Tomek Kuchar

Rajdowe Samochodowe Mistrzostwa Polski

Moderator: SebaSTI

Postprzez bociant01 » niedziela, 8 sie 2010, 22:34

Niestety Tomasz Kuchar nie potrafi przegrywać. Więcej zyskałby w oczach kibiców, gdyby tak się nie zachowywał. W latach poprzednich przyczyna była jedna - Brian, dzisiaj jest także Kajetan. Miałem dla niego dużo sympatii tak jak wielu kibiców. po Rajdzie Rzeszowskim jest na wyczerpaniu.Nie musi przecież zawsze wygrywać ale może być dalej sympatycznym zawodnikiem.Mam nadzieję że Tomasz Kuchar czasem zagląda na fora i to przeczyta i weźmie sobie to do serca.
bociant01
N3

Postprzez Marcin Szopa » niedziela, 8 sie 2010, 22:39

A możecie rozwinąć temat albo podesłać linka co było na tym Rzeszowie z Tomkiem bo nigdzie nie mogę znaleźć żądnej wypowiedzi Pana Tomka.
Marcin Szopa
N3

Postprzez micz » niedziela, 8 sie 2010, 22:42

nie ma wypowiedzi bo zapewne miał focha i nie chciało mu się gadać.
Tutaj nie było powolnego zapoznania, auto się nie psuło. Ba, Tomek ma genialnego inzyniera i dość nowoczesne auto zblizone lub identyczne do tego, jakim dysponuje Brajan.
www.compsport.pl
www.maciejwislawski.pl
micz
A6

Postprzez bociant01 » niedziela, 8 sie 2010, 22:51

Moja wypowiedź jest kontynuacją wypowiedzi poprzedniej osoby o marudzeniu Tomasza Kuchara. Było tak jak przypuszczał micz, Tomasz Kuchar w pozie Reytana nie miał ochoty z nikim rozmawiać. Po wjeździe na rampę widać było że także nie miał ochoty wysiąść z samochodu gdyby nie fakt, że zajął trzecie miejsce w klasie S2000. Ot tyle.
Ostatnio edytowano poniedziałek, 9 sie 2010, 12:41 przez bociant01, łącznie edytowano 1 raz
bociant01
N3

Postprzez cycolina » niedziela, 8 sie 2010, 22:53

micz napisał(a):nie ma wypowiedzi bo zapewne miał focha i nie chciało mu się gadać.
Tutaj nie było powolnego zapoznania, auto się nie psuło. Ba, Tomek ma genialnego inzyniera i dość nowoczesne auto zblizone lub identyczne do tego, jakim dysponuje Brajan.

A potem obudziłem się zlany..... :)
Nie mam nic przeciwko ruchom kobiet byle by były rytmiczne;)
cycolina
N2

Postprzez Hultay WRC » wtorek, 10 sie 2010, 17:50

No niestety jako jego kibic też zauważam niemiłą tendencję, że chce za mocno, a potem wszystko mu przeszkadza, czasem chyba padają niepotrzebne słowa. Trochę wynika chyba to z tego że on po prostu chyba dużo mówi: dużo dobrze i dużo źle, często jakby prosto z serca. NAwet w rozmowie kibica z nim, daje się odczuć że niem a jakiegoś dystansu, że nie ukrywa wiele. Jednak wyolbrzymia w jedną jak i w druga stronę np: mówi o przeciwniku że jest przezarąbistym i niesamowicie szybkim kierowcą, o kimś znajomym, czy kimś z kim łączy go znajomość "niesamowicie sympatyczny facet" ale i w druga stronę że np auto dramat, niesamowicie ślisko , trudno itd. Nie każcie mi przytaczać cytów, to tylko zobrazowanie zjawiska. Kłopotów ma teraz tyle co inni. Jego jak mówił źle ustawiona auto pewnie i tak jest szybsze od Subaru Kajetana. Być może trochę go gryzie że mimo że stać było go zdobyć tytuł( bo nie powie mi nikt ze jest, czy był wolny, choćby EVO VI potrafił klepać nowsze auta w 2004 itd itd wiele przykładów) a go nie zdobył, rzeczywiście, awaria na ostatnim rajdzie albo nagłe pojawienie sie super szybkiego kierowcy po zmianie przepisów troszkę może frustrować. Chyba też działa spadająca motywacja, bo czy kierowca myślący o tytule rezygnowałby ze startu w rajdzie Polski, dla tego bo nie idzie mu na szutrach? Wysyłam do jego wypowiedzi po rajdzie, w którym o ironio i tak zdobył więcej punktów i jechał lepiej niż na Rzeszowskim.
Co do jego jazdy na rajdzie, nie wiem, może się nie znam, ale nie widziałem tego słabszego tempa, a na onboardach wydawało mi sie dość prędko, co potwierdzili panowie z rsmp.info, ale ok nie mówię że jesteśmy tutaj wyrocznią, czasy też pokazały o innego, zawodnicy dysponują większa wiedzą.

Jednak jako jego prawdziwy kibic nadal go lubię i szanuję, choćby za liczny próby poprawiania naszego motorsportu w kraju. Jakoś mało kto tu pamięta o próbach odpalenia Pucharu Kadetta parę lat temu, o pomocy młodemu kierowcy (właśnie gdzie on się podział? teraz nawet jego nazwisko mi umknęło, jeździł w tych barwach co QHR), zawsze jak jakaś inicjatywa czy coś, to wydawał sie chętny i zainteresowany. A o RallyLandzie nie wspominając, wydaje mi sie że rzeczywiście niemało zainwestował i zaryzykował i nie wiadomo czy z tego będzie kasa. A mógł przecież zrobić coś innego prawda?
Jaki tam Hultay, po prostu Arni :)
Kubeł turbo i LSD... ta zabawa po nocach się śni :)
Hultay WRC
A6

Postprzez Banan » wtorek, 10 sie 2010, 18:13

Hultay WRC napisał(a): o pomocy młodemu kierowcy (właśnie gdzie on się podział? teraz nawet jego nazwisko mi umknęło, jeździł w tych barwach co QHR)

Karol Piatkowski.
http://www.bielawadrift.pl Bielawa Drift TEAM "...jedna pasja, jeden team"
Banan
A8

Postprzez rallyfan2 » wtorek, 10 sie 2010, 19:01

Wspominając o Piątkowskim to ostatnio jego rajdowa panda była na otomoto do sprzedaży.
rallyfan2
A6

Postprzez kmederski » wtorek, 10 sie 2010, 19:02

Wszyscy macie poniekad racje, musi byc dla Tomka frustrujace, ze jak juz dostal sprzet w duzo lepszej specyfikacji niz jego wlasna rajdowka, okazalo sie, ze to jednak nie wystarcza aby wygrywac. I nie dosc, ze Kajto objezdza go wysmiewana wczesniej Impreza( ktora nawiasem mowiac jest szybsza od Super2000 jesli chodzi o predkosc max, natomiast ma deficyty w stosunku do S2000 wynikajace glownie z duzo wyzszej masy), to jeszcze odjezdza mu Solowow dysponujacy co prawda lepszym autem, ale ktory jako kierowca jest jednak wolniejszy od Tomka. Takie zycie - w przypadku Tomka Fiesta tez bylaby lepszym wyborem.
Tomek nigdy nie nalezal do polskiej I ligi sensu stricto, roznice czasowe plasowaly go w drugiej lidze I ligi :). W tym sezonie liczyl na to, ze sie wreszcie uda, a tu lipa :(.
Oczywiscie wszystko w rajdach sie moze wydarzyc, ale osobiscie sadze, ze marzenia o zostaniu Mistrzem Polski mozna w tym przypadku odlozyc na polke i to nie tylko w tym sezonie.
P.S.
Nota bene za ustawienie auta chyba jest odpowiedzialny sam kierowca, o ile jest profesjonalista, wiec te narzekania sa tym bardziej niezrozumiale :wink:
kmederski
N3

Postprzez micz » wtorek, 10 sie 2010, 22:15

ale mu ustawianie nie idzie tak dobrze jak Brajanowi :D
www.compsport.pl
www.maciejwislawski.pl
micz
A6

Postprzez rubens » środa, 11 sie 2010, 13:40

a mnie się coś wydaje, że w tym roku to jednak jego 207S2000 jest po prostu stare !!
fiesta sołka - nóweczka
impreza kajtka - nóweczka (nowy motor, większa moc, większa zwężka)
207mka bryana - w top specyfikacji
a peugeot sport polska chyba spoczal na laurach i 3 sezon jedzie tym
samym autem

elmot udalo sie wygrac, bo nie bylo bryana, sołek nie kumał jeszcze fiesty,
a kajto zmieniał kapcia i tylko drugiego dnia zagrażał tomkowi
no i jeszcze atut własnych tras

nie chce mi się po prostu wierzyć, że tak dobry rzemieślnik jakim jest tomek
nagle zapomina jak się jeździ i dostaje po 1-1,5 sek. na km - to nie możliwe
sądzę, że coś ze sprzętem jest nie tak, a narzekać otwarcie pewnie na to nie
może (zapisy w kontrakcie)

także jak ktoś już wcześniej napisał - tomek nie był nigdy kierowcą super
wybitnym, ale wypracował całkiem dobry poziom czego przykładem jest
zeszły sezon

teraz coś nie klei ... tylko co?
rubens
N2

Postprzez mlog » środa, 11 sie 2010, 15:29

rubens napisał(a):a mnie się coś wydaje, że w tym roku to jednak jego 207S2000 jest po prostu stare !!
fiesta sołka - nóweczka
impreza kajtka - nóweczka (nowy motor, większa moc, większa zwężka)
207mka bryana - w top specyfikacji
a peugeot sport polska chyba spoczal na laurach i 3 sezon jedzie tym
samym autem

...

teraz coś nie klei ... tylko co?

Z racji że startuje w Peugeot Sport musi jechać Peugeotem. To chyba logiczne. Czy to że Peugeot dostarcza mu od 3 lat to samo auto to niby znaczy że jest słabe ? Dostaje to samo auto którym jeżdżą wszyscy klienci Peugeot Sport bo ma topowe S2000. To że nie miał na Rzeszowie Evo II jak Bryan to już nie nasz problem. Jednak jego 207ka na 100% jest autem w top specyfikacji możliwej do osiągnięcia jak na ten czas, bo na gorsze auto dealer Peugeota by sobie nie pozwolił... No ale to moje zdanie, nie wszyscy muszą się ze mną zgadzać. Tak więc co nie klei ? Może i Tomek wypala się jak Leszek Kuzaj... ;)
mlog
N2

Postprzez ictus » środa, 11 sie 2010, 17:13

rubens napisał(a):a peugeot sport polska chyba spoczal na laurach i 3 sezon jedzie tym
samym autem

tak... na 100%
slyszalem ze zawias ostatni raz byl na przegladzie w 2008r, skrzynia ma przejechane 36000km oesowych, silnik skladali praktykanci w ASO Peugeot, a najnowsza czescia sa wycieraczki zmienione po lotosie
podobno tez we wrzesniu konczy sie homologacja na fotele i pasy.. ciekawe co wtedy zrobia???????
:roll: :roll: :roll:
http://www.slubfotki.pl - najszybszy fotograf slubny
http://www.ictus.go.pl - online portfolio
ictus
N3

Postprzez Krzysiek_WrC » środa, 11 sie 2010, 17:46

Nie twórzcie teorii spiskowych jak pan Macierewicz.. :roll:
Peugeot Sport Polska z racji bycia oficjalnym przedstawicielem marki Peugeot napewno dysponuje najnowszą możliwą specyfikacja, no może nie w wersji Evo 2 jak Bouffier ale napewno nie jest z zeszłego roku .

Kuchar poprostu się wypala i tyle . To kierowca nawala na nie samochód, samochodu nie gnębią żadne awarie .
Krzysiek_WrC
A6

Postprzez MSG Racing » czwartek, 12 sie 2010, 06:35

A ja bym się nie zdziwił jakby to była auta. Peugeot jak pamiętam zawsze był zespołem oszczędnościowym i najlepiej najłatwiej było się tam dostać z własnymi sponsorami. Więc nie zdziwiłbym się. Aczkolwiek tempo Tomka też mogło zmaleć.
"Rally is not a crime" Polska - FB

"Żyję po to, by być najlepszym. Właśnie dlatego zrezygnowałem z prywatnego, osobistego życia" - Ayrton Senna czerwiec 1986

http://www.ganczarczykrally.com

Antyradio -"Liczą się nieliczni"
MSG Racing
S2000

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do RSMP