Moderator: SebaSTI
marrcus napisał(a):a kto wogóle powiedział że nowe wrc są szybsze ???
ictus napisał(a):rallyspeed napisał(a):Nie moge pojąć jak ds3 może byc jedynie o 30kg lżejszy od c4 a nie np 150
a pojmujesz regulaminowe minimum???
rallyspeed napisał(a):ictus napisał(a):rallyspeed napisał(a):Nie moge pojąć jak ds3 może byc jedynie o 30kg lżejszy od c4 a nie np 150
a pojmujesz regulaminowe minimum???
No własnie tego nie mogę pojąć/uwierzyć? Dasz wiarę?
Sylwek_GSi napisał(a):Połóż 4 worki cementu na dach i przejedź 15 km na ostro po śniegu, potem włóże te 4 worki do bagażnika zrób tą samą trasę, na koniec rozłóz te 4 worki tak żeby były umieszone możliwie najniżej i równo w całym samochodzie i znow sie przejedź. Fizyki nie da sie oszukać. Zresztą stare WRC podobno też były lżejsze od regulaminu i były "dociązane" w taki sposób żeby maksymalnie obniżać środek ciężkości i wywarzać samochód.
rallyspeed napisał(a):ps. to że byly dociążane to wszyscy zainteresowani wiedzą wiec nie wypisujcie pierdół bo to jest jasne , mniej jasne są za to pomiary masy wurców(czy byly robione z załogą czy bez)
rallyspeed napisał(a):Właśnie nie. Przecież podałem ci w 2 linkach że ds3 wrc waży 1200 z załogą.
Zaloga zdaje się że przyjmują waży 150 Kg.
Był taki news że za rok Petter nie bedzie mogł jeździc z Pattersonem bo dopuszczalne minimum dla zalogi to będzie chyba 150Kg.
marrcus napisał(a):a kto wogóle powiedział że nowe wrc są szybsze ???
MSG Racing napisał(a):Co chwile porównują nowe do starych WRC.
Silniki się wyżej kręcą, skrzynie mają inne i lepiej przenoszą napęd na drogę i są szybsze.
Anbarra napisał(a):Pozatym pisalem w innym temacie juz: Nowe WRC sa krotsze i szerszei powinno byc wszystko jasne
Przy tak istotnej zmianie reszta jest troche drugorzedna. obroty silnika sprawa drugorzedna, przelozenia w skrzyni je i tak wyrownuja
rallyspeed napisał(a):Właśnie nie. Przecież podałem ci w 2 linkach że ds3 wrc waży 1200 z załogą.
Zaloga zdaje się że przyjmują waży 150 Kg.
Był taki news że za rok Petter nie bedzie mogł jeździc z Pattersonem bo dopuszczalne minimum dla zalogi to będzie chyba 150Kg.
MSG Racing napisał(a):Porównanie czasów na OS jak wszędzie mówią należy z przymrużeniem oka traktować. Wyniki różnić się będą zależnie od nawierzchni, warunków pogodowych czy opon.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 13 gości