Co do kierowców Fordów Fiest. Owszem Wilson Jr - jazda na zasadzie powoli do mety, może ktoś szybszy się rozwali. Henning - bardzo przeciętnie i nierówno. Kuipers - przeciętniak, Block - baaardzo słaby, Villagra (mimo 10 tytułów Argentyny) w WRC spisuje się słabo, itd. I tu masz rację. Ale Novikova nie ma co skreślać. Chłopak potrafi jeździć szybko, brakuje mu tylko konsekwencji, ale z doświadczeniem to przyjdzie. Andersson jest zaś zmarnowanym talentem, bo pokazywał się z dobrej strony w startach Suzuki. Niestety, nie ma kasy, nie był w stanie jakoś bardzo zaimponować i świat o nim zapomniał. Ale uwazam, że i on i Evgeny nie są najzwyklejszą przeciętną.
Co do Forda masz jednak rację. Moim zdaniem M - Sport powinien zajmować się fabrycznym zespołem, oraz drugim (takim jakim był Stobart), ale z kierowcami w składzie z talentem. Z młodymi, obiecującymi kierowcami. A reszta? Niech im tam Malcolm wypozycza auta, jak dla mnie to Fiestą WRC może jeździć nawet i Cersanit RT, ale byleby takich "talentów" nie pchać do głównych zespołów.
Mini musi znaleźć sponsorów, bo inaczej będzie kiszka, co już wiemy. Wydaje mi się, że z dobrymi wynikami w pierwszym, niepełnym sezonie nie będzie im bardzo trudno znaleźć sponsora. Byleby wspomogło ich w tym BMW.
A co do Red Bulla - czytałem gdzieś, że przejdą do Volkswagena