nie ma znaczenia , ale zyski na pewna są większe przy krótkim ,a myślicie, ze Jurek w A6 ,dlaczego sie zgłosił. Mogę sie mylić, ale nie zdziwił bym sie jakby jedynym a grupowym elementem mającym decydujący wpływ na osiagi było właśnie przełożenie. Teoretycznie jest to wariactwo wchodzić w klasę razem z c2 , ale praktycznie nie takie głupie :D .
viper
S2000

Postprzez Bad-i » piątek, 13 sty 2012, 23:23

qbus napisał(a):Z tego co mi wiadomo ma to być puchar a nie wyodrebniona klasa.

aby doprecyzowac, R2ki maja pojechac jako puchar Citroena czy maja tez byc zaliczone do klasy A6 (jezeli tak to troche bez sensu).

Tak jak rozmawialismy, nie widze sensu wrzucania samochodow po 150.000 PLN do RPP jako pucharu :(
Bad-i
N3

Postprzez viper » sobota, 14 sty 2012, 13:29

Bad-i napisał(a):

aby doprecyzowac, R2ki maja pojechac jako puchar Citroena czy maja tez byc zaliczone do klasy A6 (jezeli tak to troche bez sensu).

Tak jak rozmawialismy, nie widze sensu wrzucania samochodow po 150.000 PLN do RPP jako pucharu :(

Masz w regulaminie już nie ma A6 tylko jest klasa 6 , a tam masz wyraźnie napisane ze razem, no chyba, ze sie mylę, ale tak wynika z regulaminu samochody grupy A 1.4-1.6 , R 2B i kit kary. To 6 klasa.
viper
S2000

Postprzez MSG Racing » sobota, 14 sty 2012, 13:36

No i wiele to nadal nie mówi o Pucharze C2 w RPP. Owszem mogą jechać w klasie 6 bo od roku są dopuszczone w RPP auta R2 :roll: a od tego roku także R3 :roll: :roll: :roll: co dla mnie daje jasno do zrozumienia o przyszłości RPP.
Ale do tematu. PZM może wprowadzić zapis, że uruchamia w ramach RPP puchar C2R2 i/lub wyłącza z klasyfikacji klasy 6 i jest po sprawie.
Jednak PZM mało się chce a jak już to lata się czeka.
"Rally is not a crime" Polska - FB

"Żyję po to, by być najlepszym. Właśnie dlatego zrezygnowałem z prywatnego, osobistego życia" - Ayrton Senna czerwiec 1986

http://www.ganczarczykrally.com

Antyradio -"Liczą się nieliczni"
MSG Racing
S2000

Postprzez viper » sobota, 14 sty 2012, 13:43

MSG Racing napisał(a):No i wiele to nadal nie mówi o Pucharze C2 w RPP. Owszem mogą jechać w klasie 6 bo od roku są dopuszczone w RPP auta R2 :roll: a od tego roku także R3 :roll: :roll: :roll: co dla mnie daje jasno do zrozumienia o przyszłości RPP.
Ale do tematu. PZM może wprowadzić zapis, że uruchamia w ramach RPP puchar C2R2 i/lub wyłącza z klasyfikacji klasy 6 i jest po sprawie.

Tu nie ma nic do chcenia tu jest kwestia normalnej logiki. Nie po to wprowadzali nowy regulamin, żeby teraz to rozdzuielac, bo to by było bez sensu.
viper
S2000

Postprzez Zoe » sobota, 14 sty 2012, 15:33

Osobiście nie wiem co jest bardziej bez sensu. Miałem wrażenie, że regulaminy i PZM i ZSS są po to, żeby dostosowywać wszelkie zapisy do rzeczywistości.
Zoe
A5

Postprzez Bad-i » sobota, 14 sty 2012, 15:42

viper napisał(a):
Bad-i napisał(a):

Masz w regulaminie już nie ma A6 tylko jest klasa 6 , a tam masz wyraźnie napisane ze razem, no chyba, ze sie mylę, ale tak wynika z regulaminu samochody grupy A 1.4-1.6 , R 2B i kit kary. To 6 klasa.

tyle to wiem, ale w regulaminie nie masz napisane ze puchar C2R2 jedzie w RPP. Chodzi o zwyczajne doprecyzowanie (bo obawiam sie ze jeszcze duzo moze sie zmienic, to wszystko zalezy od tego co Citroen zrobi)
Bad-i
N3

Postprzez Bad-i » sobota, 14 sty 2012, 15:44

viper napisał(a):
MSG Racing napisał(a):No i wiele to nadal nie mówi o Pucharze C2 w RPP. Owszem mogą jechać w klasie 6 bo od roku są dopuszczone w RPP auta R2 :roll: a od tego roku także R3 :roll: :roll: :roll: co dla mnie daje jasno do zrozumienia o przyszłości RPP.

Tu nie ma nic do chcenia tu jest kwestia normalnej logiki. Nie po to wprowadzali nowy regulamin, żeby teraz to rozdzuielac, bo to by było bez sensu.

w 100% zgadzam sie z tym co napisal MSG.

A wbrew pozorom logika ma tutaj malo do wyjasnienia. Skoro juz opublikowali nowy regulamin to czemu nie napisali w nim o pucharze C2?
Bad-i
N3

Postprzez viper » sobota, 14 sty 2012, 15:59

Bad-i napisał(a):
viper napisał(a):

w 100% zgadzam sie z tym co napisal MSG.

A wbrew pozorom logika ma tutaj malo do wyjasnienia. Skoro juz opublikowali nowy regulamin to czemu nie napisali w nim o pucharze C2?

Nie musieli pisać, bo to nie ma żadnego znaczenia. Jak ktoś pojedzie R2B to będzie w klasie szóstej , a jak będzie do tego puchar to będzie i w klasie szóstej i w R2B ,a niby dlaczego mieli by to rozdzielać.
viper
S2000

Postprzez Sejol » sobota, 14 sty 2012, 16:08

Astry jeżdżą tylko w swojej klasie A Astra więc jeśli pojedzie coś na kształt pucharu C2 to powinny punktować tylko w swojej klasie pucharowej. Parę C2 jeździło w ubiegłym roku, z tego co wiem to pojawią się też nowe a regulamin dopuszcza stworzenie klasy markowej jeśli zgłosi się 5 aut. Inna sprawa czy o puchar wystąpią zawodnicy czy Citroen się za to weźmie. Fajnie byłoby jakby to ogłoszono wcześniej, wtedy byłby sens startowania w klasie 6 np. Peguotem 206 albo Saxo.
Sejol
N3

Postprzez viper » sobota, 14 sty 2012, 16:17

Sejol napisał(a):Astry jeżdżą tylko w swojej klasie A Astra więc jeśli pojedzie coś na kształt pucharu C2 to powinny punktować tylko w swojej klasie pucharowej. Parę C2 jeździło w ubiegłym roku, z tego co wiem to pojawią się też nowe a regulamin dopuszcza stworzenie klasy markowej jeśli zgłosi się 5 aut. Inna sprawa czy o puchar wystąpią zawodnicy czy Citroen się za to weźmie. Fajnie byłoby jakby to ogłoszono wcześniej, wtedy byłby sens startowania w klasie 6 np. Peguotem 206 albo Saxo.

To może rzeczywiście nie ma pucharu citroena, bo jak inne puchary czy klasy są wymienione to tu tez powinna być wyscczegolniona klasa citroena.
viper
S2000

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Puchar PZM