Świat WRC

...co w świecie WRC piszczy

Moderator: SebaSTI

Re: Świat WRC

Postprzez Matthias Schmidt » środa, 7 gru 2011, 21:52

Wiecie co, przyszło mi do głowy, że Al Qassimi mogłby jeździć w przyszłym roku Mini. Chyba ameryki nie odkryłem, bo zdaje mi się, że ktoś już coś o tym pisał. Ale to byłoby dobre rozwiązanie dla Mini. Dostaliby zastrzyk gotówki od Abu Dhabi. Sądzę, że szejk już nie pojedzie Fordem, bo przecież Błękitnych nie będzie już sponsorować ADTA. Może akurat wybierze Mini?? Co Wy na to?
"This rally is insane, even though everything is going well at the moment. If there is a trouble, I'm as good as dead" - Henri Toivonen (1 May 1986)
Matthias Schmidt
N4

Postprzez postmortem90 » środa, 7 gru 2011, 21:54

http://cmr.rally-zone.pl Obrazek
postmortem90
N2

Postprzez Honiclbr » środa, 7 gru 2011, 22:09

Warto spojrzeć na datę publikacji tego newsa...
Honiclbr
A5

Postprzez Loeb1987 » środa, 7 gru 2011, 23:25

Matthias Schmidt napisał(a):Wiecie co, przyszło mi do głowy, że Al Qassimi mogłby jeździć w przyszłym roku Mini. Chyba ameryki nie odkryłem, bo zdaje mi się, że ktoś już coś o tym pisał. Ale to byłoby dobre rozwiązanie dla Mini. Dostaliby zastrzyk gotówki od Abu Dhabi. Sądzę, że szejk już nie pojedzie Fordem, bo przecież Błękitnych nie będzie już sponsorować ADTA. Może akurat wybierze Mini?? Co Wy na to?

Chyba coś takiego już pisałem ;)
Loeb1987
A6

Postprzez MSG Racing » czwartek, 8 gru 2011, 09:10

postmortem90 napisał(a):http://www.rajdy.v10.pl/WRC,Peugeot,i,Renault,powalcza,z,Citroenem,61022.html

hmmm???

Stary news ale nadal na czasie. Wszyscy czekają na przepisy techniczne nowej klasy R4T. Peugeot ma zrobić 208 R4T, Citroen DS3 R4T. Renault siedzi cicho ale myślę, że też się przekonają chociaż są pogłoski o powrocie do F1 jako dostawca silników.
Wszystko się okaże w ciągu roku 2012. Od 2013 ME i IRC ma być jednym cyklem z promotorem i relacjami Live. Tam może pojawi się fabryczne Renault do walki z fabryczną Skodą.
"Rally is not a crime" Polska - FB

"Żyję po to, by być najlepszym. Właśnie dlatego zrezygnowałem z prywatnego, osobistego życia" - Ayrton Senna czerwiec 1986

http://www.ganczarczykrally.com

Antyradio -"Liczą się nieliczni"
MSG Racing
S2000

Postprzez Matthias Schmidt » czwartek, 8 gru 2011, 10:58

No właśnie, tak mi się wydawało Loeb1987. ;)

Jednak myliłem się co do Pettera - jego jedyną nadzieją na przyszłość jest właśnie jazda w Fordzie. Uważam, że to byłoby rozwiązanie bardzo dobre. Skład Latvala - Solberg spokojnie walczyłby o oba tytuły, a Tanak ma przecież duużo czasu. Trzymam kciuki za to żeby się udało. Po zatrudnieniu Ogiera przez Volkswagena coraz bardziej zacząłem wątpić w angaż Pettera, no i faktycznie - chyba się nie dogadał.
"This rally is insane, even though everything is going well at the moment. If there is a trouble, I'm as good as dead" - Henri Toivonen (1 May 1986)
Matthias Schmidt
N4

Postprzez paweluk » czwartek, 8 gru 2011, 14:13

witam. jest bardzo malo prawdopodobne aby Peter przeszedl do forda.Malkolm postawi na mlodego Tanaka i Odsberga obok Latvali.
poza tym pierwsze musi podpisac kontrakt z fordem. z tego co wiem to zostala kwestia ilosci testow i kosztow.
paweluk

Postprzez wrc1600 » czwartek, 8 gru 2011, 15:27

A mnie sie wydaje ze Ford bedzie mial wiecej do powiedzenia niz Wilson i Solberg jest najlepszy "marketingowo" z calej trójki (Solberg, Ostberg, Tanak). Poza tym wniesie troche wiedzy na temat DS3. Czas pokaze
SS10 LARDIER ET VALENCA - FAYE (51.70 km)
1. R. Kubica
3. S. Loeb +41.2
9. S. Ogier +1:49.5
wrc1600
N3

Postprzez Matthias Schmidt » czwartek, 8 gru 2011, 15:41

Jeśli będzie decydować o tym Malcolm, sądzę, ze na pewno wybierze Tanaka. Ale jeśli Ford faktycznie będzie mieć coś do powiedzenia w tej kwestii to znacznie lepszy jest wybór Pettera - ze względu na wyniki (ma szanse na tytuł wśród kierowców, a razem z Latvalą wśród producentów), a także ze względu na - jak napisałeś wrc1600 stronę marketingową. I myślę, że Ford zadecyduje o zatrudnieniu Pettera.
Kurczę, byłoby naprawdę świetnie... :D
Matthias Schmidt
N4

Postprzez paweluk » czwartek, 8 gru 2011, 16:28

musze Ci powiedziec ze ford jezeli podpisze kontrakt to bedzie on dlugo terminowy okolo 10 lat i rowniez ford patrzy na kogos rozwojowego jak Osdberg lub Tanak. nikt w teamie nie mysli tylko o kolejnym roku.Petter dostal oferte startu autem po Kalim ale musi wniesc swoich sponsorow i oczywiscie pieniadze
osobiscie wolalbym solberga ze wzgledu na popularnosc i duze zainteresowanie jego osoba.
paweluk

Postprzez Matthias Schmidt » czwartek, 8 gru 2011, 19:11

Jak dla mnie nie ma żadnego problemu. JML i Petter w fabryce, zorganizowanie Ford Junior Team i wsadzenie w niego Ostberga i Tanaka. I mają baaardzo silny skład fabryczny, mają młode talenty. Tylko byleby tym młodym talentem nie był Matthew Wilson czy... Henning Solberg....

Dobra informacja co do Mini. Szykuje się współpraca z Red Bullem. Mierzą wysoko. I bardzo dobrze, bo oznaczać to będzie olbrzymie wsparcie finansowe.
Matthias Schmidt
N4

Postprzez speedyzxz » czwartek, 8 gru 2011, 20:28

Matthias Schmidt napisał(a):Jak dla mnie nie ma żadnego problemu. JML i Petter w fabryce, zorganizowanie Ford Junior Team i wsadzenie w niego Ostberga i Tanaka.

Po tych wszystkich dywagacjach to była by świetna wiadomość, no ale poczekajmy

Matthias Schmidt napisał(a):Dobra informacja co do Mini. Szykuje się współpraca z Red Bullem. Mierzą wysoko. I bardzo dobrze, bo oznaczać to będzie olbrzymie wsparcie finansowe.

Gdzie to wyczytałeś? :D
http://rajdy-klasyfikacje.cba.pl - klasyfikacje WRC, ERC, RSMP i WRX!
speedyzxz
S1600

Postprzez Matthias Schmidt » czwartek, 8 gru 2011, 21:00

Polski portal rajdy.v10 prosze pana :)

Wiadomo, że póki jeszcze nic nie jest oficjalne to nie można zakładać, że to prawda.
.... Ale w każdej plotce jest zródło prawdy, czyż nie? :)
Matthias Schmidt
N4

Postprzez Cendra » czwartek, 8 gru 2011, 21:15

Red Bull w Cytrynie i w Mini? Raczej nie realne... Chociaż mogę się mylić. Zresztą prędzej Red Bull zwiąże się z VW niż Mini, m.in. ze względu na ich dotychczasową współpracę dakarową :)
Cendra
A6

Postprzez Jarek55511 » czwartek, 8 gru 2011, 21:51

Cendra napisał(a):Red Bull w Cytrynie i w Mini? Raczej nie realne... Chociaż mogę się mylić. Zresztą prędzej Red Bull zwiąże się z VW niż Mini, m.in. ze względu na ich dotychczasową współpracę dakarową :)

Ktoś już pisał że Red Bull będzie sponsorem VW w 2013.
Jarek55511
S1600

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Mistrzostwa Świata