56 Rajd Wisły

Puchar Polskiego Związku Motorowego

Moderator: SebaSTI

Postprzez Andrzej » piątek, 3 wrz 2010, 15:55

Co polecacie - ktory odcinek i konkretnie które partie?
www.msg-rally.pl
Andrzej
A6

Postprzez daryush » piątek, 3 wrz 2010, 16:08

Był ktoś objechać olecki i zagroń autem? jak wygladaja zakazy wjazdu? bo z tego co kojarze część to drogi nadleśnictwa.
daryush
N2

Postprzez safetypoludnie » sobota, 4 wrz 2010, 11:54

Panowie, bardzo proszę, zakończcie te niepotrzebne przepychanki, kto komu lepiej a kto gorzej dogodzi, czemu puchar a nie RD3L, czy to bardziej lipa czy mniej itd... Moi drodzy, "człowiek nie dolar, nie zadowoli każdego".
A jeśli macie wątpliwości co do szczerych chęci organizatorów to gorąco zapraszam do klubu, wstąpcie do niego i weźcie sprawy w Swoje ręce abyście byli przynajmniej świadomi ogromu pracy jaki w to rally trzeba włożyć a w szczególności abyście poznali realia procesu załatwiania papierkologii i logistyki takiego rajdu. Niestety w naszej części Polski jest coraz trudniej wogóle poprowadzić jakikolwiek większy rajd a urzędy jak i cały korpus samorządowy przyjaznością nie grzeszy i słysząc słowo "rajd" ma na myśli tylko złośliwą młodzież upalającą ile wlezie po drogach. Z tego powodu między innymi tak duży nacisk na nielegalne "treningi" jak i wszelkie przejawy upalania po odcinkach (dlatego trasę tak długo się ukrywa). Musicie wiedzieć że lokalne władze w obliczu nasilających się nielegali są gotowe zablokować imprezę niemalże w przeddzień, więc proszę uszanujcie tę cienką nić porozumienia i dopilnujcie Swoich kolegów żądnych krwi na oponach...
Co do samych odcinków Wisły, niestety koncepcje zmieniały się nie raz i to z powodów od nas niezależnych, bo przyszła wiosna z wielką wodą i zmyła nadzieje na ładne trasy i już wydawało się że szlag trafił bąbki i choinki nie będzie, bo społeczeństwo mamy typowo konsumpcyjne i młodzi nie reagowali na info o utrudnieniach, stąd niemal w przeddzień mamy 5 wesel na trasie a niektórzy na prośby reagują wprost - a g... mnie obchodzi wasz rajd...
Nie bierzcie proszę tego wszystkiego zbyt mocno do siebie, cóż takie czasy przyszły i nie ma rady na to.
Z tego też powodu oczekujemy w klubie na Was, młodych, prężnych, ze świeżymi pomysłami i a nóż bardziej przebojowych, bo nas już potrącił wehikuł czasu i śnieg mamy we włosach, który nie topnieje...
Pozdrawiam serdecznie i do spotkania - MarekM
safetypoludnie

Postprzez MSG Racing » sobota, 4 wrz 2010, 12:28

Niestety jest to cholerna święta prawda :?
Niestety rejon Śląska i Podbeskidzia mimo takich tradycji rajdowych i takich znakomitych kierowców zarówno teraz jak i kiedyś jest aktualnie w stanie tragicznym. Sponsora znaleźć na głupie 100zł jest prawie niemożliwe. Każdy się bykiem patrzy jak jedziesz rajdówką nawet powoli. Tuningowcy i ine tylko się rozbijają a media mówią, że rajdowcy potem ludzie i władze jak słyszą rajd to od razu z kijem gonią.
Praktycznie nie odbywają się żadne imprezy ani wyższe ani tym bardziej co dziwne amatorskie. Sędziowie czy inne osoby działające przy np KJS ostatnim razem potrafiły w dniu imprezy powiedzieć że im się po prostu nie chce albo że głowa boli (po imprezie). A nowych nie ma.
Do tego dochodzi podejście wspaniałych rajdowców i upalanie na trasie rajdu :?
Także jest delikatnie mówiąc lipa :? :cry:
"Rally is not a crime" Polska - FB

"Żyję po to, by być najlepszym. Właśnie dlatego zrezygnowałem z prywatnego, osobistego życia" - Ayrton Senna czerwiec 1986

http://www.ganczarczykrally.com

Antyradio -"Liczą się nieliczni"
MSG Racing
S2000

Postprzez RallyMarco » niedziela, 5 wrz 2010, 21:35

Halo;) dziś byłem objechać oesy, przejechałem Olecki i Zagroń, ten pierwszy jeest niesamowity, ale wyryp nieziemski, jadąc cc bez płyty kilka razy przydrzyłem podwoziem;/ w niektórych miejscach są takie spadania że cięzko po nich zejść a co dopiero zjechac, mniej wiecej w 1/3 oesu z 200- 300 metrow prowadzi lasem po szutrze gdzie cieżko jest rpzejechać osobówką...no wyryp niesamowity...POlecam każdemu końcówke oesu Olecki, jest tam meega miejscówa!! Os zagroń też jest ciekawy, mniej wiecej w połowie oesu jest dośc spora hopka w lasku na zniszczonym i podbijającym asfalcie, tam jest najciekawiej. Mam zaznaczone miejsca najciekawsze na mapkach z rajdu także wprowadzę je na mapki z neta i wrzucę razem z opisem miejsc:) pozdrawiam
Brak rajdów = niedotlenienie mózgu!! xD
RallyMarco
N3

Postprzez daryush » niedziela, 5 wrz 2010, 22:54

Nie napotkałeś nigdzie na zakazy wjazdu?;)
daryush
N2

Postprzez RallyMarco » poniedziałek, 6 wrz 2010, 08:40

A napotkałem, napotkałem;P w jednym miejscu tylko trzeba było chyba wjechać pod zakaz, albo w dwoch max
RallyMarco
N3

Postprzez daryush » poniedziałek, 6 wrz 2010, 11:19

W sumie niedziela, więc może leśni odpoczywali:-D czekam na Twoje mapki;)
daryush
N2

Postprzez pawelwrc » poniedziałek, 6 wrz 2010, 12:12

a to w dniu rajdu bedzie mozna wjechac na odcinek(olecki) ? bo podobno sa tam jakies zakazy..... tzn chodzi mi zeby jeszcze sie dobrze ustawic w dobrym miejscu na OSie :)
pawelwrc

Postprzez RallyMarco » poniedziałek, 6 wrz 2010, 14:28

http://rallymarco89.wrzuta.pl/obraz/3LD ... gron_2_5_8

Os ZAGROŃ
1. Początek Oesu to ciągła wspinaczka, ok 2-3 kilometry oes biegnie pod góre dosyć szeroką ale wyboistą drogą z sekcjami dośc lekkich zakrętow prawo/lewo. Póżniej prawy dosyć ostry na płyty betonowe.
2. Po prawym 90 zaczyna się spadanie , jest tam kilka ciekawych zakrętów dosyć ostrych na duzym spadaniu.
3. Prawy hak po spadaniu,
4. Z punktu 3. os ciagle biegnie lekko w dół, pkt. 4 to dosyc szybka partia po mega syfie i dziurawym asfalcie przez las, szybkie przejscia i wolniejsze zakrety + duzo podbic i hopka, mało tego jest tam ciągle mokro- woda spływa z gorki/ pola na asfalt ( JAK DLA MNIE NAJCIEKAWSZY FRAGMENT TEGO OESU, ok 500-600 metrów dalej lewy 90 na spadaniu z barierą, meega spadani i lewy przez mostek ( tam gdziejest zaznaczona rzeka dosc grubo), lewy 90 do prawego 90- dalej ok 500 metrów szybkich łuków.
5. Podbicie przez mostek i dosyć szybki lewy z cięciem.

http://rallymarco89.wrzuta.pl/obraz/axS ... ecki_3_6_9

OS OLECKI
1. Start oesu to szybkie łuki w lesie zakończone trudnym technicznie lewym zakretem między płotami, który na dodattek jest tak wyprofilowany, że będzie z niego wyrzucać . ( pkt 1.)
Dalej os biegnie ok 300 metrów spadaniem do lasu.
2. Po spadaniu lewy szybki do prawy 90 - na wprost stoi duuzy dąb:D, Ciut niżej 2 patelnie, prawo/lewo i śliski asfalt ;)
3. Prawy hak, po lekkim spadaniu
4- Bardzo ciekawe miejsce, po spadaniu za hakiem zakret prawy dosc ostry 50 prostej i lewy bardzo dlugi , na wejsci uw ten zakret na prosto stoi betonowy mostek - może być ciekawie.
5. Po spadaniu prawy 90 nawąską drózke prowadzacą nad skarpą, dalej baaardzo dluuugi lewy łuk na dziurwaym i podbijajacym asfalcie. Teraz bardzo szybka partia aż do punktu nr 6, tam szybkie 2 zakręty prawo/ lewo
7. po dlugim prawym lewy hak na szuter
8. Fragment zaznaczony kółkiem biegnie od punktu 7 prawym 90, troche prostej i lewy 90, jest tam dosyc szeroko i duzo miejsca do ogladania. 200 prostej i prawy 90 na mostek po SZUTRZE WSZYSTKO, za mostkiem lewy 90 z podbiciem i prawy 90 na wyrypie. , dalej 200 metrow prostej i lewy 90 do lasku, na szuter. 200 metrów jechania dziurami i wyjazd na asfalt lewym 90 do punktu 9.
9. Końcówka oesu to bardz ociekawa partia, spadanie po łukach, prawy 3 do wąwozu i zaraz lewy na szczyt i meta, widać z tego miejsca ok 300 metrów oesu aż do mety:)

Nudy straszne, nie ma co robić więc wszystko rospisałem, mam nadzieję że komus się to przyda:) pozdrawiam[/b]
RallyMarco
N3

Postprzez Andrzej » poniedziałek, 6 wrz 2010, 15:09

Czy hopka o której piszesz na OS Zagroń jest warta zachodu? Będą skakać czy tylko kilku się oderwie ? I jak z dojazdem do tej leśniej partii z hopka ?
www.msg-rally.pl
Andrzej
A6

Postprzez RallyMarco » poniedziałek, 6 wrz 2010, 15:29

Andrzej napisał(a):Czy hopka o której piszesz na OS Zagroń jest warta zachodu? Będą skakać czy tylko kilku się oderwie ? I jak z dojazdem do tej leśniej partii z hopka ?

Chciałem już wrzucić mapki pokazujące zakazy wjazdu, ale gdy kopiowałem zdj to wychdoziło bez tych zakazów - niewiem dlaczego. Wszystko jest na stronie www.rajd-wisly.pl - są dodane mapki z zakazami wjazdu. Dojazd do miejsca o które pytasz - najlepiej od kościoła w koniakowie - wszystko wyczytasz z mapki. Ps niewiem czy będa ciekawe skoki, ale sądząc po tamtym fragmencie cos tam sie może dziać. Pozdrawiam.
RallyMarco
N3

Postprzez daryush » poniedziałek, 6 wrz 2010, 17:22

RallyMarco nie wiem czemu, ale nie wyswietla mi sie ani miniatutka ani cala mapka olecek...
daryush
N2

Postprzez RallyMarco » poniedziałek, 6 wrz 2010, 20:42

daryush napisał(a):RallyMarco nie wiem czemu, ale nie wyswietla mi sie ani miniatutka ani cala mapka olecek...

No to nie wiem dlaczego, spróbuj to dłużej ładować, jeśli nie wyjdzie to nie wiem , mi wszystko sie otwiera normalnie, nawet jeśli się wyloguję z wrzuty to jest ok.
RallyMarco
N3

Postprzez Bad-i » wtorek, 7 wrz 2010, 12:20

Komunikat ze strony

http://www.rajd-wisly.pl/pliki/komunika ... ikat_2.pdf

Z szybkich obliczeń, jedziemy 80.5 km
Bad-i
N3

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Puchar PZM